Китай е тествал успешно собствена совалка

Мисията е пазена в тайна, като властите още не са дали подробности за размера на совалката, нито за изпитваните технологии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се разрових малко из нета намерих подробни параметри на совалката. 700местна е, като 75 от пътниците се настаняват в първа класа. Предназначена е за междугалактически полети със средна продължителност на полета 15 000 000години, за сега се разработват доълнително генно модифицирани китайци и разни други такива дреболии. Пускането в експлоатация се очаква да стане в близките 50 000години ;)

Значи: бай-бай и шалом, еврейчета... :)

Еврейчетата не са създали совалка. Единствено създадоха "Берешит" и той се разби в Луната. Пак правиш измислени от теб връзки! Не се ли притесняваш, като ставаш за смях?

Да, а Илончо е марсианец. Когато говоря за евреите, никога нямам предвид пушечното месо от Мошета, които са насмели в Крадените земи. Винаги имам предвид юдомасонските изроди, които са заграбили почти целия свят (притежават и командват САЩ и НАСА). И в момента правят ход за целия. Те не са ли евреи според тебе?

Китайците тестват, американците отдавна експлоатират.

Канчето --> леглото.

Големите совалки се оказаха скъпи. Но САЩ не се отказаха от тях напълно а продължиха с малки совалки. И сега летят с Х-37, която е безпилотна и я ползват за военни цели. А освен нея имат и "Дрийм чейсър", която е пилотируема мини совалка за 6-7 човека. Тя е готова, сега разработват само носителя който май ще е същия, като на "Орион". Така, на края ще имат поне 4 пилотируеми кораба: Дракон, Орион, тоя на Бойнг и совалка.

Дрийм Чейсъра ще го извеждат с Вулкан- Центавър. Първия полет е планиран за 2021. Основно ще обслужва станцията. Носи до 5 тона полезен товар- хора или друг товар. ESA също го иска за тая цел и ще го извежда с Ариана 5.

А какво тества найлон муск? Марихуана от Северно Мексико.

Гълтай канчето с лекарствата и лягай. После дишай и мисли за неща, които те успокояват, пак отиваш към треска и ако не я овладееш сега до утре ще си потънал в лиги до гуша. Постовете с които продължаваш 0 и тия от регистриания ти акаунт - говорят, че имаш много малък шанс да овладееш поредната криза.

Мисията е пазена в тайна, защото не е имало такава мисия! ;-)))) Стари комунистически пропагандни номерца!

А американците какво са снимали ако не е имало мисия?? Нали Ви е ясно, че тая статия е по данни от ЦРУ, щото китайците споделиха точно 2 изречения......

Какво и къде са снимали американци, че в статията ни снимки има, нито нещо писано за американци?

Снимали са разпореният ти руслямски ан..Статията е точно по споделените от китайците 2 изречения... Ма щом тролетариата е рекъл че ЦРУ казва на китайците какво да казват нека е така

Номера с фалшивия полет на Буран мина, що и китайците да не си пофантазират.

Ти пък откъде знаеш дали е бил фалшив или не??? Да не си някой обиден бивш служител на комунистите?

Приземи се от грешната посока на орбиталния полет. Губят го от радарите за много дълго време, естествено и визуално. Открил го самолет с който едва не се сблъскали и то идващ от обратната пососка. Бил решил сам да завие ... разбираш ли? Изкуствен интелект през 1988 г, когато ползваха Правец.... И опушването му беше зад крилата, където при Совалките е чисто и обратното - Буран е чист пред крилата, а Совалките там са опушени: кацаща Совалка: i.ytimg.com/vi/YIAwP3EGong/maxresdefault.jpg "кацащия" Буран: cdn4.focus.bg/fakti/photos/big/7ca/15-noemvri-1988-g-polita-buran-1.jpg Естествено, уж случайно, Буран беше унищожен..., както и Гагарин случайно беше убит... Има и други улики. Вероятността да е летял наистина е под 10%. Но определено Руслямците разказват измислици и фризирани лъжи.

Като НАСА, нали :) Никой никъде не е ходил.

Грамофона пак зацикли! :)))

Как ще ги извози, бая хора са. Ще трябва всичката налична техника, можем да помогнем с каруци евентуално, имаме ги бол.

Хм. На американците и руснаците никак не им излязоха евтини тези совалки. Американската я пенсионираха след няколко трагични катастрофи с нея, докато руската летя само един път в безпилотен режим и парите на руснаците свършиха. Новият американски космически кораб Orion не е совалка в класическия смисъл на думата, а кораб за многократно използване. Тоест, наистина излиза по-евтино от досегашните както руските кораби Союз например. Корабите за еднократно използване като Союз са все едно да се качиш на самолет Боинг или Еърбъс, и като кацнеш да изгорят самолета и така, при всеки полет - нов самолет. В този смисъл, тоест ако е кораб като най-новия американски, който може да се ползва многократно то да, ще бъде по-евтино, но няма да е совалка.

Американската летя 20 години без ядове.... просто им изтече ресурса.....ама нали всеки се надява, че може да откопчи още малко, както ние удължаваме живота на АЕЦ-а....

явно имаш предвид совалката Колумбия, която изкара 22 г. (от първия си полет) и направи 27 полета. какво ще кажеш обаче за Челиджър която изкара само 3 г и изгоря на 7мия си полет? цялата концепция беше погрешна и затова в крайна сметка бяха спрени. 70те НАСА предлага на Сената план за усвояване на близкия космос. В общи линии предлага разработването малки кораби за многократна употреба (подобни на днешния "Дракон" на Мъск, но със собствени двигатели), а за товари да се ползва нова свръхтежка ракета на базата на Сатурн 5. Сената решава да обедини двете идеи в едно - голям кораб за многократна употреба, който да може да се използва за товарни цели. Резултата е недоразумението което е са совалките. В началните си разработки тя е била доста по-малка и способна да излети и в ниска орбита без допълнителни ускорители и резервоари, но тази концепция остава само в архива. не ме разбирай погрешно, совалките вършат работа дълги години, изпълняват безчет мисии успешно и сами по себе си са невероятно технологично достижение. но не постигат целите за които са създадени (първоначалния план е бил една совалка да прави поне 10 полета годишно, реално 2 се оказват на предела на възможностите им) и като цяло смятат като една крачка назад в усвояването на близкия космос.

Проблема на Совалките е бил повече в моща, която унищожавала стартовата площадка, чието възстановяване е скъпо и продължително. Затова не могли да ги ползват по-често, пък и реално нямало защо. В мометнта има технология на НАСА за защита на стартовата площадка при голяма мощ. Но пък вече Совалки не се ползват с изключение на X-37B, която си лети успешно и престоява години в космоса.

браво на китайците! остава да покажат за какво реално става въпрос, защото "експериментален космически кораб за многократна употреба" е прекалено общо понятие. Може да е нещо сходно на предишните совалки на американците, може и да е нещо подобно на "Дракон" на Мъск, а може и да е нещо различно от двете. чакам с нетърпение да обявят какво точно са изстреляли.

Тайна майна! Китайска! Комунистическа!

И Китай подмина Роскосмос. Те само планират кораби за многократна употреба.

Не бързай, не бързай... Аз също смятам, че китайците ще задминат всички във всички отрасли, но не сега, имат нужда от още някоя и друга годинка...