Кой измисли паролите

С течение на времето краденето на пароли става все по-ловко и затова и защитата винаги е в позиция на наваксваща

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Паролата има две функции, да има оправдание за загубата на данни и да те накара дълго да мислиш, как беше паролата.

XMRIG

Има вече специални приложения за генериране на уникални пароли от рода на Wz9aPZjnnfs8NR7o3Xe2yt които посмъртно нямат разбиване , въпросът е да имаш сигурен бекъп след преинстал на ос за да не изгубиш всичко и най-вече пощата защото почти всичко минава през нея като потвърждение.

Дира, абе вие луди ли сте?! Защо сте ми снимали и показвате публично паролата ми на компютъра, личните данни и всичките ми банкови сметки?!

Един програмист пита друг: - Абе, ти какви пароли си слагаш на отговорните данни? - Ми например името на кучето ми... - Ти луд ли си?! Това е много лесно да бъде разбито? - А, хич не е... Кучето ми се казва Wz9aPZjnnfs8NR7o3Xe2yt ...

че един приятел си загубил прайвит кия на акаунт с около 300 биткойна вътре... Умря на мъка, милият...

"За 20 години опити успяхме да научим всички да ползват пароли, които хората трудно помнят, но компютрите лесно отгатват." Абсолютно вярно! Аз също се чудя на някой сайт, който ме кара да променя паролата си, за да станела по-сложна, като вкарам в нея големи, малки букви, цифри, а вече и специални символи. Какъв е смисълът да е сложна паролата, като не мога да я запомня!? За да я "запомня" трябва да я запиша и така всичко се обезсмисля.

Виц: - Разбили са ми паролата на пощата. Нямам представа как са се досетили, че съм сложил за парола годината, в която папа Григорий IX канонизира Свети Доминик. - И коя е годината? - Хиляда двеста тридесет и четвърта година. :)

XMRIG

За два сървъра мога да дам пример /coinpot и minergate/ където каквато и парола да сложиш я придобиват веднага и ти точат сметките , оказа се че са хакнали самите сървъри и имат достъп до логин данните и няма спасение.Слагах създадени пароли с уникално криптиране по 30 символа и пак влизат. Админите или са в играта или не им пука , просто зае*ах всичко и не се занимавам повече с тях. Надушите ли такъв "пробит" сървър просто се махнете надалеч , ще си спестите главоболия.