Коментари - Китай забрани продуктите на американски гигант за чипове за памет | IT.dir.bg
назад

Китай забрани продуктите на американски гигант за чипове за памет

Мярката е първа по рода си срещу американска компания на фона на нарастващото напрежение между Пекин и Вашингтон

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Китай забрани продуктите на американски гигант за чипове за памет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ох, боли, боли....

И ко прайм ся?

Шпионират и китайци и американци и краднат

От алчност си изнесоха производството и ноу-хау в Китай, те ги направиха мега икономика, сега пишат на умряло... Кой ми с-а в гащите.

Интересно..... Забраната на Китай изкривява пазара, а санкциите на "колективния запад" не изкривяват пазара!?!?!?!

Е какво се оказа. Чиповете не са никакъв проблем...за Китай. Е за какво се напъваше тогава т.нар."запад". Китай си наложиха сами "санкции"... Хихи... Нищо за евро атлантическия дихател е важно да вярва, че побеждава....

И с кои чипове китай ще замени тези? О извинявам се платените тролове не ги бива да отговарят на логични въпроси.

С гендарски от софия

Много ме кефите такива умнокрасиви, как точно решихте, че Китай /да кажем втората, айде, икономика/, не го е помислил и чака на Вас??? Значи те забраняват чипове и не са помислили, с какво ще ги заменят :) чесну ли?

абе глупци, комунизмът безвъзвратно си отиде и нема връщане но хегемонията на САЩ също е пътник... иде ново нещо а вие още говорите за соца и 1н вид кисело мляко дето свършвало бързо и липсата на банани в магазина - ама че сте тупани, друг вид комунизъм иде

Умника се изцепи...

Микрон правят 90 процента от чиповете за памети в целия свят

бичи лайна или по нашему булшит Samsung and SK Hynix dominate global sales of dynamic random-access memory chips, with data from research agency TrendForce showing they held market shares of 40.7% and 28.8%, respectively, in the final quarter of 2022, followed by Micron at 26.4%

"Вашингтон обвини Пекин в изкривяване на пазара на чиповете за памет и отхвърли ограниченията като лишени от фактологична основа." Не че нещо ама кой започна тази игра ?

Евтина работна ръка има и на други места. Ама технологии няма.

За съжаление жълтите не са от глупавите. Последните 3/три/ години имат най-много заявени патенти.

Я кажи кои са китайските чипове? Кои са китайските машини за производство на чипове?

3/4 от патентите са от вида - колело с перка на гърба на водача, ренде с зъбци на обратно и т.н..... просто да запълват нишите. важното е не колко патента имат, а колко патента се ползват... а там са мноооооооооооооооооооооооооооооооооооого зле.

целият сувкупен запад или това което остана от него /под 10% от света/ е пуснат по пързалката . Гледаме го онлайн в мъки на банкрути, рецесия и фалити. Капута му е неизбежен и поради факта, че този оскотял запад без реална икономика избра да е маргинализарно малцинсвто пред останалия 90 % свят който си търгува вече без долари и извън суифт и разполага с всички възможни ресурси техноголии и 7 милиарден пазар. Факт.

Ей сега ще дойде световният социализъм и комунизъм и ние простите тъпите и некадърните няма да се срамуваме че сме прости тъпи и некадърни, щото нали всички ще сме равни. Кой те излъга че след като сега чистиш тоалетни по времето на митичния ти социализъм ще бъдеш директор?

Да копи/пействаш имейли с инструкции и опорки ли те прави ценен кадър, бре :). А сега се сети, кадърните 33 години какво построихте? Щото “некадърните” цели градове като Димитровград от нулата вдигнаха, предприятияц транспорт и емергийни мощностни също. Тъпак.

Що бе? Важното е на кого е роднина! Може о директор да стане. Тази година полупроводници до година пълни!

Това че ти си предател не те прави ценен кадър. Дори за руснаците, дето ти плащат за предателството- ти пак си отпадък.

Кво предавам, бе мишок? Господарите ти от САЩ ли? Баси отрепките спамите тук.

Де санкции де....

Не си спомням опашките пред магазините и празните магазини с по една-две стоки така ли продажно същество? Ти предателя водещ всекидневно платена руска пропаганда ще ми обясняваш какво е било по времето на социализма. Скапаното хлапе от възраждане тръгнало да ми обяснява какво било по времето преди да се роди. Я бързо си смени памперса. В магазините по две-три стоки- обаче трябва да чакаш на опашка щото свършват бързо. Сутринта се нареждаш още преди да отвори магазина за хляб, щото следобед вече няма. Всяка дума на несъгласие или на критика води до посещението на мазето на милицията. Заради същите такива доносници и предатели като тебе, дето в момента предават собствените си държава пишейки всекидневно коментари във възхвала на русия. Колкото и да отричате фалитите на държавата- те са документиран факт. Както и работещата изцяло на загуба икономика заради болните амбиции да имаме заводи дето да произвеждат всичко. Което всичко обаче не стигаше до българския пазар. Искаш ли сега по социалистически да те пратим в концлагер, щото нали сега сме демокрация пък ти говориш против демокрацията. Пак по времето на социализма беше забранено да говориш против социализма. Я сега ми развий безумната теория че сме седяли на режим на тока щото видиш ли билини енергоемки предприятията- един малоумник като тебе и каза тая простотия.

Питай го от къде се купуваха шоколадовите яйца. Бас държа, че не знае..

Мама и тати партийните секретарчета са му казали. Само не са му казали че обикновените хора не можеха да влязат там.

Всеки можеше да влезе в кореком. Ама защо? Кума Лиса беше качествен шоколад от световно ниво.

Предателю? И нямаше и милиционер пред входа нали предателю? И разбира се притежанието на долари не беше забранено нали предателю? И би ли ми казал откъде ти предателя си имал гадни капиталистически долари по това време? Щото и дървосекач в коми да си бил пак не плащаха с долари предателю. Пък в гадните капиталистически страни ходеха само правоверни партийни другари предатели. И само те и международните шофьори разполагаха с долари предателю. Я кажи ти предателю откъде си си купил долари за да пазаруваш в кореком?

Лично ние доларите ги купувахме от тираджии. И не, нямаше полицаи пред входа. А в междублоковото играехме мач. Родопа и Булгарплод бълваше качествена храна във всеки град, а хората бяха образовани, честни и достойни. Усещаш ли що не ти липсва онова време, а боклук?

Всеки обича да играе и да яде качествена храна без да работи. Каква носталгия… Защо ли това време свърши имаше пари и много ядене. Само трябваше да си играем и да ходим на море и лагери. Работата е за глупаците. Какви банкети и тържества имаше. Не можеше да се съсредоточиш на работа без да си мислиш какво ще приготвиш за банкета довечера. Имаше всичко и по много на световно ниво. Защо ли свърши???

Долари имахме, защото татко работи в Либия /не западна, не демократична държава/, като най-обикновен електротехник. Не си спомням да съм чакал на опашка за хляб /освен на касата на супермаркета 3-4 човека/. НО си спомням и то не веднъж да се прибера в къщи с хляб с изяден доста голям крайпник, та се налагаше да отида пак до магазина. Тези опашки, за които говорите, явно са били преди 1980 година. Но виж помня купонна система от 1990-1991г тогава наистина висяхме от 5часа сутринта за хляб, олио, захар и тям подобни.

Два вида сирене, три вида салам. Ама истински! Сега 100 вида, но лайна! Мечтата на всеки соросоиден гейзер. Да яде лайна и да вика колко му е вкусно.

Глупак, опашките и дефицита бяха 90те, като дойде демокрацията и омаскари всичко. Тогава бяха и купоните, ДеБил. Казах ти да не се обаждаш, след като само си ги слушал тия работи.

И сега ако отговориш защо “дойде демокрацията”… но първо си задай въпроса на ум да не се излагаш!

Предателю? Я кажи пет марки български салам от времето на социализма? Я кажи пет марки българско сирене по времето на социализма. Значи ние тъпаците сме се редили на опашките всеки божи ден обаче ти хлапето от възраждане слушаш мама и тати или баба и дядо дето ти обясняват колко хубаво са живели като членове на партията. Абе я си карай там с платената пропаганда за съветския съюз и великата русия и не се бутай да се излагаш с простотии. А по 90-те години пак твоите комунисти управляваха предателю. И режима на тока не беше 90-те години предателю.

Дойде, защото мислехме, че е това от филмите, оказа се, че пак не сме разбрали - то било само реклама. Бабите ни измряха с по 30 лева пенсия, докато “демократите” ограбваха труда им.

Ако не можеш да си отговориш… “Брат, брат но сиренето с пари!”

Просто съвет: не мисли много, не ти се отдава. Какво си мислил тогава и какво е решил чебурашка са две различни неща!

„Хамбургски”, „Камчия”, „Телешки”, „Дебарцини”, наденици „Свинска варена”, „Средногорска”, „Асеница”. Трайни колбаси- варено-пушени салами „Бургас”, „Мургаш”, „Деликатесен”. Луканка „Карлово” и „Панагюрска”, салам „Странджа”, „Странджанско дядо”, филе „Елена”, говежда пастърма,; нераздробени деликатеси-кайзер „Апетит”, филе „Арбанаси”,, свински врат „Монтана”, свинско варено-пушено филе това е само от Бургас. Във всеки регион си имаше Родопа или нещо подобно.

Вие дрюгарю сте за освидетелстване

И защо Южна Корея да не доставя чипове за Китай!? Нали пазара е свободен. Все едно аз да спра да купувам стоки от ЛИДЛ обявявайки че ще ги купувам от БИЛА например и хоп Германците да ми покажат тояга и да заплашат БИЛА с нещо си там.

Защо Русия да не доставя газ за Германия? Свободен пазар НЕ СЪЩЕСТВУВА!

ОбИркал си се нещо. Всяко ботче произведено/измислено в САЩ подлежи на разрешение за износ…

Защото китай подкрепя северна корея.

Би ли ми казал как се наричат свръх модерните китайски процесори? Какъв размер са и каква мощност са? Би ли ми казал китайските чипове с които ще замените тези как се наричат какъв размер са и с каква мощност са? Би ли ми казал китайските машини за производство на чипове как се наричат коя година са произведени и къде се използват? Според платената ви пропаганда моят компютър вкъщи е изцяло български защото е сглобен тука в България. Нищо българско няма в него ама какво значение има според идиоти като тебе- нали е сглобен тука какво значение има какви са частите нали??? И между другото- последно подводниците трябва ли да изплават за да изстрелват ракети, както ти свръх специалиста по всичко твърдеше и се кълнеше?

Разбира ти на тебе главата от чипове и от компютри . Умно-красив идиот.

Този ми е личния трил от пандемията насам. Не е добре, човека…

Отговорете на зададените въпроси. Ама не можете.

Защо? Вие не искате отговори, а да си спамите тъпотиите.

Имена на китайски чипове машини за производство на чипове и така нататък. Хайде действай предателю водещ платена руска пропаганда.

Какво значение има какви са им машините ? Китайски са вече. А първите китайски процесори 14 нанометра SOI вече са факт. Засега са ARM , скоро и това ще се промени. Май-впечатляваща е скоростта на новите разработки в Китай.

Прекратяването на производството на тия твои чипове заради огромното количество дефекти. Поне като пишете пропаганда гледайте какво казват китайци и руснаци и така нататък преди да се излагате.

Преди около десетилетие САЩ започнаха да „се въоръжават с долара“. Те започнаха да го използват като геополитически инструмент. Моят съвет е, ако представлявате правителство, което не се разбира добре със САЩ, дръжте резервите си в друга валута, защото САЩ имат лошия навик да конфискуват валутните резерви на правителствата, които не харесват. Така беше с Венецуела, с Иран, с Афганистан, със Северна Корея и сега с Русия. Те си мислят, че е лесно да се направи: един удар на писалката на президента и вашият опонент вече не може да използва своите долари. Съединените щати, дори напускайки Афганистан, замразиха всички валутни резерви, така че икономиката в тази опустошена страна след това напълно се срина. Отвратително е. И не можете да правите такива отвратителни неща отново и отново. Защото други страни могат внезапно да започнат да протестират: може би ще запазим резервите си в цифрови юани? Или така: благодаря, ще поддържаме резерви в друга валута. Точно това се случва сега, което може да се нарече втората причина, поради която доларът ще загуби позициите си.

Това каза професорът от Харвард Джефри Сакс

ㅤ

"Вашингтон обвини Пекин в изкривяване на пазара на чиповете за памет и отхвърли ограниченията като лишени от фактологична основа." И какво? "Фактологична основа", като понятие, може да съществува само в Кравария ли?

За кучета и котки може а за хора не така ли? Китай се разви технологично с помага на западна развойна дейност. Покрай тях намазаха и крадячите на перални. Но не може да се отече, че с толкова много народ комунистическият режим се справя брилянтно с Copy/Paste. Дано да сме живи за да видим за колко десетилетия ще се стопи инерцията…

Още един дето вместо мозък има мейли с пропаганда…

Така или иначе микрон са боклуци, няма видеокарта с техни чипове, къде да не е изгорял поне един

То няма видеокарта, която да не е с техни чиповенпрез последните 6-7 години, щото само микрон могат да правят gddr6 и gddr6x. А за изгарянето се обърни към производителя, дето е сложил калпаво захранване и охлаждане.

Пълни глупости. При покупка на видеокарта задължително се гледа паметта да е самсунг.

Айде намери видеокарта с gddr6 на Самсунг. Дай един модел.

На дръж пак заповядай. https://www.mllse.com/product-93.html

Ти сериозно ли се върна 4 поколения назад, че да успееш да намериш нещо достатъчно бавно, че да ползва памет от самсунг? А пък ако се беше върнал още 10 години назад можеше да намериш и на кимонда памети. Говорим за 6х - там самсунг няма.

Англосаксонският трол вика че 10% загуба било нищо. На англосаксонският трол като му вдигнат надницата с 10% процента и бърза на всички да се похвали

Глупака вика че 10% предполагаема загуба щяло да бъде фалит за компанията.... Знаеш ли моето момче по-добре си стой там в статиите за украйна викай смъртна укрофашистите и други подобни простотии. Тази материя тук е далеч извън възможностите ти. Я сега кажи след като затворят заводите в китай и след като китай няма откъде да достави подобни чипове- каква ще е загубата за китай според теб?

Как всички "гей-мъри" ще спрат да "гей-мърт" и света ще потъне в разруха. Ха, ха, ха!

Къде бяхме ние преди 34 години къде сме сега !!! Сега просто живеем от подаянията на нашите господари САЩ!! А тук тръгнали някакви да се обесняват и да спорят какво щяло да се случи с Китай щото взели да правят сечено на някаква фирма дето правела памети!!! Глупав народ!

Е къде да стр били на Правец, гордоста на бай Тошо или Apple 2

Нещастен келеш? Фалирахме си три пъти държавата по времето на твоя социализъм. Имахме си концлагери и политическа полиция. Седяхме на опашки за елементарни стоки и разчитахме на връзки и рушвети за да си купим дори котлон за вкъщи. Изчакай още двайсетина години, когато всички живели по твоя социализъм умрат и тогава развявай платената си пропаганда.

Не си живял по време на социализма. Всичко - абсолютно всичко, което казваш е измислица на хора, които нямат спомени от онова време и вече 30 години се повтаря от т.нар. Десни. По време на социализма България беше 6та икономика в Европа и не си заключвахме къщите. Сега сме 30та и ни упрарвляват крадци. По леко с пропагандата докато има живи от онова време още.

Жалко руско тролче. Ама ти не си.

И защо останахте боси тогава бе умник. От шеста в Европа останахте без цървули. Нещастник!

Хахаха, шеста икономика може сме били в източна Европа. Някъде между Албания и Сърбия. Иначе може да ми отговориш коя европейска държава е имала по-малка икономика от България, за да сме на 6то място? Германия, Великобритания, Франция, Италия, Холандия, Испания, Австрия, Швейцария, Швеция, Норвегия. Поне 4 от тези държави трябва да са имали по-малки икономики от България, за да бъдем на 6то място. Не е истина какво дебили се въдят и как нагло лъжете.

Защо триете коментари? Цензура ли налагате???

10% процента загуба от Китай, 4-5% загуба от Русия...те процентите се трупат. Викате малко? Ше ви дам една сметка тука и на нея ми пращайте 10-15% от заплатите си като ви се струват незначителни

ами сега ко ши праим - амриканците започват да мятат акита срещу вентилатора и може малко да се пооцапат или направо да се позаровят

Ех колко ни е гот да се е ваме с другите, но сме възмутени ако е срещу нас

Пазарна икономилка сега пазара ще го начука на американците. Самсунг с удоволстеие ще се настанят на мястото на Микрон

Пазарна икономика не съществува. Това е лъжа, с която се ограбват по-малките и по-слабите.

Не зная дали америкамците знаят поговорката - с техните камъни по техните глави.

Браво. Американците - вън отвсякъде!

Китай започна да показва зъби. Похвално. А на феновете на тайванските чипове - не се надценявайте младежи, Китай в момента е лидер в суперкомпютинга и квантовия компютинг. Тва, че геймърствате на тайвански чипове не означава, че света не се развива и без тях. Апропо и АСИКС чиповете са китайски, а за оръжия трябват те, а не АМД, Интел или нВидия…

Кои по точно са китайски? Радарите са европейски, камерите са японски, европейски и американски, процесорите са европейски и американски, силовата електроника е европейска и американска, дсп-тата са американски и японски. Комуникациите са американски. Големите процесори за изкуствен интелект са американски. Работещи квантови компютри има само в Европа и САЩ, нищо, че китайците според тебе са напред. Поне един китайски АСИК може ли да назовеш?

Чети повече, пиши по-малко глупости: China has become the third country with the ability to deliver a completely home-made quantum computer, which was developed by a Chinese enterprise. https://www.globaltimes.cn/page/202301/1284467.shtml

Ето ти още материал за образоване, че в НПОто явно не ви ги казват тия работи…: In 2019, Google reported that its 53-qubit Sycamore processor had completed in 3.3 minutes a task that would have taken a traditional supercomputer at least 2.5 days. Last October, China’s 66-qubit Zuchongzhi 2 quantum processor reportedly completed the same task 1 million times faster. That processor was developed by a team of researchers from the Chinese Academy of Sciences Center for Excellence in Quantum Information and Quantum Physics, in conjunction with the Shanghai Institute of Technical Physics and the Shanghai Institute of Microsystem and Information Technology. https://www.defenseone.com/ideas/2022/04/china-may-have-just-taken-lead-quantum-computing-race/365707/

Мога да продължа до утре, но ще завърша с това - в ф-35 се оказа, че влагат китайска(не произведена в Китай, а изобретена там) електроника. Безаналогова.

Абе калъф,даже нямаш представа какви глупости постваш. И колко са далече от реалността измислиците на китайците. Пробвай да пуснеш задача на китайски квантов компютър - не може, никоя от измишльотините им не работи. От гугъл можеш да си наемеш време и реално да свършиш нещо. Ама така става, като вместо мозък имаш вата. А за Ф-35 - поредната измишльотина. Имаше едни титанови пръстени в двигателя, които бяха китайска изработка. Никога не е имало електроника, хаха.

Глупости поствам викаш, а ти все умнотии, а? До една лъжи и хвалебствия без покритие. Не следиш какво се случва, предубеден си и неосведомен. Твоите началници отдавна шпионират китайските научни институти за да научат нещо, глупак. Само програмата ми за лицево разпознаване при такова население да вземеш и ще разбереш, докъде са в суперкомпютинга китайците. А ти ще се пулиш 3 секунди на американския или корейския ти телефон докато прецени кой си. Айде беги, нещастен пропагандист.

А може ли източник, който да не е китайски? Примерно публикация в IEEE или някъде другаде, където резултатите се проверяват? Че то по техни публикации, Северна Корея кацнаха на слънцето, а китайците редовно "откриват" и публикуват неща, които в останалата част от света са известни от десетилетия.

Така харесва ли ти :): https://spectrum.ieee.org/quantum-computing-china Two of World’s Biggest Quantum Computers Made in China Quantum computers Zuchongzi and Jiuzhang 2.0 may both display "quantum primacy" over classical computers

А тъй, айде сега го прочети внимателно какво пише в това, което си постнал.

Какво още искаш да ти се обяснява? Че благодарение на квантовия напредък на китай успяват да си предпазят комуникациите секретни? Хайде седнете и се ограмотявайте вече сами, че май седите тука просто тъй да спамите тъпотии. Искаше източник от твоите за китайския напредък - имаш го, сядай и чети.

Що не забранят АМД, Интел и АРМ?

И техния ред, ще дойде третополов тролЕй!

Китай пак цака САЩ и съвсем ще ги прецака

Ще ще ще

Защо си мислите, че Китай са толкова глупави да забранят нещо, без да са намерили алтернатива? И защо нещата тука опират винаги до тролове било руски, било западни....

Ей това е приказка, останалото е хумор. Браво

И като не фалират ти ще скочиш ли от 10 етаж от мъка:)))) Или ще се запишеш доброволец във вагнер? Китай не може да произвежда такива чипове. Всяка държава, способна да произвежда подобни чипове е съюзник на американците. Работи с техни технологии и с западни машини. Алтернативите на тези чипове се намират в тайван и южна корея. И двете държави нямат добри чувства към твоя китай. И няма да рискуват да си загубят огромните пазари заради глупостите на китайците. А така както са построили завод в китай- така ще го построят и някъде другаде. Това не го разбирате вие пропагандистите- без технологиите произвеждащ каруци.

Тия дето се радват явно не разбират, че най-модерните и нови чипове се правят в Тайван(TSMC) и Ю.Корея и нямат алтернатива. По 5nm процеса се работи с холандските машини от ASML. Чипове за памет могат да се произвеждат навсякъде.

Изпълняват норматив по брой коментари, за да им платят след това. А пък по начало мисленето не се отдава нито на възрожденци нито на руски тролове.

Тактично сте пропуснали.да кажете тези 10% колко милиарда са всъщност. И САЩ няма никакъв шанс да замени изгубените 10% с повече продажби в Корея... тази вашата "икономика" къде се преподава?

Къде прочете продажби в корея????????????? Ако 10% ти се виждат много колко ли са в 90%?? Само че китай не може да произведе собствени чипове и все отнякъде трябва да ги купи. Пък и всички производители са в държави съюзници на американците:))))

Смей се. Аз ще смея като ти фалират господарите. Те ще са добре, но според мен ще намалят парите за НПО паразити и ти ще умреш от глад или ще свършиш в затвора.

Що да не се смея на елементарната пропаганда на продажници като тебе? Ще загубят 10% пазар в китай и ще фалират:))))) Само руски трол или възрожденец може да измисли такава простотия.

Пак лъжат в статията. Recent financials suggest that 25% of Micron's 2022 revenue was generated by sales in China.

Не означава сигурно моето момче. И китай купувах тези чипове за да сглобява платки. Без тези чипове няма сглобяване на платки

И тука кривак!!!

Обаче колко е интересно- китайците няма ли да правят собствени, щели да купуват от южна корея. Въпросът е обаче- след като китай поддържа северна корея- дали ще му продадат чипове?

Клати феса!!!! Така че никой няма да пита говедарите

Високите технологии и международната политика не са за руски тролове като теб. Карай си с простотиите, че за друго не ставаш. Интереса на Южна Корея дали е да продава на държава, крепяща враг, искаш да я унищожи? И да върви против интереса на своите съюзници и своят личен интерес? Ще зареже 90%++ от пазара си заради Китай????? Дали?

Nice!

с тяхните камъни по тяхните глави:)

Зловещо ги изплющяха. Един път със заводите и след това с пазара.

10%- направо ще фалира тая компания:)))) Ама собствено производство чипове няма и няма:)

Мне, всъщност ще уволняват и ще свият разходите и накрая ще го отнесе обикновения човек... но за НПО паразит като теб това продуктивна работа е непонятен термин.

Ще уволняват китайците в заводите в китай:)))) И това как ще навреди на компания, на която над 90% от пазара не е в китай??? Разбирам че по заповед на руското посолство трябва да хвалите и китай- ама за съжаление с елементарна пропаганда не става. Нито с фалшивите плюсчета и минусчета.

Не съди по себе си за другите, отрепко безполезна. Това че ти си паразит работещ за чужди посолства не значи че другите сме такива. Гнусен продажен НПО помиар.

В Китай няма масови уволнения, мойто момче. Това не ти е шивашка фирма или кол център у булгаристан, там има държава, договори, гаранции и депозити. Няма никакъв проблем Микрон да се махне, но ще трябва да отпише милиарди наляти в оборудване и инфраструктура, и ще трябва да продаде на безценица на посочен ККП човек всичкото си имущество. После дисковете и паметите на Микрон ще си ги купуваме с друга лепенка, работниците даже няма да забележат промяната, а виж Микрон ще го закъса яко, зашото китайския пазар е огромен и платежоспособен. 1/5 от печалбата и 1/3 от производствените мощности може да са нищо, ако имаш сергия на женския пазар; в този бизнес заводите се строят и експлоатират с десетилетия.

Самите китайци твърдят че имат финансови затруднения за да си плащат жилищата и образованието на децата си. Управляващите китай миналата година официално се похвалиха, че се осигурили минимална заплата за всеки работещ еквивалент на 100 български лева. Китай е източник на евтина работна ръка но не и богат пазар- дори китай си прави печалбите на запад, не на собствената си територия и не на изток. Пък ако си мислиш , че писането на платени коментари основно във възхвала на русия, както правиш по другите статии, не се вижда- значи си още по-тъп отколкото си мисля. А когато на черното казваш бяло и коментарите са ти точно обратното на реалността- това просто показва че си най-обикновен трол.

ОК, явно си тъп соросогнид и няма смисъл да хабя време.

От Forbes: In 2021, the last full year for which Beijing's National Bureau of Statistics offers data, the average Chinese worker earned 105,000 yuan a year, the equivalent of $16,153. The average American worker earned some $58,120 a year, 3.5 times his or her Chinese counterpart — still wide but not what it was.Jan 30, 2023 Какъв е този мит за 100 лв на месец?

Аз ям свинско ти ядеш зеле. Средностатистически ядем свинско със зеле. Стотина хиляди китайци получават високи заплати. 900 000 китайци получават колкото да не умрат от глад. Средно статистически всички получават хубави заплати. Я кажи другарю статистик каква е средната работна заплата в България според статистиката? Някъде над 6000 лв според статистиката. Реалността какво показва?