Космическата капсула "Орион" на НАСА постави рекорд за изминато разстояние от Земята

Полетът е тестов в рамките на мисията на НАСА, чиято цел е американски астронавти отново да стъпят на лунната повърхност

Обратно в новината

Коментари - Космическата капсула "Орион" на НАСА постави рекорд за изминато разстояние от Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде коментирайте бе, русофилски идиоти! Къде е Аполо Нанайси, къде е костюмираното инженерче и други отрепки?

Не се стърпя, нали?

А "Сармат" може само 18 хил. км.

Браво на САЩ, голямо постижение.

Ти също! С вашите оръжия по вашите чутури.

Хумор, сарита и забава. :-) Още по-смешното е, че има такива индивиди, които да вярват истински, на те зи лакърдии. :-)

Брех, тия кравари ще вземат наистина да стъпят на Луната!

а роскосмос ако знаете какво ЩЕ направиии.......битайте рогозин, упс май вече го няма на шевското място ама да знаете, че нещо ЩЕ е по-добро от НАСА... питайте 20-те трола дето пишат полза Мацква и джуджака Путю

Къде са дежурните руzzки тъпаци да коментират? Да не бранят на брега на река Днепър?

Заети са да врещят под новините от войната, и тая част от кремълската армия е деморализирана и намаляла.

И не трийте, блядь! ЧЕТИРИ ПЪТИ гърмят съветските мега ракети М-1 и СССР няма нито 1 успешен старт. Так умирает Советская Программа для покорения Луны. Изгарят между 4 до 6 МИЛИАРДА съветски рубли, когато в Москве 1 кв.м. жилищна площ струва 200 рублей.

Много са ми смешни "политизиранията" на новините около програмата Артемис на НАСА. Простите и неоспорими от никоя космическа агенция факти са, че руснаците първи уцелват Луната с космическа сонда, първи обикалят Луната и връщат сондата в земна орбита, първи връщат снимки и изпращат тв сигнал от обиколката, първи прилуняват с меко кацане космически апарат, а американците първи изпращат човек там. Това, което прави сега НАСА не е нищо ново или иновативно, особено като се вземе предвид разликата в някои технологии преди 50-60 години и сега. Просто е нещо, което не е правено отдавна, само по себе си е успех, който нито трябва да се омаловажава, нито трябва да се превъзхалвява.

Всъщност америкаците Първи обикалят с Хора Луната (и единствени), Първи скачват космически апарати в Лунна орбита (и единствени), Първи кацат на Луната с хора (и единствени), Първи карат кола на Луната (и единствени), Първи излитат от Луната (и единствени), Първи се връщат от Луната (и единствени), Първи връщат лунна почва Първи забиват знаме на Луната Първи поставят лазерни огледала и т.н Но това кой е първи има нищожно значение в сравнение с това в скобите... Та така с избояването на първите в космоса. Всъщност първенството по онова време е било с още по-малко значение, защото е постигнато и от другите понякога дори с часове по късно и не се дължи на копиране, поради това че са работели по собствени технологии. Сега вече това което, примерно, правят китайците обикновено е копиране и леко надстройване и от тази гледна точка първенството с разлика от години вече има тежест.

След повече от 50 години с 345 мили повече!!! Браво!