Коментари - Facebook манипулирал емоциите на потребителите | IT.dir.bg
назад

Facebook манипулирал емоциите на потребителите

Facebook тайно е манипулирал емоциите на 700 000 свои потребители. Целта била да бъде проучено "емоционалното заразяване".

Обратно в новината

Коментари - Facebook манипулирал емоциите на потребителите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде сега,Фейсбук бил "вреден", интелектуално притъпявал...бла,бла-той светът цял месец се прехласва по едни дето гонят топка и те са едни от най- известните, богати и влиятелни хора.Всичко е манипулация и въздействие...няма спасение!

Абе Друсан Кебап, може ли да те попитам, ти от толкова срещи с племето, кога работиш, кога почиваш? Или киснеш само по заведения уж заради социалните контакти? Ама то поводи за пиене и в къщи може човек да си намери - за световното положение, за политиците и др. животни...Жена ти как те търпи - не знам, но аз бих те изхвърлила с тези непрекъснати племенни истории, освен ако не е джипси, де!

Навън (по заведения или на гости) съм средно два дни от седмицата. Средно единия път съм без жена ми, толкова пъти и тя излиза без мен. Колкото до алкохола вкъщи - пие се само ако имаме гости, ако започна да си пия сам и да бистря политиката - ей тогава със сигурност жена ми ще ме изгони :) Колкото до работата - пет дни в седмицата по осем часа, толкова! Много държа на това и никой не може да ме принуди да работя повече, нито с по-малка, нито с по-голяма заплата. Друго важно правило - поне един уикенд в месеца си е лично мой! Ходя за риба, ходя на лов, карам лодка или на преход в планината - важното е да съм сам, без жената и децата. Същите привилегии ги има и жена ми, така че се разбираме и не се гоним. П.П. Не съм джипси, даже си падам расист :)

Някои пишат по "Фейса" къде били на ски, други пък в Дира, къде и с кого се събирали. Не виждам особена разлика, дали се контактува виртуално във Фейсбук или на други места. И в двата случая на тези хора нещо им липсва.

КАТО СТЕ БУДАЛИ И СЕ ВРЕТЕ В ТАЗИ СОЦИАЛНА ВРЕЖА-НЕКА ВИ МАНИПУЛИРАТ!! МЕН НЕ МОГАТ-ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ СЪМ НЕЯ!!

Това изобщо не е новина. Непрекъснато сме изложени на социални експерименти - някъде информирано, някъде - не. Допълнително, използването на big data по същество е точно това - анализирането на поведението на потребителите и намирането на полезни за фирмата модели на поведение. Относно социалните мрежи... заразяване става, така, или иначе. С мрежите е просто по-лесно и по-бързо. Гледам, също така, че много се мръщят на мрежите. На мен МНОГО ми харесват. Ползват активно 7 от тях и ми водят огромен процент посещения на сайта ми. А колкото повече хитове, толкова повече $$$ в джоба ми. Така е с мрежите - One man's food is another man's poison. Просто трябва да избереш страната :).

Типично изказване на тарикат, който не е способен на нищо друго освен да дои балъците. Щом това ти е нивото - нямаш други опции.

манипулира ви задниците като не искате да ви манипулира не го използваите...тапанари

Спокойно, дишай. Да не спукаш капиляр.

+1000 Много точно казано.

Сам по себе си фактът, че имаш регистрация във ФБ, е достатъчно красноречив. Какво е ФБ и подобните му?! Място за избиване на комплекси, поради факта, че в реалният живот си просто едно нищо. Селфита, лайкове и хейтове, модове и какво ли не. Все начин да покажеш на околните, че те има и теб на тоя свят. И нищо чудно. Какво различно ти се е случвало толкова? Не си бил в казарма, никога не си работил в истинският смисъл на думата, искаш да приличаш я на Азис, я на оня, новия с брадата и роклята от Евровизия......Не ти стига,че ядеш боклуци, ами и допълнитлно пиеш такива, за да заприличаш на протопитек.......... За нежния пол, дори и не мисля да говоря,че там нещата са още по-отвратителни.

Не можаха ли да стигнат до същите изводи, като анализират съществуващи съобщения?

Фейса е любим сборен пункт на воайори и ексхибиционисти. А иначе е като замисъл е лаборатория за социални експерименти и разработване на психо оръжия. Освен това краде ценно време. Не се поддавайте на посредствеността. Бъдете създатели , а не консуматори. Вие управлявате живота си.

Всяка новинарска емисия може да бъде обвинена в същото

Чувствам се прекрасно от 1 месец насам-нямам ФБ профил. На моменти се замислям как да споделя нещо с познати..и се смея на себе си, докато набирам телефона;)

Da be

Хм, вървя си аз и се усмихвам, а ми се реве да го ева. Тези гадове от фейса се еб....ли с хората.

Още не са го направили задължителен, нали?

Самото ползване на ФБ си е тест за "интелигентност" - затова цифрата милиард е стряскаща, но поне показва, че милиард жители на Земята имат сносен стандарт на живот.

Няма как да ме манипулира, като не го ползвам :)

Вече те е накарал да го коментираш.