Коментари - ЕКА прави навигация и сонда за руските лунни мисии | IT.dir.bg
назад

ЕКА прави навигация и сонда за руските лунни мисии

Европейската космическа агенция (ЕКА) ще изготви за руски мисии на Луната системи за навигация и "сонда" за пробиване на лунната повърхност.

Обратно в новината

Коментари - ЕКА прави навигация и сонда за руските лунни мисии | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските навигационни системи и сонди не са ли достатъчно добри, че се налага ЕКА да им прави?

Американските и европейските ракети не са ли достатъчно добри, че се налага сондите на руски ракети да ги качват? Чак нарушават собствените си санкции, а?

Мухахахахаххаха........... Абе смешника KGB! Истинско осиране е, краварската програма с космическите совалките:) Бедните луди крави, така и не построиха една космическа станция, която да не пада и да не изгаря в атмосферата като Скайлаб. И затова се принудиха да строят совалките. Совалките които уж трябваше да направят по-евтин и по-достъпен транспорта до космоса..>А вместо това, ГО НАПРАВИХА В ПЪТИ ПО-СКЪП!! И не само това, краварските говна наречени совалки Челинджър и Колумбия, гърмяха като капачки..Превръщайки лудите крави в тях, в барбекю! Какво да се прави, краварски ненадеждни технологии! Неслучайно, НАСА не иска да чуе за краварски космически кораби! Все пак им стига барбекю след Челинджър и Колумбия, и затова предпочитата надеждните руски космически кораби Съюз. И не искат да чуват, за взривяващите се ракети на Мъск! Които ако не излетят до 30 минути след зареждане на горивото.>Стават на китайски фоерверки...Пък нека после Спейс Х да обвиняват Боинг, че им взривява ракетите с ТУРБО ЛАЗЕР:) Или че са виновни руснаците или сивчовците и НЛО. Ако го нямаше нНАЦИТО ФОН БРАУН..Лудите крави още щяха да си ринат кочината Говедарника, и щяха да видят космоса през крив макарон! Нито една луда крава никога не е била от калибъра на Корольов! ФАКТ!

Ама как красиво гърмят руските ракети!!!!

Знаем, че си тъп и държиш всеки път да го доказваш. Само една совалка гръмна. Другата се разпадна. И въпреки това са доста назад в сравнение с руското постижение от над 150 загинали при изстрелвания. НАСА сключи договори с няколко американски компании. А дори си толкова тъп, че не си разбрал за какъв половин час става въпрос при СпацеХ. Нямат проблем да излетят и месец след зареждането. Зареждането го правят 30 минути преди старта за да е охладено горивото и да има по-голяма мощност ракетата. Но няма проблем да летят и след този половин час. Преди фон Браун изсрелват ракети и след фон Браун правят Совалките. Корольов е смешник. Ако не бяха хилядите отвлечени немски инженери, заради което сега в секретните градчета преобладават немски фамилии, руснаците щяха да видят космоса само през дупката на кенефа.

ееее не така де...Корольов да го наричаш "смешник"...човека все пак е бил учен....айде малко уважение...не е като да седиш пред компа и да натискаш клавишите нали?

А, само пропусна, че по време на ВСВ краварите и аланглетата имат няколко операции, с които измъкват учените, които работят по атомната бомба, V-1 и V-2 ракетите. Затова цял свят знае за Фон Браун, но дебили като теб не могат да кажат имената на нито един от "хилядите отвлечени [от руснаците] немски инженери". Operation Paperclip - 1600 немски учени, инженери и техници са били "вербувани" и прехвърлени във ФАЩ Alsos Mission Operation Epsilon Естествено, има и руски операции, но те с по-късно - основно след войната, т.е. когато вече са останали само второ- и треторазрядните специалисти. В този смисъл, руснаците се е наложило повече работа да свършат сами, не са получили всичко наготово, както краварите получават откакто съществува държавицата им. Забавно е как във википедия, в статиите за краварските операции пише "вербували", докато за руските операции ползват думи като отвличали или експлоатирали. Класическа пропаганда.

ша използват сонда да търсят остатъците от лунния вятър който клатеше хамерканското знаме

Май си спал в часовете по физика.....

Няма как да е спал в часовете по физика след като е посещавал училището до 3-ти клас.

Тук всеки защитава кой къде е кацал, кой къде е бил,кой какво е сътворил. Малко като децата едно време как си заплювахме коли и коя е по - яка. Имате ли някакви доказателства за тези мисии или всичко е от журналистика, постове, научни списания и книжки. Някакво доказателство веществено, видимо , некомпроментирано има ли някой от вас за тези мисиики . Много ми е интересно.

Има много доказателства. Само тъпаците отричат.

"В космическия апарат "Луна-27" ще бъде монтирана навигационна апаратура на ЕКА, която ще изпълни една от най-важните задачи - осигуряване на точното кацане на Луната." Ти да видиш, те от ЕКА не можаха да осигурят точното кацане на Марс, явно руснаците са решили да пробват на по-скромна дистанция - Луната. Е, дано там поне им сработи висотовера...

Другият вариант е просто ЕКА да са правили подобен апарат за Марс (Скиапарели), където се разби там. От това да имат готовност и да искат да го пробват преди мисия за Марс. Това фактически да се явява и тест. Руснаците да нямат нищо против.

Това е странно. А ЕС искаше да прави ЕкзоМарс 2 само, че този път и спускаемият апарат да е руски. Бяха го гласували. Може би просто там да работят заедно е целта. Гледат добрите отношения за бъдещи ползи. Там такова нещо като ембарго да няма. За космоса Русия без ЕС може, но обратното не е никак сигурно. Ще им трябват доста години и пари да достигнат наученото и опита на Русия. Могат да пробват със САЩ.

Практиката показва че всеки съвсем спокойно може да мине без Русия в космическите проекти. Вярно, Русия продава някои неща на по-ниски цени (поради ужасноо ниския си стандарт на живот) и все още си намират купувачи, но при високотехнологичните устройства Русия няма никакъв шанс. Руски апарат с еопита да кацне на Марс. И не успя. Кой знае защо това не учуди никого. Може би са запознати с извесната руска максима: "Думали сделать как надо, а получилось как всегда. Опять обосрались". В момента Русия е абсолютния аутсайдер в космическите изследвания. Даже Китай, които ползваха кораба "Союз" като прототип са по-напред от тях. И не е далче деня когато руснаците с гордост ще се конкурират в космическата облсат ссъс сили като Занзибар и Сомалия.

някой да не е те е таковал на морето или мамчето, та така силно блика омразата ти към чебурашките ахаха

Скиапарели си е на ЕК. Руснаците не са виновни, че се разби. Досега на Марс имат успешни кацания само САЩ. Виж на Луната е друго там успешни кацания освен САЩ имат и СССР и Китай. Но на Луната гравитацията е доста по-слаба от марсианската, а и има възможност за корекции директно от Земята.

Др.кагебеец по прост и ограничен партизанин от теб и твойта пълна старческа немощ едва ли има.седнал да се мери с руснаци.пълен смях.

Бе нещо...Последния път, не се ли скапа точно сондата на Еврогейския съюз?! Нали проблема беше в нея?! Руската ракета добре си го откара до Марс, но еврогейската сонда сдаде багажа! И сега, руснаците ще се доверят на гейците?! Нещо не са наред братушките! А едно време първия в света космически вседеход с дистанционно управление-Луноход, спокойно си припкаше по Луната! Ми да копират съветския дизайн бре! Пое надежден е и от краварските и от еврогейските! Факт! Щом дори лудите крави в техния Соджърнър копираха Луноход!

Според теб стоте провала на руснаците с разни сонди и ракети са направо нищо пред единствения провал на Европа... отчасти все пак си прав... много има да учи още Европа докато настигне руснаците в провалите :)

Руснак му сипва пикня в чаша, тоя гълта и си мисли, че пие Волгоградска лимонада!

Така е. Има една хубава приказка - с какъвто се събереш, такъв ставаш. Събереш ли се с руснаци - чакай само пияни мутри и насрани работи. Има едни дето имат сериозен опит с кацанията на чужди тела. САЩ. И само те. Засега. Правили са го, правят го и ще го правят. И въпреки това и те си дублират сондите - абе всичко става... А ЕС по стср съветски обичай - като руския цар, с пищовите напред. не става така тази работа. Руснаците имат огромни провали във всичко. За лунната им програма да не говорим - там провала е грандиозен - пълно осиране. И 50 години след като американците с еразхождаха по Луната руски крак няма да стъпи там - просто 2019 г. е прекалено близо - за 2 г няма как да с есправят. Но с;лед 100 години.... кой знае. Дотогава може би и астронавти от Сомалия ще са стъпили на Луната. А за да се ограмотиш малко ти препоръчвам една хубава, поучителна книга "Советский космический блеф". Има я на руски и на английски. Като любител на руската техника може би все пак разбираш руски. Ако не (както са повечето руско-съветски мекерета), ще я четеш на английски. Или ще си хванеш някоя рускиня да тия превежда. Така руския се учи най-лесно. Фактите са такива че не може с трици маймуни да се ловят. Банани трябват, банани-и-и.....

абе те Руснаците май вообще не ги бива в нищо....странно защо е имало надпревара между тях и най-силната към ден днешен държава...интересно е защо нямаще направара с Бразилия, Ирак или Индия примерно...хммм

Лунохода си припкаше по Луната, щото цялата му електроника и навигация бяха френски. Само сандъка и колелетата бяха руски...

хо-хо-хо дядо коледа....електрониката /двигатели и система за упраление/ беше създадена от Ленинградский ВНИИтрансмаш (ВНИИТМ). В разгара на студената война и космическата надпревара никоя западна страна нямаше право да помага на Руснаците /така беше заповядано от ФАЩ/. Това да не ти е сега, където взимат електроника от Франция за нощното виждане на КА-52 и МИ-28. Другото, което може би не знаеш, че тогава разработваха сума ти типове колела за Лунната повърхност и един от типовете беше този, който в последствие Американците ползваха на Руовърите при последните мисии на Аполо...видиш ли някак си им харесала идеята на Руснаците и решили да си я шпионират и лапнат /както и Фон Браун/. Така, че стига вече с тази пропаганда, че в Русия не могат да правят нищо модерно, понеже дори технологии, като стелт е измислена от Пётр Яковлевич Уфимцев (род. 1931, село Усть-Чарышская Пристань Алтайского края, РСФСР) советский физик-теоретик в области дифракции электромагнитных волн, результаты работы которого используются при разработке самолетов стелтс.

Само тази сонда да не "кацне" на Луната толкова, колкото и Скиапарели кацна на Марс, че тогава... . Всъщност може би това ЕКА да прави спускаемите апарати на Роскосмос е част от санкциите на ЕС срещу Русия. :-)

и най-умния си е прост! абе европейци не им давайте технологии на тези имперски азиатци!

Брахмаааму... Не бяха ли руснаците на светлинни години преди всички в технологията? Сега се оказва, че трябва да просят за елементарни неща!

Руснаците могат да направят системата. Ама не могат да направят достатъчно голяма ракета, която да я изведе в космоса.

Много точен отговор. Плюс това ще трябва и допълнителн кюмюр и кислород да пращат всеки месец.

бе и те кат Хапъл разбииш ли )))))