Коментари - SpaceX каца на Марс през 2018г. | IT.dir.bg
назад

SpaceX каца на Марс през 2018г.

SpaceX ще прати своята космическа капсула Dragon 2 на Марс само след две години.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX каца на Марс през 2018г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Можела да каца навсякъде из слънчевата система. Ми може, ама може ли да излети след това и дали ще е останало нещо от нея. За начало да я вдигне на орбита а после да плямпа.

Те "Уолт Дисней" закупиха правата на Стар Варс, така че ще има снимане.... 3Д формат. :))

А Мат Деймън ще ходили???

абе, дай да махнеме живота на земята и да изравнеми условиата в слънчевата систъм. Лудите хуманоиди решиха да си ебът майката към марс? Удри с атома на земята. До пълна побада над космическите програми.

Много убави рисунки!

Погледнете някои от най-популярните снимки на марсианските сонди и ми отговорете: Как марсианската сонда се е снимала сама без от нея да стърчи нещо към което да е закрепена камера. Не отричам че сондата е на марс, но много ги пудрят тез западняци. Тези неща ще са конструктивни когато учените от целия свят си сътрудничат и работят съвместно.

Ами това не е реална, а концептуална снимка, концептуален дизайн, т.е. как би изглеждало въпросното Нещо, поставено на определено място(планетата Марс, в случая). :) САЩ, като цяло НАСА плюс различни частни компании, завимаващи се с космически проекти, са много по-напред от това, което е Российската космическа програма днес. И да е имало някога някаква водеща роля на Российските космически достижения, то днес вече не е така. Россия постепенно и все по-необратимо изостава във всички отношения. В най-скоро време техните космически апарати, базирани на технологии от средата на 70-ти и 80-те години, ще стават вече само за музеите.

Явно си компетентен. Би ли ни разказал колко време работеха руските сонди Марс и колко Американските Викинг? Какво изпратиха едните от Марс и какво другите?

"когато учените от целия свят си сътрудничат и работят съвместно" Та това се прави отдавна, с уговорката, че неуките агресивни рашки, тъпчейки на едно място постепенно се самоизключват.

Прав е човека в НАСА работят учени от цял свят. Докато до скоро руските учени са трошили камъни в кариерите на ГУЛАГ. Не случайно след смъртта на Туполев и Корольов руснаците нито самолет могат да направят, нито космически кораб или сонда.

То си пише, бе кретен! Всяка снимка е комбинирана от няколко снимки. Ако ти е мерак може дори да разгледаш снимките преди комбинирането. Има ги на сайта на НАСА.

Мъдрите хора са го казали. Много на добре не е добре. СпейсХ има още проблеми с изкарването на товари до МКС вече ще донася 7 м2 грунд от Марс. Първо нека направят тест с кацане и връщане от луната. Май пак ще има доста работа за Холивуд. Казах!

То и руснаците искат да воюват, ама танковете им се чупят след 500м пробег....

шефче

Е, какво да кажем, като само няколко десетки "отпускари" от Руската армия РАЗМАЗАХА "великата" Украинска армия.............................................в Донбас!!!!!!!!!!!!!!!?

Няма проблеми с товарите до МКС, поне не повече от руснаците. Теста за кацане го направиха на Земята на платформа в БУРНО море. Освен това кретенче, 7 м3, а не м2 е обема на капсулата, докато товара към Марс е 1 тон. Това дали ще кара марсианска почва към Земята засега не се обсъжда, а и да кара ще е не повече от няколко килограма.

Дори името на мисията Red Dragon Mars има окултен смисъл за тези които знаят какво става зад театралният параван.

Елън Мъск е реалния аналог на Тони Старк. Мога само да кажа "Голям е! Направо гигант, Човек с голямо "Ч".

Колко образователна била холивудската продукция за тийнейджърите.

Елън, ще се ожениш ли за мен?

Ха ''SpaceX каца на Марс през 2018г.'' - Аз пък кацам на Плутон през 2017...... с реактивния москвич....

Вече и снимките от кацането на Марс са готови! А видеото кога ще видим?

рендират го .. щяло да е цветно :)

Като кацнат насочваш една антена към Марс и гледаш всичко на живо.

Мурзилки, а вие много ли сте сигурни, че Гагарин наистина е летял? Че не са изстреляли празна ракета, която е катастрофирала скоро след това, а Гагарин не са го скрили, и после да са го извадили геройски. А?

Летал е, ама е първият, който се е върнал жив след полета! За останалите преди него няма да научим скоро!

МАРСИАНСКИТЕ ГЛУПОСТИ нямат край.........................!!! Вземете отидете най-накрая до Луната, върнете живи екипажа, пък след това СИ МЕЧТАЙТЕ за Марс, Венера или Алфа Центаврааааааааааааааааааа!

Може много да те боли, но хората са били на Луната и то не евин път! Да са излъгали за първия път - добре, макар че тия не са лъжливи като руснаците! Провери си сам в нета точно колко пъти са кацали на Лунната повърхност! И Тогава ще спреш да сееш кремълски пропаганди и простотии, което е дно и също!

А вие спрете да пълните океаните с космическите си сонди.

SpaceX е частна компания, а не НАСА! Колкото повече пишете, дрогари, толкова по-тъпи ставате!

Ами вземете и вървете вие бе!Само се хвалите с немски технически и космически разработки! Вижте се само каква сте излагация със този гигантски свръхскъп космодрум.Американците върнаха първата степен на миниатюрна платформа в морето вече.И то частник!(((-: А вашият гном само се пъчи и прави коя от коя по големи глупости!

Ко искаш ти от него, бе, толкоз му е милиционерският потенцял!

Предполагам вече са излетели за да могат да кацнат през 2018.

Не позна. За под 6 месеца са там. 2018 е избрана точно заради най-близкото разположение.

Ко обясняваш на чукундуртите, че да летиш в космоса не е като да караш каруца из мегданя! В космоса умни хора са изчислили траекторията и времето до двеста знака зад десетичната запетая!

Нищо ново - с тенекии отдавна вече Марс е пълен. Пратете най-накрая доброволци и тогава се хвалете по медиите.

Пилотиран какво значи ?

Мурилките, молете се да не възстановят Коком. защото ще гледате Космоса през крив макарон.

ТИ ПО ДОБРЕ СЕ МОЛИ МУРЗИЛКИТЕ ДА НЕ СПРАТ ИЗНОСА НА РД-180 И ТИТАНА ЗА САЩ . ЧЕ ТОГАВА ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЕМ СМЕХ .

Ще изследвате космоса, яхнали Р180 и американците вместо да плащат на руснаците ще си намерят друг доставчик на двигатели.

Пак ли Холивуд??

Пак ли тъп руснак?

О, и ня'кво тртополово се обади.

Полета на Гагарин не беше ли продукция на СоюзМултФилм????

"продукция на СоюзМултФилм" единствено в болните фантазии на надрусаните обратни соросоидиоти. А, пък за филма "полет до Луната", говорят не един и двама участници в създаването на филма. Включително режисьорът, чието посмъртно писмо беше публикувано. Но за зомбитата, Холивуд е реалността, а пък реалността е "руска пропаганда".

SpaceX преобладаващо се финансира от НАСА. Имат договори за доставка на товари и екипажи до станцията. Изглежда ми просто нереалистично НАСА да допусне Мъск да ги изпревари в марсианските проекти. Ако го допуснат те самите ще трябва да отговарят на въпроси защо напредъкът на корабът Орион и мега ракетата която строят за него е толкова бажен и разходите толкова разточителни. Не казвам, че Мъск не може, а казвам че НАСА няма да го допусне и ще го сплашат с порязване на договорите. Иначе ще ги направи да изглеждат на идиоти.

Бъркаш. Това беше в началото, обаче ако видиш заявките за полети и качване на спътници за тази и следващата година на Спейс Х ще разбареш, че полетите по договора с НАСА са едва 20%. А и точно това беше целта и на НАСА - да насърчат частните инвеститори към космоса. И бъркаш за Орион - той също се прави от частна фирма - Локхийд-Мартин, а Атлас V е на частен косорциум ULA - Юнайтед Лънч Алианс., както и Делта ІV. Просто тези компании работят от много години с НАСА, докато Спейс Х е съвсем отскоро в бизнеса и малко бяха дори държани настрана от НАСА, заради възможните негативни последици от бързия темп на развитие на Спейс Х, с възможните поради това неуспехи. Но с всеки успешен полет на Фалконите това се променя и НАСА гледа все по благосклонно към Спейс Х. Така че Спейс Х си е от семейството на НАСА и НАСА ще е доволна кацане на Марс да стане по-рано, а и защото така конкуренцията ще трябва да побърза и съответно разходите на НАСА да паднат. От друга страна като частна компания Спейс Х може да поема повече рискове, нещо което НАСА директно не може да си позволи след издънката със Совалките, затова НАСА дава по-голяма свобода на Спейс Х.

Това хвърчилката от Кин Дза Дза ли е? След фейслифт и още нова-неочукана.

Пропаганда по северно корейски. Освен пълни безмислици, в статията няма нищо реално. Цитат от изказавене на Денис Тито от 2013 г. - "несъмнено е, че проектът има за цел пропаганден ефект" и още "един такъв полет трябва да вдъхне кураж на американците отново да повярват в технологическата мощ на страната. " "Датата за изстрелването на космическия кораб - 5 януари 2018 г., е избрана неслучайно.Тогава е единственото удобно време за полет от Земята до Марс и обратно с оглед на взаимното разположение на двете планети в пространството" и така на татък! За това е годината 2018, но дали сме готови технически? Дали имаме достатъчно време? Всичко това са подробности. Важно е лакардията да върви и пропагандата, разбира се.

Тъпа.нарино, датите заистрелвани никога не са избирали случайно

А кога руснак на Луната! А кога руски вседеход на Марс! А кога Русия с орбитален телескоп! А кога Руска станция до Плуто!

Е ся довършваме танковете и подводниците и отиваме на Марс ... с SpaceX :)

Танковете под вода. подводниците на сушата....

кога руски луноход , кога марсоход кога на венера -ами още преди 50 години.

И като се събуди крачето ти в цукалото:)))

Рашките нямат марсоход, дори нямат успешно кацане на Марс - два разбити апарата. Венера пак нищо не са направили освен да забият апарат в планетата. Само че целта на космоса не е стрелба по планените, а кацане и завладяване.

Само да не са като мойте фалкъни , че и до мусачево няма да могат да отидат.те фалкъчето още не могат вдигна , взеха да орат из марс . 2018 ама след още по новото летоброене.

А Русия успя да изстреля ракета.

Русия изстрела ракета на НОВИЯ СИ КОСМОДРУМ, а Мъск засега само обещава и планира. Пожелавам му успех, между другото. Съвсем искрено и от сърце. Кога ще разберете с ограничените си мозъци, че тук няма Русия, няма САЩ? Всяко постижение в Космоса е постижение за всички хора на Земята.

Мурзи, построяването на нов космодрум и успешното изстрелване на 3 спътника от него не би трябвало да представлява грандиозна новина за такава космическа "сила" като рашката. Ако бяха кацнали както ЕКА с Фили на комета от раз бих аплодирал постижението им. Не разбирам наистина за какво е цялото квичене за един завършен стрителен обект на Земята и успешното изстрелване на 3 спътника, Миналият месец Ариана изстреля 2 спътника ГАЛИЛЕО в орбита и това не беше представено като свръх постижение на ЕКА

A кой е старият космодрум? Хм? Байконур?! Това е в Казакстан и е отдаден под наем на рашките до 2050!

Частната американска компания Спейс Екс ще лети до Марс! А руския бляд се радва на нов космодрум в савецки стил, от който ще изтрелва костенурки и гущери в орбита!

Тези са толкова частни,колкото наса. Я провери субсидиите отпуснати от правителството за тези разработки . ама то само на суха пропаганда не става трябват и факти .

Ако знаеш как съм млатил офицери в казармата, бедна ти е фантазията, боклук.

Неграмотник.

Явно в Холивуд са почнали снимките по кацането на тази капсула на Марс през 2018. Тоя хитър милиардер може да си позволи да си наеме всеки един режисьор да му заснемат кацането. Американците могат само в Холивду да кацнат на Марс и Луната. Русия е единствената нация, която има истински прогрес в овладяването на Космоса

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха

Джони, на амфети ли си?

А руснаците още не са открили фотоапарата!

Явно ти гледаш само мосфилм,няма лошо просто такива като вас вече не са нужни на никого и мангустите дори без пари не говорят с вас:))))

Върна е само след 2 години от началото на следващото столетие!!!!!

абсурд ... няма да стане 2018 можем да направим залагане ....

Кво залагаш? Май си объркал желание с реалност. Може и за 2 да не успеят, ама щом са решили ще го направят дори и да се забавят година-две. Обаче като гледам как устремно вървят нищо чудно да успеят.

Ivan Ivanov

казах че няма да могат ... интересно обаче вчера руснаците колко бързо се оправиха и днес вече пуснаха ракетата от новия космодрум ... а за американците както съм казвал след Фон Браун те правят само фоерверки :)

Я сега да видим кой още не се е научил как се произнася името ми. :-)