Коментари - Започна производството на новия ”Правец” | IT.dir.bg
назад

Започна производството на новия ”Правец”

Започна пилотното производство на компютри "Правец 64М", скоро ще тръгне и серийното, съобщава Бойко Вучев - собственик на марката "Правец".

Обратно в новината

Коментари - Започна производството на новия ”Правец” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заглавие: Започна зглобяване на лаптоп под марката Правец в България...:))) Действителността е такава - илюзорна, сори :)))

Морално остарял и на висока цена. Със съмнително оптимизиране на хардуера. Слаба видео карта и процесор. Лап топ за наивници!

Процесори, които са сложени са излезли 2014 година и ти ги наричаш морално остаряли???? Пфффффффффффффффффффффффффффффффффффффф

Ех Дир.бг ... колко ви платиха? Защо ми зитрихте коментара? Кое не беше по темата? Че сложих истината на масата и показах откъде идват 'българските' лаптопи? Това ли не беше по темата? Ето го тук пак: Марката е тайванска, Clevo. В България просто слагат лепенката 'Правец' . Дизайн, производство, архитектура, лиценз - всичко е под тайванската марка. Айде, очавкам пак да ме изтриете

Марката както е написано на лаптопа не е Clevo, а е ПРАВЕЦ! Явно не можеш да четеш...

Да, извинявам се за двусмислието. Ето уточнявам: Търговската марка, под която тайванската фирма Clevo ще продава лаптопите си в България е 'Правец'. Това не променя фактите - че само лепенките 'Правец' ще бъдат произвеждани в България.

Бойко Вучев е много алчен. Иска да изкупува много евтино, а да продава много скъпо. Познавам го задочно, но мога да твърдя, че е кофти човек.

а ти си Ганьо!

сега сигурно сравняваш и i7-ца с i3-ка и за тва явно такава разлика се получава при тебе... НОООООООООО разбрахме вече, че не ги разбираш нещата, така че няма смисъл да говориш повече!

Аман от кисели дебили в тоя дир ебаси....

Я да видим сега? Кой го произвежда? Как го произвежда? Къде се произвежда? Как се опакова? Как се слага марка?

Това малко като марката на Била, клевер ли там какво беше. Поръчват го от някъде и лепват етикета си. Значи произвеждат етикети.

Абе цената си е много добра за ултрабуко-подобно лаптопче с SSD диск. Освен това има 4г. гаранция която няма да я получите при HP,Acer и т.н.... Apple Care може би може да даде 4г-5г гаранция но срещу мнгоо пари. На хейтърчетата ще кажа само че на всички призводители частите им са правени при жълтите и ако си мислят че техния лаптоп HP e изцяло произведен в щатите или германия от инжинера Ханс -жестоко се лъжат. Правеца поне е сглобен тук-малко работни места, данъци и т.н

само да добавя аппле имат 6 години гаранция на всички продукти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Звучиш, като хейтър. Dell дори и сглобен в Китай си остава Dell. Влез на страницата му и сравни цените. Поне с 200лв. е по-евтин базово. Ако ще се подаряват някакви 1000лв. предпочитам да ги подаря на утвърдена марка производител на лаптопи - рисковете са по малки. Традиции сервиз гаранции. Не да ти обещават 5г. гаранция а да ти седи в сервиза 4г.

И кой точно е модела на Дел със същите параметри за 200 лева по-малко?

Има 4 години гаранция, но в условията пише че трябва два пъти в годината да минава на профилактика, от което ще те друсат 8 пъти за цялата гаранция...

какво точно има с България този продукт?

Алоу! Коментаторите! Що не вземете да се обесите?

Тоя модел на Дел няма нищо общо с големината и размерите на Правеца (който ясно и точно ти е написано че е 14 инчов) как може да го сравняваш въобще???????? Все едно да сравняваш по цена лимузина и спортно ферари........ Баси умния си бе брат.... Ай ходи у вас да спиш....

Ми като знаеш що го сравняваш с 15 инчови точилки

Забрави и да провериш колко струват 14 инчовите ултрабуци на ДЕЛЛ. Амааа ще ти го простим.....

ееееееееее значи все пак стигна отново до ултрабуците(тегло размери) с малко търсене. Само че все още не си разбрал и осъзнал значението и предназначението им. Надявам се скоро да успееш!!!! Все пак ние сме по-тъпи от тебе тука! Но стискаме ти палци!

то и спортните артикули найк, рибок, рума и т.н се произвеждат само и единствено в Китай. Само китайците ли печелят или по цял свят ги купуват? Флагманът на Ауди - А8L W12 се произвежда само в Китай. Е - вярно, както се казва във вица с перничанина, явно не са хубави, щом не ги карат много много...

Не вярвам в успеха на това начинание, но това не е повод да го оплювам човека. Щукнала му идея, решил да опита. Чудя се само защо му е сложил и буквата 'М' на версията със Z80 процесор и CP/M операционна система. Или може би значи мобилен?

Добра новина! Не може, страната дала на света изобретателя на компа проф. Джон Атанасов - да не ги прави... Отначало ще е трудно... но след 5 години ще се продават и в ЕС!!! Успех!

На първо място, Джон Атанасов не е българин. Самият той е казвал за България "родината на баща ми. Баща му е българин, изселил се в САЩ на 13 години. Ако Дж. Атанасов беше българин, едвали щеше да постигне нещо. И второ, Дж. Атанасов е създател на първия електронен, непрограмируем компютър. Демек далеч е от титлата "изобретател на компа". Да не говорим, че устройството на Атанасов-Бери е незавършено.

Абсолютно точно. На нас ни се иска да е българин и да е създал компютъра, но това не е така. Заслугата му е по скоро въвеждането на двоичния модел в машинното смятане.

Eй веднаж да сме пред македонците и руснаците по нещо и ти ни развали представите. Прав си, но нашите лъжеучени все искат да се отъркат в някой гений. Добре, че Тесла не е живял в България, че щяхме да сме като македонците.

Подкрепям с 2 ръце каузата с Правеца обачи тия работи за Джон Атанасов-малко като македонците го караме :)

Поръчка на 1000 броя от Китайски асеблатор с логото на Правец, точка по въпроса. Успех желая и със сервиза! Извесни наши фирми се пробваха по този начин, ама после със гаранцията и сервиза им бе тегаво.

Ей, верно си мнгоо зле. Как са започнали Амазон? или еМаг? Пак ли са продавали в няколко държави? Я прочети и пак говори! Никой не е почнал като е продавал в няколко държави.

Покажи ми поне един модел на известна марка със същите параметри колко струва и се аргументирай! Висока била цената.... и кое и е високото? Въздухарски приказки никой не харесва!

Дааааам, знам, че не можеш да се аргументираш, затова аз ще го направя вместо теб!!!! Сега потърси тук там колко струва модела на Тошиба да речем: Tecra Z40-A-16C След като потърсиш влез в сайта на Правец и в конфигуратора избери същите х-ки като на позочената Тошиба, а именно - I5 процесор, 128 гб памет и 4 рам и ФУЛ ХД резолюция! Погледни хубаво каква цена ти излиза в правеца :)))) ООООООООООО чудеса! 1365лв/ Е да без уиндоус е но разликата е около 150-200 лева с него!. Т.е в най-лошия случай Правеца ще струва 1565лв А сега нека видим колко струва и евтината Тошиба в БГ. ОООООООООООООО чудеса?!?! По-скъпа е със 100-200 лева!!!!!!!!!!!! Извод: хората много говорят, без покритие и без да са проверили каквото и да е! А най-лошото е че си вярват!

елате в ус да видите какви са цените - по евтино от бг . приятно ползване на правеца

Гледам големи неграмотници дават мнение. Ако човека има поръчки за 5000 броя цената надали ще е тази, а ще е доста по-ниска. След това за ултрабук има добри параметри спрямо цената си. На мен първият ми лаптоп беше барбон на Аопен. Железна машина. Ползвах го 18 години, докато другите "маркови" се чупеха на поразия. Така че не ми хвалете марковото! Важно е кой е правил барбона.

Много пара бе, на тази цена няма да има много клиенти...

Че то 99% от лаптопите като цяло се сглобяват в Китай... Ти пък взе , че откри Америка с тоя коментар......

След като не си наясно какво е ултрабук, не се обаждай!

Еми НЕ, не съм го виждала, но тези параметри съм ги копирала от техния сайт. Ай сега си напраиви и ти едно бързо прегледче на всички лаптопи с подобни размери и параметри от големите производители и сравни цените и ще видиш, че въобще не е толкова скъп...

Приятел, изумяваш ме! Как може да имаш толкова задръстено мислене. Амазон са почнали от един гараж. Ама не в България. еМаг дори магазин нямат. И какво? Печелят ли милиони?

Скъпичък се получава. Какви работници специалисти сглобяват лаптопа?- В Правец Ботевградско такива майстори няма, пък и другаде у нас.Има ли смисъл от такова производство,при такива цени и нулев шанс за масова реализация у нас, а и износ

въобще не е скъп! Като не можеш да си позволиш лаптоп за 1000 лева значи не си има в таргет групата братле...

Приятел подобна машина купиха на жената за служебен компютър да работи от вкъщи. Признавам си в началото и аз се чудех изумен защо бе мама му стара са дали почти 3 бона за това чудо дето е 14" на всичкото отгоре... Параметрите му са точно като на най-слабата версия на Правец-а, вярно Дел ама .... е почти 3 пъти по скъп от Правеца и дори няма SSD... Просто това не е онази машина дето я предлагат в Технополис (например) на промоция за 800 лв. и не можеш да я подкараш 2 дена защото от производителя са ти набутали някаква булвално "демо" версия на БИОС-а и се чудиш сега ако тръгна да преинсталирам читав БИОС-а и премигне тока ще ми признаят ли гаранцията или не. Човека се е захванал да работи... нека работи

Абе българите сме интересна нация. Никой не се радва или не се опитва дори да помогне, когато някой се опитва да направи нещо положително. Да сте видели американец да плюе Айфон? Човека се опитва да направи каквото може. За което заслужава най-малкото адмирации. Навремето Прософт правеше едни компютри, но те подходиха много аматьорски. Първо името не бе подбрано. Второ не полагаха усилия за тази марка. В Българи я по-ленсо да пробие марката Сън Прън Дрън също от някой гараж ама в Китай, отколкото възроденият Правец.

Apple може и да си сглобяват телефона и компютрите в Китай и да ползват процесори на Samsung, но архитектурата и ОС-а са на Apple. И за парите получаваш завършена система хардуер/ОС. А тук говорим за брандиран азиатски лаптоп, на който за да кача ОС, ще трябва дори CD/DVD четеца да купувам.

...поредният, който не е чувал да инсталация от Flash Drive...

Всички сте един дол дренки тука дето пишете пълни глупости!!!! Скъп бил, ала бала, за 600 лева може да си го вземеж... дрън дрън чи пляс! Първо АКО ВЪОБЩЕ СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ моделите са ултра тънки и леки което веднага ги класира в листата на ултрабуците! Ако ми намерите ултрабук(14"), който тежи 1.8 кг. и е тънък под 2 см за 1000 лева ........ направо ще ви позлатя Второ диска му е ССД - знаете ли господа какво е ССД? Явно не - е само да ви кажа, че едно 128гб -тово или повече оскъпява продукта, но го прави и по-надежден. Трето! Процесорите, които си направих труда да прегледам въобще не са за подценяване. И вместо всички вие драскачи да седнете и да почнете да се вглеждате малко по-дълбоко в нещата, вие само злобеете! Никой от вас съм сигурна че не е седнал да провери защо дъ фак струва тоя лаптоп 1000 лева. Еми сигурно има защо... нали така???? Ай ходете се гръмнете, баси тъпото племе...

Като отида на пазара гледам да купувам български зеленчуци, защото са хубави. Но кажете ми, как да си купя лаптоп от тайванска фирма (правен в мазе в Китай), на цена близка до тази на сериозните фирми, само защото има лепенка PRAVETZ ?

я да видим сега коя държавна фирма ще си смени лаптопите?......

Тайванско лаптопче с надпис ПРАВЕЦ. Няма лошо. Човекът си направи добра безплатна реклама, а и може някой "патриот" да се излъже да го купи. Все пак, при наличието на марки като Lenovo, Apple, Dell и т.н. да тръгнеш да купуваш тайвански лаптоп от българска гаражна фирма... малко странно ми звучи. Най-малкото не знаеш дали няма да фалира преди да ти е изтекла гаранцията.

С това мислене ще сме зле, ама много зле. Американците (САЩ) как не мислят така?! Ами напротив като някой техен човек пусне нещо, другите го хвалят като за световно дори да нямат изгода от това. Мен ме кефи идеята за Правец. За съжаление никога няма да се върнем до това ниво, което бяхме преди - наши заводи да ги произвеждат. Може да сме крали техника и технологии, но покрай това крадене много други иновации има. Сякаш китайците пък не крадат, или пък американците?

За разлика от теб, аз съм в този бизнес и знам за какво говоря. Познавам бизнеса от времената, когато завода в Правец работеше. Да се тупаш в косматите гърди и да викаш "Булгар" не е достатъчно. Успешна марка лаптопи няма как да бъде създадена в България, Гърция, Унгария, Чехия или подобна страна. Трябва огромен и ПЛАТЕЖНОСПОСОБЕН пазар за тези неща ... и милиарди долари.

Windows 8.1 trial version / Pravetz OS ready, демек за ОС-а трябва да си цакам допълнително. CD/DVD - не. Айде и тук допълнителни кинти за външно CD/DVD. И ко стана - цена над 3 бона за лаптоп с i7, 16 GB RAM, 1ТВ HDD, 512 GB SSD.

Къде се намира гаражът, в който се сглобяват?

Правешки хитрец 64 приватизирал марката от държавата

Евала и само напред! Без компромис със слаби процесори. Оптимален форм-фактор- ултрабук. Базиран на SSD за се отличава, коренно, от досегашните масови лаптопи по начин на работа. Лесен за сервизиране(смяна паста и продухване охлаждане). Светещо лого и опции за хубава матрица. Нямам търпение да го пробвам на живо.

Местата за реклама са на друго място. Ако искаш да продаваш, ще трябва доста да намалиш цената за предлаганите конфигурации. Купих почти идентична конфигурация на евтиния вариант БЕЗ SSD-то преди година за около 800 лв.

Колега, дайте си точната конфигурация на 800-левовия лаптоп, да я видим 800лв+SSD= 1000лв?

Това си е чиста подигравка с марката Правец.. Около името има цяла история за българското производство, просперитета и технологиите на тогавашната промишленост.. От една страна човека добре се е сетил, че подобен бранд няма нужда от много реклама на родна земя, но няма никакво покритие.. Освен това, цената е смешна.. той иска да си избие парите още с първите бройки и след това каквото стане.. даже не мога да си помисля как ще го изнасят това чудо в чужбина или поне в държави, където със сто зора биха дори произнесли името, камоли да извадят 500 евро, вместо за тия пари да си вземат 3 пъти по-добър лаптоп..

оригиналния модел е - > Clevo W550EU ( по-долу бях писал , че е Acer или Packerd Bell , но съм се объркал ) п.с. В hardwarebg има тема за лаптоп-а от началото на годината , човека си го е взел за 600лв с i3 процесор

Всеко начинание е достойно за уважение, само че брато ,с тая цена за лаптоп -реплика... не мислим..

Сега е момента всички общини и държавни учреждения да започнат да пускат поръчки за компютърна техника само тази марка! Ако наистина сме Европейска държава, трябва да се спазва европейското правило за подпомагане на местното производство!!!

и малко цената да се вдигне, за пълна далавера.

Кво местно производство, бе кретен? Защо трябва нещо китайско да се внася на почти двойна цена само защото има име "Правец", след като може същото китайско да се внесе доста по-евтино. Или целта е да подпомагаме търговския дефицит? Принципа е българско да се избира, ако е на по-ниска или еднаква цена, айде може 5% отгоре, ама 50% е чисто набутване за цялат българска икономика.

някой все ще клъвне. Тук обаче говорим за нещо което се ползва от хора с повече от две гънки в мозъка. Няма да кажа, че това е подигравка за специалистите и клиентите в бранша , ще го определя като пародия.

Пожелавам им успех но се съмнявам в днешния глобален свят да успееш със 100 компутера. За съжаление няма място вече за дребен бизнес.

Начинание достойно за поздравление. Марката беше символ на ниско качество и стара технология. Да му пожелаем успех и пазара ще покаже. Това е пътят за излизане от блатото - икономическа инициатива. Всичко останало, стачки, протести, Уууууу, Ааааа не вършат работа. Това го правят тези които чакат наготово. Включително и онези културните, които се търкаляха по жълтите павета. Чакат някой да произведе нещо, да си плати данъците и те да лапат.

За България го пуснете на половин цена. Другата половина ще си избиете от продажби в чужбина.

Що ли си мисля, че е направен специално за България. Все някой малоумен носталгик може да се набута, а в чужбина кой ще го купи на тези цени.

Нокой не говори за сервиз и за гаранции. Че то всеки може да сглоби 100 компутера.

Това все пак е само вестникарска дописка, не фирмен документ.

Българинът винаги е готов да се изплюе върху нещото, направено от друг българин. Циганинът - да го открадне и да го продаде като вторична суровина. И т. н. Аз съм българин ...