Коментари - Бъз Олдрин: Да изоставим МКС заради Марс | IT.dir.bg
назад

Бъз Олдрин: Да изоставим МКС заради Марс

Астронавтът Бъз Олдрин предлага НАСА да се изтегли от МКС и да се съсредоточи върху усвояването на Марс.

Обратно в новината

Коментари - Бъз Олдрин: Да изоставим МКС заради Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Попитали радио Ереван: - Ще стигнат ли американците до Марс? - Да, на стоп.

А сега в основните новини прочетете статията: Вряща кръв - 5 начина, по които Марс може да ви убие Пак какво твърди НАСА. Как например кръвта ви ще "кипне" все едно отваряте кола. После защо обявявам за луди, разни дето искат към този момент да колонизарт Марс! Еми луди са си и то за връзване, ако наистина опитат да убият наивниците готови да отидат там. Могат само като Луната уж за малко и да ги приберат. Само че един такъв полет до Марс е за над година (съдено по ЕкзоМарс и ракетата Протон), като добавиш и обратно, да кажем 2 години и 8-9 месеца. При космическа радиация, оценена дори от български уред, че над 500+ дни може да е фатална.

Ето на линкове, но понеже по принцип ги реже, ще го напиша по два различни начина, че поне някой да става: dnes.dir.bg/news/opasnost-mars-ubie-atmosfera-25746465 dnes. dir. bg/news/ opasnost-mars-ubie-atmosfera-25746465

Абе Бъзе....вие лудите крави, дори до МКС не можете да се качите без руснаците, а какво остава до Марс!!! Това не ви е да кацнете на Луната, в някое студио на Холивуд!! Или на Марс, в Марсианеца!

Като имате ракети защо сондите ви вместо на Марс са на дъното на океана?

Много са тъпи руско-съветските мекерета. Разказват разни небивалици, и поради тъпотата си и вярват. Можеха ли американците да продължат програмата със совалките "Спейс шатъл"? Очевидно да, след 137 успешни мисии това са вече рутинни процедури. Но с арешили че тази програма си има начало и край. И я прекратига. Да, и сега имат разработена една по-малка совалка Х-37, от която има няколко екземпяра. В момента се използва за секретни мисии в автоматичен режим - стои по една-две години в орбита, прави там нещо си, после се приземява. Така, като я гледам като размер става за 2-3-ма души. САЩ можеше да продължи да използва и корабите Аполо. За околоземни мисии. Даже имаше една такава със симулация на спасителна мисия за "Союз". Вместо лунен модул бяха прикачили шлюз за скачване към Союз. Но и тези мисии си имат край. Постигнаха целта си и прекратиха програмата. Даже съкратиха 2 или 3 планирани лунни мисии. След 6 успешни кацания няма вече какво да доказваш на руснаците. Пък и те бяха подвили опашки. Като бити псета. А тези глупости с манипулацията на кацането си ги разправяйте в Русия по време на тежък запой с Бояришник. Има много интересни файлове на НАСА, които са разсекретени вече. Там може да се проследи както всяка секунда от кацането на лунните мисии (доста е досадно, де), така и всяка секънда от катастрофата на "Колумбия". Това не ви е СССР, където се засекретяваше всичко. Главно за да не се разбере колко всъщност са гола вода;.

Всички плитко мислещи и ограничени писачи тук, отговорете защо няма поне два три подводни града на Земята с поне 1500 до 3000 жители та някои палячовци тръгнали да ни заблуждават за колонии на Луната и Марс... ????

няма нито един обоснован отговор което си е доста показателно за нивото на капацитетите тук и за достоверността на цялата извънпланетарна концепция... смях и сълзи най-вече

Да ти отговоря? Щото трябва да си ДЕБИЛ за да строиш под водата когато можеш да построиш в пъти в много пъти по евтино на суша. Но за такива дебили като теб все пак има подводни "градове" и то подвижни! Казват им подводници. Кажи кой дебил ще налее пари да строи под вода??? На Марс е друго там избор нямаш нито пък човечеството има избор освен да стане Интер-планетарно. Общо взето и това е смисъла на живота в кратка перспектива.

Като оставите емоциите на страна, помислете трезво върху отговора на въпроса: кой интелект ще иска да строи на Марс в крайно неблагоприятни условия за всякакъв род живи организми, когато може да строи на Земята създадена изключително благоприятно за нас Земните и жители?

Исторически материализъм. След Капитализма и Глобализма, идва ред на Космосизма. (Понятието Комунизъм отпада, защото е погрешно чуто и разбрано поради слухов проблем, когато звездите са говорили на Томас Мор и Томазо Кампанела за бъдещето.)

Тези американци хептен са изтрещели.Ще отидат зад Марс чак!

не чума, не мор(по добитъка), не ядрена катастрофа, не екологично бедствие, не - безумието ще затрие този свят! ...........смешни, нещастни, нищожни!!!

Чудесно, тъкмо другите държави ще дръпнат повече, докато вие гоните дивото.

Лично предлагам много внимателен подход. Марс е частично окупиран от жестоки врагове след война с тежки оръжия. Враговете с е готвят д а ни ударят в нашия биосферен резерват следващите години.Имат връзка с ония направили зверски увреждания по време на тн"първо пришестие".Предизвиквали са много кратно жестоки масови убииства с чумна обемно обсеваща техника

Отлично предложение!! Само така!! Никакъв МКС!! Направо с летящите краварски ковчези към Марс!!!Представям си, как ще стигнат марс лудите крави към лето господне 5000 хилядно, след новата ера!! Особен, като се има в предвид, че дори до МКС летят на руски космически кораби Съюз, а не сами! А техните консерви гърмят като пиратки!!!

Страхотно кефиш, мноооо си проЗ. Давай все така, имаме нужда от комици .

Много ме кефи какъв продажен еврофекла си:) Точно от най-големите подлоги на козяците...Същите нещастни чепове, дето за 30 цента загробват майка България вече 27 години!!!!

Se taia

Хах, само да попитам на рашките ракетите изобщо не гърмят, а? Какво стана с последния им опит да пратят нещо до Марс? Оф, да то отиде да плава, ама не в космоса...

Ти кажи какво стана с Челинджър и Колумбия а? Какво стана с Антарес, Спейс Шип 2 , Драгон Х и останалите краварски щайги?

Бъз Олдрин как бие един путлераст :)))))

така е русофили кубрик е велик американците дадоха много велики неща велики режисьори и актьори велики музиканти компютрите самолетите телефоните много лекарства но и стъпиха на луната и на марс ще стъпят русофилията не би трябвало да ви заслепява с безмозъчна омраза :) но само това ви дава - затъпяване и отрова :)

Американскио флаг се вее на Силния Лунен Ветър. На МАрс пак същото

Ти по-добре гледай руските безаналогови самальоти да полетят, че на парада духаше вятър и не можаха....

Намериха ли Самолетоносача дето го бяха пратили към Корейския полуостров?

Поредният безмислен напън. Наскоро имаше идея за космически апарат, който да създаде магнитен щит на марс. Иначе казано да го предпазва от слънчевия вятър. Това би въстановило атмосферата на Марс (вероятно би отнело десетилетия). Едва след това има смисъл да се мисли за пилотиран полет до там.

Не непременно, паралелизацията на усилията на много хора/агенции и т.н. може много да ускори нещата.

Кубрик е велик. Щом като актьорите му започват да бъркат реалността с филм.

така е Кубрик е велик

А тебе откъде те изровиха с алуминиевата шапка и упорството ти на питбул бе. Кого се надяваш да излъжеш и ти не знаеш ама да си пограчиш пак.

Кудкудяк,грааа,подквик

Уважаеми dp, очевидно припознаването на лицата и събитията е плод на асоциативното ти възприятие на обективната действителност от въображението ти, за което Сър Стенли Кубрик няма никаква вина. Това си е лично твой психиатричен проблем.

Стига бе! Ти да не си участвал във филм на Кубрик, че бъркаш путлерасткия си блян с истината?

Ооо чиче,обажда ли се простата

След постановка с Аполо, хора още на Луната не са стъпили, те се канят на Марс.

Немаш грижи младеж, вярвай си в каквото искаш. Живеем свободно.

нали знаеш, че и САЩ не съществуват. Всичко което ни казват е голяма лъжа - никой не е ходил в Ню Йорк - това е голям холограмен балон за да заблудят хораа...

Кои да пращат на Мас, трябва да включва следните условия: 1. Да са затворници - и без това ще живеят там така в помещения в пещери; 2. Понеже е еднопосочен билета, може с тумори или други болести; 3. Да са живели при много ниски температури. Примерно -65 градуса по Целзий в Сибир; 4. За горните може да се направи изключение за лицата предлагащи да пращат хора на Марс - например Мъск. ;) 5. Да се кастрират. Не е ясно родени там деца какви мутации ще получат. За тях идване на Земята би било вероятно смъртоносно, заради много по-голямата гравитация (на Марс гравитацията е едва 38% от тази на Земята); 6. Да са психично болни и/или глупави, че да се съгласят да отидат.

Ти, като изключително подходящ по точка 6, направо се качвай.

Разликата е, че аз за моите заключения имам доводи, а ти за твоите нямаш. Няколко пъти говоря за нещо и местните тук форумци се смеят, и после НАСА го потвърждава в друга статия тук. Интересно защо не виждам да се надсмивате над същите доводи на НАСА?

Сега прочети статията от днес тук "Вряща кръв - 5 начина, по които Марс може да ви убие": dnes.dir.bg/nes/opasnost-mars-ubie-atmosfera-25746465 Не очаквах толкова бързо да имам потвърждение на думите си. И то точно и с мнение на НАСА. Но нищо накликайте още няколко десетки минусчета. Направо сте си за подигравки. ;)

На "Мас" може да включат тези условия. Инак на Марс може да се тренира с тежести за мускули и гравитация. Полета до там няма да е еднопосочен, а двупосочен. Еднопосочните ще бъдат по-късно. На МКС температурите вероятно са по високи по твоите представи.

Говорим за Марс, не за МКС. И те там тренират 1-2 часа на ден и пак като дойдат на Земята не могат да ходят. Човек родил се на Марс ще има друга много по-слаба здравина на кости и мускули. Там не се изискват същите. Те се и развалят в космоса. Та спрямо неговата маса, като дойде тук, ще тежи изведнъж 2.63 пъти повече. За да разбереш казуса, да допуснем, че си 80кг. Като се случи това ще тежиш 210кг. Такова е съотношението. Все едно държиш щанга от 130кг. постоянно, дори докато спиш. Това щангист да го прави, ще издъхне. Да не говорим, че космоса не е много за хора и там например летели микро капки от повръщано, заради липсата на гравитация.

Защо Бъз, той не е ли Едуин или си е сменил името

Прякор му е от детството, едната му сестра го е наричала "buzzer" вместо брадър :) После мисля даже го приема за официално име.

тоя май още го вее лунния вятър

А тебе пустинния...