Коментари - Първата снимка от ExoMars | IT.dir.bg
назад

Първата снимка от ExoMars

Камерата на руско-европейския космически апарат ExoMars направи първата снимка на Червената планета.

Обратно в новината

Коментари - Първата снимка от ExoMars | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хората няма кво да ядът, те ехо мехо нам'коси ми праят...

Все пак какъв е смисълът да се праща нова сонда ма Марс. Марсианци ли ще търсят? Или искат да имат повод да тръбят в медиите за "великите постижения" на човека скъсал връзката си със Своят Създател и реалността респективно. Аз мисял че ще "открият" извънземни. Както "откриха" Бозона на Хигс и гравитационните вълни. тези медийни постижени са им необоходими за най-голямата измама в човешката история и века на измамата, която предстои.

винаги има смисъл от нови сонди. Най-малкото да изучат терена щото възможностите за маневриране там на човешки екипаж са доста ограничени. Едно нещо да ги изненада и ще имаме първия човешки гроб на Марс.

Че да не мислите, че първата снимка на Плутон от Нови Хоризонти беше нещо различно? Какво очаквате когато се снима от стотици милиони километра? Всяка следваща снимка ще е от стотици хиляди километри по-близо (не е казано, че ще ги показват всичките) докато накрая не се установи в орбита и не започне да вади хубавите снимки. И новия роувър на НАСА пусна една черно бяла снимка 10 на 10 пиксела след кацането си, колкото да направи проверка и след това всички можем да видим панорамите от хиляди пиксели в едната посока направени с 2 мегапикселова камера. A тия дето не пропуснаха да се подиграват на руснаците, че им била скапана камерата - снимката е направена с немско-швейцарския инструмент CaSSIS :) Отговорници за тая система са от Бернския университет.

Пардон, "само" 41 милиона километра.

Firi

Пичове ебавам се:) Снимката е поне от нмяколко милиона километра и е само доказателство, че сондата лети на към Марс и е здрава. А дано сичко мине благополучно. 2/3 от апаратите иозстреляни към Марс се прецакват. Нещо тъпо ма кат нема човек наблизо с клещи и тел да го ремонтира и... неколко стотици милиона (почти като парите дет ще дадем за Белене на руснаците) в кофата...

Ама ти верно си не повече от 14-15 годишен. Открива околния свят човечето и вижте само колко е развълнуван :)

Firi

Ракетите са ми хоби, подготвил съм една с камера и нова система за отваряне на парашута. ако е рекъл ракетния господ утре ще видим ще я бъде ли или не:)

не си прав,на доста повечко е....60+ та и отгоре.....виж му речника и правописа

Firi

Много моля ако може коментара ми да не се трие! Пишете ввв ютубе ком накломема чертиочка и клопирате е тва watch?v=I9TbamBXqyk Тва е сниманои от мойта ракета с китайски апарат о т преди 10 години (мир на праха му не се отвори парашута ма микрокартата остана здрава). Да го бех дал на тия абдали да снимат Марс, както виждате червенее ма поне е цветно:)

То и Хъбъл не снима цветно, ама де акъл в кратуната ти да проумееш откъде идва после цвета.

явно още си фиркан и няма изтрезняване при теб....спри поне лепилото

Firi

Тва с апарат Смена 8 ли е правено? абе има китайска камера за 20 лева дет снима даже цветно!

снимката е правена от асмата с киселото грозде

Няма смисъл от плюене, само вижте снимката...

аз виждам едно магаре което се опитва да коментира снимка правена от 41 милиона километра

Космическият апарат е руски. Започвайте да плюете. Днес цената на пост е 12 цента. Заредете лайнoметuте и започвайте.

да вземат всичката водка от "централата" за да не пише глупости-ракетата е руска а всичко останало НЕ

Така е. руските апарати снимат от далеч, а американските са на терен и то от години. Години след предвиденото.