Марк Зукърбърг се подиграва на слабата сигурност на iMessage на Apple

Фактът, че притежателите на iMessage не могат да общуват сигурно с притежателите на устройства с Android, постоянно се критикува в конкурентни реклами

Обратно в новината

Коментари - Марк Зукърбърг се подиграва на слабата сигурност на iMessage на Apple | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Криптиране, дрън-дрън. ФБР като почука на вратата, са длъжни да им я отворят, иначе приложенийцето веднага ще бъде пенсионирано.

не е така. Не могат да ги принудят по никакъв начин и това им е голям проблем. Преди години имаше спор Епъл да отключат телефона на един заподозрян, за да послужи като доказателство в съда. Естествено ФБР го бяха разбили вече, но по "вторият начин" и нямаше да им свърши работа в съда. Драмата е, че американското разузнаване (цивилно и военно) даде луди пари за техника, която да декриптира всички методи за комуникация, в повечето случаи в реално време. И накрая се оказа, че противника не използва криптирани канали за връзка, а звъни у дома по gsm мрежата (за руснаците иде реч). От тази гледна точка - какво приложение се използва е безмислен спор.

Да, на Зукърчето криптирането от край до край работи, но ключовете за разкриптиране са предоставени на службите.

Голям си наивник.

Е, сигурно криптирането на Зукито от точка до точка работи, обаче ключовете той ги раздава и у кого попадат още, никой не знае. Трибуквените агенции със сигурност. Списъка едва ли е къс. Компаниите си умират за леснодостъпни данни за потрбителите. Очаквайте още по тясно насочена реклама.

Зукерчето е бита карта и мета е празна яма Да се готви психото мъск

Криптиране от край до край (end-to-end encryption) е технически термин, който целенасочено се използва подвеждащо. Поначало, терминът означава, че съобщенията се криптират в единия край и декриптират в другия, минавайки в криптиран вид през междинните комуникационни възли. Това, обаче, както и други коментиращи са отбелязали, не казва абсолютно нищо за ключовете, с които се криптира и декриптира. След като Whatsapp е със затворен код, няма как цукалото да ни убеди, че приложението му не споделя ключовете със сървъри на фекалната книга. Всъщност, ние сме 99,9999% сигурни, че това се прави и съобщенията биват декодирани и анализирани. Все пак да не забрабяме, че едни от първите инфеститори във фекалната книга са ЦРУ и АНС (NSA). Тоето ще рече, че цялата технологична империя на цукалото е инструмент на тайните служби на САЩ.

Този какъв е смешник, това го казва след като септември излязоха CVE-2022-36934 CVE-2022-27492 - две слабости, които позволяват да стартираш видеоразговор през приложението, без знанието на собственика на телефона...