Компания на Мъск получи разрешение да тества мозъчните си импланти на хора

Милиардерът бе обяснил, че с процедурата ще бъдат направени опити за лечение на хора с парализа и слепота

Обратно в новината

Коментари - Компания на Мъск получи разрешение да тества мозъчните си импланти на хора | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

експериментите с байдъно...

Къде ще са тестовете, в украйна?

До онзи "ми" Това чипиране на хора е много по-страшно от AI. Ти само си представи атлет с такъв чип. Те сега кафе не им дават да пият защото кофеинът е допинг, а какво би оставало за чипиран киборг. Що се отнася до войната, има оръжия, които са забранени за употреба като химическите такива защото са счетени като антихуманни. Ако твоята армия киборги победи моята от чисти хора, това ще значи, че просто ти не си човек и ние сме умрели като хора за човешка кауза.

Някои хора са съгласни да изчезнат, но не могат да се променят. Въпрос на вкус. Еволюцията е такава че остават по-удачливите и по-приспособяемите видове (дали ше са с чипове или не, няма значение за природата).

..Чукчи писател. Чишовете са за инвалиди за да могат да се движат отново. Какви спортисти, какви войници...

Разбира се, че копейките не одобряват чипове за инвалиди - фашистите не са ги обичали, даже са имали специална дума за тях - Lebenunwertes Leben (негодни за живот).

Айде стига с примитивните манипулации. Никой няма против инвалидите да се чипират и на 100%, ако това ще им помогне. Въпроса е че с тях просто се слага началото на процеса по чипиране. И това всички го разбират. Но много хора просто си ги е страх от новото, от промените........... Ще гледаме какво ще стане, но според мен бъдещето е в масовото чипиране (ако преди това не си направим атомна война дето да изтрие всички "добри" и "лоши" намерения).

си мисля за тебе, че първо трябва да се научиш да пишеш правилно на немски, после на български, а накрая и да мислиш, преди да пишеш каквото и да било ;-)

20 коментара само един нормален. Разработка която ще помогне на хора с двигателни проблеми отново да живеят що годе нормално е оплювана като чипиране на цялото население.

Ти вярваш ли в Дядо Коледа още?

Браво, дано пожъне още успехи.

Странно чувство за хумор има Мъск. Значи да направи на парализиран екзоскелет и да го управляваш с дистанционно, се нарича "лечение"?!

Подготвя се за времето, когато го удари алцхаймера по чувствително от колкото е сега.

При опитите с маймуни всичките измряха в страшни мъки, сега следват хората... Наукаата изисква жертви, тези опити трябва да се правят с хора, за които друго спасение няма, но все си мисля, че това чипиране отхвърля всякакъв морал и ценности, целта на това чипиране е един ден с напредъка на технологиите човекът да се превърне в киборг, човек машина, нещо по добро от това, което е създал Бога и някой иска да Му докаже на Бога, че може да подобри най перфектното нещо създадено от Него... Но това бъдещо създание няма да има съвест и в края на крайщата ще бъде унищожено заедно с новия си рогат създател...

Пътят към Ада е постлан с добри намерения!

Не ИИ е опасно, а това. Тези, дали разрешението е редно да са първите доброволци. То на чужд гръб разрешения лесно се дават.

Най-страшно е когато инженери почнат да се правят на доктори Всичките му маймуни на които беше имплантирал такова нещо умряха страшни мъки не го ли е сам той е изрод

Тупан , да не мислиш че доктори са изобретили всичката електроника и компютри с които докторите са в милиони пъти по-добри ? ...... ....

Толкова са добри,че народа измира като пилци.Да ви еба в инженерите и в докторите!!!

И къде точно измира като пилци ? Или важното е да сме неадекватни , защото от 1959 до сега продължителността на живота дори и в България се е покачила в пъти, за справка НСИ.

само да попитам... какво стана с телата на всички измрели при тста маймуни? преди няколко месеа изтече информация че само една е прежияла година след операцията? от своя страна - прав си е овекът - маймуните са кът - а безмозъни индивиди бол...

Като нямаме мозък ще ни го набиват с чипове, вируси,войни и глад. Добро утро дебили!

Нали това бяха конспирациЙ?

Тестовете в укрорайа са започнали

Харесва ли ви новата нормалност, която ви готвят лидерите на "свободния" свят?

Проблема е именно в това "харесвам"/"не харесвам". Тук става дума за ефективност. И живота ще реши как ще бъде. Но подозирам че бъдещето е за "чипираните". Просто защото чипирания човек (?машина) ще е по-ефективен от "естествения". И робството (крепостното право, феодализма и т.н.) не е отменено защото някой роб не го е "харесвал", а защото е станало неефективно.

Това е доста по-голямо робство.

Какво ще рече ефективност? Кой е заинтересован от подобен род ефективност? Нещо, което за теб е ефективно, за друг е дефективно, сещшс ли са? Ефективност в производството и консумацията не е прогрес, пич, ако е с цената на дехуманизацията и менталния статус на човечеството. Токио е прекрасен пример в тази насока - висока технологичност и реципрочна алиенация.

Ефективния в съвременното общество решава и управлява. Т.е. ако "киборгизираната" армия бие твоята от "нормални" хора, значи армиите ще бъдат от чипирани хора. Ако чипирания инженер работи по-добри и дава по-добри резултати от нечипирания............. нали се сещаш че всеки инженер ще тича да се "чипира" защото инак ще седи без работа. Ако чипирания лекар дава вярна диагноза в 99% от случаите, а нечипирания в 80% кой от тях ще избереш? Айде да не го удряме на висока философия. Има практика. Практиката ще реши.

Кой си, че си изключение? От Юпитер ли си?

И сега не само теслите ще се движат безконтролно по улиците.

Не разбрах, компанията на Мъск ли е или на Менгеле?

СМЯТАМ ДА НАМЕРЯ ГРЕТА НОБЕЛИСТКАТА... ... И ДА НАПРАВИМ СТАРТ ЪП .... ЗА ЧИСТЕНЕ НА НЕБЕТО ОТ САТЕЛИТИ :)) ... НЕ ТИ ТРЯБВА ГОЛЯМА РАКЕТА - КОЛКОТО ДА ПРАТИ В КОСМОСА 1 КГ СЪЧМИ ЗА ВЪЛЦИ ..... И ЩЕ ПОЧНЕ ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ

Компания на Мъск получи разрешение да тества мозъчните си импланти на лъртио байДън... ббаахаха

При тоя нема на кво!

Това е бъдещето. Няма как да се използва ефективно съвременната техника инчае, защото връзката човек-машина е ограничена от мишка(клавиатура/тъч) и очите. Нашите тела просто не са предназначени за тази работа. Или ще ги усъвършенстваме или хората ще деградират окончателно под надзора на ИИ. Това е бъдещето просто и който не го приеме си е негов проблем.

ТИ ПЪРВО НАУЧИ ПИТАГОРОВАТА ТЕОРЕМА .... СЛЕД ТОВА МИСЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО ..... ИНАЧЕ AI НАПРАВО ЩЕ ТЕ ИЗТРИЕ КАТО НЕПЪЛНОЦЕНЕН ИНДИВИД:))

Що мислиш усраинците викат на азовците "киборги"?

Нали това бяха конспирациЙ?

ВЕДНАГА СЕ СЕЩАМЕ ЗА ДВЕ СУПЕР ПРИЛОЖЕНИЯ ... УКРАИНСКИТЕ РОБОТИ, БАЙ ПЕНТАГОНАКИ ЩЕ МОЖЕ ДА ГИ УПРАВЛЯВА ПРЕЗ САТЕЛИТА НА МЪСК .... А КОЙТО ЧЕРЕН ИЛИ БЯЛ НЕГЪР НЕ СИ ПЛАТИ СМЕТКАТА ЗА ТОК И ВОДА ГО ИЗКЛЮЧВАТ ПО САТЕЛИТА :))

И това ще стане. И който не го направи това, просто няма да бъде ефективен на бойното поле и ще загуби войната. Така че избор всъщност няма.

А .. АКО ХАКНЕШ ДАТА ЦЕНТЪРА С 1 МЕГАТОН ..... ЦЯЛАТА АРМИЯ РОБОТИ Е ИЗГОРЯЛА .... ЗАТОВА ХОРАТА ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ :))

Хакват, хакват..... и кво? Цялото "хакване" е да излъжеш некоя глупава секретарка да си пусне "хакерска" програма на компа и да получиш нейните права. Но глупавите хора в живота секи мошеник си ги "хаква" без всякакви чипове. И това са всичките "хакери". Що некой не "хакна" сателитите на Мъск? Или изобщо да прихване някой военен сателит? Да си чул за такова нещо?

А ти къде беше преди две три седмици, когато пак тук говориха за китайската версия на тази разработка? Защо тогава пак не направи тези апокалиптични предсказания? Аман от тролове!

Нали уж Китай беше тирания, а в САЩ и Западна Европа царуват свобода и демокрация?!

Как са се появили улавите азовци?!