Коментари - Кризата с раждаемостта в Китай е по-голяма от очакваното | IT.dir.bg
назад

Кризата с раждаемостта в Китай е по-голяма от очакваното

Тя има потенциала да причини невиждана по мащаби икономическа криза

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Кризата с раждаемостта в Китай е по-голяма от очакваното | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лакомите политици заставиха жените да работят. Нарекога го еманципация. Стана много трудно едно семейство да се издържа предимно от мъжа. Забавленията и новите технологии направиха хората жадни за повече лично време. Раждаме късно заради дълго образование + жажда за забавление, което в комбинация с късното пенсиониране води до едни уморени родители, на които често няма кой да им помага. Това продължи твърде дълго защото беше прекалено лесно да се привнася население и това важи за много страни и политически строеве. Резултата ще е тотално променена демографска карта, в която расата и религията ще са водещи за това, как ще изглежда човека на 22-ри век. За добро или лошо, няма да доживеем да видим какво беше надробено през последните 30-40 години.

Най-сигурния начин да се намали раждаемоста е образование и възможеност за кариера . Това плюс въможностите за контрацепция водят до сигурно застаряване на населението

Намаляването на населението не е лоша новина! Дори в Африка раждаемостта соада. Крайно време беше населението на Света да започне да намалява, след столетия на постоянен растеж.

много малък процент на е.ачите и на е.аните .

Т.е., да разбираме, че преди "еманципацията" жените не са работили, а са си почивали? Или грижите за дома и децата, които продължаваме всъщност да вършим макар и "еманципирани", не се считат за работа? Нито пък полската работа? Интересно, сега плачете че няма раждаемост, но в други теми охотно натъртвате, че жените трябва да си се издържат сами и как никой не ни е длъжен. Май трябва да изясните какво искате.

Африка няма и никога не е имала капацитет да бъде Китай. Сравнете просто развитието на населенията им през вековете и ще разберете, че висока раждаемост в Африка означава само гибел на всички останали. Ако някой ще ми опонира - моля да е аргументирано и с факти.

първо ТИ да защитиш тезата си аргументирано и с факти?

Разбирам, че сте жена от написаното. Според мен горния коментиращ не е казал, че домашната работа не е работа като такава. Напротив, работа е и днес тя е част от днешните професионални длъжности. Чистачи, готвачи, камериерки, всичко това днес е част от икономиката. Днешните условия са такива и определено се различават отпреди 40-50 години. Никой не обвинява жените в нищо. С такива изказвания се превръщате в "негри борещи се срещу расизма". Времената са различни. Едно време жените са били основно домакини, грижели са се за отглеждането и възпитанието децата до определена възраст. Сега пак го правят, но нещата са индустриализирани, плащат за ясли, детски градини, училища, курсове и университети. И въпреки тази индустриализация, намалява раждаемостта. Това са процеси на възход и падение в демографията на определени региони. Преди години децата са възприемани, като подпомагаща работна сила за оцеляването на семейството, т.е на възрастните. Сега не е така. Родителите се опитват да осигурят максималните условия за реализация и успех на "бутиковите" си създания.

реагирате като ощипана стара мома, човекът съвсем друго е имал предвид, ама чукча трябва да чете и с разбиране

блак лайф матер

Обаче населението на Земята не намалява. То и от пасквила не се разбира дали в Китай има намаление на населението, или само забавяне на ръста му. Много цинично звучи, че жените имали по-доходоносни ... занимания, от гледането на деца. Потресаваща простащина.

Китай, Япония, Тайван са държави с ХИЛЯДИ ГОДИНИ ДЪРЖАВНА ТРАДИЦИЯ и национална самоиндентичност. Тайванския и китайския езици са едни от малкото в Света, вкл. Българския, АНАЛИТИЧНИ ЕЗИЦИ. В Югоизточна Азия с хилядолетия е създавана традиция на подчиненото на властта и вярност до смърт. Тези хора, до преди 40г, от хилядолетия са се хранили само с 1 шепа ориз на ден. Затова имат невероятни достижения в техническата революция. Докато в Африка, една от земите с най-плодородни почви и залежи на богатства, никога не е имало държавни традиции и общество....нужни за просперитет.

Ако следиш статистиката на конфесионалното самоопределение, ще разбереш, че тенденцията при по-образованите социуми е към ръст на атеисти и агностици, което предопределя едно все по ограничено влияние на религиите. Християнството и исляма все повече приличат на старогръцките митове и легенди и ще бъдат ограничени до историческото им въздействие. Има някакъв възход при религиите от Индия, но те са повече философии към осъзнаване и усъвършенстване и все по преплетени с модерната физика и по специално с квантовата механика, което им отваря неограничени перспактиви. 2000 години стигат, след още 2000, хората ще ни определят християните и мюсулманите като бавноразвиващи архаични зомбита от миналото. Ролята на информационнта революция, която предизвикаха технологиите /компютри, интернет/ тепърва ще преобърне колективното познание. Изкуственият интелект ще го взриви! Надявам се в добрия смисъл! Църквите и джамиите ще станат музеи. "Антихристът" е вече сред нас, той е новия спасител. Има и вариант този, който ни спаси, да ни погуби, нещо като руската и съветската "освободителна" армия, която е в последния си империалистичен напън.

Нееееее, не просто образованието! А образованието с правилните левичрски помии! Сешшаш ли се? И всъщност идеята не е жените да имат повече възможности за развитие, а да не могат да живеят без да работят!!! Сешшшаш ли се? И те тогава вече си става истинска ЗАПАДнала цивилизация с елемнти от изтока като Китай приемрно :)!!!!

И двамата неграмотни! Я вижте къде е на картата Египпет! И Китайците с цялата си хилядолетна история за първи път заприличват на държава като ги "обединяват" комунистите. До преди това кой не ги е хванал той не ги е бил и клал. Поради тази причина си строят и абсолютно безполезната стена. Поради простата причина че и тогава корупцията била безкрайна........... Просто всеки народ си има времето под слънцето и сега Африка започва да се осъферва, дали ще излезе нещо от това ще видим.

Специално за такива като теб и за "развития" свят е лоша новина, защото скоро цялото им развитие ще отиде на вятъра..........

Типичен Дънинг - Крюгер...