Коментари - Учените откриха “корените на злото” в мозъка | IT.dir.bg
назад

Учените откриха “корените на злото” в мозъка

“Корените на злото” са открити от учени, които са установили, че определена част от мозъка се активира преди извършването на злонамерени действия.

Обратно в новината

Коментари - Учените откриха “корените на злото” в мозъка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук по-скоро става въпрос за овладяване на агресията, не на моралната категория "зло". Агресията, както и огъня е "добър слуга, но лош господар". Без агресия обществото ни няма да просперира и има предвид съзидателната агресия. Опасна е разрушителната агресия, но двете се различават само от здравомислещи хора, а понякога е много трудно. Все пак някои "лоши" постъпки водят да много по-добри, така че само Творецът може да разграничи двете понятия!!!

"Учените са открили, че регион в хипоталамуса - мозъчната област, която контролира телесната температура, апетита и съня, се активира непосредствено преди атака." Баси...! Боже опази - напоследък нещо ми е топло, гладен съм и ми се спи! Май ще атакувам...

Защо са снимали мурзилка?

На снимката: "..агресията може да се премахва, чрез медикаменти.." Навремето в казармата се слагаше в храната бром. Както се знае - брома успокоява и оная ти работа става по-трудно... Явно сега са решили да изпробват други "лекарства".

Плюс и Минус Баланс във Вселената Физична необходимост Развитие и Индивидуалност Телешко и Свинско Хубав и Грозен Умен и Тъп Как ще харесаш някого, когато всички са хубави?! Как ще се влюбиш в някого, когато целият свят е за влюбване?! Или пак хапчета ще ни продават... Искам да хвана някой учен и да го изцедя като мокър парцал! Я оставете Дядо Божи на мира

И какво са ти виновни учените?

Нарушаване на свободната воля?-това само пълен идиот със склонност към насилие може да го нарече така.ми даи да премахнем всички полицеиски и правораздавателни органи за да не ни спират "свободната воля" да се избиваме един друг.

Проблемът е, че няма да има кой да контролира хората, които налагат контрола върху останалите т.е. властта. То и сега трудно ги контролират, пък с това ще стане хептен трудно.

добро и зло са относителни категории...

относителни докато се сблъскаш с абсолютното зло, тогава разбираш че има и абсолютно добро. Ако убият някой на когото държиш едва лище кажеш че това е относително зло

Корените на злото са гордостта и суетата. Човек винаги знае когато върши зло, защото Божият закон е записан в сърцето му, и когато го престъпва, тази област в мозъка свързана със съвестта алармира за нередност. Човек може да има желание да върши добро, но без Светият дух плътската му природа го тегли към беззаконието. Окаян е човекът и пусне ли се от крепката ръка на своят Създател, започва бързо да деградира, което не е трудно да видим днес в тези вавилонски времена.

Що не си ходите в църквите, ами киснете в интернет, не мога да ви разбера?

Защото, Дунке, има и хора като теб, на които може да се помогне.

Ясно е писано много за последствиятя от свръхегото и суетата, но хората си мислят, че са велики...това им е драмата- като почнат да се показват кой е по-по-най. Религията ни е много чиста и ясна и ни е спасила от жестоки неща в миналото. Хубаво е да ценим този подарък, че сме християни.

Простотията и злото са двете страни на една и съща монета. Емоционалният баланс или дисбаланс съвсем не е определящ фактор за качеството на решенията. Всичко зависи от нивото на развитие на самото съзнание. Това е и нещото, чиято еволюция е тема табу номер едно !

Корените на ЗЛОТО и ние ги знаем ! Не е нужно учените да се "блъскат" да ги откриват! Корените на ЗЛОТО са Лудата Меркел и събрат и французина Оланд ! По голямо зло от тях нем!!!

Владимир Путин .

още като се роди ще ги отсяват на добри и лоши :)

тия па открили америка,то се знае къде е злото,цру му викат,и кво ша ми бъркат у мозъка,там пак ще открият че аз си пия пиенето и пак цру са виновни

Не ни пипайте вентролатералната екстра драги учени!