Коментари - Отложиха Mars One с 5 години | IT.dir.bg
назад

Отложиха Mars One с 5 години

Изпращането на първите четирима заселници на Червената планета от проекта Mars One се отлага с пет години.

Обратно в новината

Коментари - Отложиха Mars One с 5 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дам, ето къде била истината! До сега технологиите бяха водеща заблуда на всички инвеститори в тази златна кокошка за отбрани. Откакто се намеси и инвестиционен фонд от Швейцария, златната кокошка се превърна в крава и се удължи периода за цицане на пари от инвеститорите! Въпрос на време е мечтата за Марс да се случи, но това го решават алчните копилета, до кога ще имат инерция за събиране на пари. Ама който го може си го може! Тази схема показва, че на света има още много свободни пари и трябва да се точат!

Както неведнъж съм казвал..С технологиите които използва Мъск, тия хора ще са си чиста проба камикадзета! Ако не се взривят на старта, нищо чудно да има фатални повреди по пътя към Марс....След това при кацането..А да не говориме, че горивото за обратния полет трябва да се пройзведе на Марс, и то от марсианската атмосфера! Ще строят хората там рафинерия, разбирате ли! И кво става, ако се повреди рафинерията, или не успеят да пройзведат гориво?! Нещо ще садят картофи на Марс, както направи мад Деймънд в Марсианеца ли?:) Смех в залата! А през ццялото това време, ще получават лек бронзов загар от космическата радиация! Така ще се пекнат, като сръбска плескавица! И ако СЛУЧАЙНОИ не умрат по пътя, от фатален инцидент или от радиационна болест, то това ще се случи когато се завърната на Земята.... Истината е, че в момента няма разработена надеждна радиационна защита, която и да е ЛЕКА, ИД А ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА НА КОСМИЧЕСКИТЕ КОРАБИ....Другия вариант е пътя по който са поели руснаците..Да построят ядрен ракетен двигател, който ще им позволи пътешествие до Марс не за нколко години!! А за три месеца до там и обратно!! Отделните компоненти на ядрения двигате се тестват и изработват..А към 2018 ще имат готов образец за тестване...Ето това е истинския прогрес и модерни технологии- Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса (ЯЭДУ), тя е и доста по икономична 10-15 пъти, и може да се използва 10-15 години!!...А не конвенционалните ракетни двигатели на Мъск, които за един полет и след това не стават за нищо..И с които има да се влачат космомнавтите години! факт!

Пак не си чел....полетър е еднопосочен..т.е. те няма да се връщат.

И тяхната работа взе да става като тая на руснаците, ще ще ама по-после.

Представяте ли си, по средата на пътуването към Марс, четиримата обсъждат опасностите, които ги очакват там и шопа казва......"Малеееее, за къде сме тръгнале, я да вземем да са връщаме....."

Фантазиите не са като реалността. Някой фантазьори забравят къде живеят, особено ако страдат от тежка форма на гръндомания. Реалноста е че човешки крак никога няма да стъпи на Марс. Човекът в това тленно тяло не е проетиран за подобни цели, а и няма никакъв смисъл от тях. През краткият си живот на Земята основната мисия на човека е да се научи да живее според принципите на вечният живот заложени в десетте вечни Божии заповеди, с любов към Бога и ближният, стремеж към истинат и свободна воля в рамките на Божият порядък, който прави въможен живота да пребъдва във вечноста в радост смиъл и хармония. Важните решения за човека са свързани с морала, а не с технологиите.

Шшш , Боби , а стига уеее , к'ви са тези проповеди . Пий една ракия , отпусни се . :)

Матей глава 24 "37 И както бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. 38 Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня до когато Ной влезе в ковчега, 39 и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син. 40 Тогава двама ще бъдат на полето; единият се взема, а другият се оставя. 41 Две жени ще мелят на мелницата; едната се взема, а другата се оставя. 42 Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ. 43 Но това да знаете, че ако домакинът би знаел в кой час щеше да дойде крадецът, бдял би, и не би оставил да му подкопаят къщата. 44 Затова бъдете и вие готови; защото в час, когато го не мислите, Човешкият Син иде. 45 Кой е, прочее, верният и разумен слуга, когото господарят му е поставил над домочадието си; за да им дава храна на време? 46 Блажен е оня слуга, чийто господар, като си дойде, го намери, че прави така. 47 Истина ви казвам, че ще го постави над целия си имот. 48 Но, ако оня слуга е зъл, и каже в сърцето си: Господарят ми се забави, 49 и той почне да бие служителите си, и да яде и пие с пияниците, 50 господарят на оня слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква, и в час, когато не знае, 51 и, като го бие тежко, ще определи неговата участ с лицемерите; там ще бъде плач и скърцане със зъби."

Марсо, Марсо, ти Земьо македонска - ке те оре потен юнак, со повит мустак, и ке бодне орек слабак - да си яде юнак орек! И паметник ке турим - на първиот човек у космосут - Макефлайт Примарсьов!

Аз пък не злобея и не се присмивам,макар от самото начало на тази креслива "Марс" кампания да съм пълен песимист. Не че Марс е недостижим със съвременната космическа техника,не че малък екип от хора не могат даже и сега да се отправят и евентуално да го достигнат.МОГАТ,но в какъв вид и здравен статус,а за кацане и престой,за старт обратно и достигане на родната Земя - направо считам тези Мъск мечти за нереални.Не е работа отново да блеснем с достигане на нещо,и да кажем "УИ АР ДЪ БЕСТ"...Просто още далечните дестинации в космоса са СМЪРТОНОСНО ОПАСНИ ЗА ЧОВЕКА!!! Затова не изпитвам злоба към тези които ни надуха главите - те просто почват леко да отстъпват,разбрали че ако излъжат нас,едва ли ще могат да излъжат себе си.

хахах , казах ли ама кой да чуе :)

То и Аз им казвах, че Мъск е пълен смешник, ама ме плюеха тука ботовете.

Кво общо има Мъск с Марс Уан, освен, че искат ТЕ да му ползват кораба, бе кретен?

sawo

Това си е пирамида, явно сега се включват вече по-сериозни играчи :)

Какво го отлагат на части. Да бяха обявили директно, че го отлагат с 40 години.

Ще, ще, ще! На Марс, ама тати каза "друг път"...

много е готино, когато шепа хора, в случая евреи, си намерят ниша, от която да печелят от глупостта, наивността, незнанието, недалновидността, щедростта, мечтите на хората :) инак, честито на печелившите! осигуриха си пари до смъртта, че и за бъдещите си поколения :) и още по-инак, те евреите стъпват на планети само във филмовите си студия :) за човешкият крак дето не е стъпвал по надалеко от около 600км от повърхността на земята, съм ви разправял, нали? :) 4ао ботове :)

И после с още 5 и така до 3000 година!

Яка пирамида!

Първо трябва да се създадат човеци годни за Марс . Гено модифицирани ! Човек се приспособява към средата , а не да променим Марс !

Не тълкувате правилно новините. Следващият римейк на "Зов за завръщане" (a.k.a. Total Recall) е отложен за 2031г.

И ЗА СЛЕД 50 ГОДИНИ ДА ГО ОТЛОЖАТ-ВСЕ ТАЯ- НЯМА НАЧИН!ГАМА ЛЪЧЕНИЕТО НЕ ПРОЩАВА!!!

Ти направо изтрепа всички на МКС с това изказване. Май ти си кухата кратуна.

МКС е защитена до голяма степен под магнитното поле, под радиационите пояси на Земята и под най-високите слоеве на атмосферата. Попаднеш ли на силни проникващи лъчи без адекватна защита просто ставаш пътник за отвъд.

Не и ако не успеят да генерират магнитоно поле в кораба, подобно на земното. Или направят защитен слой от олово, което хич няма да е лесно :) Но съм сигурен, че инженерите са разгледали този риск и много добре го знаят.

Магнитното поле има общо със заредените частици, но не и с гама лъчите. Гама лъчите се поглъщат от Атмосферата на Земята.

И те така чак до 2098 година когато ще съобщят че отлагат излитането с 15 мин...

тия къртят мивки всеки дено с нови вицове и анекдоти.Алоо няма ли го вече холивуд поне един филм да заснеме как Брус Уилис стъпва на марс -ей тъй поне от от кумова срама.

"Зов за завръщане" не си ли гледал? Те даже римейк му направиха! Следващият римейк е отложен за 2031г.

Ааааа, не е възможно да се провали подобна авантюра, абсурдно е, вероятно пречка са някакви дреболии: какъв да е цвета на скафандрите, на колко куки да е плетено кувьорчето на масичката в стаята за гости в марсианската хасиенда, десена на чаршафите, кухненските уреди, вероятно още не са избрали капитан на полета и стюардеси, които да обслужват пасажерите по време на отегчително дългия полет, както и не са избрали всички блюда, които ще бъдат сервирани, разбира се, различни за всеки полетен ден. Но това са дреболии, аз лично, мисля, че ще се оправят с тия работи далеч по-скоро и няма да чакаме цели 5 години повече - така де, човешкият дух е несломим, особено когато става въпрос за колонизиране на нова планета.

Следващата година ще го отложат с още 5 години и накрая ще изхарчат парите и ще кажат: Сори!