Космическа капсула "Союз" бе изстреляна към МКС

Тя трябва да върне на Земята двама руски космонавти и американски космонавт

Обратно в новината

Коментари - Космическа капсула "Союз" бе изстреляна към МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Могат.... Изпращат. Ние и домати вече не можем да гледаме и купуваме турски..

Могат, могат, колко да могат? След като пращат трети кораб, за да прибере един екипаж....

Бе нали им бяха свършили ракетите , сега от къде намериха? Баси странното...

аууу ама те на калибър ли изстреляха съюза? Ти да видиш... умен си, като путинофил....

Никой не е казвал че са им свършили ракетите. И тука говорим за военни. Не за космически. Защо Русия ще използват космически ракети да бомбардират деца в Украйна?

Хората развиват космическа програма, а ние пък сме се запътили към светлите евроатлантически ценности.

Развиват? Сериозно ли? Летят на един и същ кораб и ракета от 60 години и ти казваш, развиват? А бе ти изобщо знаеш ли значението, на тази дума?

Ключовата дума тук е "летят". И за тези 60 години имат само два инцидента, и то в началото.

Всъщност са 57 г., но ракетата Съюз полетяла 1966 г. не е това което полетя днес. Често срещана заблуда е това, че видиш ли Съюз лети вече близо 60 г. "Съюз" е фамилия ракети носители от конкретен клас. Всяка от ракетите носи името на фамилията - Съюз + сигнатурата на модификацията си. Онзи модел Съюз, който полетя за първи път 1966 г. вече почти 50 г не е летял. Този "Съюз" който полетя сега е 7мата поред генерация - Съюз2-14A14 която лети от 2006 г. Няма логика да приписвате заслуги за безпроблемни полети за 60 г., които очевидно тази ракета лети само от 18 г. Съюз2-14A14 има 3 варианта и до момента е направил 156 изсрелвания, от които 4 неуспешни и 3 частично неуспешни. Около 95,5% успеваемост. Никоя от неуспешните или частично неуспешните не е бил с хора на борда. Разберете го по следния начин. Отивам днеска да си купя нова кола. Да кажем Мерцедес. Мерцедес-Бенц е на около 100 години, това значи ли че днеска отивам да си купя кола модел от преди 100 г. НЕ! Мерцедес имат и по-нови модели, а онези от преди 100 г. отдавна са забравени. Това, че една кола е Мерцедес не значи, че е дизайн на 100 години!

Това че я модифицират не я прави друга ракета. Като направят някой ден през следващото хилядолетие Ангара - ето тогава ще имат нова ракета.

Не бих нарекъл извършването на един и същи кораб развитие. Но ти си един тъп дядка. Ти не знаеш по добре.

Да се надяваме, че тази няма да я целят "микрометеорити". Че като ги знаем тия пияни блядки... като нищо ще я нацелят....

Споко. тролщайн. Нашия космически кораб няма как да го уцели нищо, щото стои във фоайето на руския културен център :-)

Знаем, бляд. Вашият е там, до робота Льоня - покорителят на космоса.