Коментари - ”ЕкзоМарс” е успешен, но ”Скиапарели” е разбит | IT.dir.bg
назад

”ЕкзоМарс” е успешен, но ”Скиапарели” е разбит

Спускаемият модул ”Скиапарели” най-вероятно се е разбил в марсианската повърхност, но ЕКА обяви мисията "ЕкзоМарс" за успешна.

Обратно в новината

Коментари - ”ЕкзоМарс” е успешен, но ”Скиапарели” е разбит | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман, напълниха и Марс с боклуци!

Успехът е в блестящият ПРОВАЛ!!

Скапарели се скапа!

Корольов е мъртъв другари! Тия велики двигатели, с които се гордеете са разработени 70-те години. Практически оттогава руската космическа програма е в застой. Рециклират едно и също. Американците са столетия пред руснаците в космическите изследвания и разработки, колкото и да се пънете, няма как да промените тоя факт!

Корольов освен това май беше 'хохъл' , 'укропитек' и пр. от учтивите руски обръщения. Дали не го бяха вкарвали и в затвора..

Разбира се, че е успешна.-Парите са усукани, тях това ги интересува. Въобще всичките тези космически програми т.н... са само хитри начини за точене на бюджета към частни компании и то в колосални размери.

Елън Мъск да си опича акъла - това ги чака неговите заселници дето ще ги праща по сто в една гемия!

не им бери грижа те колко гемии са потъвали на път за Америка като са я колонизирали не е истина. И сега има да потъват поне още толкова че и повече

Тяхната работа, хем честна, хем бременна.

Според мене руското ТГО като са стигнали там, където не ги виждат просто му е било един шут на европейското цукало и така е стано скапарели.

ШЖД-то не е руско ама системата за кацане е по проект на Роскосмос.

хората няма кво да ядът, скипарели мипарели нам'коси пари по месечините ми трошат...

Бе ти се майтапиш, ама...

Как ще няма - хипермаркетите са пълни с храна - да ходи който е гладен и да си купи. Гладни бяхме през комнунизма, че пари имахме, а рафтовете в магазина - празни.

А, тая чувал ли си я - рафтовете пълни, количката празна?

По комунизма имаше и виц за посещението на японец в България, в който се казваше между другите работи: "Магазините празни, хладилниците им пълни!?!?"

а бяхме по-здрави без тези рафтове не ми дреме за тях на човек не му трябва много за да е сит - това е почти будистка мъдрост

Много сериозен провал! Цялата космическа програма на ЕС е едно голямо пред-апокалиптично източване... За галилео да не говорим... Хамериканците и Руснаците знаят само как се прави това.

Не само "космическата програма на ЕС", цялата наука започва да се заформя като черна финансова дупка, в която потъват много пари, открития, мозъци... и изплуват най-вече тези, които получават реализация като оръжия или средства за по-високотехнологично и рафинирано поробване на човека.

Хи-хи-хи, голям спец си да знайш, майстор Тричко прави всичко, шие капи от чорапи... В европейската мисия участва и Русия и България. Така че ако това го смяташ за провал, значи е провал и за Русия и за нас българите.

За мен си е провал!

Таз година полупровал... догодина... пълен провал!

Не искат да правят пилотирани мисии до луната, защото там има силни доказателства за младата възраст на слънчевата система. А до Марс провала е гарантиран, затова се насочиха към него. От една страна знаят че няма да успеят. От друга ще гърмнят в световните медии за големите постижения на светът пожелал забраненият плод на апокрифното окутно "познание".

Много сложно ве, Уотсън.

Отидете в градската библиотека в детският отдел за да четете книжки с картинки.

като видя такъв коментар направо умирам от смях давай проповядвай още проповядвай ... ама щтракаш на компа дето дядо ти господ не ти е дал, дало ти го е онуй "апокрифното окултно познание" дето споменаваш. що не се вслушаш във великия си пастор? Що не идеш да доиш кози и офце? Не ти отърва нали? Готино ти е при нас отдалите се на "апокрифното окултно познание". Щото на нас АЕЦа ни свети и грее, а тебе ако се предан на бога си трябва вярата и събрани сухи съчки в гората да те греят. но няма грижа проповядвай още ...

Нещо сериозно бъркаш нещата! Не те знам теб при кой "пастор" одиш?!?!? Ами при тези дето са Библейски Пастори такива неща нема да научиш! А цялата наука в света се прави само и единствено в Юдео-Християнски държави!!!!!!!!! Наскоро ще празнуваме деня на реформацията от където започва просвещаването на европа и възможността сега ти да пишеш в интернет доста неинформиран! Ако не знаеш една от първите науки заради която се правят университети и цялата академична система позната ни сега е ТЕОЛОГИЯ!!!!!!!!! Само комунетата не можете да разберете че с голям взрив нищо не става!!!

зюа евробюрократиоте всяко неуспещшно кацане въпореки това е успешно. Парите на данъкоплатеца са усвоени срещу шедри имагинерни обещания.

Спускането на кюроситито беше много по-сложно но успя - да не говорим че там ровърчето беше доста по-тежко. Това спускане е класическо изпълнение но явно нещо се е объркало....

Същата работа, както при Луната. След, колко време, ще ни пуснат на Марс не се знае и който отиде се разбива или изчезва не, че тук на Земята ги няма тия неща, но поне връщат, някои от време на време, а от Марс едва ли. Засега поне има индикации, че на Луната може да се разреши не колонизирането и, а само да служи за научни цели. Така казват някои, но зае ли се, а ние трябва да караме по ред, а не да прескачаме....

Стара новина? След своето изстрелване на 14 март, автоматичната междупланетна станция на ЕКА и Русия "ЕкзоМарс-2016" и европейският спускаем апарат "Скиапарели" са на път към Марс и ще пристигнат на 19 октомври. Та на кой е "Скиапарели"?

на ЕКА

Лендерът е построен с европейски пари и от европейци, но руснаците се включиха в последния момент след отказа за участие на НАСА. Най-голямо е влиянието на руснаците именно при лендера тъй като платформата с която ще кацне ровъра през 2020 всъщност е вече поръчана на Роскосмос. Скиапарели до голяма степен повтаря руската концепция за кацане неуспешно използвана при Марс 2, 3 и.т.н. Така например руснаците винаги са кацали по този начин със смачкваща се конструкция за буфериране при удара. Това силно се отличава от кацането с балони, кранове и на уреди с крака характерни за НАСА.

започна трупане на боклук и на Марс.

Коментара ми беше точно по темата и не съдържаше спам. Наличието на едно изречение на английски между другото не го прави "извън темата" или "спам".

ЕкзоМарс е успешен, но Скиапарели е разбит" Няма логика, но ми напомня за "малко бременен".

Има всъщност. Екзомарс има два компонента спускаемия модул Скиапарели и орбиталния TGO. Спускаемия модум имаше няколко задачи - да мери различни данни при самото спускане и после да мери данни след кацането. Данните от спускането са получени + работа на орбиталния модул. В този смисъл мисията е успешна в основната си част. Разбира се кацането и данните от това са много важни, но да изчакаме да видим дали ще успеят да се свържат с останките и да получат още данни.

също като при нашите избори. избираш един президент, един кмет, една партия , но всичките са победители. няма губещи, но няма и толкова златни медали. :-)

Е как да няма губещи - народът!?

хахахаха

Браво на момчетата от Марсианското ПВО

Изпращаме американците да го обърнат - те имат опит в кацането на други места.

с помощта на Джордж Лукас ли?

Да и Холивуд.

нещооо русотролките започнаха да говорят се едно кацат на комети и планети преди закуска всяка сутрин...

Не знам за "русотролките", но ти не слизаш от черешата денонощно.

TIREX

жужо е виновен

Да разбираме ви. Така послушахте САЩ да разбиете близкия изток, като всички терористи влязнаха в Европа и после направихте извод че плана се е развил успешно. Дерзайте в същия дух и ще стигнете не по-далече от оная ми работа. Страхотни сте!!!

Още като почетох, че половината електроника е правена в италия си казах че това няма да завърши добре... Дано поне за марсохода да пратят една Лада Нива с италянска газова уредба...

ФЕРАРРИ ЛАМБОРГИНИ ПЛАМПАЛО!

ТРЪПКАТА СЪС 7 КМ /С Е НЕЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ ТРЪПКАТА СЪС 300 КМ/Ч ... :))

Ко , ко..??? Ферари?! ферари е с майка ФИАТ. Така че ферари е ФИАТ, дори на болидите от Ф1 на върха на носа на ферарито пише фиат! че и отстрани също! а ферари са нищо в сравнение с фиат те са подраздел на фиат както се изказа и шумахер навремето. Така че кво ми даваш продънените фиати? Само ламборджини е нещо....ама е само едно, талянско произведение. А в Германия колко много повече такива има....

Танас

"Ферари" - да, но марка "Плампало" не съм чувал... Иначе звучи съвсем по италиански :)

Много ви е яд на италианците. Щото българите сте супер!

Мисията е определено провал в една от най-важните цели: тест на начин за кацане на марс на апарати с голяма маса. В това провала е пълен.

Хм, пич, знам, че ти като тестваш нещо ти става от първи път, ама тия са еврогйеци остави ги. Трябва да го тестват няколко пъти преди да им се получи.

До колкото мога да преценя, руснаците се интересуваха повече от европейците точно от тази част на мисията. Логично е, защото те са тези, които имат носители за големи товари. Бих се радвал, ако мисията в тази част беше успешна. Не съм написал горното с цел злорадство, но това не значи че неуспеха не трябва да се признава!

УСПОКОЕНИЕТО Е ЧЕ ГОЛЕМИЯ ЕВРО-МАРСОХОД ГО ПРАВИ НЕ ФИАТ ИТАЛИЯ , А НПО "ЛАВОЧКИН" РОССИЯ :))) ... И БУДЕТ КАТО РАКЕТИТЕ ИСКАНДЕР :)) ... НЕ СЕ МАЙТАПЯ

европейската марсианска програма стигна доста по-далече от руската! което е в тихия океан! + това европейската сонда кацна на комета! а американските да не говорим из цялата слънчева система та дори извън нея къде буташ сплясканите рашки идиоте

Разбирам чувствата ти, но да сравняваш постиженията на руснаците с тези на американците е меко казано смешно! Та американците дори не могат все още да изстрелят успешно ракета и позорно молят руснаците да ползват техни такива!

Объркал си се, както винаги: Lander: Roscosmos Rover: Astrium, Airbus

Марсианците също си имат ПВО :)

Това с предварителното откачане на парашута е най-тъпото нещо, което може да се измисли.

Тъпо, ама като затрупа парашута апаратурата ти ли ще ходиш да я отвиеш и разплетеш въжетата?

Успешна е мисията. Кинтите са усвоени! Айде следващата!

То тази мисия нямаше големи претенции. Проектния живот му беше 5 дена. Няма слънчеви батерии. Няма и атомна такава. Ама чак пък успешна. Направо си е неуспешна. Катастрофирал на повърхността. Кой нормален ще си тури скъпа апаратура, за да му я счупят

Язък за толкова многото похарчени пари, които можеха да бъдат изпити и изядени на кифтета.

ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БИСИПИ ХАХАХА

Точно това е и станало. На Марс пари не са пращани, а само купчина желязо. Похарчените пари са тук на Земята и са отишли за кифтета и пиенье. Как пък не разбрахте тези прости нещица, а все въртите едни и същи тъпотии.

Да бяха заложили на американските джипове които са там благодарение на БЪЛГАРСКИТЕ системи за управление на спускаемите апарати. За ЕС и руснаците нашите учени не са стойностни. Е, нали споменах че са изпратили най-скъпата гербова марка от Земята?

МАРСИАНЦИТЕ СА ГО РАЗГЛОБИЛИ

Едни такива мургави,дето "берат желязо",нали :)