Коментари - Китай разкрива "първата в света" вертикална 20-етажна ферма, контролирана от AI | IT.dir.bg
назад

Китай разкрива "първата в света" вертикална 20-етажна ферма, контролирана от AI

Отглеждането и събирането на реколтата са напълно автоматизирани

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Китай разкрива "първата в света" вертикална 20-етажна ферма, контролирана от AI | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайците ще превземат света до 20 години. Щатите и Европа ще останат да произвеждат единствено градинари и санитари.

Китай по добрия СССР.

Когато навлязоха смартфоните, всичко започна да става смарт. Сега навлиза AI и всичко е AI. При навлизането на смартфоните очаквах смарт тоалетна хартия, за съжаление не се случи. Сега чакам тоалетна чиния с AI, която прави анализ на урината и фекалиите и на тази основа прави здравни препоръки, праща ви ги на смартфона... пардон, на AIфона. И тая технологична мода ще отшуми покрай навлизането на следващата, само не знам коя ще е. Може би естествен интелект, че напоследък хич го няма. А дано, ама надали.

Ти си типичният БГ мрънкач-нихилист

Работя по това, което му казват ИИ в момента. От 1989. Просто сега има маркетингова акция.

отдавна имат свинеферми в сгради на по неколко етажа. Работешите там и живеят там, веднъж годишно ги пускат да си видат родата и после пак в лайната( след карантина). Прасетата са в клетки колкото да могат да стоят и лежат. Теи много етажни ферми са си многоетажни оранжериии. В тях растенията нямат досег с почва, отглеждат се на системи, през коитоим подават вода, хранителни вещества и много, много илачи , щото при такива условия, растеията постоянно боледуват Подава им се допълнително въглероден двуокис. Резултатът - "пластмасови" домати Ааааре нема нужда, ше пропусна

Говориш наизуст. В такива условия няма как да боледуват повече растенията, защото именно затворената и контролирана среда е в плюс, а за вкусът определящи са съставът на почвата и истинска слънчева светлина, може и това да усъвършентват някои ден

За бившия партиен дом ли говориш?

Това дето ще го произведе ИИ в тези етажни ферми, ще може да го консумира само ИИ.

Те в Китай отдавна са направили ферми на по 50 + етажа и там отглежадат едни жълти човечета, дето бъхтят над 12 часа на ден.

То затова скоро време азиатците ще надминат по стандарт САЩ и ЕС. Защото работят, а не мързелуват и не чакат помощи, нито имат алчни корпорации, защото комунистите там им свиват сърмите и ги инструктират да дадат от печалбата на обществото. Против съм комунистите, и таз античовешка система, но в икономиката е редно да има граници и правила, които да се налагат от държавата

Явно имаш много бегло понятие за стандарта в Китай и Европа. Китай не е първия азиатски тигър. Няма и да е последния. А кой ги прави тигри ти оставам на теб да разбереш.

Скоро жълтите човечета ще започнат да бъхтат по тъпите кратни на белите човечета, които не работят вечер в леглото и за две поколения ще изчезнат.

Супер .. салатата е уредена. Сега да измислят и изкуствен интелект за бране на гроздето и варенето на ракия. Макар че изживяването от последното не бих го споделил с "изкуствен интелект", а с някой естествен, с който да обсъждаме политиката, докато първака тръгне да се точи.