Китайски учени създадоха хиперзвуков генератор за футуристични оръжия

Технологията може да захрани микровълново оръдие, способно да неутрализира спътниците на Starlink

Обратно в новината

Коментари - Китайски учени създадоха хиперзвуков генератор за футуристични оръжия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тез не са крали ток от жиците на влака . Йони , огън, дим имъши ...

Китайците са откраднали от руснаците,Хиперболоида на инженер Гарин.

Българин направи тези генератори в Китай: https:// www.chukanovenergy.com

страх тресе краварника :)

Три несъответствия ме дразнят: - при реакцията между водород и кислород няма експлозия, а имплозия и крайния обем намалява. Ползва се за вероятно мощно загряване на работния газ аргон; - наименованието MHD магнитихидродинамичен генератор на електрически импулси е неточно. Никакви хидротечности няма в този генератор. Трябва да се назовава МАГНИТОЙОНЕН ГЕНЕРАТОР на електричество; - опити за създаване на мощен ток за лазери чрез експлозия има от зората на създаването им преди 40 години. Химическите генератори бяха за еднократно ползване, защото се разррушаваха след взрива. В китайския вариант устройството е за многократно ползване, защото се ползва неразрушавсща имплозия;

ама как още не са те взели още в Китай или Наса да им правиш проектите, такъв гений и учен да стои на село, тцтцт

Много ме кефи човешкия прогрес. Създава се нещо. После се създава нещо което го унищожава. После се създава нещо унищожава това което унищожава първото и т.н.

тия машинки ги има отдавна в алиекспрес ;)

Не бе, това го могат само "развитите" - западни държави.

""MHD произвежда бързи импулси на електрически ток до 212 киловата"" ... Поредното "гениално" твърдение ... ;-)

Кефим се на МАХ как им се стъжва на тъпите кравари!

Като знаем колко газ има около сателитите..... Пак някой се изхвърли. А и скорост от 27 000км/ч е доста повече от 17 000. Ма нали трябва да унищожаваме капутализЪма...

Пенчо бре чети , Пенчо пак не ще .Мисловен процес и четене с разбиране му викат .Туй чудо не стреля с газ , а използва скороста на плазмата да създаде импулс с мощност 200 кw , която може да захрани предавател (микровълнова печка) с насочена антена и да гори сателити .Промяната е ,че в бъдеще ще го курдисат на някой Сув и като се зададе някой Ф35 и от сорта ще пада като зряла круша .Не му трябва да е вързан за подстанция както е сега.

Това е малко плашещо, мен комунистите ме плашат, заради концентрацията на властта.

А мен ме плашат "демократите" защото са си присвоили властта и ви манипулират чрез евтина тъпа пропаганда, а вие си мислите че сте свободни. Ха ха ха. Свободни роби.

Забелязъл съм, че напоследък е много вървежно нещата да са хиперзвукови.

Жалко, че тази всъщност интерсна новина, е преразказана без разбиране. Тази технология вероятно може да генетира мощни елецтрически имппулси, в къси времеви интервали. Вероятно, тези импулси моогат да се използват за захранване на мощни СВЧ или лазерни генератори. Доколкото мога да разбера от статията, генерираната микровълнова енергия би се използва за смущаване на сателитни комуникации. При подходящо насочване, честона лента и мощност на излъчвания сигнал, смущаването можи и да е ефективно във времетраенето на импулса. Ако обаче, времетраененто е ограничено, крайния ефект ще е малък - ще бъдат изгубени няколко пакета от предаваната информация. Разбира се, не твърдя, че твърденията (claims) на авторите са необусновани, обаче аози статия оставя поле за съмнения и линк към оригинала би бил от полза.

вземи телефона си, сложи го в микровълновата за 5 сек, сега го включи и провери колко пакета от предаваната информация си загубил. горе долу това е смисъла на това микровълново оръдие.

А ако го туря (телефона) на 10 метра от микровълновата (без врата) какво ще му стане? Ще му накриви шапката, а?

Да сложи първо малко кухненско алуминиево фолио и да се радва на шоуто .Ако му хареса да ушне някой домофон 14 про макс

Бравос , не всичко е загубено в таз държава .