Колко голяма и способна е армията на Китай

Пекин обръща специално внимание на качеството на своите части

Обратно в новината

Коментари - Колко голяма и способна е армията на Китай | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Достатъчно способна и многобройна. Една Русия с всичките си проблеми започна с 150000 срещу 350000 натовски обучени украинци, готвени 10г. да воюват. Представете си редовна войска от 2 млн., която спокойно може да стане 50млн. Не разбирам какво толкова сравнявате, война Сащ и Китай няма да има никога. Само имигрантите в Сащ от Китай са 10млн.

Пробвайте и ще видите.

Крадене, копиране, тотална екологична катастрофа, напълно незачитане на човешките права и накрая ни изсраха Ковид! Късопишковците ако платят репарациите на света, заради чумата, която предизвикаха, ще фалират одма! То не е късно, де. В България над 38 хиляди загинаха заради техния ковид, но БГ ибриците за 300лв на дописка продават и майка си, и баба си.

За късопишковците с тяхното ковидче не знам, ма ония тлъстите ако почнат да плащат репарации за всичко, одма са фалирали....пак......

китай само русия са нападали на остров даманский

Народно освободителна армия - същите путлерастски идиоти- И те искат да освобождават проспериращ Тайван от населението му.

Ох, навсякъде просперираща западна простотия....

Иракската армия е по голям фейк даже и от руската

Поне в живота си са печелили война....

Много дъвчете и предъвквате дъвката с противопоставянето на САЩ и Китай ... Реално стокообмена САЩ - Китай е над 1/3 от световния стокообмен, като стойност. Колкото и да се джавкат на политическо ниво, двете нации реално са толкова безкрайно зависими една от друга, че просто не могат да съществуват независимо. Това важи и за двете и за САЩ и за Китай! И не само до толкова! Война между Китай и САЩ дори да предположим, че абсолютно никой няма да подкрепи никого от двете страни, означава тотален колапс на световната икономика. Да, колкото и да ви гризе шовинизма реалността е, че световната икономика се крепи на взаимоотношенията САЩ - Китай. Това означава, че ако подобен конфликт е на хоризонта целият останал свят ще натиска той да не се случи. Докато това някак не се промени пряк военен конфликт САЩ - Китай просто няма как да се случи, а това няма перспектива да се промени поне идните 30-40 години.

Китай изпревари Русия категорично. Днес никой не може да указва и да пристъпва китайските интереси. Днес САЩ и Китай комуникират като равноправни партньори а Путин се вре като шиле пред майка си пред тях. С войната в Украйна Путин сам закопа Русия като "вторая в мире".

Не прочетох нищо за хиперзвуковите ракети на китайците. Това случайно ли е ...? Щото американските опити все още се провалят. А както всички знаем (надявам се) тези ракети зануляват самолетоносачите (примерно).

Даааа, китайците имат такива ракети а американците метат копия. Къде ви намират такива чугуни...

Знайко, знайко, ма не знайко... американските ракети вече имат няколко успешни теста. Толкова ти е знанието...

При това реални за разлика от китайските анимета.

Видяхме я руслямската армия, колко е силна! ХИ ХИ ХИ Втората по сила в УКРАЙНА! :) Тия чайници никога не ги е бивало за войници! Те са още по ясни! :))))))

Ох малиии......мамин убавец

Китай няма спиране, другари краваросоросоиди. Най-голямата ви грешка беше да напарвите Русия и Китай съюзници. Цялата саросоидна сган от идеологически изроди и бизнес копои около Байдън скоро ще бъде изметена в самата Америка.

САЩ откъснаха Китай от СССР и го направиха супер сила. Чрез виетнамската война. Бях на 7÷8 години, когато в "развита по социалистически" България пристигнаха първите китайски технологични чудеса, веднага след виетнамската война. И до днес ги помня, като че ли бе вчера: РОЗОВА МЕКА МНОГОПЛАСТОВА АРОМАТИЗИРАНА тоалетна хартия която СЕ КЪСАШЕ ПРЕЦИЗНО ТОЧНО КЪДЕТО ТРЯБВА. Велосипедите "Atlas" които бяха като Rolls-Royce в иначе "града на колоездачите" Казанлък. Беше една и ПОСЛЕДНА доставка Повече не видях китайско чудо, докато не кацнах в САЩ. Днес САЩ и Китай са в неразделна симбиоза. Всеки дизбаланс на тези скачени съдове ще има сътресения в Света и войната в Украйна ще ти се стори кадър от художествен филм.

Набор съм ти и помня . Велосипедите ,,Атлас" бяха индийски.

Ти палячо работил ли си за китайци, Ще ти скъсат рублофилския дебел г*з от работа за шепа стотинки. Ама Ганю дето живее в панелка и кърка пърцуца толкова му е мозъка.

Русофилистика не мисли за себе си като за работник в РУСИЯ ,КИТАЙ или БЪлгария той мисли че ще е СТАЛИн или МАО или Живков той обикновненно е нищожество и в неговата глава америка или европа му е виновна за да не разгърне потенциала си като милиционер или поне шеф на ТКЗС . И му харесва така . Ако наистина му харесваше щеше отдавна да емигрира в тези страни ......

Китай винаги е съществувал благодарение на САЩ .

В Китай дори на спецчастите има надпис SWAT. Китай копира успешно всичко от САЩ. Основното предимство на китайците е ЕДНОНАРОДНОСТТА на войниците. В Китай основно има 1 народ, народа ХАН. С една култура и 1 религия. Днешния китайски "комутизъм" няма нищо общо с комунизма на Мао от преди 70г. Днес Китай е по-близо до Модерен и технологичен средновековен имперски Китай. Въпрос на време е Китай да достигне технологично съвършенство на собствена база. За целта са нужни суровините на Сибир и кназисъществуваща Русия но под строг китайски контрол. За това днес спорят САЩ и Китай...кой и щак да контролира руските ядрени остарели технологии, за да не попречат и на двете супердържави.

В грешка си. Китайците имат много народи и не всички са хепи да бъдат под комунистичесо управление. За пример - уйгурите, мюсулманите и т.н.

ККК - китайска комунистическа кочина. Ще се разпадне като турски жилищен блок. Поздрави!

Кигай е преживял монголци, японци, руснаци, сега пробва да се откъсне напълно от САЩ. Това е невероятно единна държава с един народ и една религия. Япония но в повече от 10 пъти. Нямаш на представа за какво тролиш.

Ти ходил ли си в Китай някога ? Нито са един народ нито са една религия ! Но безпорно са велика държава

Китай са толкова единни че даже различни езици говорят бе Ганьо.

Китай е Метрополия за КИТАЙСКИЯ свят. Както Турция за Кавказ, Балканите и Средна Азия. Чингизхан създава днешен Китай чрез обединение на три супер държави. Днес Чингизхан е баща на Сибир, Китай и дори в Япония го почитат. Това е един народ и една култура. Тя е неразрушим фундамент за икономически растеж. Формата на управления може да има нюанси, но няма да се превърне в Кремъл, Брюксел или Вашингтон. Нещо повече, най-голямото "малцинство" в САЩ са китайците. 50 % от американските студенти са китайци: американски китайци и китайски китайци.

не по язик, а по ироглифи и идеология!

чувството, че троловете , коментиращи този материал, са китайци?! Абе хора, пишете за България! Защо ви е гордо с какви армии и оръжие разполагат САЩ, Китай или Русия! И друго – колко българи напуснаха през последните 30 години страната в посока Русия и Китай! Колко?! Хайде, напънете се!

ми да заминаха си доста , на запад какво да се прави на там духа вятъра , доста умряха , и икономиката също , здравеопазването, пенсионната система , енергетиката , транспорта армията , мдам демокраця момче така е , вуду проклятие да беше наи много един двама да убие . И да на запад заминаха , чудиш ли се колко чехи са напуснали страната си , почти никакви , защо ли , бива ги повече от нас ли хехе . Сирия след десет години война е по добре от нас след 30 демокрация

China number one!

На всеки кораб, който сащ могат да изпратят срещу Китай, Китай може да изпрати 10. Имат свръхзвукови ракети, които могат да унищожат всеки самолетоносач, заедно с 5000 хиляди американци на борда. Знаете ли какво предствалява китайска противотанкова бригата? 10 000 китайци с гаечен ключ. Представете си, че Русия и Индия се включат към Китай. сащ явно предпочитат да унищожат целия свят, отколкото да обяват фалита си, понеже са с дълг над 31 трилиона долара.

Бе те и японците си мислеха така, пък всички знаем, как приключи японската империя. Какво си мислиш и каква е реалността, доста често се разминава справка - Украйна.

Е, те китайците имаха и закон че мнистър председателя управлява по 10 години. На Си, коя година му е сега? Питам, не се заяждам. :)) Били обещали, че никога няма да нападнат пъври... :))) Смях в залата. И САЩ имали бази в чужди държави. А Китай в приятелска....:)))) Нищо, дано се сбъднат всичките ви желания и да почнат да ви разпознават лицево и да трупате социален кредит по китайски. Ще плачете за САЩ още по горко и от плача ви за Бай Тошо. :)))))))))

Тея милиарди на САЩ хич не ги гледайте... прогнилия капитализъм краде пари на всяко ниво. Една каска ако се прави за 50$ се таксува за 1000 на крайния потребител, било то американската или друга армия. Смятайте за нещо голямо като самолет, кораб или подводница какво крадене пада. Военните контрактори не забогатяват защото подаряват оръжия... Нямам представа дали в Китай е същото положение, но се съмнявам.

Не гледай милиардите а какво имат. Самолетоносачи, ракети, подводници,бази.... А като добавим научните постижения и индустриален потенциал на НАТО (Англия, Франция, Германия, Канада, Австралия...) Нещата не са в полза на жълтите.

мале като гледаме потенциала на НАТО как внимават да не изнервят много Руснаците направо супер потентни са ша ти кажа ....

Кво да им изнервят. НАТО седят и гледат сеира на орките, как едно селце не могат да превземат. Самия Могучая - смееееех!:))))))

Ама айде тая смешната опорка вече я спрете стояла и гледала сеира Едни наемници потрошиха цялата ВСУ а НАТО взе да разправя /преди това все викаше Бахмут е най важния момент във войната/ че вече не е толкова важен Смешни сте тролове много чак жалки

От китаец акъл не търси. Работя в Канада с толкова китайци. Учили с магистратури и т н. Бачкат много, но в момента когато стигнат по-голям проблем да тотален блокаж. Креативност-0. Не случайно Япония ги направи на бербат Втората световна. Сега и САЩ като им резнат технологиите остават с купичката ориз.

Язък ако наистина работиш в Канада с китаици и си достигнал най-после нулевото ниво!! То бива тъпотия ама ти направо ме утепа с твоята!!

5г - първи първа квантова телепортация собствена космическа станция и още много ама ме мързи потърси и ще разбереш за какво става дума а и виж кои печели последните години всички олимпиади по математика и физика ;)

ХАХАХАХХА само да не стане че Китай ще резне технологиите на САЩ и бтв това са пълни глупости и аз работя с китайците хората са си супер креативни ...

да потрошиш един вагон гърнета и една тояга е достатъчна …… От 3000 хиляди години насам колкото пъти Китай са се сбили с Японците толкоз пъти са яли як бой ….

Колко глупости в два реда..... Японците се споменават за първи път в китайските хроники от 2 век. Централизирана държава изграждат едва през 8-12 век - периода Нара. А преди "3000 хиляди години" (това три МИЛИОНА ли са?) за китйци и японци едва ли е ставало дума в динозавърското меню.... Извън шегата - не ми е попадал източник, твърдящ че китайци са тръгнали да превземат Япония. Виж, обратното се е случвало честичко, ама Китай си е все още независим.

"Китай има само една военна база в чужда страна. Това е Джибути. Задачата на базата е да пречи на сомалийските пирати, нападащи кораби в региона. За сравнение САЩ имат стотици бази в чужди държави - включително в близост до Китай." И се пита в задачката: - Е къв го дирят краварите по зялото земно кълбо? - Защо в наш'та Мила Родина - Хамерикански Абсурдистан има Хамерикански бази? - Питаха ли народът иска ли, или НЕ, да има Хамериканци в хамерикански Абсурдистан. Щото по времето на 45 годишният социализъм руски бази у нас не е имало...

"И се пита в задачката"...Кой пък пита? Бай Ганьо? Хайде да отговорим все пак - първо САЩ сключва договори с тези държави и разполага там бази - тоест по взаимно съгласие. Второ, тези държави са суверенни и явно предпочитат съюзи с демократична държава, отколкото с диктатура, която утре решава, че "братския" народ вече не е братски и го напада, за да "защити историческите си права" и други подобни фашизоидни и имперски мераци. И трето - когато Хитлер нападна Западна Европа, а Сталин в сговор с него нападна Източна - балтийските държави, Полша, Финландия и т.н., нямаше проблем, после когато Хитлер нападна СССР, плач защо САЩ не дошли по-рани в Европа, а сега, защо САЩ ходели насам=натам...гиди комунделски, имперски и тоталитарни чукундури такива.

Ти по таз' логика, майка си мъж ще я изкараш бре....! Или може би майка ти е мъж? Или по-то1но родител с номер някакъв - 1 или 2...

Щом САЩ са демократична държава защо забранява Тик-Ток?

ЩО реши, че демократична значи без закони? ЗАщото ТИкТок нарушава америкнските закони. Затова го забранява.

Най-голямата слабост на Китай е ... задлъжнялостта на САЩ към тях. Представете си, че Сърбия има да дава на България 500 милиарда евра, и се зъби на България. Какво ще правим ние - ще воюваме ли с тях??? Не разбира се, не и докато не вземем поне част от парите....

Няма държава на тази планета която ще обяви война на САЩ и ще ги нападне на тяхна територия. Не и когат имат 6,000 ядрени бойни глави които могат да се изстрелят всеки момент.

Има колега, има - Северна Корея се казва - не можеш да му влезеш в главата на пълководеца, който си има няколко бункера и в които може да си стои (и е свикнал) и да си кибичи, без да си промени начина на живот....

И къде може да бъде използвана толкова голяма армия. За инвазия в САЩ. Изключено. За инвазия в Индия. Възможно, но малко вероятно. Остава..... Русия. Хем им е близичко, хем в Сибир има природни ресурси. Но тактиката на Китай е съвсем различна. Те никога не са разпитани на военна сила. А и нямат кой знае какво военни успехи. Силата на Китай е другаде. Те завладяват света с евтиното си производство. Тогава се пита защо да водят война. От една война те само биха загубили. Те губят и сега от войната на Русия срещу Украйна. И затова уж подкрепят Русия, ама само на думи. А иначе просто изчакват Русия да се изтощи и да клекне. Тогава Китай ще дойде на помощ. Не с армия, а с работници и капитали. Ще иска концесии, ще иска суровини. Навремето имаше един каламбур. Каква е съкровената мечта на поляците. Тежки сражения на полско китайската граница...

Хаха-хаха, много.

Ами... НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ колко е голяма. Нали няма чак толкова малоумни на тази територия, които да смятат, че ще воюва с Китай?

САЩ САМО ИМ ПУСКАТ КОВИД 23 В ПРИЛЕПИТЕ И ГИ ПРИКЛЮЧВАТ!

РУЗИЯ ДА МУ МИСЛИ... ЩОТО НЕ ПИШЕ ТУКА ЗА АСПИРАЦИИТЕ КЪМ АРАЛСКО МОРЕ И СИБИР, НАЛИ НИ ПЛАЩАТ РУБЛИ...

КОПЕЙКИТЕ ДА БЛЕЯТ ПРЕД ВОЕННАТА МОЩ НА КИТАЙ? А ЗА АРМИЯТА НА САЩ СТАТИЯ. РУБЛЯЦИ?

това за китай е неизбежно, защото русийката сама се унищожи. а рублоядите много обичат да се асоциират с някоя "могъща сила"... щото комплекси.

Най способната......ако економиката им мине на военен режим и получават ресурси от Русия.....че смачкат свето....

А Русия какво ще папат?

колко да си успешен само с копи-пейст .... амо това което не можеш да копираш, к'во го правиш?????

китайците отдавна се научиха да не копират другите, но в момента икономиката им все още е де факто базирана на този модел. Планът да преминат към "високо технологична икономика", тоест такава, която наистина се възползва масово от научно-техническият прогрес до 2035 е амбициозен, но е съмнително до колко ще успеят.

" инвазия на Тайван, който Китай счита за своя територия "... тук проблема е съвсем различен.. а той е, че държавата разположена на остров Тайван се нарича "Република Китай". Та в случая, не че китай смята Тайван за своя територия, ами обратното.... Тайван смята Китай за своя територия.

Абсолютен факт, и затова щатите винаги са казвали,че подкрепят "единен Китай". Обаче "работническо-селската власт" укрепна с безценната помощ на американските капиталисти, алчни за печалба и сега ще има много проблеми там, а и за света най-вероятно

Толкова е силна, че индииците я биха на границата с камъни и ги прогониха за има няма 2 седмици..

Македония обявява война на Китай. Китайският главнокомандващ пита: - Колко са тези македонци? - Малко над два милиона. - Хм, настанете ги в някой хотел. Македонският главнокомандващ пита: - И колко са тези китайци? - Милиард и триста хиляди. - Брей, дека че ги копаме, нямаме толкова земя.

Китайците доста дръпнаха напред, те са единствените които могат да се мерят със САЩ, дано само не станем свидетели на подобно безумие.

Молете се никога да не разберете...

кой участва преz 1969 г в битката Zа остров даманский ..?!..чий беше тогава тоZ остров и чий е сега ..?!..

СССР и КНР участваха в битката Zа остров Даманский преZ 1969 г ..тогава острова беше съветски ..а сега е китайски !

Колкото и да е голема в крайна сметка им остават само копчетата на шинелите.

Аз мисля, че най силната армия сега е на севернокорейците. Имат уникален подскачаш стил на маршируване, който никой друг няма. Една от тяхната армия се жалваше, че като я фанали на маршировки за един техен парад пометнала. Е , това го обясняваше чак след като беше духнала от Северна Корея, разбира се. От там няма как.

я, колко любители на кадировска сперма се оказаха и с джуджешл фетиш :- ))))) еми да ви еба майката русоробска путлерастчета простички :- )))

Негър гушка макя ти като млада на снимката! Това баща ти преди или след свирчока го е снимал?

нашата военна доктрина е иZградена в/у постулата да водим едновременно две войни и да сме в готовност zа трета световна война ! ще раZмажем москалите и пекинските ориZояди по отделно или едновременно ! не ни пука от тях , само вижте москалите вече 12 месеца се Zаплитат в некви украински селца и паланки и това се случва на прага им , т.е. на една рука раzстояние , представете си само как ше ги раZпердушиним zа отрицателно време ! същото важи и zа поднебесните пекински ориZояди , те не стават Zа нищо , страх ги е да нападнат тайван , последната война , която водиха беше преZ 1979 г. с Виетнам и я Zагубиха ! zабележете , и те водиха война с виетнамците на прага си , на границата си , на една рука раZстояние и иZдържаха само нема и 2 месеца военни действия , а ние се бихме във Виетнам над 10 години , на хиляди мили от нас ! не напраZно се иZтеглихме след 20 г от Афганистан , така освободихме военен и финансов ресурс , като оставихме евраzийците да се борят с чаршафосаните агресивни ислямисти ! накрая ще ви кажа под секрет : въzможно е да се договорим с Пекин zа сметка на москалите , zабележете колко са хитри и подли поднебесните ориZояди от 2014 г до ден днешен не са приZнали Крим Zа руски , докато москалите ден преZ ден врякат до небесата Тайван е китайски , Тайван е китайски !?.. схващате ли подхода и действията на поднебесните , т.е. готови са да прецакат москалите в подходящия момент , а той ще настъпи съвсем скоро !

Да, стратегията на САЩ е да могат да водят две големи и една малка войни едновременно. Но на терен не могат да победят ЧВК Вагнер. Малко като оня виц за теорията и практиката.

Само ми напомни кога Вагнер и официалната армия на САЩ са воювали

Аха, не могат. В единствения случаи, когато са се срещали, за 20 минути над 500 вагнеровци бяха изпарени в Сирия. Такъв рев се вдигна тогава...

армията на мечо пух е - колкото повече, толкова повече

Най-най-най "Демократичната" страна в Галактиката ще забранява със закон китайският комунистически Тик-Ток. Даже и софтуерно ги издухаха, като с това приложение превърнаха подрастващото западно поколение в пълни и завършени дебили. В Китай лимита на ден за Тик-Ток е 40минути и се ползва предимно за култура и обучение, докато западните малоумници висят средно по 2-3 часа на дневно и се надпреварват кой е по голям и кретен.

"Пекин за 2023 г. ще бъдат със 7,2% повече от миналата година или 225 млрд. долара. За сравнение през 2023 г. Вашингтон ще отдели 850 милиарда долара за армията си. " Я тея дето одат по Одрин на пазар да кажат. Праха за пране дето купувате от там за по малко пари от колкото в България, дали пере по лошо или просто турците са направили същият прах за пране но за по малко пари поради по ниските заплати там?

една друга армия на бифтек,докато те организират стотиците си бази по света.

Направо значи да не се водят войни, а да си показват един на друг спорещите страни бюджетите. Който е с най-големият бюджет за отбрана, служебна победа му се дава и нема нужда от война. И понеже краварчетата са най - добри в печата на хартишки, те ще са винаги с най-големия бюджет и съответно винаги победители. Ха-ха-ха!

само един иZперкал бункерен 70-се годишен с опадали керемиди ботоксов нискостеблен жужак кът Вовата , може да си мисли , че некой ше му държи партия с/у янките ! какво ще спечелят поднебесните ориZояди ако го подкрепят , нищо , в америка е пренаселено т.е. нема необятна свободна Zемля , нема неиZчерпаеми природни и подZемни ресурси и най важното тя е на хиляди км от поднебесните ! а какво ѝ трябва на една пренаселена с над 1,5 млрд ориZояди и бедна на природни ресурси страна ? ами трябва ѝ свободна неZаселена Zeмля , огромни количества питейна вода , необятна гора Zа дървен материал и най вече полеZните иZкопаеми , ами те са на север от Пекин и са на една рука раZстояние от ориZоядите ! така че се очертава ние да направим най накрая с другаруте китайци един голям и сполтен вZаимноиZгоден бай делчо на мечата москалска бърлога ! китай просперира повече от 30 години като търгува със Zапада , това са трилиони долари годишно , ако Zапада се гътне с поднебесните ориZояди е свършрно , кой ще намери трилиони долари годишно Za да им купува стоките ? москалите и африканците ли ше им купуват стоките ! русия върви към пълно самоубийственно чао по един или друг начин ! помпоZните речи и праzни Zакани на Шишкoто Пупкин , с нищо не помага на русия ! Пупкин дръпна преZ февруари месец 2022 г https://www.youtube.com/watch?v=taYTXHsUU5w : ще раZмажем , денацифицираме и освободим украйна , ако се намеси некой тежко му и горко му и кво стана Zа 12 месеца , нищо пълен провал на москалите , припкаха >>>> кът подплашени сърнета от Храковска област ..от Херсон ..от Zмийския остров ...и 500 хиляди мужичета да вкара във войната реZултата ще е същия , руснаците ще претърпя тотално поражение и пълен раZпад ! яZък Zа новите триста хиляди солдатчета , които хвърли в Украйна като пушечно месо !

К'о ? Нье . Толкова глупости - поне ти да си ги беше прочел .

а ве чукундур промосковски неден ..ами напиши ти нещо много умно бре ..да те видим Zа кво си на щат във Евраzийската Тиролска фабрика

Сещам се за един стар виц: - Какво е основното предимство на китайската армия? - Движи се на малки, мобилни групи от по 2 000 000 войници:)))

не стават за войници

Ама наистина много

Краварската бригада била 3 пъти по-голяма от батальон, начи! Обаче , има също така част , наречена "полк", на ингилизки "regiment" който е три батальона. Та значи, що безказармено дебиле сравнява руски батальон с краварска бригада, а не я сравнява с руски полк? И то не знае. Нахвърляло е просто някакви думички на които не разбира смисъла.