Коментари - Как Google манипулира резултатите от търсенията | IT.dir.bg
назад

Как Google манипулира резултатите от търсенията

Доклад на Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разкрива подробности за това как търсещият алгоритъм на Google манипулира резултатите.

Обратно в новината

Коментари - Как Google манипулира резултатите от търсенията | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То те знаят за нас повече, отколкото ние самите!

Чудят се как да им измъкнат пари. Попаденията са определени от мястото, където търсим, времето и дали преди това си търсил ти нещо подобно. Търсачката си е ОК, най добрата

Всички в компютърния бранш...манипулират по някакъв начин. Аз не съм компютърен гений, но ползвам компютър от както са се появили първите такива за масово ползване. Как си мислите, че един Бил Гейтс например постоянно е най-богатия човек, въпреки, че периодично си "раздава" парите за благотворителност??? Един, единствен простичък пример. Преди време си направих един много простичък експиримент. Купих си нов компютръ, с нов лицензиран софтуер на Уйндоус, но преди да започна работа на него "изключих" всички програми за защита, за ъпдейтване и всичко което беше възможно постоянно и най-вече автоматично да ми ъпгрейдва системата. Без абсолютно никакъв проблем, този компютър работише повече от година, като постоянно и ежедневно съм работил и в интернет.След това за няколко дни включих защитните програми и ...бях "засипан" със съобщения за проблеми и предложения за уж "безплатни" ъпгрейди и разни "чистачки", както и "заплахи", че рискувам едва ли не ...живота си. Сиреч, ако не си купя това и онова от ...производителя и собственика на софтуера...загивам. Пресметнах, че ако го направя, автоматично удвоявам цената на вече вложените средства. И като се има предвид, че такива които ползват компютри са милиони ...всичко е съвсем простичко. Така, че всеки ...продава своята стока ! Ако ти харесва купувай, ако не...магазини колкото искаш. Това е капиталистическа , сиреч пазарна икономика. А в интернет, търсчки колкото искаш. Това, че повечето хора харесват Гугъл / поне за сега / означава ,че им върши добра работа. Както се казва: и най-умноя си е малко прост !

Много си далеч от този бизнес. И за юзър си зле.

Давай все така, банкирай смело! Как така ще ти искат пари за антивирусна, че и ъпдейти да ти слагат!

Човекът не е писал, че ползва компютъра си за банкиране. Освен това фактът че си е изключил автоматичните ъпдейти не значи, че не си е ъпдейтвал ръчно съответните програмки. Между другото, каквито и специални защити и антивирусни програми да си слагаш най-добре е ако банкираш дистанционно да го правиш на отделен комп, който да не ползваш за други интернет сайтове освен за банкирането си.

Как? Ами както може :)

Майкрософт, ейпъл, байду, там всякаква сган руска и китайска и какви ли не търсачки, все едно не манипулират? И аз да имах търсачка и аз щях да я манипулирам, на който не му изнася - да рови в кофите за боклук!

zeddd

"Google периодично сменя търсещите алгоритми, извършвайки над 500 промени годишно" За малко да повярвам. Всеки ден, че понякога и по няколко на ден. Да, да, и един мърмот...

Аман от лаици... Толкова ли е сложно да проумееш, че могат да се правят по 50 промени 10 пъти в годината - пак е 500 за година...

Мързеливите използвали ИЕ и Сафари, а там търсачките са съвсем други

И какво от това? Нищо ново под слънцето - това изобщо не е новина. Големите компании се възползват от монополното си положение, комисиите, които ги разследват балансират нещата като излагат на показ факти, за които болшинството потребители или вече са наясно или не им пука изобщо.

На това, на което ти му вика "какво толкова", хората му викат проблем. Защо ? Защото изкривява пазара. малък пример: колкото повече Гугъл е напред в търсенията, толкова хората си мислят, че по-добро няма и следователно си го купуват. Подобна беше ситуацията с Интернет Експрлорера, който през 90те години беше лидер, но сега нещата доста се промениха. Аз лично винаги съм се дразнил от факта, че когато търся адрес в интернет, винаги ми излизат картите на Гугъл... Който за съжаление са пълни с грешки. Какво правя в такъж слуачй - отварям страницата на любимите ми карти и така си намирам това, което ми трябва. Но това е така, защото "се занимавам" с компютри отдавна. Един средно статистически човек, няма същия поглед над нещата. За голяма част от потребителите интернет търсенето е равно на Гугъл. Хората разбира е не са виновни за това, защото източникът на информация в по-голямата си част е пак Гугъл и той им предоставя неговата си гледна точка.

Има още хиляда търсачки. В Ундоус по подразбиране е Бинг. Следователно си писал глупости. Който е толкова зле то и не се занимава с допълнителни браузъри и търсачки, а си пробва инсталираните по подразбиране. В ИОС също си има браузър и търсачка. Никой никого не задължава. След като с плащане можеш да си изкараш сайтовете напред, що да не може собственика на търсачката да приемем че си е самоплатил за извеждане на резултатите напред? И без това уж по мързеливите използвали ИЕ и Сафари....

Проблясъци...

Гугъл има монополно положение при търсенето в Интернет и като монополист не е нормално да използва подобни методи срещу конкуренцията.

Ми ходи си търси в библиотеката, като не те кефи Гугъл. Монополът го създават потребителите и доброто качество на монополиста.

Монопола се създава по различни причини, но това не означава, че води към добро. Ако всичката конкуренция изчезне, ще видиш колко ще ти е хубаво с монопола, олигарх-олигофрен.

хАмериканска му работа бе, то бива да тормозиш големите бизнеси, ама да търсиш под вола теле. Нормално е на първо четене да излизат сайтове, които по някакъв начин са свързани с техните услуги, няма да излизат първо на конкуренцията. Гугъл ще си платят глобата и ще измислят врътка, пак техните неща да са на първа линия.

Ейййй разбираш му ....

Гугъл е фирма на цру, за какво им е феисбук

Ми не знаем, ТИ кажи.

Опитват се да направят Гугъл подчинен на Фейсбук, който се контролира от ЦРУ. Гугъл да не е филиал на Фейсбук, че да трябва да си съобразява резултатите с Фейсбук лайковете?

НАЙ ГОЛЯМАТА ТЪРГОВСКА МАРКА В СВЕТА Е АМЕРИКАНСКИЯ ДОЛАР И МОЙТЕ БТАТЯ В АМЕРИКА ЩЕ ГО НАДУВАТ И РЕКЛАМИРАТ С ВСИЧКИ ПОЗВОЛЕНИ И НЕПОЗВОЛЕНИ СРЕДСТВА - БЕЗ НЕГО СМЕ ВЛЕЗЛИ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА :)

nobody

е кажи нещо хубаво за Хуйло, ДПС и АТАКА де..цитирай нещо от сайта Близ, че поста да ти е както обикновено :)

Щом в статия за Гугъл в мозъчето ти се въртят дпс и атака - лекувай се ! Извън България, тук няма кой да ти помогне !

Естествено, че Гугъл ще си слагат СВОИТЕ услуги пред конкуренцията. На който не му харесва - да ползва Bing/Yahoo/Duck/Baidu и т.н. Търсачки колкото щеш и за обикновенния потребител няма чак толкова голяма разлика в търсенето.

Я, някой написал доклад 160 страници - как се топли водата.

Понеже света върви кум комунизъм, свръх държавата представляваща интересите на олигархията се чувства длъжна да се бърка навсякъде. Данъците и бедността неминуемо ще растат и глобалното затопляне ще го използват като удобна причина, въпреки че не се дължи основно на човешка дейност.

nobody

света вървял към комунизъм ?

Още ли не ти е ясно,че вървим към капиталистически комунизъм? Или не виждаш приликата между "светлото бъдеще" и "новия световен ред"? А може би, не искаш да я видиш?

Гугъл правят алгоритмите и съвсем законно могат да си оптимизират страниците. Аз го правя за моя сайт, защо те да не го правят за техните?

Това означава само едно - и ти си заприличал на ТЯХ.

За съжаление не съм :) Бих искал, но не съм !

Много си прави. Щом те пишат алгоритъма е логично да съобразяват всичко с него. Само социалните сигнали ги бъркат и точно поради тази причина страниците от FB се класират по-добре от страниците в G plus.

Аз ползвам Акашиевите записи. Не ме интересуват резултатите от Гугъл,-Му(ъ)гъл и сие!

Е добре де, кой би очаквал да не си пробутват техните услуги над другите в резултатите. То и едва ли е престъпление, къде са поемали задължения за това хого как да класират. Човек просто игнорира очевидно техните резултати и се радва, че останалите са подредени що-годе свястно, това е положението.

Novae

Нали фирмата беше създадена от американец и руснак.Щом има руснак, то неминуемо има и далавера.Факири са на прекрояването на истината?!

Имате странно чувство за хумор.

Какво е общото между руските и американските евреи? Гугъл.

Както се казва добро утро, сега ли го разбрахте? Иначе честита първа пролет и да се внимава повече с най-мощния инструмент на службите - "продуктите на Гугъл"

аз пък използувам нигма , много по-подредена е

С какво право се месят в дейността на частна компания. Ако желае, може да посочва в резултатите от търсенето само собствени страници и нищо друго. Тяхна си работа. Пък потребителите ще решат дали да ги ползват, или не. Все едно да задължат Вивател да лепят в офисите си плакати с промоциите на Мобилтел само защото в дадения момент примерно са с по-добри условия от техните собствени.

Ако си в къщи, готви каквото искаш и си прави кафето както си искаш. Ако предлагаш публично услугата готвене и правене на кафе има определени условия затова. Същото е и с търсенето в твоя си компютър си ги нареждай както искаш файловете и резултатите. Почнеш ли да предлагаш публична услуга и да печелиш пари от това, най-малкото е некоректно да ЛЪЖЕШ че си обективен. Ето това е с няколко реда. Ако Гугъл си напишат публично ние си търсим както си искаме и показваме манипулирани резултати, Дали някой ще го ползва???

В отговор на последното ти изречение.Дори и тогава ще си останеш със стартова страница на гууугле-то.

Няма никакво значение дали готвиш у дома или си отворил ресторант. Всеки приготвя манджата по собствени рецепти. Ако не ти харесва...намери си друг "ресторант"! И понеже евреите са хитри хора и Гугъл никъде не казва , че подреждат нещата по точна и ясно записана схема. При капитализма всеки си продава първо и най-скъпо собствената стока! Не харесваш Гугъл...търси с Бинг!

Поради същата причина и Майкрософт от положението на монополист комплектоваха собствения си браузър със собствената си операционна система , и в резултат на това хората обичат да ги мразят. Напълно нормално е правителствата да искат да контролират монополите, както знаем това убива конкуренцията и в крайна сметка не е добре за потребителите.

УМЕЛО

Съд!

Devil

Тъй да! Съд за FTC - ки са тия, че да са месят на всемогъщия Гогъл! И после и затвор! Първо доживотен, след това - и следживотен, да им дойде ъкълъ в глъвътъ!