Коментари - Космическият апарат "Джуно" откри вулкан на юпитеровата луна Йо | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Макар че е там още от 2016та година, Juno ще се доближи до Юпитер едва за 13ти път. Това се случва веднъж на всеки 53 дена, през останалото време гледа планетата през крив макарон. Това е защото благодарение на американския технически гений апаратът е заседнал в една лееекинко елиптична орбита, която го отдалечава от Юпитер на 8 милиона километра, т.е. 20 пъти разстоянието от Земята до Луната. Досега са направени около 540 снимки, и при цена на мисията от 1.1 милиарда долара, всяка излиза само около 2 милиона. Както се казаваше в оная реклама: да се тупнеш в гърдите - безценно, за останалото си има Мастъркард.

Е и ? Ти колко пари си дал на НАСА а и те не са длъжни да споделят информацията която имат.

Разбирач бе, ти да видиш. Отде ви изравят бе.

Se taia

А руския апарат на какъв период гледа Юпитер?, Оф... забравих, руския технически гений, който продава двигатели на НАСА няма апарат отвъд Луната... Един трябваше да ходи на Марс, но му се видя горещо, и реши да се поразхлади в океанското дъно...

Апарат отвъд Луната си нямат, тия на Венера вече доста са очукаха. Но пък си имат пилотируем кораб отвъд музея. На морското дъно не е скучно, Мъск прати разузнавателно другарче за още едно милиардче. Да си правят тримата компания със совалката. Не тая от тексаското блато, а предната.

странно защо оценяваш сателита само по снимките които прави. Ако си направиш труда да отвориш сайта на НАСА и да прочетеш за какво реално е пратен там Джуно би бил на коренно различно мнение. Снимките са само за пред нас, за пред публиката! щото анализи на магнитно поле и подобни на хич не ни вълнуват и не ги схващаме. НАСА хич не я вълнуват още снимки на Юпитер, от тях от научна гледна точка файда няма. Снимките са само PR. Също на сайта на НАСА можеш да прочетеш, че заради неизпълнението на коригиращата маневра (поради нереагиращи дюзи) на Джуно има много повече гориво и мисията му е продължена до 2022 г с което ще изпълни планираните му изначално 36 обиколки около Юпитер. Просто ще стане не за 2-3 г а за 6г (съгласно оригиналния план Джуно вече щеше да е изгорял в атмосферата на Юпитер, но очевидно не е).

Краварите с батутите...

браво на руснаците. както винаги години пред останалите.

Брей новината е на над два часа а Стенли Кубрик от 4-ти километър никакъв го няма, сигурно пак са го наказали санитарите.

за малко да ме изпуснат