Коментари - Компания "Астроботик" е извлякла данни от авариралата лунна сонда "Перигрин" | IT.dir.bg
назад

Компания "Астроботик" е извлякла данни от авариралата лунна сонда "Перигрин"

Сега експертите търсят начини да удължат срока на експлоатация апарата

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Компания "Астроботик" е извлякла данни от авариралата лунна сонда "Перигрин" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А знамето кога ще го снимат? Или вятъра го е отвял

_stankow

Ей, тази сонда жъне успех след успех. Че връзка установена, че ориентация, че данни предадени. Още 5-6 такива победни релации и всички ще забравят за какво всъщност беше изстреляна ...

направо умираш от яд като прочетеш такава статия. бърка ти стомаха през чревното отвръстие. Ба си злобарчето малко. Явно забравяш както стана с руската ПОСАДКА която попадна в 30те процента които не са ПРОПУСНАЛИ да уцелят Луната (помним че някой я пропуснаха с някви си 500 000 км при положение че е на 300 000 от земята), но това друг въпрос Кво да ти кажа - дори развалените апарати на САЩ дават повече данни отколкото безаналоговите на Русия.

Перегринчето с колко пропусна ще ни осведомиш ли? Като я умерите и вие тогава си отваряй плювалника!

Luna 1 - 6000km Luna 4 - 8500km Luna 6 - 161 000 km Разбити "Луни" - 2,5,7,8,15,18, и т.н. Разбити "Космоси" - 60, 111,300, 305 и т.н. ти се га ни осведоми за това което ти искаш да ни кажеш, че трябва да си намерим сами. Казвай. Дай данни като мене.

Поредният успешен провал!

НАСА наема Астророботик. за мисия която трябва са бъде проведена през 2022-а, Чак сега НАСА и Астророботик успяват да започнат това за което НАСА плаща. Са дали НАСА и инженерите и не могат да контролират качеството на тези на които плащат, или изначално инженерите от НАСА "почнали" работа в Астророботик толкова си могат... вече е без значение, издънката е факт, но по стар обичай всяко недоглеждане на земята американците превръщат в космическа сага.

Това майтап ли е? 50% изстрелванията са на САЩ от миналата година. Китай има 30% и Русия едва 10%. Едно време Русия беше голям играч в изстрелването на частни сателити, а и само тя возеше до станцията. Китай и САЩ изстрелваха по-малко от тях. Но SpaceX ги изядоха и промениха правилата на играта. През Студената война летяха по 100-120 ракети на година. След края ѝ, до около преди 5-6 години, летяха по 50-80. Миналата година имаше около 220. Днес е 12ти януари и вече са летели 10, а днес се очакват още два полета. На фона на общата тенденция, руската космическа програма е със затихващи функции.

между старата слава и днешната ситуация?! Или намеквате че пропуснат тест за 5хиляди долара доведе до 2 милиарда разходи, за да се сложатх"очила" на Хъбъл, че да оправят астигматизма му, или пропуснат наземен тест доведе до гибелта на Чаленджър... та след време сигурно и за тази мисия ще си признаят какво са претупали.

Да напомням ли, че САЩ принудиха ЕС и всички др.страни под техен контрол да прекратят отношенията си с Русия?

Повечето изстрелвания са на частна компания на канадски южноафриканец, други са на новозеландец. Държвата САЩ не е успяла да изстреля почти нищо.

това беше да тоя долу, дето разпрая, че индия била бъдещето.

Установявам, че новите можещи са Индия, Китай и Япония. А тези, които са инвалиди са Русия и САЩ- Факт!

Не мозе да бъде, само руснаците аварират на Луната!

Има малка разлика между дебюта на частна компания и "Роскосмос" с тяхната претенция да са наследник на успехите и експертизата на космическата програма на СССР.