Коментари - ”Philae” откри органични молекули на кометата | IT.dir.bg
назад

”Philae” откри органични молекули на кометата

Спускаемият модул "Philae" е открил на кометата "Чурюмов-Герасименко" органични молекули, които могат да участват в образуването на жизнено важни съединения.

Обратно в новината

Коментари - ”Philae” откри органични молекули на кометата | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С техния късмет, тези газови изригвания може и да я изхвърлят обратно в космоса, там ще търси органични молекули от дедовия.

ихаа какво съвпадение, точно откриха органични молекули и робота "заспа". хубавото е че са сигурни че на пролет ще се събуди.

Намерили са стар кенеф на извънземни и не могат да се разберът учените какъв вид ноно е точно

Нищо ново под слънцето (в буквалния смисъл). Виж аз щях наистина да се учудя, и това щеше да бъде истинска новина, сензация даже, ако бяха открили една мъъъничка бактерийка Ешерихия Коли например... завряна в някоя дупчица!

Така и никой от НАСА не обясни защо постояваш играчка за стотици милиони и й слагаш... слънчева батерия. Отдавна апаратите, предназначени за дълбокия космос се екипират с мини ядрени централи (казано по лаишки), които могат да ги захранват десетилетия.

Ква връзка има между тази мисия и НАСА?

важното е хeйт да има.

Дали съществуват органични молекули, в които НЯМА атоми въглерод?! Според дефиницията - едва ли... :)

Що не? Те вече "доказаха", че неутриното е по-бърззо от светлината.

Те и хигс бозона откриха, че и награди раздадоха. Се га е ред да открият тъмната материя и енергия, после допълнителните измерения, после да видят през хоризонта на събитията на черна дупка. Така се прави наука базирана на пожелателно мислене, която измисля една чисто нова реалност. Но като се замисля какво да бързат физиците, като повечето имат още доста до пенсия. И те като адвокатите станаха занаятчии.

ако са аминокиселини това ще е огромна стъпка в обяснението на живота на земята теорията за панспермията съществува отдавна но ако се докаже на практика 1. означава че навсякъде из вселената има живот 2. запълва дупката от познание относно преминаването на неживата материя в жива: аминокиселините са създадени при взрив на свръхнови! край! разбира се след това остава загатката ДНК :)))) днк репликира верига на аминокиселини в белтъка но как е създадена днк? или аз съм забравил

Ако знаеш малко повече за органичната химия, едва ли ще си помислиш че може да са аминокиселини, които дори в земни условия в контролираната среда на лабораториите трудно се синтезират.

това е основната цел на експеримента!!!! да се намерят аминокиселини върху комета! което ще докаже че аминикиселините се създават при взрив на свръхнова! ти повече от тях ли знаеш за органичната химия??

Преди беше с размерите на хладилник , сега стана пералня. Тия еволюции на бялата техника дразнят учения в мен.

Да знаеш, учения в теб е отишъл у някой друг. Транспортният модул е с един размер а спускаемият апарат с друг. Трудно ли е да се сетиш умньо?

Аааа, тъй лий? Брех какви работи имало на кометите ! А кое е с размерите на празната ти тенджера под налягане, където трябваше да има от въглеводородите на чувствота за хумор?

толкова ли не можаха да сложат едно малко реакторче , че разчитат само на слънчеви батерии .... :(

ако го платиш може и да сложат защо не

Сензационерите бързат с да ни зашеметят емоционално с велики открития. Но в статията става ясно само за наличие на въглеродни атоми в пробите а това може да значи много различни неща. Ако тази комета е минавало близо до слънцето в е образувала опашка, едва ли органични молекули ще оцелеят от слънчевата радиация. Интересен е въпроса къде ли биха могли да се образуват такива, освен ако не са най-простите възможни въглеводороди?

То и моливчето ми съдържа атоми на въглерод. Да не би да ми се е сбъднала буратиновата мечта и моливчето ми да е станало органично?!???? Еййй - къде е Синята фея, ей сега започвам да я лъжа...ако стане и по 2 пъти... :)

Моливче? Преди им казвахме к.р

К.р се казва на нещо органично. При мен графитеца си е от въглерод. Ама ако е вярна теорията за кометка...феята ще я лъжа много пъти :)

по тази комета бе! Тия "учени" почнаха и вицове да разказват!

Пак добре, че тук пишат "органични молекули". На други места направо ни срещнаха с извънземен живот :)

органичните молекули са резултат от препикаването на кометата от пиян руснак астронафт...

Ми от метанола нали се ослепява !?

"Газови струи от вътрешността на кометата "Чурюмов-Герасименко", на която кацна роботът "Philae", могат да избутат спящия апарат от падината, в която е попаднал". Чакай ти на някой гейзер да те избута леко в страни. Това да не е приятелско потупване по рамото. По скоро ще му даде достатъчна скорост на филаето да тихият му пристан.

Снощи и Слави се оплака, че имал проблем с гейзерите в Малта

Тц-тц-тц...тоя още ли го гледа някой бе?

Че той нали не ходи до Малта, а плати само на Маестрото и децата с родител пребиваването?