Коментари - Космическият кораб на Boeing остава скачен с МКС заради течове | IT.dir.bg

Коментари - Космическият кораб на Boeing остава скачен с МКС заради течове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъскито май ще пали таксито и ще ходи да ги взима. Бойнга за нищо не става.

Руски СМИ писаха още преди седмици, че НАСА подготвя спасителна мисия към МКС за да прибере екипажа.

То пък руските 70 годишни боклучарници са едни надеждни.....Все пак това е тестов полет. Ще се оправят някак си. Те с Аоило13 се иправиха, та с някакъв мисъл в ийолоземна орбита ще се мотат. Просто от НАСА искат всичко да е максимално сигурно. Да разлика от Росскосмос ...

Къде пак наместваш руснаците? Кораба на Мъск си отива и връща без проблеми. Кораб на фирма която тепърва се учи! Боинг на самолетите им падат части, врати и колелета, заради некадърници и софтуер 400 човека от 2 полета си загубиха живота.. Максимата до скоро е била да доят наса като крава, пък квото стане. И то се вижда какво става. Жалка работа! Колкото какво "можела" наса - ако не бе немският нацист Фон Браун ни аполо ни чеп да имат. После са имали истински инженери и пари без отчет. Сега нямат парите, инженери също нямат.. Че то дори не могат да направят от нулата автоматизираната машина доставяща ракетата вертикално до площадката.. Това какво ти говори!? И докато в СССР и сега Русия течаха повратни събития, метежи а сега и война, като са все без пари, на янките кое е извинението за глупостите? Освен че по политичиско нареждане навряха черни и педали по квота не по умения..

А как ще се приберат.

ПЕШ -Разбира се.....

Така е и хехе, ходи с налъм вгз вече 2 години и се надява че рано или късно бидоня ще литне

Слабо ме интересуват болните фетиши на някакво си руско цигане криещо се в България от раят на земята Рассия...

От самолетите им летят парчета по време на полет, ракетите им с течове, явно от "Боинг" толкова си могат :))) Което не им попречи да си били платили да получат "отсрочка" от разследването и глобите. Правосъдие по американсерски :)))

Преди доста години - Боинг беше прекрасна инженерна компания. Беше еталон за техничеки постижения в доста области. Но както става по света и у нас , след като купиха Дъглас и се обединиха - великите мениджъри - на Дъглас - решиха , че те са специалистите и инженерите няма защо да бъдат слушани... И започнаха глупостите - 737 , сега с този кораб и още куп неща , за които не сме чували.... Винаги ми е било интересно - икономист - да казва на инженер - как да направи самолет или космически кораб , който да е евтин , а безопасността -да я сложим на 2 ри план...

Случва се доста често. Инжинера казва, колко дебело и какво количество желязо да има в бетона, но поръчителя като види цифрите и решава да сложи по-тънко. После в новините - етаж на мол или гараж пропаднал, десетки загинали.

Глупости. Инженера, тоест конструктора приема всяка армировка и всеки кубик бетон на строежа. Длъжен е по закон. И се разписва, че го приема. Как си представяш да допусне отклонение от проекта и да си заложи главата?

Това го прави строителният/техническият надзор. Той гледа какво е написал инженера/конструктора и сравнява.

Голяма излагация. След проблемите със самолетите, сега и това. Всеки, който има договор с тази компания, трябва да го ревизира и предоговори или направо прекрати. Тези са таралеж в гащите.

В то нали имаше статия в Бизнес рубриката преди месец-два колко клиенти са си отменили поръчките при Боинг. А европейският производител Еърбъс не може да покрие заявките на желаещите да купуват неговите самолети. Поне една голяма европейска компания да отбележи успех на общия фон на деиндустриализацията в европейските държави след ковида и войната в Украйна.

Това може и да ги закопае. Те не произвеждат само самолети и космическа апаратура. Имат доста широко портфолио. Кой знае само военните им договори, за какви пари са! Ако и от там спре кранчето…

На право да го бракуват и на космо моргата за скрап.

Добре де, защо не ги направиха тези тестове преди да пратят хората горе?

Правили са тестове. Такива, каквито правиха и с "ваксината" против Ковид - компютърни симулации. Не мога да си го обясня с нищо друго. Ако не е това, е просто престъпно нехайство.

Защо след като са правени тестове на Земята (и те са минали), се изстрелва с манекен, а не слагат веднага космонавти...? Тестовете на Земята не са достатъчни, защото не могат да симулират работата на всички фактори едновременно....(все едно е истинско изстрелване...) и дори някои изстрелвания да са успешни ( първите най-често), нищо не може да се каже за следващите...

Нема се пУашите, Сичко ФърФи по планЪ. Тия течове на хелий са програмирани ;)

Странен коментар. Цитираш Путин за частен американски космически кораб. Намали боярщника.

стрелочника на бкп,ша има ли пенцийка други ден

"Космическият кораб "Старлайнар" беше изстрелян от космодрума Кейп Канаверал във Флорида на 5 юни. Той успя да се скачи с МКС при втория опит поради проблеми с двигателя"." Сега американсерите са закъсали горе като циганчета и явно и те не разбират достатъчно, че да си го отремонтират :))

Никой не спори, че този кораб е боклук. Стана ми смешно че ползва путинските изрази за СВО по отношение на американски частен кораб. Никой никога не е казвал че проблемите на тоя кораб са по план. Такива тъпни вървят само по ОРТ.

Я руското цигане разбирача пак цъфнал... Че си и мисли че всички са стрелочници като татко му бай мангал дето ходи да бере джилезу а на малкото си цигане разправя че е стрелочник...