Коментари - Космическият телескоп "Джеймс Уеб" идентифицира една от най-старите галактики | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последният да загаси крушката в тоалетната. Утре сутрин нови открития.

Дъртите УчЕни, бяха върнати в детската градина и сега тайничко прелистват отново една стара опърпана книжка, особено в раздел “Сътворение” … хахаха!

Не може да е само на 25 милиона св. години от нас. Това в много близо. За сравнение, Андромеда, най-близката голяма галактика е на 2.5 милиона св. години от нас. Вероятно тази галактика е на разстояние 25 милиарда св. години от нас. Това не е парадокс, отчитайки, че Вселената е на 13 милиарда години възраст, защото трябва да се отчете и фактора разширение и т. нар. "съпътстващо разстояние". Теоретично, видимата Вселена е с радиус 47 милиарда св. години. Т.е. можем да виждаме неща които сега са на разстояние 47 милиарда св. години от нас и които са излъчили светлина преди 13 милиарда години. Е, ако сега такъв обект излъчи светлина , вече не можем да я видим, защото този обект е вече извън видимата за нас част от Вселената.

Тук най-вероятно има някаква грешка защото 25 милиона години светлинни години никак не е много аз се твърде че една от най-разните и далечни галактики

беха "кацнали" и на луната, даже се снимаха как я напускат, ще да са оставили някой там да ги снима на изпроводяк

"Учените, ръководени от специалисти от Единбургския университет" Не разбрах какво се опитваш да кажеш - че Едингбург е в САЩ или че британците са кацали на Луната?

Той, ако знаеше какво говори, щеше да замълчи от срам.