Коментари - Всеки Android смартфон става на лаптоп | IT.dir.bg
назад

Всеки Android смартфон става на лаптоп

Скоро на пазара се очаква универсално и достъпно решение, което превръща почти всеки Android смартфон в лаптоп.

Обратно в новината

Коментари - Всеки Android смартфон става на лаптоп | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз мисля да си купя един Смарт, ама ако е възможно да е комби с възможност да тегли ремарке на ТИР. И да може да си опънеш краката от задната седалка (дето я няма по принцип). Същата работа е и тая - малък, лек, икономичен откъм енергия, ама и да е голям и мощен... Нещо като дървено желязо.

Колкото и да си чешем езиците, накрая потребителят ще си каже последната дума, дали това е добра идея. Ако се наложи на пазара и се ползва масово, идеята си заслужава. Колко ли такива постове е имало, когато се появи първото Ардуино, пък сега до къде стигна сред обикновеният потребител.

Според мен идеята е добра за непрофесионалисти, защото съчетава предимствата на смартфона (телефон, интернет навсякъде, малко тегло и др.) и на лаптопа (по-голям екран, клавиатура и т.н.).

Проекта Andromium беше стартиран през декември 2014 година.... Ставаше въпрос за един 35$ док за телефон с HDMI порт за свързване с монитор или телевизор и безжична клавиатура+мишка. Предлага се и един Android Launcher app. Компанията беше събрала близо 3 млн $ и сега дори предлага нещо подобно на Asus PadFone, но телефона се свързва с кабел към екран с клавиатура. Малка Startup компания, не много успешна идея, видяхме това вече при Asus PadFone...

Хобитата и интересите на Панелния таласъм от Бг: евтин дървоид от китай, путин, комунизъм, априлски пленуми и т. живков!

За мен идеята не струва от чисто практическа гл.т. 1. Батерията на смартфона (дори на нов) държи 1-2 дена при нормално използване, а ако захранваш и доп.екран ще падне за 1-2 часа. 2. За какво ти е да носиш доп. екран и клавиатура? За бизнес? Тогава носи си лаптоп или най-малкото таблет. Ще имаш повече полза и ще си свършиш по-добре работата. 3. Ако ще пътуваш по морета и планини, майната им на технологиите - трябва ти само раница и добра компания. 4. Базовата цена ще е $100... а за нещо добро, цената ще скочи над $200. Извод: всеки си избира как да си прахоса парите.

"..а батерията обезпечава 10 часа работа в автономен режим и може да се захранва от смартфона през USB порт, както и обратно да захранва самия смартфон. "

Е и аз не бях дочел цялото, сега видях, че имало собствен екран. Хубаво де, допълнителни батерии за грамофон да искаш, пазарът е наводнен. Външен екран - ми то трябва да е със собствен процесор устройството за да копира някак екрана на телефона през RFB или инак някак по tcp. Или през USB ако са си направили някакъв техен си портокал за от двете страни. Що не разбира се, $100 не са много ама дали ще потрябва особено някому не знам. Сега като вдянах за собствения дисплей май даже виждам как би могло да ми влезе в работа - но не дотам, та да купя, 2-3 пъти годишно би било и не критично.

Нали като ти падне батерията на туй нещо, ще почне да смуче от телефона ти, бе! Освен туй не си мисли, че батерията в автономен режим ще държи 10 часа, точно както разхода на 100км при търговците на коли - всичко е прах в очите на купувача.

По-добре късно от колкото никога, а?:))) Само дето това го имам на Лумията ми от една година, че и второ поколение се очаква. По-интересното е защо изобщо на някой му е лаптоп с андроид, при положение, че тази ОС, дори с най-добрия хардуер си остава едно бъгаво джава апп-че, камо ли на лаптоп.

"че тази ОС, дори с най-добрия хардуер си остава едно бъгаво джава апп-че," -> не мисля, че е за хвалене да си ламер. Джава НЯМА в Андроида, умньо ! Имаше виртуализация, но тя беше до Kitkat и тя НЕ БЕШЕ Джава, а Далвик. От Lolipop няма вече никаква виртуализация. Целия форум ти се смее на тъпащините от години. Да ти го набием в ламерската тролска главица, да ти го набием !

Оф как му казват няма особено значение, мазалото си е мазало. По-омазан е от windows колкото и омазан да е последният и колкото и по-омазан да става от xp насам. Големият напредък, (ако са) махнали двойното ръчкане по файловата система дето трябваше да минава човек с "sdrescan" за да видят всички новите файлове, баси мръсотията.

...става на лаптоп... НО С АНДРОИД, хахаха! Такива "лаптопи" ги продават китайците по $50 с безплатна доставка.

Хаха, тия видяха от М$ универсалната Win 10 и веднага изкопираха. А кога всяко Андроид устройство ще стане НЕ-бъгаво?! Живо ме интересува, че ми писна всяка седмица ресет на Jelly Bean-a на детето.

Глупостта от фона ти ли е или по наследство?

Сравняваш ябълки с круши (нямам предвид Епъл марката). Също говориш за оправяне на "бъгавия андроид", а самият ти даваш за пример ползване на Джели Бийн, което е доста стара и вече не поддържана версия.

На мен пък идеята ми допада. Специално при пътувания в чужбина, избягвам да си нося лаптоп с мен. Малък и мощен лаптоп е с цена 2К+. А това е достатъчно евтино, че ако го загубя или го откраднат, да не ме бърка толкова.

Най-накрая мнение на разумен човек.

Абсолютно си прав! Нека има няква файда от джобните суперкомпютри за по 1000+ лева, които реклами така отчаяно се опитват да ни убедят че имаме нужда.

А бе ако пишеш текст в огромни обеми като/докато пътуваш мога да си предствя, че ще ти е полезно. Не знам има ли използваем текст редактор за под андроид де, но то изборът на такъв е индивидуален така или иначе та може да има безброй мнения по въпроса. Настрана от това не виждам какво толкова ще ти даде клавиатурата към андроида дето да е по-удобно отколкото и без нея.

Редактори има достатъчно, да не говорим, че има поне 3-4 конкурентни "облачни" офис решения. А относно физическата клавиатура - достатъчно научни изследвания има по темата. На тъч скрийн пишеш в пъти по-бавно, с много повече грешки плюс трябва да си гледаш в ръцете постоянно. Реално идеята е добра и след време ще е единственото умно решение. Не ти трябва телефон, телевизор, часовник и още 15 уреда, които да са "смарт" със собствени технологии и собствен хардуер. Трябва ти едно смарт устройство, което да командва останалите.

Мили разбирачи, Устройството ще струва 100 долара и ще е леко !!! Тоест ще е лесно за носене, ще е удобно за повече писане и четене, а и да го загубите или счупите... 100 долара не са толкова голям проблем. Щели да си носят лаптопа. ОК, ама моя е към 1900-2000 долара и не мисля, че е добра идея да го мъкна по планини и морета. Чудесна идея. Дано я реализират добре.

Фук Фук :Р

dp, не разбирам кво се сърдите толкова! Няма нищо срамно че сте от колхозно-работнически произход, и да живееш в панелен блок и да се кефиш на китайски евтини тилфончета с дървоид, Путин и Т.Живков!

А ти от какъв произход си :) Дядо ти е английски лорд, а баба ти е херцогинята на Люксембург? Колко сте ми жалки такива "аристократи" апълджии :)

Тоя е от якорудски произход... Затуй не му се шашкай...

LOL, не можеш и да мечтаеш за произхода ми , повярвай. И последното на което се кефя са заплахите от изток, които грозят постоянно територията на БГ. Но не с произхода си се гордея а с това, което имам направено - лично от мене - зад гърба си. Човек може да се гордее само с това, което е направил, не с това, което са му дали (по наследство или инак някак). Другото е обикновена селения - доста масова в БГ наистина.

" и да се кефиш на китайски евтини тилфончета с дървоид, Путин и Т.Живков!" - Това нещо не го разбрах. Андроида да не е съветско изобретение или на Жужи Късокраков бе кратуно проста ? Андроида е 100% американска ОС, я се погледни и реши първо накъде да плюеш и помисли двойно дали е в правилната посока ! Акъла му колкото на пиле, пък ''майор'' се писал..

Явно простотията си е основно предимство на военния.

Да, не ми е по силите и не се срамувам от това и не критикувам ей така за спорта. Ако си наистина такъв разбирач щеше да ти е ясно какво значи да напише собственна ОС.

Прочети пак поста на който отговаряш, видимо не само писането на ОС не ти е по силите.

Да, всеки има право на лош вкус, но няма право да го налага на другитем както правите Вие. От теб един смилсен коментар не съм видял. А дали разбирам, май разбирам доста повече от теб за темата, по която пиша. Ако поне се беше замислил щеше да разбераш как ти го намекнах, но уви както и предполагах само въздух под налягане. Хайде сега със здраве.

На мен като ми трябва ноутбук си отварям ноутбука. Да имам съдържанието на телефона си на по-голям екран е безсмислено.

Завалийте! До къде води панелната бедност! Не е лесно да си дървоиден панелен таласъм с китайско тилифонче промоция към пакетче зрънчо!

Сега разкажи какъв quad HD телевизор си си купил и колко щастливо си пиеш бирата на слънце на терасата в красивата си къща... Бе ясен си от постовете си ама толкова загубеняшка работа като това да се хвалиш с нещо дето си си купил - особено обикновен телефон - и да се опитваш да си вдъхнеш някакво самочувствийце и ти е жалко, да беше го разбрал през годините. Не че си сам да не го разбираш до последно де.

Пълно безумие! За какво ми е да мъкна "обвивка" на ноутбук, към който да прикрепям телефон за употреба???? Не е ли в пъти по-лесно и ефикасно да си нося стандартен ноут и най-обикновен телефон. Ей затова сме на това дереже. Защото масово се бълват боклуци без грам практично приложение.

За да може като получиш една excel таблица от 100 реда да я видиш като хората на екрана.. И да може да напишеш email от 2 страници и да имаш елементарен multitasking Дивайса не е да си го сложиш в джоба, а да не мъкнеш и лаптоп с телефона.

Ти прочете ли статията и това, което ти е написал човека??? ДИАГОНАЛА на тоя "Супербук" е 11,6 инча!!! Точно колкото един малък лаптоп. За какъв да влача въпросният боклук, при положение, че мога да си взема нормален ноутбук с далеч по-добра конфигурация???

Това, че ти нямаш нужда от такова устройство не означава, че всички други са тъпаци като го поддържат. За всеки влак си има пътници. Според мен това е бъдещето на персоналния компютър, които наистина ще е персонален и ще си го носиш винаги с теб. Напъни такива колкото щеш и от софтуерни и хардуерни компании. Не случайно в днешно време се притесняваш повече ако си изгубил телефона си отколкото ако си изгубил портфейла си.

Това вече е направено от НР - х3 и поне е с уиндоус, а не с глупавия Андроид

...и от Microsoft, за последните им модели Lumia (950/950XL), с Type-C порт, в който се включват клавиатура, мишка и монитор. BTW - този номер го можеше и Nokia C7, още от 2010-та!

под слънцето. Тази концепция отдавна е направена в Моторола. А сигурно и от други. Само, че андроида е най голямото дърво пускано някога.

Нищо ново, ама проекта събрал 2 мил. от раз. Явно моторолският не е бил толкова сполучлив и хората се надяват този да е.

Ами ако са се сетили да сложат и лупа за пред телефона та да има файда от дисплея както вече е масово 1920 на 1080 може и да е използваемо. И ще е в крак с тенденцията всичко да е все по-омазано, MS от XP насам вървят надолу, андроид си стоят омазани и вървят към все по-спечени откъм ограничения за потребителя версии, apple хич и не ща и да ги знам какво мажат... Убунту порт върху грамофон едва ли ще има скоро - и ей го, за моя изненада се оказва, че това е най-малко омазаната масова ОС в момента (а я разкарах от x86 телевизора си заради омазаност преди няколко години).

Що не вземеш да напише една не омазана ОС....

А, смяташ, че след като на тебе не ти е по силите такова нещо не е и по тези на всеки друг. Почти вярно е, мнооого лош късмет трябва, за да попаднеш на такъв като мене с такъв пост.