Коментари - Мъск: Война би заплашила мисията до Марс | IT.dir.bg
назад

Мъск: Война би заплашила мисията до Марс

Започването на Трета световна война заплашва колонизацията на Марс, твърди Елон Мъск.

Обратно в новината

Коментари - Мъск: Война би заплашила мисията до Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На другарят Мъск, след като са му ясни толова много неща. Трябва да му е ясно също и от къде идва основната заплаха за света. За да има ТОЙ тази богата, уредена и спокойна за работа среда неговото правителство граби, отнема, изнасилва почти цялата останала част от света. С диктат, манипуляции и изнудване си осигуряват ресурс и стандарт на живот какъвто реално на са си изработили. И въпреки всички фалита им е вече в обозримото бъдеще и верочтноста от запалване бна световен конфлик на тази основа вече съвсем не е нереален.

някаква форма на 3-та световна война е неизбежно да се случи. Колонизация на марс - по филмите и на някаква друга цивилизация от земляни, случайно оцеляли след нашата.

предлагам на марс да се изпратят бежанците те ще се развъдят бързо защото раждат по 15 деца и колонията ще е готова за 20 години

А как ще реагират марсианците, ще ни приемат с хлеб и сол? Имаше един инцидент със съветска станция на Фобос и тогава руснаците прекратиха марсианските си програми.

За мен малко черногледо го дава Мъск Не виждам как САЩ, Русия, Китай, Франция ще влязат в открита война помежду си. А реално те са ядрените сили в световен мащаб (най-вече първите две). А не е ли ядрена бъдещата Трета световна война, тя няма да има катастрофалният ефект който той предвижда. Не бъркайте паниката която тероризма създава с мащабите на една реална война. В режим на открита война и мобилизация дори само Турция без никаква подкрепа би смазала ИД за седмици. Но защо да го прави? Мобилизацията е скъпа (сигурно би хвърлила икономиката и в криза поне 5-6 години напред), а никой няма да разреши Турция да си анексира Сирия и Ирак ... Всъщност вече не съм много сигурен за предното твърдение ... пп. Мъск разказва сценарий вдъхновен от Фондацията на Азимов.

Тоя не е в час. Луд за вързване. Ще праща живи хора на явна гибел. Ми да се качи той , що дири по-луди от него?

Абе селянин прост, значи според тебе Кук,Магелан,Колумб,викингите и те са били луди така ли?

За еднопосочен билет до Марс или среща с Мохамед винаги ще се намерят желаещи :)))

Планетата ни има нужда да се освободи от този гаден алчен вирус,тоест нас.И тя ще го постигне.

Този Мъск не беше ли се изцепил неподготвен в ефир, че имало и зелена енергия оказва се?

той не, ама ти - да. Я пак виж какво си написал, ако трябва повече от един път

Уплаше е човека, че няма да му стигнат ядрените бомби за Марс

Който не са го"качвали" на Марс нека се остави да му го направят. Ще се прероди. Няма по хубаво и приятно връщане от там.

Че то може, и това да се иска от някой, война /но кой да размисли/, за да не омажем, и там пейзажа, както на Марс, Луната...., и докато не си променим тотално мисленето за всичко, а най много отношението един към друг и природата сме под угроза да бъдем заличени. За религиите, въобще не ми се говори, защото в тях е заложен религиозен опиум, и когато се вземе по голяма доза винаги става сакатлък. Високоразвитите извънземни цивилизации едва ли имат религии, което винаги може в даден момент да доведе до междурелигиозни войни, както е тук на Земята независимо коя религия воюва срещу друга или срущу всичо, което неотговаря на нейното....след смъркането..... Явно са ни събрали от Вселената, и са ни тропосали на Земята, но ни поставят задачи, и ако ги решим живеем, ако ли не мрем, а някои ми говорят за колонизиране на Космоса с нерешените ни задачи тук на Земята, а управниците сите са превъртели в този момент, но дали само в този момент..... Хей, нищо случайно няма в нашето измерение, и историята сочи, а фактите също, че някои цивилизации, народи и хора са изчезнали почти мистериозно... Защо, как и къде, от кой.... вероятно, за да непогубят другите или са се възнесли духовно и са отишли в друго измерение..... Дали, ще имаме избор или.....пак така.... От нашето действие или бездействие зависи избора на Кой....!!!

все още няма научно доказателство, че не съществува божество. религиите са за глупаци без собствени ценности

Да си каже, че с наличните технологии няма как да стане това дето проповядваше. А той взел в другите вината да търси. Значи време му е да се заеме с политика.

парите не са време

отново се убеждавам, че сме велик народ българите, няма световен авторитет или мозък или идеология, която да не можем да оплюем съвсем аргументирано и искренно вярвайки си:) Все пак ето ви малко факти за начина на мислене на този индивид: 1. Автомобилната му компания 'Тесла" закъсва и акциите и падат близо 2 пъти и почват да се водят преговори Гугъл да в купи, и има много отказани поръчки- "идиотското" му решение е да възложи на инженерите и конструкторите лично да се обадят на всеки отказал поръчката и да го увещават да си дойде до завода, където лично ще му демонстрират техническия напредък /успеваемоста на инженетите като маркетин специалисти е била над 93%. Резултата е, че автомобилите почват да се продават с много по-бързи от предвидените темпове и в момента "тесла" се води за по-иновативна компания от епъл, а и назначават почти всички доказани инженери от американското поделение на БМВ. В момента този дивак е решил да няма фира от супер-луксозната кожа за салона на автомобила и използва отпадъците за премиум маркови калъфи за телефони. 2. Космическата му програма с идеята за многократно използване на първата степен на ракетата носител засега търпи реален неуспех, но по такъв начин, че даже руснаците професионалисти казват, че е въпрос само на време и открито му се възхищават. А ракетните му инженери са тип "гаражен гений", но с отличие в какви ли не ТНТМ състезания, а не професори от НАСА. А парите пъвоначално си ги е направил първоначално от PayPal-система която до голяма степен прецаква таксите на банките, да се чуди човек защо еврейте са го позволили:)? Но пък и на 12 год той продава първата си разработка като код на видеоигра за 500 щ.д. А като си помисли човек че японците например имаха цяла правителствена програма да създадат гений от типа на Бил Гейтс и нищо не се случи независимо от големите инвестиции.

Сега Мъск да си поговори със сенчестите шефове на президента Обама ,и да ги накара да променят вековните си цели за световно господство . Ако Обама не им знае тел.номера мъск да се обади на Сорос и братовчедите му те ще помогнат. Всичко друго е алабала.

A да не забравят да се обадят на путин. Aко той не им знае имената да се обадят на братовчед му - Hатаняху!

И този е говорител на световното правитеслтво в сянка. Просто един от многото аватари, който играе ролята на поредния гуру. Предимството му е че му се дава шитро трибуна в средстват за медийно превъзпитаване на обществото.

А ,може и да ускори преселването на Марс !

третата световна война се води вече. Този, ако това не вижда, значи не е никакъв "визионер", а е фантазьор!

Почна да се оправдава. Нямал технологиите, но щял да ходи на Марс. Когато развие технологии правещи го възможно, тогава да се изказва. А честно казано ако човек има избор да ходи на Марс или в затвора, вероятно затвора е пъти по-добър избор. Въобще не си представят какво ще е да са основно затворени (тип затвор), на студ и да им се полага примерно кофа вода на седмица за всичко (пиене, миене, къпане) и неясно какъв въздух и храна. Че през цялото време, ще е борба за оцеляване до грешка. Само някой с наднормено тегло и големи проблеми с него, може да предпочете по-малката гравитция на Марс. И че почти 100% в близко бъдеще те не могат да се върнат на Земята.

Технологии имат от 60 г още .. друг е въпроса че пред медиите обикновено показват как накоя ракета излита с цел я нова мисия я изкарване на сателит ;) а колониите се развиват много отдавна на луната и на марс ... там обаче се ходи или чрез антигравитационни апарати или чрез тунели всичко друго е индийски прах в очите ни !!!

Някой твърдеше, че антигравитацията се опитват да я постигнат руснаците, но не знам доколко е вярно и възможно. А за сателити се пращат много по-малки неща. Един кораб с хора е много по-масивен. Да не говорим ако трябва да имат храна и вода за много години та даже кръговрат на веществата после и отглеждане на храна.

Живот в бункер ... Колко дълго ли може да изкара човек на консерви? 2-3-5 години на русенско варено и копърка, хайде нека да е сьомга и черен хайвер. А после? Кой ще оре, кой ще копае, кой ще гледа добитък, който ще чисти радиацията? Затова е редно да се отложи войната до колонизацията на Марс.

Всъщност радиацията ще се разпръсне сравнително бързо - освен ако не се използват мръсни бомби или не се взривят директно атомните централи. Радиацията от днешните ядрени оръжия ще се разпръсне до поносими (за живот) нива в рамките на дни след детонацията. Е, ако паднат 10-20 ядрени бомби в мегаполис - тогава ще има повечко радиация за оцелелите. Но в никакъв случай не може да се сравнява с праисторическите атомни бомби над Хирошима и Нагазаки. Далеч по-опасно е именно това дето ще стане с ядрените централи и химическите заводи, като останат без надзор и като почнат да им изключват автоматичните системи (в рамките на около месец след като персонала избяга без да ги е извел от работа). В Европа ще има десетки Чернобила.

Se taia

Това само ако се ползват термоядрени бомби. Но знае ли се Иран например какво има, и би ползвал? Не можем да се облягаме на тази кълка. Ако има ядрена война, не е ясно изобщо дали ще има оцелели.

Само да кажа, че една от руските ядрени ракети Сатана/Войвода е достатъчна да унищожи напълно Ню Йорк. Освен това имат други цели, като разломи на земните плочи с предполагаем огромен ефект, тип Калифорния да потъне под вода.

Явно е че знае за войната която готвят и иска да имат убежище преди да пуснат ядрените бомби

Абе я по-добре да изселим всички мюсулмани на Марс - да си направят планета-халифат. С удоволствие ще работим за да осигурим безплатно пътуване на чалмите.

С две думи парите са водещи, а наличната ни тъпотия си е същата. Защо ще бъде спряна, нали идва интелектуална маса от на майка си гз, или вече няма кой да ги учи, защото умряха и последните креативно мислещи хора. Бонго-бонго иска банана, не ще наука.

Обръщение към ДИР.БГ :Май всички сте с агнешки дипломи, неграмотници. Няма ли кой да корегира печтните ви грешки? Преписвате интервюта на готово и пак правите печатни грешки......слабоумници и негодни безгръбначни, само пречите на този свят.

Пише се "корИгира". Кой е неграмотник сега, а?!

Тоя се смята за много умен !Смешно ми става , когато слагат знак за равенство между умението да трупаш пари и да можеш да правиш дългосрочни прогнози за човечеството ! Бил казал ... дрън-дрън !

Само за колонизиране мислите. И ние сме колония на много господари - на УСА, на Германия, УК, Фр, Холанд и т.н.

Ако сам се смяташ за роб, никой не може да те освободи.