Коментари - Космическият телескоп „Джеймс Уеб“ премина през симулирано изстрелване | IT.dir.bg
назад

Космическият телескоп „Джеймс Уеб“ премина през симулирано изстрелване

Новата обсерватория на НАСА ще полети към орбита след 1 година

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Космическият телескоп „Джеймс Уеб“ премина през симулирано изстрелване | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледайте и се учете, Роскомикски клоуни! Тоя телескоп трябваше да е изстрелян 2007 г за половин милард долара, а досега са излапани повече от десет милиарда и още е на земята. Ето така се точи държавен бюджет, ватни аматьори!

През 2005 е тотално преработен. Изграждането на JWST е завършено през края на 2016 г., след което започна неговата обширна фаза на тестване. През март 2018 г. НАСА допълнително забави изстрелването, след като слънчевият щит на телескопа се разкъса по време на практическото разгръщане. После заради епидемията. Трябва всичко да е наред и да се намали до максимум вероятността за издънка, защото няма как да се поправи на това разстояние, както стана с Хъбъл. Това не е точене на пари. Точенето е в Роскомикс, които нищо не правят освен нещо около МКС, но с 270 000 души или приключват мисии в Марианската падина, докато НАСА цялата е около 10 хиляди човека, а прави десетки мисии из Слънчевата система, че и извън нея вече с продължителност на мисиите до над 50 години.

Хахахаха, Абе дурако, ти мене ли ще учиш на корупция?! Я за Ангара виж колко повече е похарчено (да, в долари, не рубльоци) ама на догодина ами и след 10 години няма да готова :))) Нещастик..

Още едно доказателство, че НАСА няма нужда от скапаните руслямски двигатели. Телескопът "Джеймс Уеб" ще бъде изстрелян с франкистанска ракета. Ако искат, могат да си поръчат китайска или индийска. Само южноафриканските нещо куцат на дълги разстояния.

Руските двигател РД-180 не са скапани. Договора е за Ариана и не могат да си поръчват каквото и да, защото са допълнителни разходи. Южноафрикански все още няма.

Основното огледалото на Джеймс Уеб (JWST), се състои от осемнадесет 1.32 м шестоъгълни огледални сегменти, изработени от позлатен берилий , които образуват огледало с диаметър 6,5 м - значително по-голямо, отколкото 2.4 метровото огледало на Хъбъл. За разлика от Хъбъл, който наблюдава в близкия ултравиолетов, видим и близък инфрачервен спектър (0,1 до 1 μm), JWST ще наблюдава в по-нисък честотен диапазон, от видима светлина с дължина на вълната от 0,6 μm до средна инфрачервена от 28,3 μm ), което ще му позволи да наблюдава обекти с голямо червено изместване, които са твърде стари и твърде далечни, за да може Хъбъл да ги наблюдава. Телескопът трябва да се поддържа много студен, за да може да наблюдава в инфрачервената среда без смущения, заради това той ще бъде разположен в космоса в близост до точката на Лагранж L2 между Земята и Слънцетои има голям слънцезащитен щит от силициево покритие и алуминий за да държи огледалото и инструментите му под 50 K (-223,2 ° C)

Благодаря!

Този телескоп е изключително научно постижение, което трудно ще бъде достигнато от други нации поне до края на това столетие

Трудно, но не невъзможно! Само желание и пари трябват.

Няма съмнение, че всичко е минало успешно. НАСА са ненадминати майстори на симулациите!

А ти на глупостта!

Ще видят те като изстреляме ние нашия телескоп с 100м огледало.

Минават и на симулации и после среални полети, затова САЩ единаствени: 1.Летяха с хора около Луната - 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Качиха телескопи в космоса 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Управляват марсоходи 6.Сонди и сники на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди и снимки на Меркурий 8.Сонда до астероидния пояс 9.Сонда и снимки на микропланетата Церера 10.Сонди извън Слънечвата система 11.Използвали гравитационно ускорение за апаратите си 12.Сонда и снимки на Юпитер и спътниците 13.Сонда преминала през поясите на Сатурн 14.Сонда и снимки на Сатурн и спътниците 15.Сонда край Плутон 16.Сонда край Нептун 17.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 18.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 19.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 20.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 21.Качиха 140 тонна ракета в близка орбита за пътуване до Луната 22.Направиха самолет летящ със 6.72 М и то с 199 полета 23.Направиха самолет излетял на височина над 100 км 24.Скачваха модули в окололунна орбита. 25.Приземяват първите степени на ракетите 26.Свалят над 2 тона товари от Космоса 27.направиха двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28.Направиха метанов ракетен двигател 29.Направиха,ракетен двигател с тяга над 8 милиона Нютона - F1A 30.Качващи сателити на Геостационарна орбита само с 2 степени. 31.Изстреляха апарат достигнал скорост над 120 000 км/ч спрямо Земята 32.Имат мисии с продължителност над 30 години 33.Имат брой пилотирани полети, колкото часовете на седмицата и още и още, А Роскомикс почти нищо не е направил което другите да не са.

Роскомикс са единствените с кацане на Венера и снимки. Плюс първият човек в космоса. Горе долу това е. Да не им отричаме успехите. Но слабо го дават, предимно на ПР, напоследък. Докато няма междудържавна конкуренция и за самите американци не е добре - нямат стимули. Добре че е Мъск да прави нещо, че беше срам толквоа години да се возят на руското такси от 62ра година.

В случая съм написал единствени, а не първи. На Венера "каца" и американска сонда, макар и непредвидено. Роскомикс има и други успехи - единствени качват хора и товари до МКС за под 4 часа и единствени са напавили снимки от Венера и друго не се сешам. Но пък САЩ единсвени са сканирали и са направили карта на венера