Коментари - САЩ отново произвеждат плутоний - за Марс | IT.dir.bg
назад

САЩ отново произвеждат плутоний - за Марс

САЩ за пръв път за последните 30 години са пристъпили към производство на плутоний -238. Изотопът ще бъде използван като енергиен източник в космоса.

Обратно в новината

Коментари - САЩ отново произвеждат плутоний - за Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съкращението "г." е за "години". Полоният в години ли се измерва?

Абе защо българите са най простите идиоти....Пардон и русофилите

Я сум чувал за: Уран 233, 235, 238 и за Плутоний 156! Ма не сум чувал за Плутоний 238!

Плутоний 239 и 241 са изотопите за тази цел.

За коя цел, радиоизотопен термоелектрически генератор ли? Също куха лейка си драги.

https://link/wiki/Plutonium-238

Тоя, от когото си чул Pu-156 e същата куха лейка като теб.

Аха... и аз започвам да произвеждам зарин... Да има за Марс... Нали?

"Савана Ривър, южна Калифорния" - сигурни ли сте, че е южна Калифорния, а не южна Каролина? Че някой нещо ги бърка двата щата май...

отм европедитат и кончитите не знаят няколко факта за лудите крави...като този че в Краварника смята че филма Марсианеца..Е ИСТИНСКА ИСТОРИЯ ЗА ТОВА КАК ЛУДИТЕ РКАВИ СА СТИГНАЛИ ДО МАРС!! И НЕ НЕ СЕ БЪЗИКАМ!! ПОРОВЕТЕ СЕ В НЕТА!! ДОРИ И КАПИТАН АМЕРИКА НЕ МАЛКА ЧАСТ ОТ МАЛОУМНИТЕ ЛУДИ КРАВИ СМЯТАТ ЗА ИСТОРИЧЕСКА ФИГУРА!! ЕБСИ МАЛОУМНЯЦИТЕ!! АБЕ ЛУДИ КРАВИ ИМ КАЖИ...И ПОВЕЧЕ НЕ ГИ ОБИЖДАЙ:)

Наскоро гледах Марсианеца и там също се говори за картофи на марс за плутоний и за разни други неща които видяхме в новините напоследък. Е па за толкова тъпи ли ни имат, първо се пуска филм да захапем после се пуска като новина и готово публиката вярва и скача доверието в НАСА -> USA & зелените хартии.

прво написаха книга марсиянеца пред з0 години коиато аз например четох и после направиха филм.. които ти вида.. и сега се ти е довидало, че виждаш нещо..

Тези малоумници нарушиха всички договори с които беше сложен край на студената война Разбира се че нямат право да изнасят ядрено оръжие в космоса И после Путин ще им е виновен че качил на орбита 2000 ядрени бомби

а Русия ще произвежда за Венера ..

на английски ШОП , означава магазин! Трябва ли ШОПИНГ ЦЕНТЪР , да се превежда като Пернишки окръг !

Шопите са в Софийско. В Перник-Радомир са граовци.

Сигурно малцина знаят, 4е столицата на Египет- Кайро преведено от санкскритски озна4ава МАРС. Това води до интересни при4ини за размисъл.

може ли да ме светне,дали става за подсладител на чай ,като полоний, на пример.....

Е щом е за Марс може. Само едно ме смущава. Според древногръцката митология Марс не беше ли богът на Войната?

А какво ще стане ако роувьрьт се разбие при примарсяването на модула за кацане?Или малко повече радиация е добре дошла за наченките на живот там дори и ако ние не знаем,че те сьществуват.Господи защо ни наказваш с малоумници на всички отговорни позиции, че сега вече и Космоса почнаха да замьрсяват.

Да чуем твоето предложение!

Моето предложение е тези дето дават минуси да се преместят на Марс заедно с Роувъра, че вече тотално се сбъркахме като хора тука на Земята.Ако не им харесва да отидат да живеят в Чернобил поне.Нели не им пука дали има радиация или не.

Ъхъ, на пук на географията те и противоракетната отбрана в Европа я сложиха за да пазят Америка от Иран и С.Корея, ама май се оказа, че е за 3-та световна. Сега следва и други държави да започнат производството на уран за улично осветление, Табун и Зарин за селското стопанство, плутоний за космоса ....

Че то руснаците не са спирали да го произвеждат, явно се готвят и за 4-та световна, а тъпако?

Че, кога съм казвал нещо за руснаците бе, говоря за САЩ в момента - това че водят изключително малоумна пропаганда ... а ти ми напомняш на онова лудо момиче от Ку-Ку, дето го питаха нещо за глобалното затопляне, а то само повтаряше "комунистите са виновни", "комунистите са виновни" ....

А бе тези американци дали наистина са кацнали на Марс или само се, ,правят" на, ,отворени"?! `

Не са кацали, само сонди и ровъри са пратили. Кацането е планирано за след 10-15 години. То това си го и пише в статията, ама очевидно не си от умните маймуни.

Човека май прави намек за Луната, едва ли е толкова тъп да не знае, че на Марс няма стъпили хора. Очаквам Северна Корея да са първи след като обявиха успешно пътуване до Слънцето ...

Хахах, демек, след Третата Световна, Марс ще дойде тук, няма да има нужда да ходим там.

сега пак намериха повод да прозвеждат радиоактивни вещества. не бих се учудил ако други започнат да произвеждат уран за планетата Уран. :-)

Да ви поясня, че това е гориво за космически апарати, не оръжие!

абе и Иран казваха ,че обогатяват уран за "домакински нужди" , но никой не им вярва. :-) важното е да се даде карт-бланш за производството .

пък ПРО е срещу Северна Корея ))))смешник!