Компанията майка на "Фейсбук" "Мета" заплаши да премахне новините от платформата

Ако Конгресът на САЩ приеме законодателство, изискващо от технологичните компании да плащат на новинарските медии за техните материали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е..кой нормален чете новини във фейсбук, хахаха!?

Ох дано....па и да фалирват....

Ами всъщност това ще е чудесно! Край на пропагандата и фалит за тези остарели начини на мас медии. Качествените журналисти с профили в социалката и ние, ако искаме ще им плащаме.

В икономиката вакума е нетрайно състояние, всяка ниша се запълва изключително бързо. Фейсбук/Мета са съществували, защото са били потребни някому и ще престанат да съществуват само ако тази потребност изчезне или се прехвърлят към аналог на Фейсбук/Мета. Нуждата от соц.сайтове не ми се вярва да изчезне скоро значи отслабването на Фейсбук/Мета е предимно заради миграция към аналози ... които със сигурност също са пълни със същата пропаганда като Фейсбук/Мета или съвсем скоро ще се напълнят.

Какви "качествени" журналисти и материали чакате от платформа като тази? Имате ли представа каква цензура и мракобесие се ширят там? Ще Ви дам един пример (със себе си). В коментар към пост в началото на месеца цитирах две имена "Наполеон и Хитлер", друг потребител беше питал кой е опитвал да завладее Русия,а онзи ден пуснах хумористично-саркастичен пост писмо до Дядо Коледа и акаунтът ми бе ограничен за 24 часа защото не отговарял на стандартите на общността, а за още няколко седмици има и други ограничения.

Facebook е почва в която виреят много от фалшивите новини. И тъй като пропагандата е безплатна, ще остане само тя.

Не, че нещо, но припагандата върви по съвсем официалните медии, при това спискана от големите медийни агенции, за да няма грешки в информацията достигнала до уважаемите граждани. :-) "Фалшивите" новини всъщност са другата гледна точка, която не минава през офицалните рупори на пропаганда.

Крадецът Зика Фърт у пандело

пробутваме нагло на потребителите А новините и личните данни друго ще крадем и пре продаваме щото можем …..

Фацебука трябва да бъде закрит.

Никакви новини.... Само клюкини!

Това се получава когато се позволи на бюрократи да се занимават с технически неща. Новинарските сайтове, вместо да се радват, че от фейса им правят безплатна реклама са решили да се правят на умни. Не само фейса, а всичките подобни платформи трябва да спрат да показват новини и да видят сайтовете как ще им спре трафика и ще изпофалират много по-бързо.

Тези социални сайтове са паразити.

Голями драми! Фейсбук...