Коментари - Почвите на Марс и Луната са плодородни? | IT.dir.bg
назад

Почвите на Марс и Луната са плодородни?

Ново изследване открива, че растителни култури биха се развивали добре на Марс и Луната.

Обратно в новината

Коментари - Почвите на Марс и Луната са плодородни? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам българите да се изнесем на Марс , там няма ГЕРБ и БСП да ни ограбват.

Почвите са плодородно, но въздуха не :)

Сега е ред на нашите широкоскроени, честни и отрудени земеделски производители да започнат да декларират площи от Марс за субсидии!!!

Безкрайната сапунка "Марс" продължава.....................

Руска му работа. Ще ходим, няма да ходим, ще ходим, няма да ходим и т.н. Вместо да правят такива сапунки американците си действат.

шефче

Глей ся пич, ние на Земята не можем да излезем от някакви идеологически глупости и от малоумието си....................та към Марс сме се запътили!!! Ето като тук във форума - ти му говориш за Марс и глупостта и измамата, а ТО ти говори за РУСНАЦИТЕ...........!????????????!!!

Преди да обсъждаме живота на другите планети може ли да обясниш как са се раделили по-сложно устроените многоклетъчни организми на Земята на два пола в рамките на едно поколение за да има следващо поколение и защо? Това разделение изисква пълна хармония между двата пола за съответният вид и поява на комплексна функционалност свързана със стотици гени, техните упраляващи механизми и различни физиологичекси структури, която трябва да е съвместима със наличната им до момента структура и фунционалност. Имаш ли идея каква е фунцията на половото разделение при по-сложно устроените организми?

Пълни простотии. Разделянето на половете не става за едно поколение, а за хиляди поколения. Първо са били хермафродити, които в течение на времето се разделят, като по този начин си гарантират по-бързата еволюция. Тея който останали еднополови просто губят надпреварата. Вместо да четеш простотии, вземи се запознай с Дарвиновата еволюционна теория.

Нима? И локвите ли започнаха да мислят?

че вкарваме почва от Марсо.

"Главната цел на експеримента е да се поставят основите за отглеждане на растения на Луната и Марс за първите хора, които ще бъдат изпратени да се заселят там. " Тези или са изтрещели тотално или е стандартната хуманистка пропаганда за "невероятните" човешки възможност които само въображението на комунист може да измисли вън от всякаква реалност. Човек никога няма да стъпи на Марс, още повече да се заселва там. Само Земята е проектирана за подходяща среда за пребиваване на човекът,а всички други планети са коренно различни от нея и помежду си, което навежда на определени мисли.

значи ще почнем да крадваме марсянски картофи за джилезо

тъкмо, зеленчуците отгледани там ще са с високо съдържание на минерали и ще могат да се използват като хранителна добавка

Ако включат и варенето на ракия в експериментите, може и ние да участваме с някой лев.

аз картофовица не пия

И течност за чистачките на марсоходите ще пропиеш, ако 2-3 години няма друго...

Чак пък плодородни... Почвите са си почви навсякъде - песък и глина. Сложи им малко хумус и става почва! Други са проблемите на Марс и на Луната - на Марс слънцето недостига, влажност, температура трябва да се поддържат. На луната - гравитацията е слаба, не задържа влага и атмосфера. Иначе тука растенията и хидропонно, а напоследък и аеропонно ги гледат - без никаква почва! Другите условия оправете! Почвите да са ви проблема...

За атмосферата нищо не казват? Как ще я създадат? То почвата ясно, ама не знам за растения, дето ще виреят без атмосфера. Фотосинтезата май не им е позната

Ами атмосферното налягане е 133 пъти по-ниско, ама концентрацията на въглероден двуокис е 300 пъти по-висока. Така, че танту за кукуригу. Парциалното налягане на въглеродния двуокис даже е по-високо.

Ще се отглеждат под земята на първо време, а после под купол. За открито никой дума не обелва, как ти хрумна на теб?

Вече виждам как се задава Иво Марсианеца да узурпира бизнеса с марсиански картофи ... И да си вдигне хотелче на Марс ...

Не беше ли Косьо Самоков.. пардон, Марсианеца? Освен това ще го боли к..а за картофите - тревицата на Марс май доста по-добре ще вирее!...

Предполагам тази идея е дошла след като са гледали фолма Марсианеца. Нямаше ли кой да им каже че филма е научно-фантастичен.

Обратното е! Във филма са ползвали резултати от изследвания

Ами да отива Монсанто да си ги обработва и да ни остави на нас това което още не е сгомнясъл на земята

Нищо ново!!! Нали Мат Деймън вече ни показа, че на Марс растат картофи!!! :))))))

Как се образува въпросително изречение се учи във 2 /втори/ клас. Почвите на Марс и Луната са плодородни? - това не е въпросително изречение.

При съобщителните изречения също може да се ползва въпросителен знак -- за показване на съмнение или недоверие.

Някои хора които никога не са отглеждали картови смятат, че на Марс ще могат да отглеждат защото било по лесно. Секи търси лабавото ей.

dirddd@

Супер. Да изпращат директно Мат Деймън, да отглежда марсиански картофи с изпражненията си :))

Защо само Дейман? Ние си имаме наш любител на садене на картофи.Добре ще е да го изпратим. И дано не си забрави любимата книжка "Винету".

Това е хубава идея, но на Марс няма папи, които да го галят по главата.