Коментари - Марк Зукърбърг: Meta съкращава още 10 000 работни места | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да са живи и здрави!

Учете за програмисченца :)

Най-отпреде кмета х...я си подМЕТА.

Болести всякакви .... Дано оздравее , да доди на себе си !

Браво на човека, едно пролетно почистване. Като ония с червения телбот дето го забравиха в мазата а взима заплата. Не само чичо Мъск може...

Сакън! Който извади голямата брадва, акциите му тръгват нагоре, щото балъците си мислят, че с намаляването на разходите ще се вдигне печалбата, пък двете неща не са толкова пряко свързани. Метата е такава чутовна глупост, че не си струва да се коментира.

Са рекордни така или иначе

Да така стават нещата: приходи, разходи. Ама то приходите ги правят работниците. А като стана дума за тая Мета вселена ... е няма такава простотия.

ЗАщо не вземеш да станеш един финансов консултатнт на Зуки, да му обясниш как твоите 11000 работника си ги запазаил и акциите ти все пак са скочили !

Акциите на Мета се качват, защото след малко повече от година безразборно харчене на пари за виртуалния проект на Зукърбърг от който файдата някак така и не дойде, тази година Зукърбърг обръща внимание именно на въпроса по ефективността. Какво си струва, какво не, кое работи, кое не чак толкова ... Да, разбира се че ние инвеститорите обичаме думички като "повишаване на ефективността", "оптимизация на работния процес" и "съкращаване на ниско ефективни/излишни/губещи звена". Никой не обича думичките "вервайте ми! шантавата ми идея ще стане" особено когато виждаме че определено не се получава (говорим за виртуалната глупост на Зукърбърг).