Коментари - Русия представи новия си ледоразбивач | IT.dir.bg
назад

Русия представи новия си ледоразбивач

Дизелово-електрическият ледоразбивач „Иля Муромец“ е първият подобен кораб, с който ще бъде оборудван руския военноморси флот от 40-45 години насам.

Обратно в новината

Коментари - Русия представи новия си ледоразбивач | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аве омръзна ми да чета единствено за последна дума на техниката РУСКИ изобретения, оръжия, кораби и т.н.. Другит май само могат да правят слушалки и телевизори, какво става снауката по останалия свят????

Руските атомни ледоразбивачи били най-мощните в света. Ами, те, са и най- скапаните и най-маломощните всъщност. Защото, други, освен руски, атомни ледоразбивчаи няма! Щото за Арктика не се иска моше ническо и сефарадско мислене

а в россия пише "вспомагательны ледокол"! нещо като спасителна лодка.

а яхта абрамович е дълга само 180 метра!

Повече списания с картинки тип "Мурзилка" за мурзилките. И бояришник!

Не е посочено колко мощен е парният котел,нито пък каква е вместимостта на склада за въглища.А дървената пръчка за измерване на дълбочината сгъваема ли ще бъде?

Когато един прост селяндур се подиграва над хора , които правят нещо - той не усеща че става жалък и смешен в свои напъни. Или освен чушкопека с някоя друга технология можеш да се похвалиш?

Защо всички новини за нови руски оръжия са със заглавия тип "русия представи новото си оръжия", а в статиите всичко е в бъдеще време ?

и никой не ги бръсне за слива. Шматки непоръбени са откак са се пръкнали на този свят!

не че руснаците са стока ама докато краварския холивуд показва снимки от екзопланети и камъни от Марс на картинка то Русия стана най-голямата военна сила - ядрени нови хиперзвукови ракети, калибар, армада ... десетки нови само в последните 5-6години, овладява северния ледовид океан и строи атомни ледоразбивачи и бази защото след глобалното затопляне там ще е бъдещето на човечеството, развива реална космонавтика като дори продава места на космическата си станция на хамериканците та да видят реалния космос и те, продава им и ракетните двигатели за щайгите които изкарват сателитети им в близкия космос с цел шпионаж. Само малоумници могат да не забележат в каква сила се превръща път който си плюй да си плюй руснака го боли фара. От ембаргото само ще развият икономиката си още повече.

Селю, отдье си бъ???

голама радост, ядрените сврхзвукови още неса на ваоражение.. сармата нали.. когато ги довршат другата страна ще има ласери да ги свала.. браво калибара още е по лош от томахавк, само дето това е технологията на 80-те.. малко си противоречиш.. като се разтопи северния леден океан, нема да ти трябва ледоразбивач, а наисилните подводници и флот имат американците.. голама радост че още само една година ще ги возат.. после ще имат цели две компании които ще ги заместат.. иначе какво ще кажеш че руснаците ще пращат сус един козмонавт по малко защото горкя нема какво да бачка на станцията - заради проекта наука?? а сателитите след 2-3 годинки ще се спрат да се пращат сус америконаско-украинско-руски моторъ.. американски затова че финалното зглобяване е вав флорида просто и днес могат всичките да се пратат през спасех, само дето са построени за други размери на ракетите и трябва да се преработат.. новите поручки и всичките взима без една спасех.. просто "руското" е в пати по скапо малко по малко руска фнтастика чети и прощаваи за моя блгарския..

Не става...

аххахаха бил бърз 30 км/ч ахахахах е тя жигулата е по-бърза бе ушанки прости ахахаха тая барака ще иде при КУРска веднага АКО го пуснат на вода пияните ватници ахахаха ръшистите имали амбиции за антарктика ама само с амбции ше си останат щото скоро САЩ ги почват и ше ги изтрепят до крак тези пияни подчовеци треве се знае всички природни ресурси заграбени от кумунистите принадлежат на демократичното човечество представлявано от САЩ ахахаха мрете кумунисти да живее САЩ ахахаха

Съжалявам. Пропуснах да си изпия хапчетата

Колко държави строят кораби с ядрени установки? Колко държави имат ледоразбивачи с такива установки?

А колко строят кораби с лазерни остановки за сваляне на ракети?

Замслете се къде се намира северния полюс,ако докато си пиете ракията и гледате на звездите в България,те не се местят при ъглова скорост от 1050 км в час :)

Какво си искал да кажеш, включително с "ъгловата скорост" в неъглова мярка?!

....майка му е рускиня.

Руской машиной хачит почерпиш я

Безаналоговия боклук на мацква ,още не е пуснат на вода ха ха ха ...

и само в този сайт това нещо е новина, някъде си произведено корабче, което щело да овладява природен ресурс (.едовия по вероятно да овладее), защото като свършат и изтребителите, производителите на въпросното корабче ще ядат вероятно природния ресурс

А ти ще си ядеш ".едовия", естествено. Както обикновено.

яко!

Джен Джадсон Politico "Отставание в области ледоколов: у России 40 мощных судов, у Америки осталось два" Terrell Jermaine Starr: "Russia's Icebreakers Make It King Of The Arctic And America Is Just A Pauper"

Поредното безАНАЛогово чудо от евразийскии кенефь! ГА злите соросиди с електро-нафтов ледаразбивачь! Нал тъй, гогов!

Пич, последния ми проект беше за ледоразбивач и източниците на енергия за текъф. Познай дали не съм анализирала наличните публично данни за руските ледоразбивачи, ем че пишем и говорим руски. Това, че в дир превеждате с гуглето преводача и сте тъпи и прости селенчета, и немате моите квалификации, не значи, че знаете повеке от мени. Най ми е любимо циганин да ми се изрепчи че знае кой карат са ми диамантите от дистанционно поглед управление......

Е, за този публично е известно че движителя му е азипод... или с други думи задвижва се от електродвигател;)

Мъ как ги разбираш раутите. Има си степени в развойната дейност. Машината спокойно може да е прокетирана да работи с ядрена енергия която се трансформира в електрическа и тогава отива да покрива КПД. Нема ни един нормален начин на палуба от дължина 85 м и ширина 25 да монтираш резервоар за петролно производно гориво и да вместиш електрическ идвигател в тоя обем, плус екипажа, лабораториите и навигацията, плус сичкото останало, като технологично и друго оборудване, запаси храна и продоволствия. Забравих изолацията и кожуха на кораба..... Мислим да сте върло невежи, ако си мислите в тоя обем може да обслужи текиви цели. В полярни условия от под минус 40 градуса Целзий и лед с дебелина от около 1 м, 30км/ч са си направо постижение...... Иди сега в тубето, има видеа на ледоразбивачи и гледай как работът, има ги в движение, има документални записи, и ела ми се върни, да ми кажеш, че електродвигател или петролно захранване могат да постигнат този КПД. Просто руснаците ловът мишоци като тебе с едно сиренце, за рекламни цели. И не са длъжни да разкриват детаили и секретни технологии баш за невежи кату тебе. Не че ше разбереш даже де.....

Не ми прелича да е дизелов хеле па електрически. най си е ядрен и най си е секретен. Никой не дава мелярди за дизел електричка за пенсионери. Просто ни спестяват некои истини. Технически и технологически, нема начин да има захранване за текъф период от време ако нема ядрено гориво или шнур/тръба/петролопровод да доставя със същата скорост, с която гори. Упражевам си руския, че знае ли се кога ке летим за Русия.....свето е полудел. Не щем ЕС повеке. И ФАЩ не щем. Избора е между патагония, Аляска, Русия или Австралия. Австралия на последно место, там го има сичкото циган дето го има и в Бритън.

Потенциално, може би исландия, но и за там чувам лоши новини, че прибирали масово мигранти. Негрото бега от студеното, пъ аз съм една лубителка на студено :) Верно, сигурно имам нещо руско, щото моржувам и обичем студеното. лед, мечки и борова гора - и как'ви Роксана е на тополата :)

Роксанче, четене му е майката - като минимум. Опитай.

така наивно, видно е, че се прави, интересна е за четене, може и мъж да е, гъбарка се с путлерастите, пък те се объркват като видят ФАЩ и цъкат плюсове

Някои строят полезни кораби, други строят самолетоносачи!!!

Е, те и самолетоносачите са полезни, ако човек иска да може да... нападне всяка страна по света. (о, пардон - не да нападне, а да демократизира) Така че какво е полезно е просто въпрос на гледна точка.

Ейй, ами сега? Какво ще правят малоумните еврозомбита? Трябва да плюят, трябва нещо, ватенки, борящник.. аре, че няма да има центчета после :)

От всичко написано се разбра само, че ЩЕ .... Другия месец ЩЕ, догодина ЩЕ и т.н. Едно голямо ЩЕ, as usual :))

Статията е заблуждаваща - това не е първият ледоразбивач от 40 години насам в Русия. Миналата година пуснаха най-големия разбивач в света - атомният Арктика. Русия има двойно повече ледоразбивачи от всички останали страни в Света, взети заедно.

На огромная Русия,това й е океана..нямат избор :)))

Северният ледовит океан, перспективно, е най-краткият морски маршрут между Азия и Европа. Никой не е луд да строи ледоразбивачи, само за да си се вози. Целта е да се осигури целогодишно свободен коридор, за което транспортните компании с удоволствие си плащат.

Сигурно ми е непълна информацията, но доскоро Русия разполагаше с 7 ледоразбивача и сега с този стават 8. В сравнение с останалия свят, доколкото знам, Русия има не 8 пъти, а с 8 повече т.е . в света освен руски, дриги не плават. Поправете ме ако греша.

Русия разполага с 6 атомни ледоразбивача и над 18 дизелови. През 2019 г. ще бъдат готови още 2 атомни, единият ще се казва Сибир, другия не го помня. САЩ имат 2 - Polar Star. Вторият Polar Sea е развален от 3 години и едва ли ще бъде ремонтиран някога.

Русофил-гербераст. Интересна порода си. Внимавай да не те разжалват на някое другарско събиране в клуба на ГЕРБ в Симитли.

Това са факти, не пристрастия. Дано разбирате разликата ;)))

Само че всички останали страни в Света си нямат лед!!!

От вас леда, от нас мастиката!

"...с пълни резервоари ще може да изминава малко над 22 000 километра..." - Стоенчо, пак ли ти бре чадо? За сведение: НЕВЪЗМОЖНО е дизел-електрически кораб да изминава 22 000 километра със едно зареждане. Просто няма как да събере толкова гориво в корпуса си.

..далечината на плаването е около 5.6 хиляди километра...

По данни в "Ледокол проекта 21180": "Дальность плавания - 9000 миль", т. е. 14-15 хиляди километра. Не е изключено в по-нови данни да е отразено евентуалното увеличение обема на резервоарите, например.

Konstantin

морска миля - 1 852 m