Коментари - Доказаха, че недрата на Марс са неподвижни | IT.dir.bg
назад

Доказаха, че недрата на Марс са неподвижни

Анализ на минералния и изотопен състав на марсиански метеорит, паднал на територията на Мароко през 2008 година, помогна на геолози да установят, че в недрата на Марс никога не е имало кръговрат на мантията, характерен за литосферата на Земята.

Обратно в новината

Коментари - Доказаха, че недрата на Марс са неподвижни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марс няма и магнитно поле, а то се появява ако планетата има течно ядро с разтопени метали в него

Ами то едни учени... Преди време писаха, че вероятно червената повърхност на планетата е в следствие на окислителни процеси, което означава .... въздух, вода и нещо наподобяващо желязо. Трябва много да тежи тоя Марс. Не е истина просто...

Журналята, щч разберат ли най-сетне, че сме член ЕС. Стига са чели само руски издания и нескопосано са превеждали от тях. Искам да получавам информация за Европа и САЩ и съвсем малко за Русия, а не обратно.

деда Боже седи и гледа сейра на "любознателното" човечество от доста време.

Какво е "сейра" ?

pompai

Дойдат ли извън-земни вероятно ,богатите ще се опитат да ги направят членове ,но след това ще духаме сурата всички заради богатите как иначе.

Ако обичате да замените русизма "породи" в статията с българската дума "скали".

работническо дело тука, мани ги

как се отделя метеорит от планета то да не е било ракета :)

Se taia

Може би ако падне голям метеорит, да се отдели такова количество енергия, което да изхвърли парчета от повърхностния слой на планетата. Друг е въпроса обаче, как се доказва, че това е точно парче от повърхността на Марс, а не нещо друго...

Какви дебили пишат тук само :))) Метеорит от планета се отделя, след като някой друг метеорит силно удари планетата и отломките се разхвърчат до космоса

Верно ?

Също така от вулканично изригване с голя мащаб и слаба гравитация изхвърля масата извън планетата! Върни се в четвърти клас и прочети!!!

Е нали нема течно ядро. Как така вулкан? И защо парчето да не е от метеорита а от повърхноста. То метеорита ще запази по-голяма част от енергията си.

Ако метеорита е действително от Марс... Вселената е гоуема, кой ще докаже, че е 100% от Марс, пък чак вече и теории за мантията и ядрото развиваме всякакви...

Много просто - всички планети в Слънчевата система имат специфичен състав.

Това значи, че може да има доста полезни изкопаеми близо до повърхността, които не за се размесили и са станали в малки концентрации.