Коментари - Космическите кораби не са готови за Марс | IT.dir.bg
назад

Космическите кораби не са готови за Марс

Бъдещите полети до Марс могат да бъдат осуетени, тъй като няма стопроцентова увереност в нивото на сигурност на космическите апарати, които ще доставят астронавтите до Червената планета, заяви Сергей Крикальов, ръководител на Центъра за подготовка на космонавтите "Юрий Гагарин".

Обратно в новината

Коментари - Космическите кораби не са готови за Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проучвани от мен марсианци върнати за прераждане в БЪлгария подава следното .от 19ч3 до 19ч7 година там са се водили жестоки воини рязко са влошени условията на живот.. чакали са разрешение за прераждане там не са им дали и са пренасочени към други обиталища на бозайници. преродили с а с е като кученца а поради липса н а човешки майки в България ..Барак Обама подава примерно че и до 1959 година условията с били много жестоки там.. .

val55

Понеже все още прохождаме, по правилно е да се изпрати първо един напълно амтоматизирано-роботоризиран, оборудван, и окомплектован с всичко необходимо1 кораб за дадената мисия до Марс или .... Корабът се установява на орбита и чака....Докато чака изпълнява задедените задачи и подготвя...., докато пристигне 2 кораб с екипажа и тогава........ Преди това трябва да има околоземна орбитална станция и докове за сглобяване, оборудване, дооборудване, тестване и.....Без това неможе да се пътува из Космоса и. При всички случаи корабите трябва да имат изкуствена гравитация поне на някои модули и задължително защитни радиационни полета. За всеки случаи и модули с такава защита при отказ на защитното радиационно поле на кораба. 3 кораб тризнак чака на орбита около Земята. Совалките и спасителните капсули на корабите, също трябва да имат такива. На Луната също трябва да се обърне особено внимание, защото важните опции са толкова много, и то повечето касаещи сигурността на Земята!!!...???

Е то това е ясно, иначе отдавна да сме запрашили.

Престори се на слаб за да победиш!Всички проблеми отдавна са решени.Стар болшевишки номер!Останалия свят ще остане с пръст в устата когато руснаците забият знамето си на Марс а глупаците събират дребни пари за космически туризъм на ниска орбита!Много полезни изкопаеми ги чакат там!А според доклада на ЦРУ скоро ще има войни за вода въглища нефт и газ!Кой ще спечели?Със сигурност БГ не!!!

val55

Хай, Москва, защо ли руснаците гледат от нас..........?

Както кацнаха на Луната , така и на Марс-тоест-никак. Пълни измишльотини.Никой не е кацал на Луната, щото ако това би било възможно през далечните години, как да не е още по-възможно днес. Тотална заблуда на тотално съгласното да бъде манипулирано човечество.

Не си Лунен човек, а просто лунатик. Бегай да се лекуваш.

Прочетете книгата на Ловъл за Аполо 13 и ще разберете , че много вероятно да сте абсолютно прав!

Въпросът е защо. Какво ще търси човек на една пустинна планета, без подходяща атмосфера за живот, без вода и т.н.?

Предизвикателство? Любопитство? Все неща които тласкат човешката раса напред. Иначе и преди няколкостотин хиляди години пещерите са ни давали подслон от бурите, храстите и зайците са ни осигурявали храна, светкавиците отвреме навреме даже и огън са ни давали, ама сме взели, че сме се развили :)

Това което тласкаше човешката раса по време на студената война не беше просто предизвикателство и любопитство а беше страх от унищожение. Днешните намерения на държавите да ходят на Марс са грандомански проекти с цел постигане на национална гордост и без никаква практическа полза за бъдещето. Работата е там че след 40-50 г. всички енергиини ресурси на земята ще се изчерпят а на Марс няма тазива, които да компенсират това. Когато следващата голяма криза удари човечеството тогава ще се разбере, че са похарчили трилиони по Марс напразно, че е било по добре да ги похарчат за създаване напр. на антигравитация, уорп драйв, слъчнчеви централи в орбита около зямата или бази по луната за добиване на хелий-3 (изотоп използван за ядрен синтез).

Абе вие лунатиците в раздел Технологии пак сте ми нацъкали минусите. ПИСНА МИ ОТ ВАС, махайте се на Марс, оставете Земята на нас. Хайде да ви няма, МУНИСЧИИ такива :

То и първите мореплаватели сигурно са ги питали какво ще търсят в синята пустуш, като дори водата не става за пиене и най-много да се издавят там.

ЯСНОВИДСКИ ПРОФИЛ НA ПЛAНЕТAТA МAРС ИЗГОТВЕН ОТ ЯСНОВИДЕЦ-КОНСУЛТAНТ ДИМИТРИНКA СТAЙКОВA ОТ ЕВРОПA,БЪЛГAРИЯ,ВAРНA-10.06.2013 ВИДЯХ МAРС СЕГA-ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ,ПОДЗЕМНИ РЕКИ ,ВОДОПAДИ. ЖИВОТ-СЪЩЕСТВО С ГРЕБЕН ПО ГРЪБНAЧНИЯ СТЪЛБ,ЛИЦЕ,ВИДЯХ СТРAНИЧНО ЕДНО ОКО,ВЛAСИНИ ДЪЛГИ ИЛИ КОСМИ,ТУМБЕСТО ГОЛЯМО ТЯЛО,ПЛAНЕТAТA Е ОБИТAЕМA. ПЛAНЕТAТA МAРС Е ЗAТВОРЕНA СИСТЕМA ,ИМA ПОСТРОЙКИ КВAДРAТНИИ ПРAВОЪГЪЛНИ.МОЗЪЧНИТЕ ИМ ЦЕНТРОВЕ СA ПО ОСОБЕНИ,СИЛНИ.ОТЗAД ГЛAВAТA Е ПЛОСКA,ОТПРЕД ИМA НОС.ИНТЕРЕСУВAТ СЕ ОТ ПAРИЧНA РAЗМЕННA СИСТЕМA. В МИНAЛОТО-ЧЕТИРИ НЕБЕСНИ ТЕЛA БЛИЗКИЕДНО ДО ДРУГОСA ОКAЗВAЛИ ВЛИЯНИЕ.ИМAЛО Е ЗAТВОРЕНA СИСТЕМA И КРЪГОВРAТ В ПРИРОДAТA.ИМAЛОЕОБЩЕСТВA,ЗЕМЯ,ЖИВОТПОДЧИНЕН НA ЧЕТРИРИЕДИНСТВОТО(КAТОСЕМЕЙСТВО).ЧИСЛОТО ЧЕТИРИ Е ДОМИНИРAЩО.СРЕЩAТA С МAРС Е ТВЪРДЕ СКОРО-ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ. ПЛAНЕТAТA Е ПРИЯТЕЛСКИ НAСТРОЕНA.ИМA РAЗУМНИ СЪЩЕСТВA С ПО СИЛНО РAЗВИТИ МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ И ВИДA Е УСТОИЧИВ НA ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ НA НAЛЯГAНЕТО И ТЕМПЕРAТУРAТA.ИМA МНОГОБРОЙНИ ЕНЕРГИЙНИ ЗAЛЕЖИ,ВОДA,КИСЛОРОРОД НA ДЪЛБОЧИНA.В ПЛAНЕТAТA ХОРA НЕ МОГAТ ДA ЖИВЕЯТ. ЯСНОВИДСКИ ПРОФИЛ НA ПЛAНЕТAТA МAРС ИЗГОТВЕН ОТ ЯСНОВИДЕЦ-КОНСУЛТAНТ ДИМИТРИНКA СТAЙКОВA ОТ ЕВРОПA,БЪЛГAРИЯ,ВAРНA-10.06.2013 aвтор-Димитринкa Стaйковa

Имаш ли още от тия хапчета?

Абе те полетите ги планират за след 10 години. Дотогава предостатъчно време да адаптират skycrane за по-голям товар - а тази технология е доказано работеща.

А и първия полет до Марс ще бъде само отиване и връщане, без кацане Това за радиацията е въпрос на време да се реши - вече тестват прототипи на устройства които създават електромагнитно поле което да предпазва от космическата радиация. След първия такъв полет естествено, че ще последват още подобрения, през това време ще се работи и по метода за кацане с голям товар. Така, че тия работи как едва ли не край на плановете за мисии до други планети са чисти глупости.

Без проблеми ще се намерят 1000 доброволци да отидат без връщане или дори само да пробват да отидат при 80% шанс да умрат "по пътя". Тъй че какво толкова се лигавят с безценността на човешкия живот.