Коментари - Най-голямата опасност за колонистите на Марс | IT.dir.bg
назад

Най-голямата опасност за колонистите на Марс

Учени от САЩ установиха, че ефектът от радиацията върху астронавтите, извършващи междупланетно пътешествие, ще е по-голям, отколкото се смяташе досега.

Обратно в новината

Коментари - Най-голямата опасност за колонистите на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-голямата опасност за колонистите на Марс са самите колонисти !!!

Всичките тук сте просто пубери фантазьори и кретени - не 90 а 100 процента!

Нали се сещаш, че с този пост автоматически влизаш в тези 100%

МЪСК-О-ЛЕТА ЛЕТИ ЗА 270 ДНИ ДО МАРС ПОНЕЖЕ ИЗПОЛЗВАТ ХИМИЕСКИ ТЕХНОЛОГИИ ... А РУСКИТЕ РАКЕТИ С ЯДРЕН ДВИГАТЕЛ МЕГА-ВАТНИК ЛЕТЯТ ДО МАРС ЗА 40 ДНИ (ДО 70 КМ/С) И ЗАТОВА НЯМА ОПАСНОСТ ... НЕ СЕ МАЙТАПЯ .... А РАШКИТЕ ИМАТ И СПЕЦИАЛЕН РАДИАЦИОНЕН ЩИТ ОТ ХИПЕРЗВУКОВИТЕ РАКЕТИ АВАНГАРД , КОЙТО СТАВА И ЗА МЕЖДУПЛАНЕТНИ ПОЛЕТИ ....

И къде го този двигател бе пич? И къде го този радиационен щит бе пич? И къде я ракетата носител бе пич? И къде го космическият кораб на руснаците бе пич? Я вземи намали самогона, че нещо много хвърчиш из облаците...

ЩОМ АЗ "ТЪПИЯ ТРОЛ" ЗНАМ КАК ДА ГО НАПРАВЯ , ИМА МНОГО ПО-УМНИ ХОРА ДЕТО СА ГО НАПРАВИЛИ :)) И ЗАТОВА ИМ ПРАВЯ ЕВАЛА :))

На Мъск ракетата лети към Марс, а руска такава не виждам. Дори и за миг да приемем, че има такава ракета, то тя ще подмине Марс с такава скорост или зрелищно ще се разбие. Т.е. по вероятно е да направим помен за потапянето на поредната руска ракета в Тихия океан. Ето това не е майтап.

zaлко. тогава за каква колонизаця на марс се надяваме

Защо никой не се страхува от марсианците? И те ли ще бъдат набутани в резервати? Само питам! Ако беше възможно да се живее на Марс, отдавна щеше да има живот, а не да чака тъпите земляни.

Само мумии. При това с променена от радиацията ДНК докато още са дишали. Но пирамидата на Мъск расте с етажи всеки месец :)

LOL, оня майстор от 4-ти километър с радиацията и мисиите до луната изпълзя на мига, тия санитари много небрежни бе.

Разберете го - Земята е единственото място, където можем да живеем като биологичен вид, да дишаме и да се разхождаме свободно. Пазете я. Космоса ще бъде изследвам от изкуствен интелект, създаден от нас или генетично модифицирани хора, но ние в сегашната си форма имаме бъдеще единствено тук. Пазете Земята, тя е нашият единствен дом в цялата Вселена.

НАСА се тревожи напразно. Радиационният фон в студията на Холивуд е близък до привичния за човека.

Да да, а и ти не се тревожи за радиационния фон в коридора на 4-ти километър, на целия персонал там му е писнало да те успокоява.

Хъката-мъката, с половин уста, от приказка на приказка и от замерване на замерване - накрая ще стане ясно ходил ли е някой на Луната и вял ли е знамето на лунния вятър...

Нищо няма да ти стане ясно, щото си роден тъпак и такъв си си останал. В случая се казва, че хора пътуващи до Марс МОЖЕ да получат 30% повече радиация отколкото се е смятало досега. На времето са направили достатъчно изследвания на пояса на Ван Алън и много добре са знаели каво да очакват и как да решат проблемите. А руснаците пък директно през тези пояси изпращат костенурка да обиколи Луната и ... о, чудо тя се завръща съвсем жива.

Бая силен лунен вятър вее на тоя 4-ти километър ей, години станаха не могат да те излекуват.

на български няма такава дума "колонист", има "колонизатор"

обаче "колонизатор" звучи малко гадничко в нашия език - малко като окупатор, поробител, робовладелец, феодал. И може би трябва да се въведе "колинист" със смисъл "член на колония, участник в създаването на човешка колония на друга планета". Не мислиш ли?

А Марс ще го колонизираме или колонистираме?

Брей, че интересно. А като не го знаеха 1969-та не е било проблем :D :D :D Това да го прочетат добре малоумните еврозомбита и козяци. Поясът на Ван Алан все още няма измислена технология да бъде преодолян от живи същества. ПЪк вие ако искате си вярвайте и в демокрацията, цивилизованият избор и тн. малоумщини.

Обаче усещаш ли как сега се опитват да замажат положението и да извъртят нещата така, сякаш проблемът е възникнал едва ли не вчера, или преди няколко години... заради слънчевата активност и на баба ти хвърчилото. А преди това все едно всичко е било цветя и рози, и от Земята до Луната е можело и с оръдие да се отиде ;)

една от задачите на споменатия в статията Лунар рикънисънс орбитър бе да направи подробна снимкова карта на Луната. включително бяха заснети всички места на кацания на Луната. Да тях там ги има! Особено от мисията Аполо 17 Луната още е нашарена със следи от лунния ровър. хора подобни на вас още смятат, че Земята е плоска

Тъпунгер, това е ПОЯС. Чудно ми е как тъпак като тебе си представя, че изглежда един пояс на кълбо като Земята. Поясът, тъпако, може да се заобиколи. Ако беше прочел малко, вместо да тролиш спуснати ти тъпотии от Червената пропаганда, щеше да знаеш, че точно това са направили американците. Поясите Ван Алън се простират само на около 40 градуса от земната ширина двайсет градуса под и над магнитния екватор. Всяка мисия на Аполо е летяла по различна траектория, за да може да достигне до мястото на кацане, но орбиталната инклинация винаги е била в порядъка на 30 градуса. Или изразено по друг начин, геометричната плоскост, която включвала транслунната траектория, е била наклонена спрямо земния екватор с около 30 градуса. Един кораб, който лети по тази траектория, би отминал всички региони на поясите на Ван Алън. Но не е проблем дори и директно преминаване през тези пояси. Единствените по опасни частици са високоскоростните протони, с които обаче няма проблем и защитата е изключително лесна. Джемини 10 е минала през плътните слоеве на поясите на Ван Алън. И накрая ще цитирам самия д-р Джеймс Ван Алън: "Твърдението, че радиационното облъчване по време на мисиите Аполо би убило астронавтите, е само един пример за забавна глупост."

ти си някакъв феноменален малоумник. Взимаш наградата топидиот от раз. Какво ще заобикаляш бре идиот??? То не е въпроса в преминаването му, а как ще стане когато той вече не те защитава от радиацията. Леле, не мога да повярвам, че има такива малоумници..

Ван Алан може да си говори всякави простии, това няма да промени характеристиките на магнитнйя пояс:)

може да бъде апроксимиран с цилиндър, поясът е нещо като тороид или като малко по-широк цилиндър, който се нахлузва или увива около кръста и го "опасва". При обект, близък до сфера, какъвто е Земята, "пояс" по-скоро ще има значение на "слой", който също "опасва планетата", например астероидния пояс между Марс и Юпитер... Виж около Сатурн тези образувания се наричат пръстени, а не пояси... Освен това, какво значение има точната им форма, след като извън тях просто не си защитен?

Как ще има технология да са направили разходка дозата от която е колкото половин доза от един ПЕТ скан, де ти такива работи. Нищо не разбират тия санитари като им обясняваш, ти си правият.

Чудя се, защо ни занимават с полет до Марс, нима не стана ясно че, е невъзможен...

Руснаците го писаха преди 2 години това за радиацията. Излиза, че слънчевата радиация/вятър ни пазят от рентгенови и други убиващи ни лъчи от Космоса/другите галактики и системи.

Щото това е легендата, под която правителството на сащ отпуска пари на наса за муждузвездни войни. Мъск- фронтмен и рекламно лице. Сага, драма, героизъм, завладеване, колонизацион на марс....НАЩРАКАЙ ПРОПАГАНДНИ ФИЛМИ ЗА 365 ДНИ В ГОДИНАТА. А всъщност, целта е само една единствена: превъзходство на бледоликите над индианците и техната незабавна смърт при непокорство.

Se taia

А междувременно руснаците, за да ги накарат да гласуват им продават хранителни продукти на "преференциални цени"... Говори ми за превъзходство сега :(