Коментари - САЩ изпробва най-мощното лазерно оръжие | IT.dir.bg
назад

САЩ изпробва най-мощното лазерно оръжие

Компанията Lockheed Martin (САЩ) проведе изпитания на своя военен лазерен комплекс, който към днешна дата е смятан за най-мощния в света.

Обратно в новината

Коментари - САЩ изпробва най-мощното лазерно оръжие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашия Лазар е по як, той не е 60, а 160 килограмов и може да лети сам, без пилот и без гориво, на него дори и цел не му трябва - той сам открива целта, е го, оня ден докато сколасаме да го изключим, че го бехме пусналИ ей така, пробно, т'ва самолети, кораби, три-четири велоергометъра, една кафемелачка (от старите), три къщи в Модерно предградие, два слона от зоопарка в Прага, пакетче ванилия и кило стафиди, банаова плантация с 'ф'сички хора там, Луната, но от другата страна (добре, че не се вижда, щот и нея ше тряа да плащаме), Фобос - той е малък, съвсем го утрепа, Ганимед също замина, на чичо ми гаража с всички инструменти, и още много и много поразии направи и то само за 1-2 минути, щото като видех какъв е Бейрут след него и веднаго спрех. Абе Лазар - не е шега т'ва!

Аз по научному си го представям тоя ми ти лазер като игра на пинг понг! Някой арабски кратун или кавказски,или средоазиатски,или доброволен отпускар от руската армия изпълняващ интернационалният си дълг изстрелва ракета срещу самолет или база на нашите американски съюзници.Може и у нас със цел ,,освобождение"от европейско иго... и лазерът унищожава ракетата още при изстрелването!

Иначе лазерно оръжие се е правило от отдавна, но по-скоро са разработки. Например руснаците имали А-60 за самолети който изглежда аналогичен на посоченото тук и пак на товарен самолет. А това е разработвано още в СССР. Но целите са сателити и ракети, самолети и сега дронове. Мислили да слагат и на сателити. Някакви са имали и Боинг. В общи линии е разработвано от САЩ, Русия/СССР, Великобритания и други.

Тези старите А-60 са с накакви топки на носовете на самолетите Ил-76. Новите уж ги пазят в тайна. Като самите лазери вероятно дори не се виждат с просто око и няма да е като във филмите. ;) Имало и ренгеново лъчение което можело дори през стена да "разпадне" целта. Само че от теория до реално приложение нещата са различни.

За опити дори ползвали 1 мегават. Американските били YAL-1 на Боинг и той бил някъде 1 мегават и пак с някаква туба на носа. Така че теорията за "най-мощното лазерно оръжие" не е ясна. За руските А-60 говорят за над 5% ефективност, което може би е по-малко за крайният лазер - 50+ киловата.

Това което сега тестват САЩ, през 70г. СССР го е използвала срещу Китай.

платените тролове и да слагате минуси все ми е тая! Фактите говорят!!!

Мисля че се бъркаш. Не знам от къде ти е информацията? Спорили са с Китай за някакъв граничен остров, когото са нападнали китайците, граничните войски не са изчакали разрешение, а направо са го атакува и изсипали около 3 000 ракети от тип Катюши. Иначе наистина лазери за военни цели се разработвали още от 70-те години. Но са стигнали едва ли не до идеята за ослепяване на противника и не е много ефективно. Както и за някаква защита от ПРО на танкове срещу ракети и подобни. Опитвали се да ги правят във все по-малка точка, но тогава имало някакъв физичен закон дето пречил. Далекобойността може би не е голяма. А например съвремените атомни крилати ракети се взривяват километри над повърхността, а не като падне на нея. Ефекта е по-голяма разпространена мощност и по-малка радиация, колкото и да е странно. Въпроса е ще стига ли до там лазер. Може да правят главите и огледални после, ако оценят лазерите като заплаха.

Ти пък, да не си натискал ти копчетата случайно, че си толкоз сигурен. Великите технологии на руснаците са само в главите и в устите им. Другите обаче действат на практика, включително и Китай!

За да сварят рохко яйце от 1-2километра..на лудите крави им трябва цяла летяща бракма С-130!!! Тоя хипер пупер мупер лазер..сигурно тежи по 20-30 тона....Ебаси неефективното оръжие за плашене на гаргите:) Може и да успеят да уплашат с него, някой папуас от Нова Гвинея..Но не и която и да е страна с модерни въоръжени сили...БГ европутаците да вземе да обяснят къде са посочени характеристиките на това супер оръжие, а?:) Че обсега му едва ли е повече от един или два километра .....А днешните пехотни снайпери 12,7мм бият на по 3 км!!!!

Много си сведущ по всички въпроси, ама ми се струва, че май си прост шпакловчик, дето при споменаването на Тодор Живков се умилява и цапа гащи при полюция. Виж се прегледай незабавно при психиатър.

Журналя, бива неграмотност,ама ... '''Лазерното оръжие работи на принципа на спектралното съчетаване на лазерни влакна". Вземете почетете педивикията поне! Или "Чукчи не читател, чукчи - писател".

Чета дрисните на простите БГ европутаци на хранилката на Козяк и им се смея на малоумието:) Абе дебили мамини европедалски, знаете ли каква е ефективността на лазера в земната атмосфера?! 3% на нивото на морското равнище! Нека някое дебилно говедо, дето вярва в краварските измишльотини, да ми излезе с такъв лазер на полето и да се стреляме, аз ще съм с някое руско автоматично оръдие като примерно тия който са на Тунгуската или Панцира...И да видим кой ще ожцелеее!!!! Простите европутаци дори това не знаят, че лудите крави копираха руските технологии през 90 години, като купиха от украинците експерименталния съветски кораб Диксън с първото в света лазерно оръдие!!! Лудите говеда направиха същите опити чак 20 години по-късно, копирайки руснаците! ПРОСТИТЕ ЕВРОПУТАЦИ ДОРИ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ЛУДИТЕ ГОВЕДА БЯХА НАПРАВИЛИ ТАКЪВ ЛАЗЕР С ВЪЗДУШНО БАЗИРАНЕ НА БАЗАТА НА БОИНГ 747 -Boeing YAL-1 КОЙТО СЛЕД 16 ГОДИНИ РАЗРАБОТКА И 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПОХАРЧЕНИ....БЕ ХВЪРЛЕН НА БОКЛУКА!!!! ЛУДИТЕ КРАВИ ПАК СА ПОДНОВИЛИ ТАКИВА ПРОГРАМИ, В НАДЕЖДАТА ДА ЦОЦАТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ДА ПЛАШАТ ДЖИХАДИ ДЖОТАТА ОТ ИДИЛ И АЛ КАЙДА:) СМЯХ СМЯХ В ЗАЛАТА:)

Ват е единица за мощност, ватчас е единица за имерване на работа и енергия. Пак малограмотник е писал глупости.

Нещо светна във небето. На Путин падна му тупето. Песков прихна да се смее. Лавров шамар му отплющя. А над тиквите им голи, AC-130J Ghostrider с лазерите гордо прелетя. А в Русия в магазина на рафта памперс не остана.

Искаш да кажеш, луда крава посрано падна:) Защото няма дълго да лети, като срещне С-500 Прометей..Защото лудата крава в нейния летящ ковчег С-130 ще изгори като факла..Още на 500-1000 км от границите на Руската Федерация:) Ще има ГМО Бургер от пекнати луди крави:) Хахахахах

Я па тоя! Да те и у поетина, къде се извъдИ! Навремето си ги сричал тия лайна за партизаните и за чичко Ленин, ся па за некви други кретени.

"Краварите" - високи технологии; "Пияните сибирски свини" - евтини лосиони за вана, ценово ефективен заместител на самогон; Мурзилките - да дрънкат глупости за дребни рублички.

Какво разбираш ти пък! Най-голямото откритие е, че Лосионът може да се пие!

Къде са им на лудите крави високите технологии бе:) В това да трепят негри ли?:) Или да се колят по училищата и МОЛовета или в университетите и църквите..>Дааа болеста лудо говедо е заразна!! Хахахахахах Или в това да се дупят и да правят френска на руснаците, всеки път когато трябва да се качват до МКС с руските космически кораби Съюз:) И си плащат като попове по 75 милиона за което:) Дори двигателите им са руски на лудите говеда:) Един читав свой ракетен двигател не могат да направят, след като нацито Фон Браун умря:)

AK-47 - типична мурзилка. Дрънка глупости за дребни рублички. И си мечтае седмичната заработка да му стигне за бутилка долнопробна водка.

Това със сигурност ще върши добра работа при унищожаване на цели в космоса.

AC-130J Ghostrider това е товарен самолет. все още агрегатите за лазера са твърде обемни и тежки, за да има практическа полза. за фукане и източване на бюджети е идеален.

Човече, на пауна перата, за какво са му? За фукане - общо взето. Ама паунът с най-фукливите пера, чука ли най-яките кокошки? Чука! А тва е - другото е без значение.

Такъв като тебе, щеше да се откаже от автомобилите, защото конете са се доказали, по-бързи са и изобщо няма смисъл. :)))

Лазерни влакна. Кви влакна бе, хахахахахахаха Тъпо Тъпо Лазера е просто светлина.

Тия влакна не са от пубиса на съседката Лазаринка, ще знаиш.

ПРОПАГАНДАТА ПОЧВА ДА ЗАПРИЛИЧВА НА НАЦИСТКАТА - КАТО ПАНТЕРИТЕ И ТИГРИТЕ НА ФЕРДИНАНД ПОРШЕ :)))) ...... А ИНАЧЕ КИТАЙЦИТЕ УЖ ИМАЛИ 70-80 КИЛОВАТА ЛАЗЕРНО ОРЪЖИЕ .. СПОРЕД РУСНАЦИТЕ .... А САМИТЕ РАШКИ НЕ КАЗВАТ КВО ИМАТ .... НО ЯВНО ИМАТ НЕЩО ЯКО

Москвич имат руснаците. Москвич... аааа... той фалира!

Да, 15 миларда е глътнала тази разработка, от бая време я таманят и аха аха да я пуснат и нови 10-15 милиарда, разбираемо е, паричният поток трябва да тече. ТО, и един курпум за М4 САЩ армията го плаща 5$ при все че в софийският ВИП еквивалента му е 70 стинки но важното е да се бюджетира. Разбира се че и при руснаците е подобна картинката, военната каца на безсмислиците е бездънна

Айде пак компютърни анимации...

Самолетите са истински. Лазерите са истински. Анимацията е за кретените.

а тоя лазер може ли да пържи яйца,че ако не може за какво е тогава,да светка на троловете

Да имаше нещо за пържене да се кахъриш поете...

Стига с тези лазери - менте се оказаха, не е като в "Междузвездни войни". Кога ще направите бластери???

От постовете разбрах, още веднъж, че по тъпо от путлераста няма. Ми то е показано. Този лазер е за близки обекти - неколкостотин метра, А не за "светене" на километри, камо ли пък стотици. За защита на самолети и кораби от ракетен обстрел.

И сега го обясни и на екипа си "Един лъч в Кремъл и света ще стане много по спокоен."

Ние пък създадохме Бояришник!!

Може да е по-ефективен! ;)

Един лъч в Кремъл и света ще стане много по спокоен.

Мощност се измерва в киловати, работа (енергия) - киловат/часа. Дира ?

да си спомним седемдесете години на миналия век когато технически изостаналите руснаци изпепелиха хиляди китаиски воиници и превърнаха почвата в лава с помоща на лазер но не толкова мощен като ненадминатия по технология американски лазер с лазерни влакна

Да си спомним този шедьовър на съвецката пропаганда предназначен за първосигнални примитиви останали в развитието си във 70-е години! И да изръкопляскаме на нашите американски съюзници за поредното техническо постижение което още веднъж гарантира абсолютното им превъзходство над клептократичната олигархия наречена Руска Федерация и да изразим радоста си от това,че сме на правилната страна!Европейски съюз и NATO!

мхахаха..........лазер...в атмосверата на земята с тоази мошност?....мхахахаха..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе сиурно американски шпиони са откраднали лазерната технология от руснаците...дето един мобилен телефон не могат да направят.

те автомобил не могат да направят, ти - мобилен телефон

Никакъв лазер не е имало.Говорил съм с човек който е служил в поделението , но години по късно от случката. Офицерите са разказвали с подробности. Сега няма да навлизам в детайли , но са изгорили китайците с напалм с залп от "Катюши"

Глупако това не е бил лазер, а система от типа на Град. Другото е тъпа руска пропаганда, на която се хващат само първобитни примитиви като теб с интелектуален капацитет на водни кончета.

Правилно, първото бойн приложение на системите за залпов огън "Град". Виждал съм ги "на живо" в Трета армия, когато служех. Доколкото си спомням, на Даманский са изстреляни към 1700 снаряда на площ 10х7 км. Ще да е било пълен ужас...

Ама, нали бяхте големи приятели с тия китайци, ма? Кви са тия неща дето си ги написала?

На това му се казва да харчиш народни пари за скъпи играчки, които от фаза прототип отиват на право в музея на човешката глупост.

САЩ имат и готова технология за електромагнитно оръдие, само дето 1 изстрел струва 280 000 долара.Тук може да стане същата ситуация.Работи но е неефективно.

Много си задръстен Саше. От Кремъл ли ти дадоха тая опорна точка? Кой ти каза че един изстрел с рейл гън е по-скъп от конвенционален снаряд или ракета? Вярно е че технологията не е съвършена но работят хорат по нея и я развиват. Има голям потенциал и е икономически по-изгодна, поне докато не се вдигне цената на волфрама.....

руснаците са най - добри във всичко. Само свестен автомобил и компютър не могат да направят, ама това е бял кахър

Искам да видя как се захранва 60kw лазер от самолет :) много ще ми е интересно как става тая работа. А и бая самолет ще трябва да е, че да натовари самият лазер.

Това руските шпиони съвсем се омързеливихте. Ще искаш и плановете да ти дадат без да се потиш, нали?

Физичните закони са еднакви за всички и изобщо не се интересуват от политика.

И защо ти изглежда невероятно? Защото си пропуснал прогимназията или само гимназията не ти се е отдала.

60 киловата, са около 30 перални машини, или готварски печки или печки за отопление. Един най-обикновен дизелов генератор, който струва около 5000$ ти дава нужната мощност. Теглото му е малко по-малко от 2 тона. Ако този, който се е напълнал да направи лазерно оръдие, се напъне и да измисли нещ по-леко, може и в джоба си да си носиш генератора.

3евзек

И по-слаб генератор става, освен ако някой иска да ползва лазера в непрекъснат режим дълго време. Иначе става и с акумулатори.

С кондензатори бе, мъдрец!

3евзек

Кондензаторите вършат работа при импулсни лазери.

Тези руснаци са големи гадове! Нищо свястно не могат да направят, знаят само да дрънкат оръжие!

да за разлика от америханците които никога досега не са дрънкали оръжие и не са започвали воина и не са водили военни деиствия срещу други държави,и не са гадове

Знаете ли, кое руснаците наричат "Шереметиево 3"?

А какво правим, когато бойната глава с активна защита разпръсне около себе си облак обекти, които създават фалшиво изображение на радарите?

С камера с разделителна способност 4К, според мен е съвсем възможно да се заснеме и определи в рамките на по-малко от секунда, кой обект какъв е.

sulio@mailinator.com

Чакай,чакай... това в Междузвездни войни ли го гледа?

Тея има да усвояват много пари и затова се хвалят , а иначе всички разработват т.н. оръжие с "лъчи на смъртта", при които с маломощен фокусиран лъч се облъчва обект и всички части на конструкцията му изпадат в резонанс и обекта просто се разпада. Нещо подобно на принципа на микровълновата печка.

Имаше някакви недостатъци. Май харчеше прекалено много ток и едва ли не им трябва реактор. Иначе логичното предимство е скоростта. Но си има и недостатъци. Например е директно и трябва директна видимост. Не става за траектория. Едва ли ще препредават през сателити и огледала. Може да зависи от климатични условия и да се отклонява и разпръсква. Могат да почнат да правят воената техника огледална и да се отразява. Едва ли не за начало това може да служи за ПРО, но важат горните условия. Може и на сателити да се сложи. Въпрос на оценка на ефективността.

Не те домързя да напишеш цял неграмотен ферман, че и плюсове да си нацъкаш не те е домързяло. Отде ви изравят все такива гении за руски агит-тролове бе.

Не знам колко грешки имам. Не ме и интересува толкова. Колко плюса мислиш, че съм накликал, е въпрос на твоето въображение. Там търси повредата. ;) И интересно какво те кара да плюеш? Защо си избрал страна, а не го разглеждаш непредубедено? И преди имаше тук статии за лазери на кораби например.

само не разбрах на анимационното филмче, лазера норочно ли е червен?

Това ме разби: "Лазерното оръжие работи на принципа на спектралното съчетаване на лазерни влакна, благодарение на което, дори и при маломощни излъчвания, силата на края на лъча е огромна" Който го е превеждал да се гръмне тържествено!

А бе така е ама все пак носи информация, явно с влакна събират енергията от много места та да я насочат. Досега не бях чувал някой да го е правил така - ако и да е близко до ума.

Искат да кажат, че краварите са измислили как от няколко вата да направят 60 киловата.. тоеа е забележително!

Абе прибрали са едни пари. Руснаците отдавна се отказаха от тая дивотия - огромен източник на енергия е необходим, а първия облак проваля всичко. Ама важното е да се усвоят парите - и без това никой няма да го ползва.

Виж ся в казармата като бяхме - даже за уреда за нощно виждане на руснака му трябваше ОГРОМЕН източник на енергия! Виж американците техните по онуй време си ги носеха на главата :D

така си беше - щайга акомулатори 2-ма ги носеха

Грамотността на постовете ти би била обидна дори за тоя от снимката дето си си сложил да те представя. 60 киловата за няколко милисекунди не е никак - ама никак - много енергия в този контекст. Навярно и секунди могат да пържат целта без прекъсване. Едно жилище поема 15-ина киловата, кво, върховата консумация на 4 домакинства за оръжие като това ти е "огромна". Що поне не си траете като не знаете за какво говорите.

3евзек

Няколко джаула в импулс стопяват ламарина и правят точкови заварки. Остави върховата консумация, виж колко харчи едно домакинство за денонщие и колко са необходими на лазера. За един час работа на една фурна отиват към 5-10 мегаджаула, което е съизмеримо с няколко минути работа на лазера.

Също като при електромобилите - с 50 киловата двигател ще минат 500 км за 5 лв... хайде... моля

Как е новото модерно? Да се нарича хибридна война, фалшива новина ....кьор фишек за балъци! Направили една слаба компютърна анимация и едни се страхуват, други възхищават, трети съзерцават. Малко множко ми идват тъпаните за успехите на новите братя. Чувстваме сигурност на крилете на мечтите и надеждата.Ама Май пак са стигнали лимита на дълга(20 трилиона).Печатницата, това е истинското оръжие. Поне за сега.

Общо взето идеята и резулата от това ще е, че скоро пак някой Lockheed Martin AC-130 може да кацне за парада на 9-ти май на Красная плошад необезпокояван.

В Холивудски сериал, може! Нека да опита наистина!

Не го буди човека от сладкия сън, в който сащ са страж на мира, демокрацията, правата на човека и флагман на човешкия прогрес.

Аааа... Матиас Руст съвсем не като на филм си кацна при това с Чесна!

Значи целта е американски боен самолет да кацне на Червения площад. Интересно! Уж все тръбите, че руснаците били агресорите, а то каква била работата и къде ви сърбяло.

Много велики оръжия имат американците. Най-модерните. Само дето откакто Путин е президент винаги са с пръст в уста. Кога разбраха че Крим няма никога да е техен? Разбира се, от най-великото разузнаване на света: американското което цитира РИА-Новости че зелените вежливи човечета са там.

Тия са най-добрите!

"Когато падна СССР и ние отидохме за първи път в Русия, разбрахме че руснаците са ни водили в 1. Програмиране, 2. ЛАЗЕРИ, 3. Магнитно-нещо си :-), 4. Някой ядрени неща, 5. Математика" Генерал Уесли Кларк, главнокомандващ на НАТО по време на Юго войните (без "нещо си" разбира се, просто не помня какво точно беше). Това лесно може да се провери като напишете в Ютюб на грамотен английски Уесли Кларк "Не чакайте следващата война" и идете директно на 1:08:55

Затва ли всички сте на руската операционна система "Окно" връз супер мощния математически процесор "Баконур"?

Spritus maloumnikom

Не разбирам много от техническите подробности на този лазер освен основното за лазерите, но на клипчета изглежда много гот :-) Като междузвездни войни.

Малко са ги пооцветили с Adobe After Effects за такива като вас умните, богати и красиви!

какво става с лъча който пропусне или премине през целта? Ще посети други планети или ще смъкне някой сателит?

Какво става с куршума като си подмине целта?

sulio@mailinator.com

Чети физика и после пиши из форумите. Лъча не "пада по парабола,а куршума пада. Добре е че светлианата затихва с квадрата на разстоянието но може да поопърли някой сателит или нещо на земята. Ама не много защото лъча е сравнително маломощен.

тоест руснаците си нарекоха тенекиите космическа войска а американците са с лазери на самолетите ето с какво ще отварят като консервни кутии кобрите пугачови ???? роуг 1???

а Мазер знаеш ли какво е .. ако си мислиш че руснаците нямат лазери много се лъжеш :)

Мазерът е устройство, което създава кохерентни електромагнитни вълни посредством усилване предизвикано от стимулирана емисия. Исторически наименованието произхожда от английския акроним "microwave amplification by stimulated emission of radiation", въпреки че модерните мазери излъчват в широк електромагнитен спектър, а не само в микровълновия. Това е довело на много места "microwave" да се замени с "molecular" в акронима, както е предложено от Таунс.[1] Когато са разработени първите оптично кохерентни осцилатори, те първоначално се наричат 'оптични мазери', но по-късно стават по-известни като лазери. За първи път теоретично принципът на действие на мазера се описва от Николай Басов and Александър Прохоров от Лебедевия институт по физика на Всесъюзната конференция по радио спектроскопия организирана от Съветската Академия на Науките през май 1952....

Нашата покровителка, Велика Русия, отдавна разполага с по-мощни оръжия от хамериканците. Рогозин го каза - само да поиска и Великата Славянска Страна може да превърне бардана на краварите в радиоактивна пепел. Гласувайте за БСП или Опбединените Патриоти, ако искате България отново да е велика и част от Руската Империя

не е ясно дали се шегуваш защото има много малоумници които биха написали това съвсем сериозно

Малоумници секви, други пък приемат клипчето !:! с увиснала долна челюст.

рибата.Нещо направено и тествано преди 52 години се обявява за новост.

Чети преди да пишеш.

Не може да е съезмеримо със самонасочващите се ракети, въздух земя

Ракетите не могат да разрежат самолета резенчета като салам.

Той самолета ше седи и чака лазера да го реже. А как се контролира отклоняването на излъчвателя за да се следва мишената дето е примерно на 100 км разстояние това само Холивудските режисьори знаят.

И не се сравнява. Това нещо засича въздух-земя или въздух-въздух ракетата - и цвък :) Руснаците на това му викат - активна защита на Армата Т-14... само че при армата е супер по-впечатляващо, защото пука, гърми и пуши!