Коментари - 6 неща за ховърборда на Lexus (снимки и видео) | IT.dir.bg
назад

6 неща за ховърборда на Lexus (снимки и видео)

Тези дни всички говорят за Lexus. Не за новия им седан ES, а за първия излязъл от бъдещето ховърборд на компанията.

Обратно в новината

Коментари - 6 неща за ховърборда на Lexus (снимки и видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е ново но е готино. малко история https://link

Завършека на статията е върха на тъпотията. Няма нещо, с което японците да са се захавнали и да не го направят.

От показаното видео видяхме как един човек слиза от Скейтборд и върви и само докосва с кракът си някаква дъска висяща във въздуха. Не видяхме това "чудо" на техниката да помръдва и на сантиметър. Технологиите на древните все още са загадка и ще си останат загадка за поне още 1000г. Когато започнат да вдигат камъни от по 500-600 тона и да ги режат така сякаш са от масло че и да ги изливат без да ги нагряват ей тогава може би и да има подобни левитиращи дъски.

Това е рекламен трик, така е, но е просто намек за това което ни очаква, а то е автомобил без колела от Лексус... Ще видите, просто ни подготвят бавно, за да не гледаме като дупена чихуахуа.

Който отиде в Америка заболява от болестта: Анимационни Супер герои.

С подобно видео, няки хора внушават стъпване на луната и връщане от там... с 8 битов калкулатор и оловни акумулатори

А някои путлерасчета като тебе са гениални в тъпотата си.

Видимо е че е мащабна PR компания. Само загатване защото повече не могат да предложат. Нито принципи, нито технология.

Няма никаква причина да не може да работи над метални повърхности. Асинхронния двигател например си работи без проблем, няколко намотки в които има парче желязо /всъщност алуминий/. Променливото магнитно поле създава ток в метала, който ток създава друго поле и двете полета си взаимодействат. Друга тема е разхода на ток, и дали това чудо ще работи и минута на батерия, даже и със свръхпроводящи намотки.

вътящо магнитно пле но вътре в статора, полето индуктира е.д.н. в ротора (алуминиевите пръчки) и т.н., но искам да кажа, че ако ротора е от дърво нищо няма да стане, така, че на този етап без метална повърхност няма как да стане :)

И с метална повърхност няма да стане. Маглев (магнитна левитация) изисква магнитно поле отгоре и отдолу.

Законите и физиката на левитацията която е работеща и се е използвала от древните хора за нас е непонятна и на това не учат в училище. Нас ни учат че гравитацията е константа и че човека е произлязъл от маймуна. Тва е. Ако искате вярвайте, ако искате не вярвайте.

Нещо не си си пил хапчетата. Никъде не учат че гравитацията е константа. Напротив - даже има и формула, която показва че гравитационното взаимодействие зависи от масите на двата обекта и намалява с разстоянието на квадрат. Къде видя тука константа?

Поредният илюзионистки трик. Не се хващайте. В най-добрият случай става дума за нещо което работи в ограничените условия на някаква магнитна установка, но не и ей така на тротоара.

Това си го пише.

И какво от това - вероятно ще направят алеи, ако стане популярно. Само ще трябва да пускат ток по тях нощем, за да не ги крадат (представям си нещо като релса).

Ховърбордът може да се движи само на колела, които обаче не се виждат в демонстрационното видео.

Действието в "Завръщане в бъдещето" не се ли развиваше точно в 2015г??!