Коментари - Роскосмос: Марс е недостижим преди 2050 г. | IT.dir.bg
назад

Роскосмос: Марс е недостижим преди 2050 г.

От Роскосмос смятат, че не трябва да се говори за пилотирани мисии към Марс преди 2050 г., защото те са невъзможни.

Обратно в новината

Коментари - Роскосмос: Марс е недостижим преди 2050 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците първо да кацнат на Луната, после да се правят на Ванга!

Руските мършляци и след 300 години няма да могат да извършат полет до Марс!!

Всъщност за руснаците много неща са проблемни. Още когато се състезаваха с американците кой първи да кацне на Луната те така и не решиха проблема с ракетата-носител. не са изпробвали реално и системата за меко кацане с човек на борда. Нищо че имат лунен модул като макет. Те имаха и модел на собствена совалка - "Буран". Но така и след първия му полет в автоматичен режим не направиха нищо повече. Докато американците бяха превърнали полетите със совалката в рутинна дейност. С това технологично ниво, на което е сега Русия те не могат да кацнат на Луната, камо ли да отидат до Марс. И да кацнат. За връщането въобнще не говорим. Уж разработват някакви нови модули, но още нямат нищо, което да е тествано. и всъщност цфялата им космическа технология е на ноиво 1963 г - корабът "Союз" на Сергей Корольов. Малко модернизиран, малко фризиран, но по същество нищо ново. Москвичът на космическата технология.

Сериозно - за да се извърши разумен, пилотиран полет до Мрас, е необходимо няколко модула да се изведат в около земна орбита, да се стиковат и оттам да се тръгне към червоната планета. Нали не си мислите, че някаква ракета ще излети от Кейп и ще запраска за Мрас? Това ще е само заради рекорда и нищо повече.

Знам, че е гадно, но освен Маск, може да изберат доброволци от япан и крайна.

Я Мъск да изпробва първи разходката до Марс. На него повече деца не му трябват :)

Дори и след 50 години руснаците няма да са готови, защото за това време ще прежиеят поне два фалита.

Погледнете разликата в подходите: ЕкзоМарс е с уреди за отчитане на радиацията (един от които е Люлин-МО) и до колко е опасен полетът до Марс. Спейс Екс се опитват да направят преизползваем двигател и това е единственото специално, което реално прават. Защото колко би могла да е опасна радиацията?! А, е повече от ясно, че бързането е заради космическа минна минна дейност - кой първи ще започне добиване на ресурси в космоса. Всеки си преценява кой подхожда с разум и кой с алчност.

Забележете, че говорят само за полет до Марс, но не и за някакво колонизиране, което дори и при най-оптимистичните прогнози едва ли може да стане в близките поне 100-тина години...Но може и да стане в тези срокове, ама все още сме твърде заети да делим Земята и да измисляме оръжия да се изпотрепем взаимно...А що пара отива за това!!!

Датата, спомената от руснаците е далеч по-реалистична от всички останали. Прави са, че при сегашното ниво на технологиите, всичко споменато от Обама и най-вече Мъск, са си чисти изхвърляния. Имат достатъчно опит в тая насока, за да правят подобни прогнози. И НЕ са казали, че те ще са първи...

Кили, те америганците 1969 г. отидоха, кацнаха, поиграха, и се върнаха (!?) на и от Луната ... та до Марс ли няма да идат!

Е, то това беше ясно отдавна. Не беше необходимо Роскосмос да ни отваря очите за това. Те по-добре да гледат да си осигурят финансиране, че да не стане като с надпреварата за Луната. По всичко личи, че САЩ отново първи ще пратят човек на Марс. Е, няма да е в сроковете за които си фантазира Мъск, но със сигурност янките ще бъдат отново първи.

Убеден съм в това!!! Просто защото Холивуд е на светлинни години по-напред от руската кинематография и съвсем естествено е ПО-РАНО ДА НАПРАВЯТ КАЦАНЕТО на Марс от руснаците!!!!!!!!!!! Както бяха перфектни /почти/ с кацането на Луната....................

Това с фалшивото кацане на Луната е вече толкова изтъркано, че е тъпо да се преповтаря. Ако си падаш по конспиративни теории по-добре заложи на другата теория: какво видяха/срещнаха американските астронавти на Луната, че така изплаши и НАСА и правителството на САЩ. Програмата беше ненадейно прекратена и вече 40 години никой не се напъва да лети към Луната, освен китайците в последно време. Бившия СССР със сигурност имаше икономическите и техническите възможности да пратят човек там през 70-те години, но не го направиха - защо? 40 години време им бяха нужни и на САЩ и на Русия, за да почнат отново да говорят за ходене до Луната, но и говоренето по тая тема им е плахо, още им държи влага от видяното на САЩ и от споделеното на Русия. Айде Русия в момента няма пари, ама САЩ не е като да са останали без пари - никакъв напън по темата Луна, изведнъж Марс стана приоритет незнайно защо.

Абе наистина ли има такива глупаци които вярват на руската пропаганда че кацането на луната е било фалшиво. Че нали ако беше така сесесерето нямаше да пропйсне възможността да го каже лфициално. Такова нещо нямаше да си стои на ниво конспирации пропаганда и пеевски весници

За русия и 2500 пак няма да е достижим.

2030 на Марс, 2032 на Юпитер, 2034 на Сатурн...

..............2036 - на Слънцето!!!!! Обаче, през нощта, щото хАмериканците са хитри.................

Най-накрая руснаците да кажат ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!!! Щото напоследък НАСА се превръща в ниско бюджетна ЦИРКОВА ТРУПА...............

мЪСК ДА СЕ КОНЦЕНТРИРА ВЪРХУ КОЛИТЕ, ЧЕ НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПРОИЗВЕЖДА В СРОК!

Те и лудите крави, обясняваха как неможел да съществува ракетен двигател с затворен цикъл на действие..А руснаците го направиха още 60 години....А лудите крави го нямат и до днес! Ма къде ти са руските коли..До взривяващите се краварски Фалкъни, Антареси и Спейс шип:) нали?

И на всичко отгоре бият негрите!

Не само бият афроамериканците, но и стрелят по тях без съд и присъда.

Разработката на надеждна радиационна защита е нещо, по което работят от всички големи космически агенции, но според милиардерът и космически предприемач Елън Мъск този въпрос се преувеличава, а радиацията едва ли е толкова опасна.Ми добре бре Мъск...Щом не е толкова опасна радиацията..Полети си ти в космоса, на тия консерви за фрикасе от луди крави! Да направиш един хубав радиационен загар! ще ти отива!

Аз искам и мен да ме изпратят за да мо поникне още една дупка на задника и да мога да си правя кефа едновременно с кончита, джихади джо и луда крава. А може и мозък да ми поникне от радиацията. Факт!

Аз искам и мен да ме изпратят за да мо поникне още една дупка на задника и да мога да си правя кефа едновременно с кончита, джихади джо и луда крава. А може и мозък да ми поникне от радиацията. Факт!

а не другари дайти ми още 10 мрлд.долара аз ще ви внеса най здравите ластици от китай за изстрелване на мега турбо супер холивудският апарат от високотехнологичен арбалет за марс и всички ще ви пратя там.

Азиатските алкохолици на Луната не могат да стъпят още, а тръгнали за Марс да правят прогнози! МУХАХАХАХАХА

дано ти си на първата пробна ракета за Марс...

на това краварските фъшкии като видяха полета на руснаците в космоса изпратиха двама негри да заснемат в Холивуд кацането на Луната -единият вееше американското знаме,а другият правеше вятър на оператора .Иначе и днес американците успешно летят в космоса скачайки на батут със здрави ластици внесени от китай.

Те понеже другите са стъпили, та чак глезените са си навехнали на Луната....

За руснаците много неща са недостижими дори и след 10 века!

sawo

В интерес на истината най-накрая някой да погледне реално на нещата. Дават се в момента някакви срокове, без да са решени фундаментални проблеми. Защитата от радиацията за момента е меко казано недостатъчна, атрофирането на мускулите дори с всекидневни упражнения също не е решено... Реално погледнато е много по-правилно да започнем с колонизирането на луната, преди да хукнем за Марс... Хората обаче не искат проект, който няма да се реализира докато са живи и избързват прекалено много. Последиците ще станат ясни...

И аз не виждам как ще се реши проблема с атрофията, освен чрез изкуствена гравитация на ротационно-центробежен принцип, като в онзи филм с Гаргантюа. Такова съоръжение от Земята обаче не би могло да бъде изстреляно, а трябва да бъде сглобено в околоземна или окололунна орбита... Това пък изисква голяма станция там, с много фотоволтаици около нея, абе въобще...

Един полет на хора до Марс е свързан с хиляди проблеми, не само радиацията и атрофията на мускулите и скелета...До сега никой не е изстрелят апарат с по-голяма маса от 30-тина тона на околоземна орбита. Да не говорим, че на геостационарна масата се свежда до няколко тона. А кораб за полет до Марс би трябвало да има маса от стотици тонове, което, както казва и колегата по-горе, го прави невъзможен за изстрелване от Земята. Най-голямата ракета - носител, до колкото ми е известно, може да изнесе до 100 тона, и то на ниска орбита. Така че ще трябва да се строи извън Земята. Известно ни е колко време продължи строежът на МКС и колко струваше. Пък и там хората стоят по максимум 6 месеца и се снабдяват периодично с всичко необходимо...А до Марс и обратно ще отнеме много повече време, така че...

плюещите по роскосмос да очакват мъск след 10 години да прати хора :D

да, за роскосмос марс е наистина недостижим в близките 100 години...

Фири

Кво разбира Роскосмос от Марс? Руснаците са спецове с 50 годишна ракета модернизирано от корольов копие на Фау 2 на Вернер фон Браун да закарат 3 ма души на ниска земна орбита и с тва се изчерпва целата им сила,

Тука има доста специалисти по космонавтика, ракетостроене, изследване на космоса... та да питам - като как е решен въпроса с "голямата нужда" при "лунните" "мисии" на американците!? Един прЕател мисли да ходи на Марс.

Фири

Серат в най-лонови пликове в кунния модул и орбиталния модул. ??Когато излизат да щъкат по луната серат у гащите демек у памперс.

Въпросът е, докато летят напред назад като как става работата?

Фири

Серат в най-лонови пликове в кунния модул и орбиталния модул. ??Когато излизат да щъкат по луната серат у гащите демек у памперс.

Най-накрая да се каже една трезва преценка по темата. От разни писаници, че след 14 г.ще заживеят хора на Марс взе да ми се повдига. И малко дете ще изброи куп неща поради, които това в близко бъдеще няма как да се случи

Бе те и сега живеят там, ма не се обаждат, че далече...

Уникални тъпанари:) Очаквам с нетърпение да чуя за бъдещите творчески планове на мурзилките:)

"Уникалните тъпанари" са разработили най-надеждната ракетна технология в момента, а ти какво си разработил?

булава, мулава .. кво уцелиха с нея:) да си поговорим за ядрените им аварии, мм? :) колко територия си затриха и колко население подбели очите? принципа "проба-грешка" е нумеро уно при мурзилките;)

Радиацията е проблем, ако искаш да пратиш млад и здрав човек, но никакъв проблем ако пратиш терминално болен в сравнително добро здраве към момента, а такива има достатъчно, да не говорим за шансът за едно последно приключение в живота, който никой нормален в такова положение не би изпуснал. Тъй че Роскосмос са в дълбока заблуда. Въпросът е единствено технологичен, тъй като не виждаме и до Луната да са ходили в последните 50 години, камо ли пък до Марс.

Терминално болен ще го убиеш със самото изстрелване, когато ускоренията са труднопоносими и от тренирани пилоти. Или може би си видял плановете на Мъск за космически асансьор :)

човек няма да издържи там, дори и да стигне.

ЗА ТЯХ ТОЙ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ НЕДОСТИЖИМ, ТЯ И ЛУНАТА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА УСТАТА НА РОСКОСМОС-ГОЛА ВОДА СА!!

луната за никой не е лъжица май....а да викаш гола вода на хора, които първи изкараха човек в космоса, означава, че си технологичен инвалид!

Продавам акции на Спейсекс. ЕФтинко.

Елън е визионер, фантаст, лаладжия или каквото там е. Но на човека е дадена роля и той се опитва да си я изпълни докрай. Вдъхва увереност на нацията, американската, че още го могат. Пък дори и да е само вербално. Че имат невероятни технически постижения, нищо че са само на мониторите на компютрите. Анимацията е в пълен възход. Приспиват поданиците на матрицата.

Аз пък от колкото и малко да отбирам от космос съм склонен да се съглася с изказването на Роскосмос. Доста сме далече още от сякви колонии, където и да е, дори на Луната. но мечтаенето винаги трябва да е на едро, цели винаги се поставят високо ... щом НАСА и Мъск смятат до 30та година да успеят, стискам им палци наистина да успеят. пп. която и космическа агенция да беше излязла с подобно становище било то НАСА или Мъск негативните коментари дето ги слагате по-долу щяха да са същите. Дори на НАСА и Мъск, като пишат че до 30та ше са на Марс пак чета същите хейтърски изказвания. Науката оптимизма я движи напред!

По отношение на космоса , явно Обама и най-вече Мъск са ГОООЛеми авторитети;-)

" радиацията едва ли е толкова опасна." Mъск, с цялото си уважение към него и неговата дейност просто не е прав! Какво ще рече, едва ли е толкова опасна? Това е едно дълго пътешествие през което кораба ще е изложен на постоянна радиация. Ние на Земята си имаме атмосферата и магнитното поле които ни пазят. Едва ли е толкова трудно да се направи измерване на радиационния фон на МКС.

то си има прост способ да провери прави една дребна капсулка с едно куче/маймунче вътре с каквито защити смята че стигат. Засилва го към Марс. Ако долети значи няма проблеми. Дори няма нужда да е към Марс. Просто в случайна посока колкото да излезе извън магнитното поле на Земята и там да засекат колко време ще издържи гадинката вътре.

Колко просто било, пък тия не се сещат! Браво Краси, ти си бъдещия Елън. Дето "вижда" това което другите немогат.

Нали точно това замериха с последната сонда към Марс. Даже тази апаратура беше българска, имаше и тук статия по въпроса.

Щом от Роскосмос казват, сигурно е така. А ако го пише и във вестник Дума, значи на 100% е вярно.

Ами те са агенцията чиито хора имат най-много часове в космоса. Но явно за теб Обама е на-големия капацитет.... и вестник Дума (каквото и да е това)

Марс по принцип не е годна за живот, ако беше годна до сега да имаме съседи. Това с колонизирането е... много весело, и по - малко от 0.000001% вероятно.

малка корекция: за роскосмос кацането на марс е невъзможно никога русия с путин ще отиде назад много без путин ще е фокусирана във възстановяването си

Ти защо не се лекуваш ами досаждаш постоянно с глупостите си?!?! Не се ли усещаш че имаш проблем или трябва да ти го казват? Това което правиш е начлна форма на лудост. Обърни си внимание.

Елън Мъск се изхвърля като глист на буца ... предвиждам фал от негова страна ..и жалко за хората :( " каквото съм казал е станало " !!!!

Тоя говори за възможностите на Роскосмос, а те са наистина нищожни. И песимизмът на анализатора е продиктуван от моментните възможности на Роскосмос, а те са само таксиджийски превози на околоземна орбита. За рашъните е по-вероятно и след 100 години да гледат Марс през крив макарон.