Коментари - Следи от морзов код на Марс? | IT.dir.bg
назад

Следи от морзов код на Марс?

Нови снимки на НАСА показват странна подредба на дюните на Марс, силно приличащи на морзов код.

Обратно в новината

Коментари - Следи от морзов код на Марс? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отговора е прозд;ти ти та та ти ти та;та та ти ти ти ти та тит.

Ох, много смешно ми стана. Това сериозна статия ли е? Изглежда сякаш извънземните са дочули това-онова от Стоичков :))))

ЦУЦУЦИЦАЦУЦАЦАЦЕЦЕЦАЦУЦА!

абе това да не го е строил мат деиман,сигурни ли сме че го прибраха това момче от там???

Ако разгледате снимка на мястото, където се е появил този "морзов код" и сравните със снимка на "окото на сахара" ще видите прилика между местата, само че на снимките на "окото на сахара" няма морзов код сега.

Уф, само за едно разглеждане на Сахара, да ходим чак до Марс, не си струва! По добре да питаме НАрСиАнците, те знаят всичко.

Ама то туй на латиница. Разчетете го на кирилица морз или по-добре на македонска. Може верно да има скрито послание!

с таков послание за яко ебане - верно си е зловещо и заканително ! Но си е на чист старо-маке-марсиански!

така е на испански марсиански , верно!

Откровено започвам да мисля че с тази офанзива за Марс не се цели само исконата мечта на човека към друг непознат свят.То не бяха пирамиди,то не бяха лица на човеци,то не бяха скелети,вече практически всяка заснета от Куриозити или друг апарат сянка се изкарва нещо свъхестествено и конспиративно.Някой май ни будалосва и се опитва да ни промие мозъка но за какво,с каква цел и план...

То е като със стихчетата на Нострадамус, с малко фантазия можеш да изтълкуваш каквото си поискаш както си поискаш. Истината си е една Нострадмус си е писал политическа сатира за времето си, онова на Марс са просто камъни.

Това ми прилича на един виц. Една нощ звездите в определена част на небето започнали да се разместват и образували надписа: "КОИ СТЕ ВИЕ?". Хората много се развълнували, веднага се организирали и изпратили със светлинни сиганли посланието: "НИЕ СМЕ ЗЕМЛЯНИ". Тогава звездите отново се размърдали и оформили: "ЗЕМЛЯНИ, ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ! НЕ ПИТАМЕ ВАС!".

Аре, пиши "К*Р" и да си ходиме...

iham

Аз го разкодирах, ето какво искат да кажат марсианците: "ЯМХ" Не съм сигурен за кого се отнася, за нас ли, за журналистите ли, за ББ ли ... ще се разбере наскоро.

ЩЩД - само за настройка

Да проверят и за стенографско писмо, евентуално ...

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !! Бе що го не прочетете на български от маймуница, а? Не е Нед де ибе Стефи [ами] ебе С[и]си... Просто някой го е ударил хормона и почнал да си прави купчини, че да му мине....

Да, естествено, че извънземните пишат и разбират английски. Само в Холивуд обаче.

Като ти чета глупостите и неграмотността единственото, което ми идва на ум е че си някой неосъществен кандидат за някоя Математическа гимназия, но останал с основно образование, а по настоящем гласовит квартален пияница с куп теории на конспирацията в главата, обясняващи според него неосъществените му амбиции в жалкия му живот.

пища само за тези които са си взели вишата математика поне с 3 и то без преписване. имам само еди въпрос след уточнение че кода на морза може да бъде произволен - условно произволно избран. въпроса ми е следния при условие че морзовия код предполага два равни по дължина интервала т.е. ширини на интервал на дюна и че една буква средно се записва в морза с около три интервала то въпроса ми които поставям е знаете ли каква е вероятността да има 44 символа средно с по три дължини/щирини т.е.около 132 дъл/шир. на едно геозидейно поле и каква е вероятността за повторение на буквите "Е" и "N" КАТО ДЕЙНОСТ НА ВЯТЪРА МИСЛЯ ЧЕ Е МНОГО МАЛКА УСЛОВНО ДА КАЖЕМ .............. Е ТОГАВА ИЗВОДА Е ЧЕ ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙЕН ЗАПИС А Е ДЕЛО НА РАЗУМ- ТЪИ КАКТО ПИРАМИДИТЕ ПО СВЕТА ОБЩО НЕ САМО ТЕЗИ В ЕГИПЕТ СА КАТО ЗВЕЗДНА КАРТА КАТО ОТСТОЯНИЕ ГОЛЕМИНА И ПОЗИЦИИ НА МИСЛЯ СЪЗВЕЗДИЕТО ОРИОН ... ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО СЪМ ОБИДИЛ НЯКОИ КОИТО НЕ РАЗБИРА ОТ ВИША-МАТЕМАТИКА АЗ НАПРИМЕР ВЪЗПИТАНИК НА МГ И НЕ СЪМ ЛЕНГВИСТ И НЕ СЕ ОБИЖДАМ КОГАТО МИ КАЖЕ НЯКОИ, ЧЕ ПИША С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ БОГ ЕДНО ДАЛ ДРУГО ВЗЕ ВСИЧКО ДОБРО НА ВСЕКИ

Струва ми се, че си много малко "хаджи", а твърде много "кара"! За "пенчев" се съмнявам. Правопис няма, аритметика също!

Щом не пише ЩЩД сичко е наред!

Е тия сега ги утепах. Кой идиот е преведувал от чистиот антички македонски на латиница? Е па как ше разберуват како им пишот античните марсиански македонци? А те са напишували тако: НЕ ИДУВАЙТЕ НА МАРСОТ ШОТО ШЕ ВИ Е*ЕМ МАКЯТА ЧУЖДОЗЕМСКА.

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !! превод от завършил НГДЕК: НЕ Е НУЖНО ЗА(е)БИ ШЕСТНАЙСЕТ N (пъти) ДЕЙБА ДИХ (тяхното) СЕЛФИ ЕБЕЕЕ (те) СИ ЕЙ ЕСЕ СЕ (Р).

Вярно, но си пропуснал двете !!

Като бивш телеграфист мога веднага да определя, че ще има по-голяма полза ако на тия журналисти им връчат мотика вместо писалка и ги пратят на селските дюни, та да им се изясни морза. -.-

точно. И аз мисля, че пише нещо за ебане и умиране от кеф. Наздраве от Марс. То и без това пълно с марсианци.... :) ) ) :)

Звучи зловещо? О май гад...

А всъщност пише ЕBE MI SE

По интересното е, че завършва с два удивителни !!

така е на испански марсиански , верно!

Предвид възрастта на дюните е супер любопитно как марсианците са написали нещо на морз, няколко милиона години преди Морз да е бил роден и да измисли тази азбука ;))

Еми техния Морз се е родил преди нашия. И измислил същия код.

Ба го,я като се напия и почна да пиша нещо такова се получава,не е зле да им спрът пиенето на фотографите дето са извапцали тия знаци,та чак и на морзова азбука им проличало

Не знам какво употребяват в НАСА, ама е бая яко и добро. ако ни светнат и от къде си го взимат, цена нема да имат.

Разшифровката ми напомня на пожеланията отправени от някой пиян българин с чук към развален апарат. учудващо не открих кодовата дума за "майка", но другото си е там...

Странно! Аз пък след средата натам чета нещо за е*ане струва ми се става въпрос?! :)

Ох, ще се задуша от смях, сълзи ми потекоха, вярно, не бях забелязала, така си е!!!

Иван Петров

Именно, де! Разкрива се произхода на живота!

ох ох ох ... и от какво друго ви потичат сълзи, радостни имам предвид ...

правилната разшифровка е "ЗЕМЛЯНИ, ДОНЕСЕТЕ МАЛКО РАКИЯ, КАТО ИДВАТЕ НАСАМ"

Ми зловещо си е, мен пък си ме е страх :)

И от кво те е страх? Те и японците си говорят сеедно ти се карат, ма такъв си им е маниера, не че те заплашват.

След разшифроване се получава: Дарт Вейдър беше тук

Много дълго изречение. Удивителни си има, даже 2, обаче как може да няма поне една запетая на тия 10 думи? Е, те по марсиански правопис може и да нямат.

Ко е му заплашителното?! К'во значат тия буквички?!

Как какво - не виждаш ли? Пише: Ще ви таковаме майката. Явно за земляните се отнася.

Това ако е морзов код аз съм космически кораб! Някаква имитация, гибериш, както нашите комици говорят на "немски", нещо като "Булгарише пилотише"... А "кодът" не е "разшифрован" от НАСА. На сайта на НАСА има само информация че дюните са образували подобни на морзов код точки и тирета, нищо повече. Разшифровчиците са главно любители на конспиративните теории!

Абе, Мат Деймън още ли е там бе???

:) не е, взеха го в запас..

баркод по-скоро, а изречението чак па има и две удивителни накрая, това верно ли е или татак, имам предвид, че случайно вятърът е набацал и правилен край на изречение

Зловещо? Защо? Като са го разкодирали и какво означава? Аз виждам букви, групирани като в изречение и накрая удивителни. Може и поздрав да е, може и зов за помощ да е /бил/

Във всяка новина трябва да има нещо зловещо (според журналисическата логика така по се четяло). А според прихолозите действа стряскащо на психиката на четящия. А според чобанина - стреснатото стадо овце не се разбягва, а стои по-сбито...И чака закрила от кучетата дето помаган на овчаря...А овчаря е добър. Той храни овцете, води ги на паша...Е, стриже ги, заколва по някоя и т.н.