17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ШВАБЕ Е РУСКА ФИРМА ЗА ОПТИКО И ЛАЗЕРНО ЕЛЕКТРОННИ ПРИБОРИ СЪС СЕРИОЗНО УЧАСТИЕ ВЪВ ВОЕННАТА ПРОДУКЦИЯИМАТ ЦЕНТЪР ЗА ПЕРЕСПЕКТИВНИ РАЗРАБОТКИ И ИЗСЛЕДВАНИЯ НАВРЕМЕТО И НИЕ ИМАХМЕ ОПТИКОЕЛЕКТРОН ПАНАГЮРИЩЕ А СЕГА??

По-дървена и смотана съвремена кутия на фотоапарат не бях виждал. Може и да е най-добрия в класа си, но не е за показване, камо ли за пускане в продажба!

Няма само айфона да е скъп, я! Даже е ниска тази му цена... Легендите струват скъпо!

Да, някой откачен ломографист може и да си го купи нов на тази цена. Съжалявам, но имам един от старите им апарати. За соца не беше лош, но като го сравнявам с Канон от същото време - просто Зенита ряпа да яде. 500 бройки са хайп - купуваш го за гъзария, не за сериозно снимане. Не вярвам да се появят други обективи нито да има кой знае какво развитие самата серия. Колкото и да не харесвам айфона - за много по-малко пари е значително по-добър избор за непрофесионалист вместо този апарат. А професионалист не вярвам да си го купи.

Да им продам моя Зенит само срещу 1/10 от цената. С него почти не са правени снимки. Мога е телеобктив да продам към него, също изгодно.

В е-бей зенитите рядко достигат повече от 60-100 долара. Даже преди няколко години бяха малко по-скъпи, ама сега лентовата фотография си я пиши умряла и цените на всичко старо вървят надолу. Виж, телеобектива м42 може и да се шитне, те се търсят понякога. Но не очаквай космическа цена.

Има виц за Апаратите Зенит: Горбачов присъства на представяне на фотоапаратите Зенит. След като слушал няколко часа хвалебствени речи, станал и попитал "Колко то тук присъстващите журналисти снимат със Зенит?". Настанало пълно мълчание.

6000 Евро за руски фотоапарат ( пък дори и да е по лиценз на Лайка) си е множо. някога, преди 45 години експортния вариант на Зенит-М ( наричаше се Revueflex-M и се предлагаше само с обектив Хелос-44) можеше да се купи за 120 рубли. На черно, разбира се - на "толкуча". Зенит-а, з аразлика от другите съветски фотоапарати беше направен по западния стандарт - с 42 мм присъединителен размер на обектива ( като на Практика, Екзакта и т.н.). Най-общо не беше лош апарат но ... с тази шторка и тази скорост 1:500 и ръчен експонометър не беше нищо особено. По същото време Практика LLC беше на светлинни години пред него. И понеже съм снимал и с двата мога да кажа че винаги бих предпочел Практика-та. Абе немско...

Дърво от 1970 с немска оптика е електроника!!!

Дърво от 1970 с немска оптика е електроника!!!

Лайка в соц дизайн за 500бр. руски турбо газари, които ще я показват само на гостите си.

Още си пазя един Зенит12 ХР, дори има лента в нещо. Обектива му е Хелиос 44М и го ползвам с преходник на цифров Канон, получават се много приятни снимки. Това чудо за 6к евро обаче не бих си го взел само от носталгия ;)

Поразгледах го и да ти кажа честно, това си е чиста Лайка. При положение, че ще бъде произведен в 500 екземпляра, бъди сигурен, че ще бъде изкупен до последната бройка!