Коментари - Елън Мъск: Да стоплим Марс с ядрена бомба | IT.dir.bg
назад

Елън Мъск: Да стоплим Марс с ядрена бомба

Милиардерът иноватор Елън Мъск предлага да стоплим Марс с ядрена бомба.

Обратно в новината

Коментари - Елън Мъск: Да стоплим Марс с ядрена бомба | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблем би имало ако там вече има живот, който не е под формата на такъв под който го знаем.

Това преди да пристигнат заселниците ли ще го направи или след? Поне признавам, че Илън Мъск има фантазия и се очертава като най-креативния масов убиец в човешката история.

По всичко личи че американците ще си боднат първи знамето и на Марс. Путя ще си засмуче х...я от яд :D

Марс трябва да бъде демократизирана и то веднага.

Веднага се сещам за маса обекти на земята, които направо плачат за притопляне.

Не си играй на Бог, кретен такаъв!

... Дай пари на прост човек и му гледай сеира.(българска народна поговорка)

След ядрена война (множество ядрени експлозии) не следваше ли ядрена зима? Какво ще топлят тия мърлячи?!

На Земята да. На Марс не.

Браво. Тераформиране с ядрени бомби. Я-я-я-я-яко...... Елън, приятелю, я първо си накарай ракетата да каца както е по дизайн, пък после ще мислим, за Марс.... Да не говорим, че за разлика от ракета, ядрена бомба никой няма да ти продаде.

Хайде де, да изпрати запитване към руснаците, веднага ще му спазарят колкото си иска.

Предлагам да изстреляме Илон Мъск и всички подобни нему богати идиоти на Марс да го колонизират! :)

за съжаление това няма да оправи нещата ама хич, все пак такива като тебе всезнайковци не са богати, което значи, че ще останат тука

Ти май искаш на Земята да останете само бедните идиоти и циганите, а?

Радиоактивно замърсяване на Марс с бомби ?! Не, благодаря. Т.н. 'тераформинг' по интелигентен начин с космически огледала + микроорганизми + астероидни удари би отнел поне 300 до 1000 год. (хайде да започваме! ). Решаваща роля при това се пада на 'космическия асансьор' на Земята и още един на Марс (въпреки проблема с близката орбита на Фобос), както и концепта с товарни кораби на постоянна енергетично изгодна орбита Земя-Марс (VISITOR концепт).

алоо, двете мозъчни клетки, що се обаждаш като си бос и прост. Марс след като няма магнитно поле и има съвсем малка атмосфера е ясно, че насякъде бъка радиация там.

БългАриец

Марс е имал атмосфера, а загубата й след тераформинг ще трае навярно милиард години. Та един озонен слой, смятам, ще свърши работа. Понимаеш (с трите си мозъчни клетки) ?

първо в мозъка му трябва да се вризи една мини ядрена бомба , а после ще видим дали и на Марс.Въобще тия америкнаски новатори още не са излезли от холивудските студия.

А марсианците дали са съгласни

Те и иракчаните не бяха съгласни, ама кой ги пита?

СТИГА ДИВОТИИ-НИКОЙ НЕ ВЗРИВЯВАЛ В ИРАК ВОДОРОДНИ ИЛИ АТОМНИ БОМБИ!! ТИ НАИСТИНА СИ ТЪП И НЕ СИ ХОДИЛ НА УЧИЛИЩЕ, А И НЕ ЧЕТЕШ НОВИНИТЕ ПОНЕ В НЕТА!!! ТОГАВА ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ ДОСТА НЕЩА!

Изобщо не трябва даже и да се мисли за нещо подобно. Кои сме ние та да се месим на марс. Имаме си планета. Нека първо нея направим пригодна за живот, а не да я унищожаваме

Пич, виждам, че според теб изобщо не трябва да се мисли и чак след като създадем утопия тука да обърнем поглед навън, ама дай малко обяснения защо да го правим така?

Това да имаш пари не означава,че не може да си идиот.Предложението му звучи като всеки да запали печка навън през зимата,за да се стопли времето.Д.Тръмп е същия малоумник.Ако им вземат парите за един ден, няма да могат сами да си вържат връзките на обувките.

да сте виждали мравка да построи блок?

Да, термитите

измислил го е руснака бреей

Е нали няма гравитация кво ще топи с водородни бомби.Всичко ще избяга в космоса.По-добре да се изкопае подземен град да се изолира херметично един огромен подземен купол близо до леда на полярните шапки и с енергията добивана от ядрени реактори да се подържа светлина топлина въздух и тн..

имаш ли си идея колко струват изкопните работи в БГ, а по света? а сега си го представи за друга планета. не луната дето е близо, а друга планета дето сме пращали само няколко робота засега и струва милиарди! тия си чешат езиците за да ги дават/пишат по новините. елементарен пи-ар. па чак им коментираме глупостите :)

Този явно е гледал филма "Зов за завръщане".

САЩ планирали да взривят Луната с ядрена бомба по време на Студената война като демонстрация на сила, показват тайни американски документи, цитирани от британския в. "Дейли Телеграф". Американските военни създали тайния проект, наречен "Изследване на научните полети до Луната" или "Проект А119", с надеждата, че СССР ще бъде сплашен, виждайки избухването на ядрената бомба от Земята. Това щяло да даде на САЩ силно необходимия им морален тласък, след като руснаците успешно изстреляха в орбита изкуствения спътник "Спутник" през 1957 г, разказва физикът Ленард Рейфел, който участвал в проекта.

Илон Мъск е идиот. Що не вземе да се стопли сам себе си по тоя начин?

Тоя първо да си оправи производството в колите не могат да завиват и като трабант тръгнал да стопля Марс тъпанар с пари аман да бега да сади боб

Може да стане ама не и с краварски кораби, пък в момента трудно може да накарат Русия да им произвежда подобни щуротии. Ядрен взрив на тази планета!? Колко години след това ще има радиация от "затоплянето"?

Пошегувал се е.

РАПОН!?!!!

Визионер

Може, но нека първо пробваме с Фашингтон

Атомна централа , която захранва няколко намотки медна жица около екватора и ще има магнитно поле плюс жегата от реактора. И никакви мераклии дето събират бакър наоколо.

става идеята ама докато успеем да закараме ядрен реактор с такава мощност там, и докато навием тези намотки около екватора ще сме изпукали тука

Това с бомбите е стара теория. Че така могат да затоплят Марс. Въпроса е първо чисто морален, трябва ли. Трябва първо да се изследва Марс или ли някава форма на живот. То те може да са такива, че да не могат да ги открият. Те и на Земята не знаят всички животни и растения, особене в океаните, както и разновидности на насекоми.

Прав си. То това и правим в момента, изследваме Марс, до колкото ни позволяват възможностите. Ето сега се очаква и новият марсоход да закарат - Марс 2020. Надявам се когато имаме техническите и финансови възможности за реализиране на това предложение на Мъск да сме изследвали и опознали Марс в достатъчна степен.

Не опират до пари нещата. Въобще даже.

Да играем на сигурно - няколко парчета Цар Бомба и ще сме сигура, че там нема никой!

Амчи как? Три кила пироксилин му е майката! Може и по-малко.

Какви форми на живот очаквате че може да има на Марс?

марсиански

Последната теория за поява на живот на Земята е от паднал астероид. То ест, че е извънземна по начало. Така може да е паднал и там. Твърди се, че и водата на земята е от падащи астероиди. Имало някъде в космоса огромна група такива, които постепено са били намалели. То ест Земята редовно е била "бомбандирана". Иначе в миналото ни учиха за някаква фотосинтеза, как се е появил живота. Живота може да е много различен. Има живи организми покрай вулкани и огромно налягане, при температура над 400 градуса.

Тоя пич има тотална грешка у мисленето! ЦЕЛАТА ВСЕЛЕНА ТИ КРЕЩИ "КУУУУУР ЗА ОРГАНИЧНИЯ ЖИВОТ" Вместо да се насладим на дните в зевния рай - ше "колонизираме марс" Бах ти простотията! Нема неикаква гаранция за живота, вместо тихъ съзерцание и благодарнос за даровете: ЯДРЕНИ РЕАКЦИИ НА МАРС! А НЕ МОЖЕ ЛИ УКРЕПВАНЕ НА ЕКОЛОГИНИЯ ЗЕМЕН РАЙ? МОМЕНТАЛО СЕ САМОЗЕСТРЕЛЯЙ. МОЗЪКА ТИ НЕ СТРУВА И ПРОБИТ ДОЛАР! Че има и кракьори на намеренията му! ПУСКАЙ АТОМА НАД МЕТООБИТАЛИЩЕТО НА ТАКИВА.... И ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ, И ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ КАТО СПАСИТЕЛ НА ЧОВЕШКИЯ РОД!

Абе първата част - да стопим Марс, я бива, признай!

sps_hrsf@abv.bg

ако ше заселваме марс с хлебаки, тогава - да! Шли па хора-мутанти, дет да издържат на радиоцио.

Брато -неграмотен си по рождение или ти е придобито ???

sps_hrsf@abv.bg

нетнопридобита ми е. тва ми е подпис у нета. па ти си пиши грамотно, анонимно....

Първо , ще чакаме Илон Мъск да се засели там. Нали е мераклия

Оставете го на вода 10 дена - ще се оправи !!!

Ако по време на върла зима изляза по парашутки и при минус 20 пръдна здраво ефекта ще е точно толкова затоплящ за повърхността на топките ми, колкото и онзи на ядрените бомби върху повърхността на Марс (който пък няма атмосфера и магнитно поле).

ами тогава да те пуснем да се напърдиш там

или пък да пуснем теб да се пробваш да остискаш

Като гледам каква цигания става на земята и бързото изчезване на белия човек, явно ще белите ще трябва да бягаме на Марс, та и по-далеч. Оставим ли чернилки и мюсюлмани тук сами, те моментално ще се върнат в Средновековието, така че няма да могат да дойдат никога.

Идеята е , е Земята се пренасели твърде много с жълти, черни и простаци от наш тип и затова е нужно друго място за преселение, когато унищожим Земята.

Колебая се дали ядреният взрив ще е за затопляне на Марс или за неговата стерилизация/дезинфекция.

Тъпако, какво ще топлиш при липса на атмосфера???

Глупако, макар и малка атмосфера има, че и облаци има

Проблема е да се задържи атмосферата защото е по-лесно да изтече в открития космос.

Не става ясно от статията, ама явно целта е изпаряването на въглеродния диоксид от полюсите.

Граф Алексей Толстой още през 1923 г. е решил проблема с пътешествието до Марс и топлите, макар и трудни, отношения с марсианската госпожица Аелита, даже роман написал по този повод - "Аелита". А ние сега - с големите бомби ...

Уж образовано момче, а говори врели-некипели. Трябва да се върне в престижните си университети и да учи малко Heat Transfer, та да изчисли кога ще се охлади пак Марс след като му пусне бомбичката.

хм луната по скоро прилича на защитен полигон на земята поемащ ударите на големите тела според шумерите луната се е отделила от земята при толкова много богове някой може ли да ми каже името на бога на луната по шумерско време а и съставът и с к40 радиокативен въвежда на много интересна тенденция свързана с библията за продължителността на живот същият к 40 според някой пишещи отсъства в по стари пластове на шумерски постройки странни и загадъчни/възможно и измислени днес по ясни утре

Пич, дай някакъв източник за тази информация, и това "к40 радиокативен" какво е? ако източника ти е тичин, по-добре не се обаждай.

Ако внезапно САЩ преустановят финансирането на военните си за две години, и насочат парите към НАСА, след 200 години ще дишаме топъл въздух с кислород на Марс

Интересно, ако извънземна раса, реши че ни е студено, господин Мъск, как ще се почувства...

Нема толко динами да разчисти БОКЛУКА в главата на този индивид

Ако искате да стоплите Марс, трябва да закарате там кравешки говна. Съвсем сериозно говоря. Кравешките говна имат свойството да отделят парникови газове. Използват се и в парниците при отглеждане на плодове и зеленчуци. Колкото и невероятно да звучи, ракети натоварени с кравешки говна ще решат частично задачата. Също така бактерии трябват. При бактериите е по-лесно особено ако успеят да се размножат. Праща се една капсула, те се развъждат и отделят парникови газове и повишават температурата. Друго което се сещам е СО2 от земята да се пълни в бутилки и да се пращат на Марс.

по-добре да закараме много крави и всичките кравари...съвсем сериозно...

Ами аз съм кравар от българско село. Сам ли да си купя билета, или ти ще ми го купиш?

Прав си, това е начина за тераформиране. На Марс ще е трудно, като няма магнитно поле, но рано или късно просто ще трябва да се справим. Но и идеята на Мъск е интересна, струва си да се разгледа, може доста да скъси необходимото време за тераформиране.

lol Хаааахааа , соросите пак си мислят че БОМБИ могат да си решат всеки проблем!!! ROFL

ама вие ограничените само едно си знете и баете защо не погледнеш на ядрената бомба, като на физична реакция, идеята на Мъск е, че с този взрив ще започне процес на тераформиране, които би отнел много време и ресурси за постигане по друг начин.

Se taia

А ти за "ядрена зима" чувал ли си? Ефекта ще е точно обратен на това, което пича мисли.

Дир "журналиста" превеел и копирал статията не умее да си служи с Гугал преводача ! Никой не иска да взривява бомба на МАРС за използва ядрена енергия за затопляне ! Както има стотици ядрени централи по Замята !

Интересно, дирниците са известни с простотията, ама Хамериканците бе биха ме учудили че ПАК с БОМБИ могат да решат и ТОЗИ проблем ХАААААаааа Ама се скъсвам от смях тука - съвсем сериозно !

оф, дано "хамериканците" да те решат тебе, по техния си начин

Абе във видеото точно това казват.