Коментари - Какво се случва с човешкото тяло в Космоса? | IT.dir.bg
назад

Какво се случва с човешкото тяло в Космоса?

Желанието на човечеството да покорява нови светове, може да бъде възпрепятствано от собствената ни биология.

Обратно в новината

Коментари - Какво се случва с човешкото тяло в Космоса? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Финансовият проблем е просто илюзорен, породен единствено от структурата на обществото на Земята. Парите винаги са били пречка на прогреса. До такава степен че човека еволюционно е настроен да е алчен и жаден за власт над другите. Света все повече отива на зле от лакомията на неколцина хора.(Справка 1% от населението на земята има повече от остналите 99%)

pompai

Центробежни сили и магнитни полета (изкуствена гравитация) това е бъдещето .

pompai

Знам ,че едно от решенията е тейеста да е в скафандъра на човека. Ако е горе тейеста така тялото ,мусколи те и костната система ,ще ги излъжем

pompai

Тежестта е в над главата в скафандъра така ,ще тежи и притиска тялото към пода. За всяка планета отделна тежест :))) и винаги да е до ЗЕМНАТА.

В резюме, голяма част от физиологичните проблемите са следствие от безтегловността и липсата на гравитация. От къде идва теглото при покой - от масата и от земното ускорение (P=mg). При положение,че масата е константна, за да има тегло и тялото да функционира нормално, трябва да се намери нещо, което да замени земното ускорение (g). Казват, че (g) е следствие на земната гравитация и че тя - гравитацията идва от ядрото и центъра на Земята. Само,че до сега никой не я е открил! Моята идея е, че постановката е погрешна и гравитацията не идва отвътре, а отвън! Това ще рече, че телата не се привличат към Земята, а се натискат към нея! Ако се върнем към идеята за ЕТЕРа и приемем,че той упражнява нещо като налягане към всяко тяло в Космоса, това обяснява безтегловността в открития Космос. Просто тялото се натиска от всякъде равномерно и то е в равновесие. Ако се върнем на Земята, ще видим, че Земята, в която и да е точка, действа като екран от едната страна, отслабвайки полето на Етера от тази страна, така, че остава по големия натиск под формата на тегло от другата страна. На това действие върху масата ние му казваме гравитация. Отслабването на полето (поглъщането му) зависи от масата на тялото и от тук идват различните гравитации на различните планети в следствие на различните маси. Нашите организми са се приспособили към едностранното неуравновесено налягане, което Етра ни упражнява. В открития Космос налягането е уравновесено и затова липсва (g) и тегло. Извода е, че трябва изкуствено създадено ускорение (едностранно неуравновесено налягане - гравитация) равно на земното за да поддържаме същото тегло и всички свързани с това жизнени функции!

Твоето изказване ме впечатли, наистина! Не бях виждал нещата досега по такъв начин.

Ти разби физиката на пух и прах! Има фундаментални закони в тази област. Нормалната гравитация привлича към центъра на обект с дадена маса. И всичко това е описано в закона на Нютон за всеобщото привличане. А за по-точни мерки можеш да използваш Общата теория на относителността.

Ти май не си вникнал в идеята ми, а колкото до ябълката дето е паднала на главата на Нютон, то не съм сигурен дали е била привлечна отдолу или по скоро натисната отгоре! Както вече знаем Космоса съвсем не е вакум и празен. Защо да бягаме от идеята за Етера, а да не го приемем за особен вид поле, което малко познаваме и тепърва трябва да изучаваме.

И кво пречи тогава да се облегнеш на тенеке и от едната страна няма да има "налягане" дали тогава ще има тегло. Факта е, че нютоновия закон за гравитацията си важи и за далечни обекти. Т.е. тя е присъща и вътрешна характеристика за обектите. Друг въпрос е вече, какво е самата гравитация. Само подсещам, че Закона на Кулон на практика е идентичен с този на гравитационния на Нютон, разликата е, че единия работи със заряди, а другия с маси.

Тенекето няма достатъчно маса за да екранира от едната страна, както става със Земята, ако ти си и от другата страна.

Това дето го описват е адаптация... организма се променя спрямо средата...

Космическите програми са прикритие на военните програми! Другото е за данъкоплатеца...

Може да се каже с четири думи: Човек тотално се скапва.

Възможно е биологичен материал за човеци да пращат, биологични инкубатори, ковьози и няколко доброволци с "one-way ticket". Е вярно, че ако изчезне заради нещо изпратената "памет на човечеството" новите ще започнат от каменната ера.

А стига толкова щуротии-значи може да се създаде космически кораб да лети до Марс, ама не можело да му се направи изкуствена гравитация!?! Тия на някое бебе ги дрънкайте!!

дрън дрън дрън .... трябва да завършиш образование и ще започнеш да разбираш фантастиката дето гледаш заради ефекти и полуголите извънземни...

Гледайте Марсианецът. Там всичко са измислили!

На Земята едно време също не е имало защитен озонен слой- сега има. Силата на тежестта може временно да се компенсира- на кораба с центробежна имитация, на Марс с тежък екзоскелет. А следващите поколения ще се адаптират, но без обратна възможност за Земята. И стимул има- първият взима най доброто!

Коя технология точно ще реши проблемите с радиацията и слънчевите изригвания в Космоса? Изкуствената гравитация никога няма да е с нивото на земната. Пропуснати са още много рискове, много за които хората дори не знаят, понеже никога не са се сблъсквали с тях. На практика никога до момента не е имало мисии с хора в открития Космос. Един друг проблем е частиците, които се движат с голяма скорост и могат да нанесат сериозни повреди както на кораба, така и на екипажа.

Най простия начин да решат проблемите с радиацията е да облицоват стените на космическия кораб с няколко сантиметра олово, обаче това би довело до значително увеличаване на масата на кораба, а оттам и до увеличаване на необходимото гориво, и съответно голямо увеличение на цената. Доколкото знам, в момента се опитват да решат проблема с космическата радиация по същия начин, по който го прави Земята - чрез генериране на мощно магнитно поле с полюси в двата края на кораба, което отклонява заредените частици от космическата радиация, и ги насочва към полюсите, и далеч от екипажа. Тъй като космическия апарат е значително по малък от Земята, магнитното му поле трябва да значително по мощно от земното, за да отклонява радиацията от кораба, и вероятно трябва да бъдат използвани свръхпроводници, за да е достатъчно силно, и да не се налага това магнитно поле да бъде захранвано постоянно от кораба.

Това с уловото и разни подобни материали просто го забрави. За магнитото поле трябва много мощен енергиен източник, например някакъв ядрен реактор, които пък ще е опасен за хората. Имате ли идея изобщо каква енергия има в едно слънчево изригване, което е способно да издуха атмосферата на земята и да убие живота, ако го няма земното магнитно поле? А на човек му трябва много малка доза, за да се разболее и да умре. Не знам как може да сравнявате мащабите на енергията, която се генерира от земното ядро, което пък от своя страна генерира магнитото поле, за да генерирате нещо по-мощно от него с космически кораб? Егати фантазьорите сте!

Кориолисовата сила, която се получава при изкуствената гравитация, получена чрез въртене, има негативни ефекти върху хората. За да се намалят до минимум тези ефекти и да се получи 1g /гравитацията на Земята/, радиуса на въртене трябва да е най-малко 224 метра /половин км диаметър/, а оборотите в минута трябва да са 2. За постигането на нулево съпротивление в проводник трябват скъпи криогенни системи.

Недей да казваш никога в сферата на науката. Преди 100 години изобретиха самолета, 50 години по-късно вече летяхме в космоса.

На практика хора вече летяха в космоса поне 9 пъти. Радиацията е опасна само при мощно слънчево изригване. За защита е достатъчно тънко фолио със заряд примерно. Разбира се при мощно изригване ще е опасно, само че радиацията ще е в рамките на поносимото, доколкото ще е разсеяна на огромна площ. Високоскоростните частици са удряли астронавтите при полетите до Луната, като това е водело до странни възприятия на мозъка, но това са сравнително редки случаи и не са се отразили на самите астронавти.

Коя е тази практика, където 9 пъти хора са летяли в открития Космос? В космоса има постоянни неизвестни и предполагаеми източници на най-различни високоенергийни частици /йонизираща радиация/. Слънчевите изригвания са само част от тях, но проблема е, че нашaтa звезда е много близко и така ни удрят с максимална сила. С други думи - продължителния престой в открития Космос те излага на постоянна радиация, която е опасна както за човешкото здраве, така и за електрониката на борда на кораба. Това за тънкото фолио е пълна простотия, която няма да си правя труда да коментирам изобщо. Защо не пробваш с едно такова фолио да се предпазиш от радиацията, докато си носиш в джоба парче от ядрено гориво за реактор? Според мен става въпрос за високоскоростни частици с голяма маса, тоест видими. Примерно с големината на сачма.

След като става ясно от тези изследвания, че Човекът е създаден да живее и функционира само и единствено на нашата планета Земя, защо тогава се дават милиарди за космически програми за овладяване на близкия и далечен Космос, докато в същото време нашата планета бавно, но сигурно умира, като се превръща в бунище и никой не си мърда и пръста за това? Всеки ден безвъзвратно изчезват десетки видове, замърсяването на световния океан и въздуха достига катастрофални размери, и въпреки това държавите упорито отказват да си сътрудничат в това да опазим единствения Дом, който имаме. За мен това да стигнеш до Марс с омекнали кости и атрофирали мускули и да прекараш живота си, като някакво мекотело, наблюдавайки света около теб единствено през стъклото на вмирисания си скафандър просто не може да бъде алтернатива на живота, който имаме тук, а ще бъде едно жалко вегетиране. Да даваш пари за това вместо да спасиш собствената си планета е просто безумие!

Много плямпаш. За усвояване не нужно да "стъпва" човешки крак. Вероятно така ще стане. Освен това гравитацията се имитира. Най-големия проблем остава с радиацията.

Всъщност, човека изобщо не е създаден за живот на земята. Ние сме прекалено "кекави" спрямо всички останали животни.

Хаха и затова сме най-разпространеният вид бозайници, щот не сме пригодени :)

Сетиха за здравето на човека най-сетне. Под всяка статия за Марс тук почти пиша, колко ще е вредно за космонавта. Как ако се роди някой там, тук не може да се върне, поради 2.6-2.7 пъти по-голяма гравиация. Все едно някой от 80кг да стане 210кг изведнъж. Ще бъде просто сплескан.

След като трудно ще отидем до планета от нашата слънчева система, изглежда невъзможно пътуване дори до най-близката звезда, намираща се на няколко светлинни години, тъй като дори да се движим със свръхскорост, ще ни отнеме около 65 000 години. Да не говорим за звездни системи на стотици и хиляди светлинни години. Така, че пътуването до до евентуално други живи същества е невъзможно.

... с текущото ниво на технологиите ни.

Не че му правя реклама, ама пробвайте последния линеен двигател с ускорение 2.718 парсека в час^2. Важно: Не излизайте извън галактиката, че ще загубите гаранцията за двигателя!!

И днес има технология да отидем до Проксима за 50 години. Просто ще струва няколко десетки трилиона долара, което е невъзможно за събиране с оглед на геополитическата обстановка. Иначе да - с конвенционалните технологии не можем да пратим никой жив човек дотам. Ма айде не забравяйте как допреди няколкостотин години е отнемало месеци да се премине през Атлантика, а сега става за няколко часа. Щото сме открили нови технологии, без да сме еволюирали като раса.

Владо, само с малко ирония и много любопитство кои са тези технологии ? Викаш тва 20-30 000 км/с са безпроблемни и само въпрос на пари ? Уточнение да става въпрос за транспорт на материални обекти малко по-големи от няколко атома, които няма да се разпаднат при този опит на 10-тата секунда, които минават безпроблемно през малки метеоритчета, скоростта е за сек, а не в час... и разбира се говорим за реалността , а не за някоя добра книга фантастика ...

"Скелетната мускулна система" опорно-двигателен апарат ли трябва да значи? А "костен матрикс" какво е?

Пътуването в 4-мерното пространство Земя-Марс си е като да плуваш Европа-Америка през Атлантическия. Има си линейни двигатели в 6-тото измерение за пътуванията, а също и телепортали за по-близки планетарни разстояния.

Мда, едно време така са праскали минуси и на Джордано Бруно.

К'ви ти минуси?!? Направо на кладата са го завели.

човек, не знам с какво се друсаш, ама е много яко.

Не се друсам. След сеанс по регресивна футуристика си спомних моменти от бъдещото.

Някои хора се раждат надрусани отвсякъде.