Коментари - SpaceX: Догодина пращаме хора около Луната | IT.dir.bg
назад

SpaceX: Догодина пращаме хора около Луната

Компанията SpaceX планира да изпрати двама човека в орбита около Луната през 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX: Догодина пращаме хора около Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То сигурно затова:НАСА закупи нови пет места на Союз за астронавти.... Официална новина!!!Защото от НАСА много добре знаят, знаят какъв коптор за животни е Драгон Х на Мъск! И на тия от НАСА ,защото не им се мре си купуват билет за руските космически кораби Съюз! А не са шизофреници камикадзета, като тия луди крави дето ще хвъркат на бурето с барут на Мъск!

Ей, аман от космически дивотии!!!

А какво чакаш тогава? Отивай да ринеш курешките на кокошките

Само една подробност има. БИЛЕТА Е ЕДНОПОСОЧЕН

Естествено че е еднопосочен до крайната цел - Земята. Просто минава по заобиколен път покрай Луната.

Дали?

успех на мъск и при електрическите автомобили и в комсоса

Мъск има доста още начинания. Последното му е да дупчи дупки :))))))

ПРОБЛЕМА Е С ПВО-ТО НА ЛУНАТА :))) .... ИНАЧЕ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ОТДАВНА ДА СА ОТИШЛИ ТАМ ОТНОВО :)))

Космонавтите се посраха. И американци и руснаци.. И всички...незнам защо ги делите. Flat Earth става все по разпространено и започват да бълват още по големи глупости. Хора.. Научете за модела на Плоската Земя на която живеем и не вярвайте на промивачите на мозъци. Същите политици и военни боклуци, масонски които въртят целия свят! Земята е била плоска за всяка една цивилизация преди 1540 да се реши и наложи да е така. С ква техника 1540 я видяха?? Сещай те се

Олеле!! Още един от Карлуково ...

Ще ходят те....Ще ходят тия палячовци, ама като в рекламата...Амааааааааааааа......другия път! На кукуво лято! :)

Браузърът, интернетът, компютърът, уиндоусът, и въобще всичко това, на което пишеш в момента тъпните си е измислено от американци! Американците са предприемчив и изобретателен народ, нещо което путинопитек като тебе няма, как да осъзнае. Ти най-добре си живей в свинската кочина.

Най-изобретателни са в грабежа на държавите по света и у нас, и след това на изсмукването на мозъци с грабените пари. За радост и възхита на идиотите по света и у нас.

Руснаците откриват търга с 2021г... НАСА вдига мизата на 2019!!! първи път, втори... Ииии спейс хуй печели с 2018! Какъв обрат драги малоумни телезрители... А през това време Северна корея кацна на слънцето :-)

ти самият звучиш като доста малоумен

не само кацна , ами заби знамето и се вурна щото имало изванземни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Шъ съ враштат ли?

БРЦК

Имаме едни 240 бройки. Спешно ви ги пращаме и плащаме двойно ако не се връщат.

Ма теа ли 240 дека ги отнема ели онеа дека тепръва че доат? Оти назе ни длъга резервената скаапеика ...

тези 240 се менят все същото

а ние във ваша чест другата година възраждаме поредицата студио Х

Забелязвам поне от няколко години, специално за лунната тема, има един й същ защитник на американското научно постижение да кацната на Луната. И не е само тука!!! В дира! Вярвайте във почти всички западни форуми има един й същ, който с ярост защитава кацането на Луната и отмива или се опитва да заличи всякакви съмнения. Аз неказвам, че са кацнали на Луната, защото съм роден в друго време, а и не съм бил там. НО! Съществуват логични, писменни, видео и аудио доказателсвта, които твърдят обратното.

Този "дада" преди беше рътахръта или нещо подобно непроизносимо. Експерт по украинския военен конфликт. Запознат в детайли с движението на украинските и руските армейски части, военна техника и авиация. Голям специалист, информиращ се от пет или шест сайта :)

Нещо си се объркал. Нещо характерно за тролетариата.

И ако случайно е интересуват - съществуват добре обосновани отговори на всички въпроси 'тревожещи' т.нар. скептици, вкл и на езика който те най-добре разбират - руски ;) Потърси в skeptic net: 'Летали ли американцы на Луну?'

Постижението не е само американско, а и БЪЛГРАСКО. Лунният модул изцяло е проектиран от Иван Ночев. Без него кацането и връщането са били невъзможни. По двигателите F1 един от главните инженери е също Българин - Петър Петров. Един от ръководителите на първия полет и кацане е Виден Табаков. Системата за лазерно мерене на дистация е дело на друг българин. Аз пък съм забелезал че в кацането не вярват изключително и само пълни тъпанари, които виждал нещо "логично" в тъпи изцепки на неуравновесени кретени търсещи популярност. Няма нито едно, повтарям НИТО ЕДНО сериозно "доказателство" че хора не са кацали на Луната и напротив има железни доказателства, че хора са били там.

Преди 3-4 години имаше един Чандраян май се казваше който снима всичко което е останало на Луната след американците от мисиите Аполо. Просто е нужно малко мислене обаче новия мутант наречени Путинопитек имат много големи с проблеми с него ......

Голямата ракета още не е литнала. Пилотираната капсула още е в проектна фаза. Ама те вече продават билети за круиз до Луната. Яко, а :)

Продават на зелено!:)

Догодина не е чак толкова далече, за разлика от грандиозните планове на други за 2025-2030 ;)

Същата работа е и с руските кораби и капсули. Още се проектират. И кво от това? Капсулата е готова и само се доизчистват подробности., Кораба го чакаме да полети до 2-3 месеца. А пак някои отдавна продаваха парцели на Луната.

Днес, с днешна дата, живи хора в космоса могат да изпратят Русия и Китай. За бъдещи планове не ми обяснявай! Всеки обещава светлото бъдеще.

тази година качиха обама на слънцето,догодина тръмп на луната.И така всяка година.Наздраве.

"Предвижда се те да пътуват до Луната, но без да кацат на нея....." А ще ги връщат ли обратно?

Когато някой отговори, защо само през 1967 загиват 11 американски астронавти, от които 7 в автомобилни катастрофи, ще му отговоря защо американците са кацали на Луната, ама друг път.

Най-обичам тъпанари спецаилисти по теория на конспирацията.

Мен пък любимите ми тъпанари са тези дето се отнасят пренебрежително към "теорията на конспирацията", щото са толкоз тъпи, че не могат да вдянат, че всъщност тази "теория" си е практика и ежедневие.

Много знаеш бе! Къде го прочете това? Е малката подробност е, че на Луната са кацнали през 1969, 1970 и 1971 година. И всички астронавти са живи и здрави. Е някои вече умряха от старосту но все пак 50 години са си живи.

Що ракети им гърмяха на тия пичове, що неуспешни кацания и искат хора да возят! И клиентите им явно са достатъчно луди!

Интересно, обаче, кой има повече УСПЕШНИ кацания от тия пичове? Щото май ти се губи идеята на това което постигнаха.

На кои на руснаците ли? Стига бе! Кво са 50-сетина Протона, няколко Съюза и т.н. Важното е да се лети.

БЪРЗАМ ДА ПОСОЧА КАНДИДАТИТЕ, НАЙ-ПОДХОДЯЩИ СА ДВАТА ИЗРОДА-ПУТЛЕР +ТРЪМП!!И АКО МОЖЕ ДА СЕ НЕ ВРЪЩАТ НИКОГА!!ДА СИ КРЪЖАТ КАТО КОСМИЧЕСКИ БОКЛУЦИ!!

Айде Путин ясно - "фашист". Ама Тръмп нали беше "новия Рейган"!? Що тъй сИга!?

Това от режисьора на "Полет до луната" ли ще е пак ?

Хора...едва ли ще пращате около Луната! Виж луди крави камикадзета...Да! Може и да успеете да намерите няколко, самоубийци-кандидат камикадзета!

Намериха тамън 12 преди 50 години и никой не умря. Камикадзе може да са само руснаци и араби през това хилядолетие. Другите са единствено самоубийци.

Аз теб тА уважавам, щот си вярваш. Не си кат някои други, дет само лаят, 4за пари.

Мухахаххаха...Смешник! Още вярваш като другите балъци, че лудите крави са ходили на Луната! Хахахахахах...Те на орбита не могат да се качат без руснаците, пък били ходили на Луната! Смешници:)

да не планират нов филм за оскар и някой пак да го обърка

Планират бе. Всяка година има десетина филма с Оскари, дори и Иран имат, докато рашките имат само въздух под налягане.

мараба бе ракетния отпадък,да немаш гъдел между палците?

Интересно как става така, че преди 50г. времето на най-бурното развитие на науката, технологиите, техника... без проблем си ходеха връщаха се по една тумба хора, с джипове, дамаджани, байраци, кинокамери... на пикник на Луната. Връщаха се живо, здраво, весели, доволни... Пък сега "планирали", раиш, може би, по повод на годишнината, да направят опит за обиколка в орбита!?!

Това е частна компания с ограничени средства, действаща сравнително отскоро и естествено планира. Преди 50 години едно изстрелване до Луната е струвало 1 милиард долара. Я се запитай как така руснаците не могат дори и стационарна сонда да пратят на Луната, след като са пращали луноходи при това зад тях стои цялата държава, докато Спейс Х е на самоиздръжка.

Малоумник какв частна компания бе ?Типично по западно либерално-мафиотскиски модел-частна компания с държавни пари-милиарди на година изхарчени средства за производство на пиратки дето и чучело не мотаг да закарат на МКС.Смешник.

Абе, да е "частна"... колко да е "частна"!? Колкото "Нефтохима" в Бургас - ела, мой човек, да ти отрежа едно по-дебело парче от държаваната баница. Като банките - печалбата частна, "лошите кредити" за държавата.

Абе, на тея космически юнаци ли беше товарния кораб, който се озори да се скачи с МКС, преди няколко дни!?

Не се озори!Вообще не се скачи. Прихванаха го с аватарската ръка. Седеше там като варел.

На тях беше и все още е. Ама те са отскоро в тази дейност от 4-5 години. Пък на руснаците дето са от 60 години през миналата година за пореден път "Прогреса" им изобщо не можа да се скачи с МКС и изгоря барабар със Знамето на победата, което бяха решили да качват с политически цели.

Руските троляци в мозъчен колапс. Как така някой ще се осмели да изпревари Путята с полет около луната. Светотатство! Почваме да плюем веднага.

Като те чета, "мозъчният колапс" ти е вроден. Че и мозъчен запек те мъчи.

Смешник,вижда се и от космоса проблема,че Стенли Кубрик не е между нас!

Важното е да се пише всеки дан за Елън. Един ден за мечтата му за полет до Марс. Друг ден за Луната, трети как ще измисли безплатна и чиста енергия, четвърти нещо друго .... Вообще Елън е улицетворение на човешката мечта. На полета на мисълта.На съзиданието на един по-добър и мирен свят. Елън президент!

Ем, няма с какво друго да му държат акциите високи.

тия клоуни първо да си сменят ластика на батута дето е внос от Китай ,поне да го внесат от Пакистан и после да качат поне едно чучело на МКС, а след гова ще- ще-ще,ще,ще го видим.

За руснаците ли говориш? Едва ли ще качат чучело, ама все пак са руснаци и всичко може да се очаква. Миналата година беха тръгнали да качват Знамето на победата, ама кораба падна и знамето изгоря.

Разкажи ни за космодрума Восточний...нещо след водосвета нищо не е литнало от там. май пак парата в свирката

One Way Ticket ...

Около 12 тона извежда Falcon Heavy на ниска лунна орбита. Ако трябва да се осъществи кацане на Луната трябва спускаем апарат и още една ракета и скачване на ниска лунна орбита. Интересна възможност е преливането на гориво на ниска земна орбита, нещо което влиза в плановете на Spacex като технология. Печели се над 4 тона повече извеждан товар на ниска лунна орбита и едно скачване там. Един успех на частната компания прави реални плановете на Spacex за полети до Луната и Марс на атрактивна цена . Плановете на компаният са далече по амбициозни и това би било само пърава стъпка. По начало амбициозната програма на Spacex раздвижи духовете и принуди конкурентите да търсят нови решения за да "оцелеят"

В случая става въпрос само за обиколка на Луната

Обиколката на Луната е само първа стъпка. Крайната цел е кацане на Луната. И има конкуренция. Руснаците вече обявиха своята програма след около 5 години обиколка на Луната . SLS след две години. Това което руснаците ще правят с две ракети след пет години , spacex смята да прави след 1 година с една ракета. SLS е много скъпа . Само корабът Орион , който е за еднократна употреба струва 1 милиард. Драгон 2 щял да бъде за многократна употреба до 10 пъти.SLS е за междупланетни полети , когато комфортът на пътниците е от изключителна ваjност и това оправдава цената. За полет към Луната , това не е нужно, но може да има значение като тестов полет - подготовка за Марс. Ако всичко е наред , явно spacex печели преднина.

Дайте Луната на концесия в България и до края на лятото вече ще се разхождаме там - като чета за какви пари ще става дума!

Надявам се да доживея човешки крак за първи път да стъпи на Луната.

Американците са стъпвали преди години. Може скоро пак да са там. Руснаците едва ли някога ще посетят Луната,

единствените които са стъпвали на луната, на венера и марс са руснаците но със спускаеми апарати не и хора- още преди 45 години.На базата на техните апарати стъпиха и американците малко по -късно.

Смени амфетите, Джони:))))

Не броиш американците за хора ?

пред 3 год. обявиха че ще пращат астронавти сами до МСК,сега се отказаха просто не могат.Миналата година обявиха че през 30-те години на 21 век ще колонизарт марс.Сега с половин уста се отказвата промвеняки всеки ден сроковете като Бойко Борисов.Дойде ред пак на луната -ще, ще ама вместо да разсмиват хората поне още един филм да поръчат на хиливуд.

Преди 3 години обявиха че от 2018 г ще качват сами астронавти на МКС. Как рабра че са се отказали? По ТАСС ли ти го казаха или го гледа по Мосфилм

тия искат да изкрънкат още десетина милиарда от данъкоплатците.Те досега до МКС немогат да отидат ,ама пак на луната щели да ходят.Смях.

Това е частен полет. И се плаща от туристите. И Space X вече стигнаха до МКС преди 2 дни. Почти веднага след тях се скачи и руския кораб.

Спейс Х преди 2 години стигнаха МКС. Преди 2 дни беше десетия полет до там.

По-добре е да не викаш "хоп" преди да си скочил.

След 800 дни ще пратя туристи около луната, другари! Вервайте ми!!! Веднага след като Тръгне първия хиперлуп влак, който анонсирах преди 5 години. А сега така и така съм тука, да ви предложа една тесличка? Няма следсервизна поддръжка, бая скъпичка ама пък е кууууул!

следгаранционна* поддръжка

Хипеллуп е анонсиран миналата година. За тебе като проЗд пенсионер времето тече по-бързо и са ти се привидяли 5 години. Коя кола има следгаранционна подръжка от производителя?

Момче, много си зле... време е вече да потърсиш професионална помощ, с домашно лечение няма да стане... Я ми кажи една кола, която няма следгаранционна подръжка.... На дядото реното дето е на 25 години преди 3 дена го взех от фирмения сервиз на Рено... хората си му направиха диагностика, смениха 2 датчика, спирачна течност и накладки, че другия месец трябва да минава ГТП и даже ми направиха 15% отстъпка от труд и цени защото колата е на повече от 5 години.... ако това не е следгаранционна подръжка то тогава не знам какво е ....

Догодина ЩЕ, а да видим. Само ДАДА и СПИРТА да не се превъзбудят.

Особено след новината от преди 3 дни тук "Русия ще вози туристи около Луната", като там става дума за 2021 - 2022 година. Кой знае какво са коментирали! Може би е хубаво да се цитират. ;)

Най-добре е да ме цитирате. При всички случай поне ще научите нещо реално, а не изсмукано от пръстите.