Коментари - НАСА публикува снимка на ”зимния” Марс | IT.dir.bg
назад

НАСА публикува снимка на ”зимния” Марс

Едно от подразделенията на американското космическо ведомство, лабораторията за реактивни двигатели в Пасадена, публикува на своя сайт снимка на "зимния" Марс.

Обратно в новината

Коментари - НАСА публикува снимка на ”зимния” Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нема уабаво че я загреем ние от Пеуник

Страхотни снимки. Много добре се вижда и снега и всичко. Със сигурност това там е марсианският втори лифт на марсианското банско, а другото е арена армеец и ринг мол на Марс. Само НДК не се вижда, ама то е защото е строено отдавна, по времето на марсианския комунизъм . Гледат ми се снимки на НАСА и от Луната и от Сатурн.

Те американците немогат без СО2, затова Тръмп неспазва споразомението за вредните емисии. Целта е да превърнат Земята като Марс, а не обратното. Не се заблуждавайте.

Нека сме по-разумни, не като Теъмпи

Мале мале, тъкмо реша, че съм видял горната граница на умствена изостаналост в трол-агитаторите и се появи някой да разбие илюзията ми.

Айде отговори ми на няколко въпроса. По-точно, аз ще задам въпросите, а ти си отговори сам на тях: Защо им ена американците да правят нашата Планета пустиня като Марс? Каква изгода имат те от тази работа? Какво ще спечелят?

Алчните американци не ги интересува какво ще стане в бъдеще, а сега да заграбят колкото може повече. А платените соросоидни античовешки тролчета "dp" и ". " по-добре да се скрият в дупките си и да замълчат пред фактите. Или за тях фактите са само в "зелено".

Те рашките хич не са алчни, нали? За това са заграбили половината Азия.

МАРСИАНСКИТЕ МАЙМУНИ СА СИ СДУМКАЛИ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ МАГНИТНОТО ПОЛЕ НА ПЛАНЕТАТА И ЧАСТ ОТ ТЕХНИТЕ МУТРИ СА ИМИГРИРАЛИ НА ЗЕМЯТА КЪДЕТО СА СЕ ОМЕШАЛИ С ЗЕМНИТЕ МАЙМУНИ :))

Ледът от твърд въглероден диоксид се нарича "сух лед", но не е лед от вода. Демек - ако се загрее, той сублимира директно до газообразен CO2 и никакъв слой течност няма да се образува... Ледът от вода (Н2О) е съвсем друго нещо! Загрят до 0'С той се стапя до течна вода. Гогов, пак си оплел конците...

Добре де, по какво разбра, че като говори за лед и вода говори за снега от CO2 по снимките. Ако е така си прав но в текста няма направена връзка.

Явно сравнението е направено, за да се придобие представа за количеството на сухия лед и просто са претупали нещата с обясненията. :)

"Лед от твърд въглероден диоксид" !!! Какъв ли ще е ледът от течен въглероден диоксид, или от газообразен такъв??? Вместо да търсиш кусури на другите (Гогов) -виж се ти какво си сътворил!!!

В първата част на съобщението се говори за "сух лед", но във втората става въпрос за количеството воден лед на Марс!

Материалът е подвеждащо сглобен от две различни неща. Първата половина е за сухия лед по повърхността. Втората половина е за количеството вода в кората на планетата. Подвеждащото е, че някой може да си помисли, че това на снимките е воден лед и че ако се стопи, ще залее всичко. За съжаление в условията на Марс този лед не се стапя, а директно сублимира. И не е воден лед -- въглеродният диоксид и диводородният оксид са две напълно различни вещества.

Путин ще изпрати на Марс подводница, въоръжена с ракети Калибр! И Кузнецов ще прати, ама след ремонта.

Тъпото си е тъпо.

"... слой вода с дебелина 35 метра" За водата се иска кислород и водород , приятелче !! Правилно е слой течност

И това с течността е хипотетично , защото въглеродния двуокис преминава от твърдо директно в газообразно състояние. За течно състояние е необходимо точно определено налягане.

Само да натисна копчето и ще стопя ядрото на Марс и след максимум 60 секунди ще има достатъчно въздух за дишане.

Иска ти се. Ще те спра този път, Куейд!

Стига с тия холишитски бози бе! И двамата да се съберете, и 10 милиона години непрекъснато да пърдите - пак няма да се събере достатъчно въздух за дишане!

Искаме втора кабинка на Марс!

Вода, сняг, лед... Явно и въглеродния двуокис влиза в този списък, според Стоян Гогов.

Въглеродният двуокис е замръзнал, ако се нагрее ледът ще имаме средно 35 м. океан,... следва че океанът ще бъде от течен въглероден двуокис или нещо не е дообяснено???

Според учебниците от които аз съм учил: ЛЕД, СНЯГ, ПАРА са агрегатни състояния на ВОДАТА. А не на въглеродния двуокис. От тука по пътя на логиката там няма ЛЕД, а има ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС В ТВЪРДО СЪСТОЯНИЕ. Ама за нашите журналисти, това не от значение. За тях е важно да има гръмко заглавие и нещо пуснато през гугъл-транслатора.