17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама как, няма начин без булшита на Мъски! Честито на зомбите човечеството изстреля за първи път човек в космоса благодарение на Мъски!

Знаят ли авторите на класацията какво огромно количество статии са публикувани за суперкондензатори ? Английският колеж е последното нещо което да бъде отбелязано в тази класация !!! За другите простотии просто не ми се говори. Това че Китай създаде първият уникален квантов компютър е факт, колкото и да не ни харесва !!!

LOL, та и "физик" се подписа. Айнщайне айнщайнееее, не се наврещя ей.

ве? Енергията, която съхраняват е E=CUU/2. По правило напрежението върху тях е ниско - около 5 волта, да кажем направили са го 50. Което означава 1250 Джаула за фарад. Което е нищо и никаква енергия за сравнително огромен капацитет когато говорим за кондензатори. За типичните стойности от порядъка на 5 волта е 13 джаула на фарад. Айде да са го докарали до 1000 фарада са 13 килоджаула, ама това вече прави значителен обем. С други думи бягане от въглеводородите няма, ще трябва да се търси място за дървета

Освен глупостите за SpaceX-а, има очевидно и други. Като това "Формата на човешкия мозък е еднаква с тази на Вселената". На статията тук сравняваха такива неща, като домат и трактор. Преди давали награди за най-лоши открития. И как се чупели спагети. Последното може да е по-смислено от това.

уяМИдетВей с най-добрия тИлифонь и безжични слушалки за 2020, нали така юоанчета! Кривозъбите колхозници били имали квантово надмощие! БУХАХАХАХАХАХАХА Имаше новина и за ТОКОМАК-а на чайниците, че бил първия в света! БУХАХАХАХАХАХАХА От пасоля на колхозната република валят юанчета, а дрОгаре! А тва за пробите от Луната просто кърти мивки! Американците и руснаците бяха на тоя етап там преди .... 60 години! БУХАХАХАХАХАХАХА

Тва китайско квантово "намощие" е само в кратуните на платените мишоци! Гугъл и IBM са еднолични лидери там! Всичко друго са колхозни мечти и пропаганда!

Не виждам нищо за трудовете на Златко Минев?!

Рогозин забравихте, ве. Имал Венерически програма. Роскомикс щял да направи филм за полет на руска сонда до Венера.

Що бе, нещо пречи ли ти документалното кино? За любителите на фантастиката има Аполо 13, Марсиянецът и Междузвездни войни.

Корона вируса е най-голямото изобретение ! :)))))

Той е от 2019г.

е от 2020

В науката всичко е важно! Класациите са тъпи!

Най-голямото научно постижение не е посочено сред примерните отговори.Това е всъщност изобретяването на самия коронавирус Ковид-19.

Прави впечатление че не са споменати мисиите на Osiris-Rex, която взе проба от астероид и на Hayabusa2, която пък успешно върна на земята проба от астероид. Спрямо тези 2 мисии както поредният тест на ракета на Мъск, така и снимката от Роженския телескоп изглеждат доста по-скромно.

BajMihal

Всъщност пише за тях.

Вярно, действително за Hayabusa2 е най-краткото отбелязано постижение, но все пак го има. За Озирис-Рекс нищо не пише. Отделно, невярно Hayabusa2 е спомената като първата мисия, донесла материал от астероид на Земята.

Доколко тази класация във военната секция на дир-а, кръстена по незнайни причини IT, е меродавна за качество и изчерпателност е спорно доста. Стоенчо Гогов усложливо е включил постиженията на компаниите на Мъск, за да генерира допълнителен трафик. Е, получило му се е ... прозззздите ватенки за заапали на гола кукичка, само споменаването на Мъск и са оцапали гащите и форума ... :):) Честита Коледа на всички ... пък на православните ушанки, списващи коментпри по праволинейните си неадекватни опорки, ще го честитим на 7-ми ... :):)

Пусни трола Дада в Масква и му гледай сеира само

Почти всичко е открито на запад... и нищо в путинската кочина. Чекистка Русия, това е терор, изнудване, отвличане, убийство, провокации и ЛЪЖИ! От 1917 г. насам нищо не се е променило! Любимото занимание на Путин е отрова, убийство, затвор. Смеходържавата трови собствените си граждани и се гордее с това.

Благодари на евреите за всичко това. Те създадоха СССР. Същите притежават и САЩ.

Кои евреи, тия тукашните или ония от Марс дето ти нашепват постоянно лоши неща. Или ония дето нацистите ги избиха в газовите камери са виновни за нацизма. Или тукашните селяндури дето се гърчите като червеи да намерите пролука под подметката на руския си господар през която да се вмъкнете отдолу белким го зарадвате, на които се крепеше съветската власт тука, и тия ли сте евреи.

Написал съм много точно КОИ, мършо. :)

И какво толкова има във всички тия открития, които са представени тук? Повечето от тях бяха очевидни, а останалите са без смисъл!

Нищо работа, ти снимаш атоми в движение всеки ден и чуваш какво ти шепти животът от Венера, дааа. Отде ви изравят бе.

"Учените откриха признаци за живот на Венеа". А после "може" ... Епа уточнете се, че ако е така да пращаме ЛГБТ-то на Венера да разширят обществото си. Ние традиционните мислим да си останем тук на Земята.

Най -важното откритие на науката от 2020 е сходното поведение на бактериите- камикадзета и хората. Весела Коледа!- за Рождество ще има да почакаме още някое хилядолетие.

Фотонната интегрална схема на чинковете не е програмируема, така че на този етап „тя не може да се използва за решаване на практически проблеми

на тебе ти биха програмитуема ваксина и ти си доволен като говедо

програмируеми ваксини педал няма- педеруските опорни точки са научно, технологично и технически неграмотни

Това с: "Полетя марсианската ракета на SpaceX" Майтап ли е? Дали някога ще ходи на Марс, не е известно. Но да наречеш постижение, поредица от провали, е кощунствено. На първият ден изобщо не запали ракетата. На втория литна, но не запали единият двигател, а друг нещо прекъсваше. Това от 3 двигателя, успеваемост между 33-66%. Накрая на кацането се и взриви. Това предвидено да взриви 100 човека. Упс закара на Марс. ;) И това било успех? Част от постиженията, са такива за страни. Полезността ще им се определи в бъдещето. Например на кондензаторите.

Я си гълтай лекарствата и се кротвай бе, колко пъти още ще изврякаш същата глупост. На санитарите наоколо ти им е писнало вече от тебе. Не било постижение напредъкът в първи по рода си проект като този, напредък след който е очевидно, че ще го докарат до това, което искат да докарат. Айде стига врещя и пръска лиги.

Скъпа, защо толкова държиш да даваш воля на махленката в себе си? Излагаш се.

Вместо да ми остроумничиш залягай над лечението си и прави каквото ти се казва.

Пробвай да се държиш малко по-изискано. Да, очевидно нямаш нито навици, нито наследственост за това, но пък няма непостижими неща.Трудно ще ти е, но си струва- поне няма да се излагаш толкова.

И аз това му казвам ама той си вряска.

Да видим- няколко снимки, микро и макро, бърничкане из микроби, протеини и хлебарки- ура, другари, три пъти ура- плюс производство на малко токсични органоиди , змийски- браво, браво, за ко са ни?; малко метални таралясници хвръкнали в космоса, дето не им е работата /не че имат работа на земята/, ъъъ ко друго? а, да великото прозрение, че мозъкът ни бил в съзвучие със структурата на вселената- пак ура. а как иначе бе, друзья? сега вече и ако се окаже, че науката подозира присъствието на Бог, направо са върха. Ако случайно не сте забелезАли- раждането на планетата прилича на разцъфтяването на роза. Слочаенос, нема нищо специално тука, сичко във вселената е мъртва механика и еволюция от маймуни и динозаври, нали така? Даже и на Венера може да има микроби, нищо повече. Ние ше ги киборгизираме, ше видат те. ...:.... ... . .... . ... : .... – –– –– – .......

Нищо работа, наука-маука, дааа. Не е ли в чинийката до чашката ти с ракия пред телевизора за нищо не става. Отде ви изравят бе.

Ако обичаш, кажи ми нещо за различните липидни съставки и композициа на апикалните и базолатерални домейни на плазмената мембрана. Ей така, от вуле... Чиърз, марули такива.

Американци и англичани са върха на цивилизацията, китайци, индийци, германци и японци ги следват, а другите са скраб. Накрая е русия!

А евреите серат на всичко това. Голямата цивилизация - след като умираш от боен вирус, който са ти пуснали, и си затворник без права.

Тебе те знаем, че си руска подметка и твоето мнение има сила колкото пиян руски алкохолик с опикани крачоли.

Комунизмът и фашизмът също са ни причинени от евреите, лаjно.

Кои евреи, тия тукашните или ония от Марс дето ти нашепват постоянно лоши неща. Или ония дето нацистите ги избиха в газовите камери са виновни за нацизма. Или тукашните селяндури дето се гърчите като червеи да намерите пролука под подметката на руския си господар през която да се вмъкнете отдолу белким го зарадвате, на които се крепеше съветската власт тука, и тия ли сте евреи. Я да си гледаш лечението и да не вряскаш толкова.

И за поредна година единственото, което гениалния Българин (разбира се начело с форумците от Дира) оставя зад себе си, е материала на излизане от тоалетната.

научно и технологично постижение е как се рупа кукуруз от гръмнал силоз,авторите на статията да си бия1т по редовно ваксинките че иначе кУрона вируса не прощава

Гълтай всички хапчета в канчето дето са ти за днес и мирясвай бе, и той космос и той наука коментира вместо да заляга над лечението си.

ваксинката бе олигавения кашон,яз си спермата там и се мандръсай

Забелязва се зависимост: след отключването на обсесивно-компулсивното ти разстройство и последващите ти реакции като ти напомня за него и за лекарствата против него дето ти ги дават; следва рецидив и на манията да пишеш поезия с химически молив по стените на обществените тоалетни. Може пък да намерим лечение и за двете след като са взаимосвързани, имай търпение и слушай доктора засега.

добре мисли аудиторията тук

Всички тези неща са Абсолютно Безполезни, а значи са Незначителни, а някои от тях дори Никому Ненужни ...

Изкуственото слънце на китайците не е споменато!?

"Формата на човешкия мозък е еднаква с тази на Вселената" Една и съща снимка ...крупната и сменен цветът, :) Некси не става така

на мъскито било научно и технологично постижение,а бе вие да не би да сте си били ваксина бе

Гълтай всички хапчета в канчето дето са ти за днес и мирясвай бе, и той космос и той наука коментира вместо да заляга над лечението си.

олигавения кУонясан спермояд пак е олигавен със сперматозоиди и мучи от 5а стая в карлуково

Нали си знаеш, че когато заедно с основната обсесия ти изрецидивира и манията да пишеш поезия с химически молив по стените на обществените тоалетни ти удвояват дозата на повече от едно канче хапчета. Инак докато си в треска си щракай плюсове, още толкова си нащракай, всички ти повярваха, LOL.

.... суицидни ... Ех, забравихте родния си език. Или с google translate е превеждан чужд печат.

я кажи на български - кюфте, кибрит, кебап... какво? Що ползваш ти турски думи бе?

е те тва е най великото изобретение и достижение. SpaceX изстреля хора в Космоса ХАХАХА

"В началото мнозина предполагаха, че разработката на ваксини ще отнеме няколко години. " Хайде да бъдем честни, разработката на ваксините срещу САРС-2 наистина продължиха няколко години... защото нито една от предлаганите ваксини не е тръгнала от нищо а се базира на многогодишните разработки на ваксини за САРС-1. А част от споменатите "открития" са по-скоро реклама отколкото открития, ама хайде да не се втелявам чак толкоз;)

Фразата "Малцина клетки" е уникална дори за дир

Съвсем логично и нормално, нито едно руско постижение. Една трета от земята, но едно голямо нищо. Една Азиатска кочина.

Зомбенцата: приятно изкарване на Ковид19. Готвят ви още доста. ;)

нееее... хич не си на каишка... ма хич....

Нищо не споменаха за великите руски хуманни ракети. Скапаняци. А най-великото е АК 47. ФАКТ.

Евреите най-сетне намериха как успешно да ни разкатаят майката на всички останали. Той планът си е от отдавна - но точно 2020-та почнаха да го изпълняват, за когато им е бил записан в графика.

Особенно господаря ти Шаломов.

Истинският човек няма господар, зомбиотпадък.

за разлика от тебе истинския човек няма...

Зомбенцата - набирайте се на минусите, и приятно изкарване на Ковид19. Готвят ви още доста. ;)

затъпяването на Българската наука

Военната Лаборатория в Ухан разработила Био-Оръжието, което Направи Китайската Комунистическа Партия Владетел на Планетата Земя. Най-голямото, не на годината, а на Хилядолетието!!

Убеден съм, че идея си нямаш колко си прав!

И с какво тези така наречени открития бяха полезни за нас хората? Науката е безсмислено пилеене на пари за излишни теории, които никой не разбира, но някакви си там хора си дават дипломи и стават професори и доценти.

Всичко около теб, включително нещото което използваш в момента за да покажеш на света какво нищожество си, е благодарение на откритието на някой си там дипломен професор и доцент, който е пропилял някакви пари в търсене на излишни теории и глупости. Така че сега напусни града, съблечи се гол и живей в пещера някъде по средата на нищото, щом развитието на човешкия вид е безполезно за теб. Не мога да повярвам какви помияри съществуват на тази земя.

Всъщност, няма нищо вярно в това, което каза! Големите изобретения се правят от хора, които никога не са ходили в университет, нямат диплома и формално образование! Истината за нещата, които написа е съвсем друга. Академичните хора, които имат дипломи, знаят, ама нищо не могат! Тия, които нищо не са учили, поне не в университета, могат да правят чудеса, защото никой не им е казал, че еди си какво не е възможно! Така, те нямат някакви академични ограничения и правят наистина велики изобретения! Неслучайно при Мъск ако си с диплома, просто не те взимат! Неслучайно именно той каза, че съвсеменното образование не дава никаква полза! И неслучайно дори Айнщайн не е завършил никакъв университет и в училище е бил двойкаджия.

аз-ко, пълни глупости си написал . Муски на който не му трябват дипломи е почти изкарал докторска степен от Станфорд по теоретична физика ( като преди това си има бачелър и мастър степен) ама пусто с късмета напред станал мулти милионер рано в училище още и бизнеса го понесъл инак наш къв вмирисан доцент ще е да е сега от тия дето ти вярваш че "не могат да убодат псе у гъзо" и последното щеше да му се надсмива на дипломи .... и за Айнщайн не ти е вярна информацията . Тоя "двойкаджия" е бил изучил евклидовата геометрия до 10 годишна възраст ... Дай боже такива повече !

Правилно, асфалтът не се яде!

Да си чак толкова тъп?!?

Space X!

Работят хората, изобретяват, проучват... А през това време, руските колхозници правят оръжия. За щастие, повечето анимационни.

Работят хората, изобретяват, проучват... А през това време тъпите бугари като тебе ви съдраха кожата ща "нови" кенЕFко от 70 голини. Хората по света се щанимааат с наука, а тъпия булгар, булгар се въоръдава. мбуууухахах

Любимата стратегия на глуповат руски трол - като не ни изнася сменяме темата с някаква нелепица...

Киде е та'а Венеа, бе пиджове?

когато от цяла статия с нови ти остане в кратуната една печатна грешка...