Китай преминава към Linux

За да изпревари Windows в страната обаче, на системата с отворен код ще са и необходими от 3 до 10 години, твърдят специалисти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" … делът на компютрите с Linux в Китай се е увеличил с 1,5%, докато делът на тези, използващи Windows, е спаднал с 2 процента …." Това беше достатъчно !!!

Интересен ФАКТ. DoD (Department of Defense) и DoE (Department of Energy) на USA (САЩ) СЛУЧАЙНО ИЗПОЛЗВАТ L I N U X !!!! Защо ли? ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИ М Н О Г О НА ВСИЧКИ!!!

Преди време имаше новина, пак тук, че същият DoD е платил н'ам си колко милиарда долара на MS, за да продължат поддръжката на WinXP за бойните им кораби за следващите 10 години. Както казваш, "Интересен ФАКТ".

Германците се дръпват от Suse,a бяха напреднали.

"специалисти". Чували ли са суперкомпютри, андроид, облачни технологии, IoT да не продължавам. Нямам нищо против Windows, освен, че правят неистови опити да зарибяват с "ниски" цени, които се оказват АБОНАМЕНТ за баламите, които си го "купят".

Айдее - изгоря Бил Гейтс... подлия грозен рептил.

Той 'изгоря', ти пък 'изгря' ...

Не. Не си туп. Ма хич не си... Мишок

То масовата миграция на бизнеса не е като си смениш операционната система на компютъра у вас. Бизнеса инвестира пари в Уиндоус заради поддръжката. Този линуск кой ще го поддържа? Ако някоя фирма, дори с 5-10 компютъра има проблеми звъни на Майкрософт и хората ти решават проблема - правил съм го много пъти. На кого да звъннеш ако си на Убунту, Каноникъл имат аск убунту - отвори и чети, ама на мен ми трябва сега да се реши проблема, че и да говорят български, да са в твоя часови пояс тези от поддръжката и прочее.

И на кой телефон си звънял на "Майкрософт", защото телефони и пощи за поддръжка нямат. Има един "асистент" - бот, който може да те прати при някой индус дето се напиня, че е сертифициран и ако той евентуално ти помогне си е чиста проба на късмет.

Нещо не ти разбирам аргументите. Windows е proprietary и поради тази причина поддръжката се извършва от Microsoft и/или от техни партньори. Linux е open source, тоест поддръжката може да се извършва от всеки с необходимите компетенции. С други думи, ако има търсене за поддръжка на Убунти, Кубунту, Лубунту, Минт и т.н., ще има и фирми, които да я предлагат - при това на много изгодна цена заради конкуренцията между тях.

би искат пак да минават на Линукс, щото търпрнието към десятката се изчерпва - тъкмо да направиш нещо важно и хоп - ъпдейти, и то некачествени. Тъкмо си сложиш някои AD management tools, и хоп - след ъпдейта не работят. Пълен цирк ...

Китайците за N-ти път преминават на Линукс... Преди даже имаше дистрибуция Red Flag Linux , доколкото си спомням изкара до към 2014-та година след което уволниха персонала... Или като оня дето казал: Писна ми от тая моята жена! Минавам на любовница... И така сменял си любовниците, ама жената си седяла и въртяла къщата.

Иска ми се да видя това. То да не е сървър управляем от 1 администратор. Като прекомпилираш през ден новите ъпдейти и ти се скапа - на ново преинсталиране. До сега нямат един читав драйвер за видеокарта. За това работят "стабилно" но на 5% от възможностите. И аз бях фен на линукс преди 20 години. Все още имам машини на Линукс. Никога няма да го ползвам за бизнес приложения или игри. За сървър си е супер. И ферарито и МАН-а имат по 600-1000 конски сили - всеки по предназначението си.

пусни си GUI, де - KDE, Cinnamon, XFCE - стига си се мъчил с прекомпилиране под CLI :)

не говоря за Интерфейс. интерфейса си е интерфейс, говоря за драйвери за директна работа с картата, а не през цялото ядро. Пробвай се да сложиш видео в презентационен файл. ДА не говорим за Flash. говоря за работа. не за браузване в нет-а и писане в дир-а. За това става Линукса.

Най-добре да се затворят: нищо да не влиза и да не излиза от Китай - ни китайци, ни вируси.

Линукса за китаец ли ще го броим или за вирус? Или пък му разрешаваме да влиза и излиза.

Това не означава от утре всички в Китай с Linux, но означава от утре никой в Китай няма да плаща за Windows.

Що бе? крадци ли са?

Не, щото нема да го ползват.

Защото няма кои да ги накара да го плащат , на Китайцките правохранителни органи им е през* за авторските права и лицензи на Микромеките.

Толкова са калпави че немогат да измислят нищо. То не е като да копираш само. Акъл трябва. Кво стана с ОС на Китай и Русия. 3 години чакаме.

'на Китайцките правохранителни органи им е през* за авторските права и лицензи' Не си в час г-н Ватник. Много даже им е - Китай вече защитава авторските права защото има собствени патенти които има интерес да бъдат реципрочно уважавани. А манталитета на циганчето си е твой личен проблем.

Китай спазва патентите само на тези които спазват неговите патенти... А САЩ генерално не признава патенти които не са регистрирани в САЩ, което им помага да крадат интелектуална собственост, тука един "ентусиаст" пускаше списък с "откритията" направени в САЩ е те този списък е ярък пример за това що за "откриватели" са американците-)

'Китай спазва патентите само на тези които спазват неговите патенти' Тия интерпретации сам ли ги роди или някой ти помогна?

Тц пълния текст който цитираш е: `през* за авторските права и лицензи на Микромеките.` За твоа информация операционните системи и софтуер са защитени от законите за авторското право ,известно като интелектуално право, които са различни от закона за патентите известно като индустриални права. Другия документ защитаваащ софтуер е лицензионното споразумение. Тръм започна търговската война с Китай под предлог , че не спазват интелектуалните права на американски компании. Микромеките успяват досега да вземат париза лицензи само от правителството на Китай и държавните компании. Желая им успех в съдебните дела срещу частни китайски компании , след като държавата спре да ползва уиндоус и не я интересува поддръжката.