Коментари - Союз отнесе в космоса олимпийския огън (снимки) | IT.dir.bg
назад

Союз отнесе в космоса олимпийския огън (снимки)

Космическият кораб "Союз" с трима астронавти на борба полетя към Международната космическа станция от космодрума Байконур, в Казахстан, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Союз отнесе в космоса олимпийския огън (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на Союз обаче пътуват космонавти астронавтите - на совалкат и подобни апарати дето вече не летят)))))

по случай празника им днес ще да е

Ох, кога ще се научите да превеждате, кога?

Поредния успешен старт на руска ракета с екипаж :) Без много шум, без тържества. Просто обичайна работа за тях. A самия факел няма да гори понеже ще хаби много кислород. Ще носят факлата из модулите на станцията, а след това ще я изнесат символично при една от разходките в космоса. Вика му се символика, няма нужда чак толкова да се чудите как ще горяла.

ъъъъ гоуеми сааа, следи ми мисълта: 140-120-...20 ... последните ще са тук у нас

Ако е така, ясно! Но понеже в статията пише - "В събота двама руски космонавти от екипажа на МКС ще изнесат в открития космос олимпийския огън. После той ще бъде върнат на земята в понеделник, за да продължи 65 000-километрова си обиколка...", аз го разбирам, че факлата ще гори и в ракетата, и в открития космос.

Е, това, че редакторите не са проверили източниците на информация и не са се сетили да обяснят как става фокуса си е техен проблем :) То наистина така написано изглежда, че факлата ще гори в космоса (естествено в някаква затворена система). Но като се замислиш няма голяма логика, защото ще хаби много кислород. А там горе .... това е много важен ресурс :) Иначе в чуждестранните медии е обяснено подробно. Не знам защо тукашните които така или иначе вземат новините от тях не превеждат всичко.

Може ли някой да ме осветли, как се поддържа горенето на факлата в ракетата!? И как ще стане изнасянето й в открития космос?

По пъвият въпрос - няма проблеми, ще е в затворена система. По втория попитай загубените (не само в превода) редакторки от дирника.

Лесно - няма да гори. Само пръчката в която е горял огъня носят. Преди 17 години американците отнесоха факела от олимпиадата в Атланта на борда на Атлантис (или Атлантида). Но руснаците за първи път ще го изкарат в открития космос.

какво ли означава този акт? защо не го занесат в марианската падина да речем или да го изстрелят на луната или викаш ей така шоу да става, може би трябваше Асад да го поноси малко

Японецът Коичи Ваката първи братовчед на Насакото Яката.

остава да видим хореграфиите на стадиона, две ръце се здрависват, петолъчка, вечен мир, дружба и ще си дойдем на думата. От 50 години литнат малко по нагоре и се приберат, не са мръднали на тема космос, когато забият олимпийските кръгове на марс. тогава да се хвалят.

Ти просто си идиот. Един обсебен тип пишещ под различни никове. Възхваляващ Щатите каквото и да правят. Дори да ти го начукат, ако е Американец ще ти е кеф. Върви си там и пиши в техните форуми не ни занимавай с болния си мозък. Само пълен простак и психично болен може да плюе под статия за олимпииския огън.

си си адреса вместо ник, ама, защо във Вашите форуми все такива пишат със заседнал сърп и чук в дъто, след като мога да ви ги понаместя още малко денят ми става още по-добър