Кралица Елизабет разказа за срещата си с Гагарин на деца, които изучават Космоса (видео)

"Руснак, не говореше английски, но беше очарователен", спомни си стопанката на Бъкингамския дворец, която получи като подарък маски с марсохода на НАСА

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Включиха кризисния ПР

Имало ли е на срещата цветнокожи деца се питам.

А ха ха, гледах клипа, як цинизъм - три негърчета едно мюсулманче и само една бяло. Бах ти идиотите са тези кръвосмешавци.

Като я гледам колко е дърта си мисля, че може да разскаже и за срещата си със Чингис Хан.

и той не е говорил английски!

"Британски кифляк, но става за един път ако си на зор" , рекъл Гагарин след срещата си с нея на пионерите. "Не говореше руски", добавил той.

Баба Бети ще ги спасява пак от скандалите, то е ясно. Боко да се е срещнал с ученици, за да им каже, че е важно образованието?

Фатмака вече го направи. Нали им препоръча да учат Power Point щото без него бил кръгла нула - не, че и със него не е ама така е думата.

това Power нещото пише ли го в Винету?

Разбира се, че е важно образуванието в чекмеджето.

Какви лъжи...Сладки лъжи за тълпите...Големи сладки лъжи...лъжало,мацало...лъжат,мажат без да премигат с очи и с усмивка на уста

Ей - ма ти описа направо Фатмака от Дондуков 2 бе.

Изгледах с интерес видео срещата на суверенът ми със децата и учените. Съвсем различно е чувството, когато знаеш кой е твоят суверен и можеш да говориш с него... За съжаление, в пост съветската държавичка, основната маса хора си мислят, че суверена бил народа... Така ви казаха от съветския съюз, нали? Е, тези хора на това видео си имат суверен. Истински. И аз имам

Ако Суверена ти говори си ок, почнеш ли ти да говориш на Суверена си е време за поредното ти психолечение.

Много добре, само не е ясно защо се обръщаш към "пост съветската държавичка", след като си имаш нова мащеха? Харесваш си я, хубаво. Презираш майка си - ти си знаеш.

Съмнявам се да са останали марсианци на Марс, всеки би отишъл да провери какво е това желязно нещо което е паднало от небето и се движи по повърхността, прави снимки и проби.

Решиха да й поизмият имджа ... Помня как откри Олимпийските игри в Лондон, дори не се усмихна... сега явно й се налага :)

ех, че радост! дирът най-сетне скалъпи статия с двете си големи любови в едно-русофилията плюс английското кралско семейство. остава незначителният въпрос-какво му дреме за това на българския читател...

Гагарин - най-известният човек на Земята, а и в Космоса през 20 в.!

Но пропусна за Циолковски и Менделеев. То пък зор всички да говорят английски! Че хаде и вий малко съ напънети да понаучити някой язык, да видити какво ни е!

"Руснак, не говореше английски, " по-скоро е Англичанка , не говореща руски ...

По принцип е така но живота показва нещо съвсем друго едва ли на някой извън Русия ще му се наложи да говори руски. Те руските патриоти български каскети даже не говорят руски не са ходили в Русия нямат приятели руснаци даже познати руснаци нямат не гледат руска телевизия. Аз съм си правил експеримент с най върлите русофили в фейса дето по 6май и3 март получават оргазъм. Никой не е ходил в Русия все на запад се снимат няма нито един руснак в приятелите си любимите им филми и книги все западни Абе какво да ти кажа хубаво е да знаеш много езици ама английския и испанския се наложиха като такива.

В рамките на международното турне с „Мисията на мира“, което се провежда месец след завръщането на Земята от първия полет в космоса на Юрий Гагарин, той посещава Великобритания заедно със съветска делегация. От самото начало посещението му следва непредвиден сценарий. Юрий Гагарин е официално поканен в Обединеното кралство от организаторите на съветското търговско и промишлено изложение в Лондон и леярския съюз от Манчестър. Не можело и дума да става, че Гагарин трябва да се срещне с кралицата. 4 дни преди посещението на космонавта, министър-председателят на страната Харолд Макмилан подписва за изпълнение разпореждане, че правителството не трябва да организира обяд в чест на Юрий Гагарин. На представителите на медиите е било наредено да са подготвени да омаломажат ролята на космонавта, подчертавайки негови недостатъци и по този начин да намалят нивото на неговото значение в света. Правителството обаче не отчита факта, че Юрий Гагарин е много устойчив на стрес човек. Да, той не беше готов за вниманието на обществеността. Освен това той не знаеше добре английски и нямаше абсолютно никаква представа как да се държи в светско общество, но на фона на неговите положителни качества, всички тези недостатъци просто изчезват. Въпреки негативното отношение на "върхушката", британците са нетърпеливи да видят първия човек в света, посетил космоса, като го срещат още на летището с кацането на самолета. Гагарин слиза от самолета под звуците на хиляди аплодисменти и скандиране на името му. Никой не е очаквал такъв прием. Британското правителство, вземайки предвид реакцията на своите граждани, трескаво започва да променя плановете си. Решено е да приеме космонавта на най-високо ниво. Самият Макмилан го кани във временното си жилище в Адмиралтейството, но кралицата е по-бърза. Тя разбираше важността на пристигането на Гагарин много по-рано и затова, час преди самолетът да кацне на летището в Лондон, тя се обажда в съветското посолство и кани Юрий на вечеря в Бъкингамския дворец. https://zen.yandex.ru/media/intrendtoday/iurii-gagarin-na-prieme-u-angliiskoi-korolevy-kak-eto-bylo-5e5928992639210073ff32d9 https://yandex.ru/video/preview/?text=%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%20%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%20%D0%B2%20%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8&path=wizard&parent-reqid=1615609595543905-1179227417565619860600279-prestable-app-host-sas-web-yp-113&wiz_type=vital&filmId=6026522280584322231

било много важно да се върнеш на земята след полет в космосса каква мъдра и умна сентенция

Да благодарим на българските журналисти че ни информират всеки ден за действията на Нейно Величество Кралицата на Великобритания (от което кралство вече явно сме част). Благодарение на това знаем какво е яла кралицата, кой в семейството е болен и от какво, кой е недоволен и от какво (и какво мислят баща му, майка му и няколко съседа), кой с кого е спал и с кого не. Безценно, и в топ новините. Удовелтворен съм! Сън не ме хваща докато не получа бюлетин за Семейството. Конкуренция - какво прави павиана в джипката. Все пак доста по-семпло, предвид селския произход на шебека. Къф кеф!

Нищо не си разбрал тва е статия, а Гагарин.

"Руснак", отвърна тя с усмивка, а слушателите й се засмяха==алкохолик,и зомбиран дебил.........Това и децата го знаят

Първи в космоса, и къде ли още не...а ти? Първи само по завист и говномятане. Иначе навсякъде другаде-позорно последен, включително и с жена ти, до ден днешен. Фостатабоклик.

Schilo

първи в Космоса, първи дистанционно управляем апарат, изпратен на друго космическо тяло, първа орбитална станция и още много. Това е за Космоса.

сега е започнала кампания на монархията :)))))))). англиската монархия е продавала робите в америка. или по точно евреи с абили основните търговци на роби. но те хората ги знаят тия работи. време за pay day както му казват на запад :))))))))))

Има нешо дълбоко нередно в това начинание. Четете романите "Несвяст" (https://drive.google.com/file/d/1_iIAZvKfvxbSe85KydIySUIOFM41cF0M/view?fbclid=IwAR29NrRZsbdmH6ySY9ZiuYgHesNEqUjE8Xaek-WD4BeUdph24Henilt-fEQ) и "Мироречие" (https://drive.google.com/file/d/1iWW801bO8SA4u1NDr42JEszPckE7Ag41/view?fbclid=IwAR0W2vo8sBoOt3O9x7eEabjmOzf7H9UTqFA7IWFhPj3F2uwIn2SDWjnoMo4), свързани с алтернативно бъдеще на България и света, както и на Езика на мира, в който няма думи като "майка", "баща", "мъж", "жена", "брат", "сестра", "син", "дъщеря", "черно", "бяло" и т.н. Достъпът е безплатен, разпространението - също. Благодаря Ви за подкрепата!

А аз помня Цола Драгойчева. Верно, тогава беше без гащи, ама я помня още.

Желязна е Нейно Величество! Огромният контраст с циганката, която се опита да оклевети двора боде очите и ума. Значи имаме аристократите, науката, Космоса и Марсохода срещу истеричната, махленска клюкарка и клеветница МьегЪнчито и бегръбначния Путьомаринкин ХаритУ.

Рептил на 100 години

Не искам да си представям как ти ще излеждаш на нейните години, картинката ще е покъртителна. Тази жена като личност, е нещо което не можеш да си побереш в съзнанието.

Добре дошли в най-добрия сайт за запознанства -- XXhook.Com

Аз също много добре си спомням кога на живо видях Юрий Гагарин. Бях в четвърти клас и в края на май 1962 г. ни водиха на екскурзия до морето - Бургас и Сл. Бряг. Та съвсем случайно, слизайки на гарата в Бургас ни направи впечатление, че има някаква тържественост, някакво приповдигнато настроение. Нашите учителки разбрали, че по обяд ще идва Гагарин и че се организира митинг в центъра на града. Срещата беше на площада пред църквата Кирил и Методий. Разходихме се из центъра на града и час по вано бяхме на площада. По едно време тълпата се раздвижи, чуха се клаксони и се появи ескорт от мотори и черни коли. В една от тях - голяма, черна, лъскава, с открит покрив стоеше млад човек с военна униформа и махаше на множеството. Той беше Гагарин. Слязоха от колите и се отправиха към една импровизирана трибуна, къдито го чакаха важни хора. По едно време говорИ и Гагарин, но ние не разбрахме много (само отделни думи), щото говореше на руски. Нас обаче повече ни впечатли колата. Тогава за пръв път видях ЧАЙКА - най-голямата и луксозна съветска кола - така ни казаха !!!!

Помня също как посрещахме кортежа с Никита Хрусчов, който идваше да открива Азотно–торовия завод в Стара Загора. Тогава правихме шпалир по главната улица, където минаваше кортежа и викахме с всичка сила "Вечна дружба!"

И аз си спомням когато Хилари пристигна да затвори Белене. Слезе от самолета почти по пижама срещна се с тулупа.. докато ние се надявахме че ще махне визите, тя му скръцна със зъби и спря Белене. И Макейн си спомням как изпружи Орешарски пред журналята и му нареди да спре Южен поток!

уви и американците и англичаните ще трябва да преминат през пречистване :)))))

Няма връзка с Гагарин, но преди години, с един англичанин коментирахме, че на всяка банкнота е лика на Елизабет, и че той самия откак се помни е виждал паунди само с това лице. Не можа да ми каже как би изглеждал паунда при наложила се смяна, по исторически или физиологически причини?! Нямаше идея, но беше забавно - горкия Чарлз, горката империя - кой ще лика на новите банкноти, :) ???

Има официален план за какво ще става след смъртта на кралицата- Operation London Bridge. Иначе за банкнотите, ами ще му намерят най-красивия профил на Чарлс...

Трябвало е да им рецитира това: Юрий Гагарин, как си летял? Бързо ли хвърка корабът бял? Там сред звездите пръв щом си бил Дунав видя ли, зърна ли Нил? Зърна ли нейде сред синева друг по-обичан град от Москва? Дето децата в лятната шир тичат на воля, пеят за мир. Юрий Гагарин, славен пилот, ти пръв преброди звездния свод.:)))

Нас ни караха да го пеем. Още ми стои набита в главата тъпата мелодийка.

Това го нямаше в сериала Короната! Явно инструкцията е да не се споменава нищо положително за Русия.

спомянм си как в първияте ми учебници по английски, на Longman(британски), имаше статии за Лайка, за Валентина Терешкова и тнт. Та до днес от там ги знам тези имена, а не от соц, идеологии тръбени по нашите ширини.

Пример за високакласа, непрестанна служба и безкомпромисно правилна преценка за дълг към нацията. Справяла се е с къде по-големи лекета, та с тия недоварени картофи ли ще де затрудни. Достатъно е да ги остави да се саморазкрият още някой и друг месец - после сами си отпадат в нищото без пари.

Готина жена. Върши си работата, пийва си, не е уморила мъжа си, какво повече...

Нейно Височество е класа, почти всички остнали от "първите" във фамилията се поизложиха.

Шапка и свалям на бабета! Научила се е за почти 100 години да отсява важното от дребното! Със сигурност не и е леко с Хари, но най вероятно и сипват едно шампанско и звучно тегли една на бълъците, които решиха да занимават света с недораслите си особи!

Достойна жена е Елизабет

Баба Бети не случи на деца и внуци !